Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:44 | september 10, 2012

Den första sorgen

God måndag min vän. Hoppas allt är väl. Veckan har i alla fall börjat med fint väder men här hemma är det sorg.

William hade en riktigt dålig dag igår. Den började med att han var superdeppig för att de förlorade alla fotbollsmatcherna. När vi kom hem så pratade vi och åt middag. Vi skulle ha en myskväll tillsammans men den slutade i tårar som aldrig verkar ta slut.

Han hittade sin lilla hamster död. Lilla Rocky hade kurat ihop sig i sitt bo och somnat in. Han dog av ålder. Han var inte sjuk och behövde inte lida.

Det här är Williams första stora sorg. Hans tårar tar aldrig slut. Jag gråter för att han är så förtvivlad. Igår satt vi i flera timmar och grät tillsmannas. Vi lade Rocky i en liten låda med bomull så och lade vi i hans favoritgodbitar. Idag ska han begravas. Vi ska hitta en fin plats där som William kan besöka.

Usch, det är hemskt att se ens barn så ledset och förtvivlat. Jag känner mig så maktlös. Vill ta hans tårar och sorg.

Han somnade i tårar och vaknade i tårar.

Lilla gubben 🙁

Igår var vi nere och tittade på William när han spelade.

En bebis på magen och en i knät.

William in action.

Jag har bokat av mitt läkarbesök nu på morgonen för att vara med William. Har dessvärre en plåtning vid lunch som inte går att boka om. William följer med mig och Vida dit och sedan ska vi fara och köpa ett fint hjärta som kan ligga på graven.

Önskar dig en fin dag.

All Kärlek ❤

PS. Har sett att jag fått en hel del frågor. Jag har inte glömt bort att svara på dem. Jag lovar. Har bara inte hunnit. Ska sätta mig ikväll.

 


47 kommentarer47 kommentarer om “Den första sorgen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah!

  Jag har aldrig tidigare kommenterat men jag läser din blogg varje dag. När min dotters marsvin dog i våras, så fick hon boken ”Godnatt herr Muffin” av Ulf Nilsson.Det är en väldigt fin bok att läsa när ett djur har dött. Den passar både vuxna och barn, och man både skrattar och gråter när man läser den!

  Kram till dig och din familj!

  Svara
 • Ja, den är så fin. Den har vi hemma och jag gråter varje gång vi läser den.

  Kram

  /Hannah

  Svara
 • tänkte också på den boken 🙂

  stor kram till W! och er andra också såklart 🙂

  Svara
 • Javisst är det så jobbigt när de små är ledsna och man inte kan göra det bättre. Hu kan inte äns föreställa mig hur det blir när våra marsvin ska vandra samma väg.
  Du är en sån fin mamma och förstående mamma så William får med all säkert det stöd han behöver.
  Önskar er alla i alla fall en så bra dag det går.

  Kram

  Svara
 • Usch det är så sorgligt när ens djur dör. Skickar massor med kramar till er♥

  Svara
 • God dag Hannah!
  Lider med william:( usch det är så hemskt när ens barn gråter av hjärtat…sänder här en stor kram till William, trots det tråkiga så önskar jag er en fin dag… Kran

  Svara
 • Du kan trösta din fina pojke med att hans lilla hamster får leva vidare i himlen, det står i första moseboken 1:30 att djur har en levande själ. I nya testamentet står det i romarbrevet8:20 -23 att hela skapelsen skall bliva frigjord från sin träldom under förgängelsen och komma till den frihet som tillhör Guds barns härlighet.
  Har även läst en översättning till nysvenska av nya testamentet där det står att hela naturen med både djur och växter, ja allt skapat väntar på att uppstå.
  Detta har tröstat mig när mina egna husdjur dött.

  Svara
 • Stor bamsekram till William.Du finns i mina tankar W.Föstår att du är jätteledsen.Kram på dig.

  Svara
 • konstigt ,min kommentar försvann

  Svara
 • Nu kom den igen;))

  Svara
 • Men bilden är borta

  Svara
 • Hej Hannah!

  Tack för en jätte fin blogg som jag dagligen läser. Har inte kommenterat tidigare men jag ville bara säga att du verkar vara en så otroligt fin mamma. Har inte barn själv men jag vill ha det en dag och du får nog bli en av mina ”mamma-förebilder” 🙂 Ha en bra dag! Kram!

  Svara
 • Men så tråkigt! Klart det är en stor sorg att förlora sitt älskade husdjur, det är bra att ni låter honom få sörja, vara ledsen och gråta. Förstår att du känner smärta över att se Williams sorg Hannah, viktigast för honom är stöttning och att ni finns där för honom nu. Hoppas ni hittar ett fint hjärta att lägga på den lilla graven och att begravningen blir fin.

  Hoppas att ni får en god dag trots allt!

  Svara
 • Glömde visst logga in innan jag skrev så då blev kommentaren från ”anonym”, men det var i alla fall från mig 🙂

  Ha det gott och ta hand om er!
  Kram Sofia

  Svara
 • Ja man går sönder när de är så ledsna. Men man får, mitt i eländet, tänka att detta stärker dem i livet de små gullungarna. Att livet är en berg och dalbana och att de mår bra framöver av att samla på sig erfarenheter av alla möjliga slag, glada som sorgsna. Man vill liksom förskona dem från allt jobbigt men det går ju inte och är heller inget bra för dem framöver. Kram till fina William

  Svara
 • Ja, vi har också erfarenheter av det, hemma hos oss. När mina flickor var små hade vi kanin, marsvin och hamster, inte på en gång, utan i omgångar.
  Varje gång något djur dog så var de ledsna, särskilt den yngsta, de var lite mer ”hennes” djur.
  Det är sorgligt när ens barn är ledsen, ja, jag vet hur det är. Det bästa är att bara vara och ta det i deras takt. Efter ett tag ser även han ljuset……
  Tänker på er…..

  Svara
 • Vad sorgligt… 🙁 Det är hemskt när djur dör… Jag minns tydligt än hur hon grät min äldsta dotter som då var 5 år när vi begravde vår katt som blivit ihjälkörd. Det är nu 7 år sen, men jag glömmer nog det aldrig hur jag led med henne då.

  Svara
 • Åh, då undrar jag fortfarande var du har köpt Vidas fina filt?:-)

  Svara
 • Det har jag nog svarat på fem gånger 🙂

  Den rosa är från jollyroom.se och den blommiga är H&M.

  Kram

  Svara
 • Oj, det är en stor sorg. Jag minns när min första hamster gick bort. Det är hemskt. William får tänka på hur mysig och gosig lilla hamstern var när han levde och att han är en söt liten luden ängel nu. Tänker på William! kram towe.

  Svara
 • Du är en fin människa med ett stort varmt hjärta.
  Och dina barn är otroligt fina dem med. All styrka till William. Kram

  Svara
 • Usch vad sorgligt det är när man mister sitt husdjur!!

  Svara
 • Du är världens bästa mamma Hannah! Blir helt rörd av att du avbokat för hans skull. Fina du! <3

  Svara
 • Barns första stora sorg är verkligen STOR! Mitt barn som går i mellanstadiet var så otröstlig att hen stannade hemma en vecka från skolan sjuk av sorg. Spelar nog ingen roll om djuret är en liten hamster eller en hund – det är ju en familjemedlem. Det blev ett nytt djur i vår familj och givetvis en fin begravning i rabatten som nu är en minnesplats med vackra blomster.

  Livet är ris och ros, skratt och tårar, blandat precis som det ska vara och visst kramar man om sina barn extra mycket när tårarna faller.

  Kram till din W.

  Svara
 • Det är så sorgligt när ett kärt djur dör. Vi har haft flera hamstrar. Bästa man kan göra är du som du ta hand om William i hans sorg och ge lilla Rocky en fin minnesplats. Min son har sagt när sorgen var störst att han inte vill ha en ny
  hamster men när det lagt sig kom alltid längtan efter en ny. Så vill han det köp en ny. Minnet finns av den gamla men glädjen över en ny är stor.

  Kram Kristina

  Svara
 • Vet precis hur du känner dig, helt hjälplös. När min dotters husdjur dog så tröstade jag henne med att vi hade gett dom ett bra liv, fått god mat, ren bur osv, kanske dom orden kan hjälpa Willam? Styrkekramar till honom o dig!

  Svara
 • Stackars William, jobbigt. Jag kom ihåg när jag var 6 år och min morfar dog, tyckte mesta att det var roligt när alla grät. Men sen ett par veckor efter dog min fågel då ringde jag till mormor och sa: att nu förstår jag hur du kände när morfar dog. Bra att ni anordna en liten begravning och så, det är viktigt. Hoppas att han mår bättre snart. Kram kram

  Svara
 • Å vad mammahjärtat måste göra ont nu,så hemskt att se sina ögonstenar ledsna !
  Tänker på er massa kramar

  Svara
 • Hejsan Hanna!
  Sorgligt med Williams marsvin, men jag skulle vilja tipsa dig om en bra bok.Den heter ”Adjö herr Muffin” av Ulf Nilsson o Anna-Clara Tidholm. Den beskriver döden så bra. Handlar faktiskt om ett marsvin. Jag har läst den flera gånger för mina tre härliga barnbarn. De tycker jättemycket om den. Ville bara ge ett litet tips. Ha en bra dag med dina gulliga barn.
  Kram från en farmor från Enköping

  Svara
 • Hej.

  Sorgligt med hamstern 🙁

  Visste inte att din man föreläser!?
  Såg att han skulle komma till vårt lilla samhälle på västkustenihop med Martin Melin. KUL!

  Svara
 • Det låter bra för jag bara måste veta vart du köpt dina fina svarta skor
  Är ursnygg o jag bara måste ha…Kram

  Svara
 • Lilla rara William!

  Så sorgligt när någon lämnar än. Förstår verkligen hans saknad och smärta. Ge honom en varm och go kram från mig.

  Matilda

  Svara
 • Åh vad sorgligt! Skickar en stor kram till fina William

  Svara
 • Fy så jobbigt! Både för William och för dig med. Det verkligen skär i hjärtat när ens barn är ledset 🙁
  Skickar en varsin stor styrkekram er!!

  Svara
 • Fy så jobbigt! Både för William och för dig med. Det verkligen skär i hjärtat när ens barn är ledset 🙁
  Skickar en varsin stor styrkekram till er!!

  Svara
 • Förstår precis hur du känner. Min 9åriga dotter (T) fick uppleva samma hemska känsla för ett par veckor sedan. Hennes lilla Emma somnade in av sjukdom. Bara 8månader gammal. Det blev inte direkt bättre av att hennes syskons hamstar som var exakt lika gamla fortfarande levde och mådde väldigt bra.
  Jag misstänkte bara några dagar innan att det tyvärr inte var länge kvar då hon inte orkade ta sig fram till mat och vatten. Så jag förberedde en fin ”kista” där vi precis som er lade i alla hennes favorit saker. Min dotters farfar som är pastor höll sedan i en väldigt fin begravning. T valde själv ut platsen, en underbar plats i närheten av vattnet där T själv satte dit ett fint korts, några stenar och fina ängsblommor.
  Dottern sörjer fortfarande sin lilla Emma men smärtan är inte lika stor längre.

  Svara
 • mina barns hamster dog för några veckor sedan. Usch. Så jobbigt att se sina barn så ledsna.

  Svara
 • STOR KRAM TILL FINA WILLIAM! <3

  Svara
 • Är jättejobbigt när ett älskat husdjur somnar in 🙁 Men sorgen kommer gå över och det måste få ta sin tid…Har många tassavtryck i mitt hjärta.
  Ge William en stor styrkekram från mig….

  Svara
 • Usch vad ledsamt. :´(

  Vi har också sorg. Vår 12-åriga golden tik blev dålig förra veckan och idag var det dags för veterinärbesöket jag bävat för ända sedan hon var valp. Fruktansvärt att åka dit och veta att snart är det slut. Hon var vår första ´bebis´ – de riktiga barnen fick vi senare. Vi var med hela familjen när hon somnade in och det blev en fin stund. Gullig veterinär som hjälpte oss. Ikväll åker vi ut till sommarstugan och har begravning för henne.

  Det här är ju såna här tillfällen där man ger barnen verktyg att handskas med framtida sorger så jag tror att det är bra att skapa ritualer och sörja tillsammans.

  kram! <3
  ps. tack för din fina blogg! Jag har följt dig nästan dagligen ända sen mama-tiden, men kommenterar sällan… 😉

  Svara
 • Vad tråkigt med hamstern. Vet hur det är. Grät floder när mina katter dog. Men hälsa honom att den alltid kommer att finnas kvar hos honom i hjärtat. Och även om sorgen är stor så finns alla fina minnen kvar. Kram!

  Svara
 • Stackarn! Vad jobbigt;( Styrkekramar!

  Svara
 • Åh, stackars William…Jag vet precis hur han känner sig.
  Det är så himla tråkigt när man förlorar husdjur, dom är ju oxå familjemedlemmar.

  KramKram till William idag 🙂

  Svara
 • Vilken fin jacka du har på bilderna var har du hittat den?

  Svara
 • Stackars William.
  Min katt har varit bortsprungen sedan i mitten av juli och han har inte kommit tillbaka. Tror att han är död, vet inte.

  Svara
 • Vilket märke är din jacka ifrån? 🙂

  Svara
 • Vilket märke är de på bärselen?

  Svara