Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:31 | september 11, 2012

Frågor och Svar

Här har du lite svar på frågor som jag fått.

Jessica

Har lilla Vida fått några mellannamn ännu?

Vad hade ni mer för förslag på namn till henne?

Svar: Nej, hon har inte fått det ännu. Skandal 🙂 Jag brukar ha sådant klart innan barnet föds. Ska sitta ikväll med Peter och fundera och fylla i alla papper. Än så länge heter hon ju bara Flicka Karyd på pappret

Kram

/Hannah

Alice

Vilket märke är din jacka ifrån?

anna-karin

Vilken fin jacka du har på bilderna var har du hittat den?

Svar: Den jackan fick jag av min kära svärmor i fördelsedagspresent. Även en väst. De är av tunnaste och mjukaste sommardun. Underbara! Hon köpte dem på en butik på Oxfordstreet i London. Märket är UNIQLO.

Kramar

Viktorija Nilsson

Hej! Vad fin blogg du har! Undrar bara var du har köpt den fina koftan? Kram

Svar: Den har jag köpt på Nelly.com och den är av märket Maison Scotch. Den är så mycket finare i verkligheten.

Kram

Anna

Hej. Kan du inte någon dag berätta lite om när du slutade amma och hur du gjorde. Lite tips & trix. Jag är nämligen i samma sits. Har en 5-veckors och har haft problem men amningen hela tiden. Stockningar som har täppt igen hela bröstet så jag inte ens kunnat pumpa det. Feber och konstant smärta. Har efter mycket tungt övervägande beslutat mig för att sluta amma också. De går helt enkelt inte. De tar emot enormt men smärtan är för stor Jag är dock jätte rädd att åka på fler stockningar när jag ska sluta eftersom man inte tömmer brösten lika ofta. Så om du hade kunnat berätta lite om din upplevelse hade det uppskattats enormt! Tack för mysig blogg!

Svar: Hej. Jag förstår precis hur du känner. Jag fick mjölkstockning och 40 graders feber tre gånger. Första gången hamnade jag på sjukhus med dropp. Det är hemskt. Jag har kunnat amma mina tidigare tre barn utan problem så det här kom som en chock för mig. Beslutet att sluta amma var det bästa jag tagit. Jag mådde så mycket bättre och Vida blev både lugnare och mättare. Jag pratade med amningsjouren och en läkare skrev ut en medicin (pravidel) som hjälper mjölken att sina. Jag var livrädd för att pumpa då jag var rädd att det bara skulle bildas mer mjölk. Jag hade nämligen så mycket att mina bröst var som knöliga meloner påväg att sprängas. De sa i alla fall till mig att varje gång det rann till, då hon skulle äta, så skulle jag pumpa ut lite. Bara så den värsta spänningen försvann. Jag gjorde det i tre dagar sedan blev brösten mjukare och mjukare. Åt medicinen i fjorton dagar som såklart också hjälpte till. Nu är mina bröst som vanligt men de ”läcker” fortfarande lite.

Prata med amningsjouren och säg att du vill sluta så får du hjälp.

Lycka till!

Kram

Maria

Hoppas du mår bra snart och låt det ta lite extra tid att må bra…så brukar jag tänka när/ om jag mår dåligt! Allt löser sig till det bästa!

hur mkt väger din lilla flicka Vida? min pojke väger 5 kilo nu (5 veckor gammal)…
hur mkt äter Vida på flska? min pojke äter 150 ml var 3 timme…han älskar mat:)…

massor med kramar till dig

Svar: Tack för din omtanke. Vida vägde 5,3 kilo förra veckan, så nu har hon nog gått upp lite mer. Hon äter mellan 120-150 var trejde timme på dagen men hoppar över ett mål på natten. Skönt 🙂

Kram

/Hannah

julia

Älskar fredagar och känslan av att en hel härlig helg väntar runt hörnet! Måste bara fråga var skorna och klänningen kom från som du hade på Hamilton – dösnygga ju!!! Go helg på dig!

julia

såååå fina ni e!!! Var kommer skorna och väskan från – älskar verkligen din stil Hanna

Svar: Jag älskar också fredagar 🙂 Skorna köpte jag på rean i en butik i Sollentuna C. De hade kostat 1600 kr men var på 70 %. Fynd! Märket är danska billi bi. Klänningen är från Filippa K. Väskan är från Gina Tricot.

Kram

Nikki2007

Hej Hanna!! Fina du vilken storlek har du i jackan?? Kram

Svar: Jag har storlek S i min Anine Bing skinnjacka.

Kram

Camilla

Hej Hannah.
Du blev så jättefin i håret, så jag måste fråga vad du gör när du gör utväxten,, är det en Toning eller hur gör dem?:)

Kram

Svar: Camilla, jag färgar utväxten. Har ingen aning om vilken mix eller färg dock. Ber bara min frisör trolla bort utväxten utan att bleka 🙂

Kram

sofia208

Ser mysigt ut! Somnar lilla Liv hos er nu?

Sov gott och dröm sött!

Peter undrade nog var han skulle få plats 🙂

Svar: Fina Sofia, Vi är usla 🙂 Hon somnar alltid inne hos oss och så bär vi över henne till hennes säng (ibland). Men eftersom hon kommer in igen under natten brukar vi av ren lathet låta henne sova mellan oss. Det blir trångt, som du ser.

Kram

nana

Hej,

Vart kan man hitta dina gamla blogginlägg från mama?

Kram

Svar: Usch, börjar nästan grina av frågan. Det verkar som om de raderat den 🙁 Det som var min dagbok under min graviditet med Liv och alla fina bilder på pojkarna när de var mindre är borta. Deppigt.

Kram

Jenny-namnsmycken

Har du övergett pilgrim örhängena? 
Jag hade likadana men dom har nu börjat gulnat lite grann, men det gör ju silverpläterat. :/
Får nog köpa nya, dom är ju så fina!

Hoppas att ni hade en trevlig kväll igår.

Svar: Japp, efter att ha haft dem varje dag i snart två år så har jag nu bytt 🙂

Men jag gillar de fortfarande jättemycket.

Älskar dina smycken! Tack för det vackra hjärtat med barnens namn. http://www.luciadesign.se/

Malin

Hej Hannah! Jag skulle verkligen vilja veta var din nya regnjacka kommer ifrån? Jag arbetar på förskola och behöver en bra och snygg regnjacka, men hittar inga! Vore supersnällt om du ville hjälpa mig:)
Många kramar Malin

Svar: Den fina regnjackan fick jag av min mor i födelsedagspresent. Den är av märket Garda of Sweden och är köpt på Sigtuna Sport och Uteliv.

Kram

/H

Har fått många frågor om vart Vidas filt komer ifrån. Vet inte vilken. Så här kommer de tre hon brukar ha.

Den här rosa kommer från Jollyroom.se.

Den här har jag köpt på H&M.

Och den här ljuvliga cashmere-filten kommer från Softgoat.se.

Kram ❤


17 kommentarer17 kommentarer om “Frågor och Svar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah! Jag läser din blogg varje dag, och jag älskar den! Dina barn är något av det finaste jag har sett. Trots att jag läser den varje dag så har jag lite frågor angående barnhemmet i Indien. Jag går sista året på gymnasiet i lilla Ystad i Skåne och ska börja arbeta med mitt projektarbete. Min tanke är att anordna en välgörenhetskonsert och samla in pengar till just barn. Och då slog det mig att du arbetar med Indiens förlorade döttrar. Jag hade tyckt det varit väldigt spännande om jag kunde samla in pengar för att sedan åka till Indien och överlämna dessa till flickorna på barnhemmet. Har för mig att ni anordnar resor ner dit? Jag är tacksam för svar, hade hjälpt mig otroligt mycket!!! Kram Hanna

  Svara
 • Hej Hanna,

  Wow! Vilken fin tanke och idé.

  Vi kommer åka dit nästa år under våren. Det skulle vara jättekul om du följde. Det skulle nog bli en underbar upplevelse för dig att lämna över gåvan.

  Kommer med info lite längre fram om resan. Efter vår faddergala i oktober har jag mer att komma med.

  Kram

  /Hannah

  Svara
 • Hej, du missade min fråga om när din stand up kommer att visas 🙂
  Den tror jag vi är många som vill se!

  kram

  Svara
 • Det kör igång 1 oktober, precis sett reklamen för programmet 🙂

  Svara
 • OK, tack! 🙂 Ska bli spännande att se 🙂

  Svara
 • OK, tack! 🙂

  Svara
 • Som Sofia svarade så är det premiär den 1 oktober. Jag är först ut 🙂

  Nervöst!

  Kram

  /Hannah

  Svara
 • Vad söt du är som tar dig tid att svara på alla möjliga frågor 🙂

  Hoppas du får en strålande dag!

  Svara
 • Hej fining! Åååhh, jag skulle så gärna vilja veta hur UNIQLO är i storleken? Liten, normal eller stor? Vad har du för stl?

  Tack söta!!

  Puss

  Svara
 • Tycker nog att de är normala i storlekarna. Jag har M i mina.

  Kram

  /Hannah

  Svara
 • Tack, tack!
  Kram

  Svara
 • Men oj, vad fin du är som tar dig tid att svara på frågorna.
  En del av dem, och svaren, har vi läst tidigare.
  Ha en fortsatt fin dag!

  Svara
 • Jag vet. Får samma frågor hela tiden trots att jag svarar 🙂

  Kram

  /H

  Svara
 • Måste bara säga att jag tycker du verkar så himla snäll och omtänksam som tar dig tid att svara på alla frågor!!

  Ha en fin kväll! Kram från en annan mamma.

  Svara
 • Jag är ingen mama själv men blir jag det en dag hoppas jag att få den fina inställning som du verkar ha till livet och din familj. Jag får alltid en sån bra känsla i magen av att kika in här på morgnarna 🙂

  Ang. dunjackan från London finns liknande på Kappahl för den intresserade, fyra olika färger runt 500-lappen har jag för mig!

  Kram

  Svara
 • Hej! Skorna från bili bi är superfina! Är de från Footlight i Sollentuna centrum månne? Tack för en bra blogg! Kram

  Svara
 • Hej, vilken storlek har du i din jacka och väst från uniqlo? 🙂

  Svara