Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:37 | september 11, 2012

Vacker sorg

Hej min vän. Hoppas allt är väl.

Igårkväll hade vi en fin begravning. Mamma kom hit och hjälpte mig att trösta och stötta William. Det blev mycket tårar.

Jag öppnade för sista gången den lilla lådan där Rocky låg kall, hård och ihopkruen på en bädd av bomull och godbitar. Det såg ut som om han sov. Pälsen var lika len och mjuk. William klappade på honom och tårarna rann. Han lade ner lådan i gropen vi grävt mellan två stenar med ett träd som skydd. Vi bad att han skulle få det fint i himlen. Bilden av att han nu var fri och fick springa på gröna ängar med sina hamsterkompisar lugnade William lite.

Ljusen brinner fortfarande.

William ville att jag skulle ta många bilder så vi alltid ska minnas stunden och kunna titta tillbaka.

William la en röd ros på graven.

Det finns också något vackert i sorgen. Trots tårar och död så finns det något varmt. Att ett barn sörjer sitt lilla djur så mycket tyder på ett fint hjärta.

All Kärlek ❤

 


18 kommentarer18 kommentarer om “Vacker sorg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh så fint! Massor av styrkekramar till William! och kramar till mamman som visar sin sons sorg sådan respekt och vördnad! Ni har stora hjärtan båda två!

  Svara
 • Blir alldeles tårögd, så fint ………
  Ja, man får vara glad i det jobbiga att William har så fina känslor, det är inte alla människor som har det. För några år sedan så var vi tvungna att avliva vår katt som vi haft i 8 år. Min mellan kille som då var runt 17 år skulle tvunget följa med, det var ju ändå hans katt mest. Han bröt ihop fullständigt, det var jag inte riktigt beredd på, allt blev dubbelt så jobbigt, samtidigt som man är glad att dom har så fina känslor.

  Ta hand om dina fina barn och hoppas att ni får en skön dag idag. Kramis

  Svara
 • Hej Hannah och William,
  Vad vackert och fridfullt det ser ut. Skönt att kunna ha en plats att gå till när man är ledsen med. Ja det tyder verkligen på ett vackert hjärta! Det syns även på Williams varma ögon. Hoppas du mår bra snart William!

  Stor styrkekram

  Svara
 • Vilken fin grav ni gjort. Kram till er

  Svara
 • Så fint Rocky fick det! Kramar till er!!

  Svara
 • Åh vad fint ni gjort <3
  Stor kram till William

  Svara
 • Det finaste är nog det att ni verkligen tar Williams sorg på allvar och gör något fint och minnesvärt av det! Hannah, jag har sett dig mycket som mamma och jag måste säga det, DU ÄR EN FANTASTISK mamma till dina barn… Detsamma gäller din Peter, vilken pappa och barbapappa han är! Era barn kommer att tacka er en dag…
  Kärlek till er alla och speciellt till världens finaste William! <3

  Svara
 • Du är fantastisk Hannah.Du får mig att bli helt tårögd av ditt engagemang för dina barn och dina medmänniskor nära o kära.Du har verkligen ett stort hjärta av guld.Puss o kram på dig finaste Hannah.

  Svara
 • Nu rinner tårarna här också. Så underbart vackert ni har ordnat det.
  Tänk vilken mamma och mormor som också stöttar honom igenom detta och verkligen tar det på allvar.
  Underbara människor.
  Världens största styrkekramar till fina William <3

  Svara
 • Hej William!

  Jag tänker på dig i din sorg och vet hur det känns. Djuren blir familjemedlemmar och man saknar dem när de försvinner. Hoppas du blir lite gladare snart, det hade Rocky velat 🙂

  Kram på dig!

  Svara
 • Min son Kaspers marsvin dog i januari i år, helt utan förvarning låg han död i buren. Vi hade varit hos veterinären med honom ett par veckor tidigare och trodde ju självklart att han mådde bra. Sorgen hos Kasper var enorm och jag minns min hopplöshet, hur jag ville kunna ta hans sorg och bära den själv så han slapp. Tårarna ville inte sluta rinnar och jag vet att jag sa till honom att ”jag önskar att jag kunde göra något” och han svarade mig ”det kan du inte mamma” oooh fy börjar gråta när jag skriver om det nu =( Kasper var då 5 år gammal. Så jag vet hur du har det nu och hur hjälplös man känner sig, Kasper går på kyrkans barntimmar och det hjälpte honom mycket för dom hade ju pratat om var man hamnar och han fann tröst i att han kommer att få träffa Nalle (sitt marsvin) igen.
  Kramar till dig och William <3

  Svara
 • Vad fint ni har gjort, jag blir helt berörd! Ni är så fina mot varandra och du verkar vara en fantastisk mamma! Ge William massa kramar!

  Svara
 • Du är så fin i ditt sätt med dina barn Hannah! Tänk om alla hade en sådan kärleksfull och omtänksam mamma. Jag önskar att du mår bättre, inte känner dig så nere som du skrev att du gör. Samtidigt känns det skönt att läsa att man inte är ensam om att känna sig deppig. Jag har en son på 3 månader som jag har älskat sedan dag ett, men sedan två veckor tillbaka har jag börjat känna mig så nere…Ingenting känns kul längre förutom när jag ser vilken vacker pojke jag har i min famn. Tur att man har något att kämpa för! Stor kram!!

  Svara
 • Så fint gjort av dig 🙂 så otrolig fin mamma du är❤
  Värmer att se kram

  Svara
 • Läser din fina blogg varje dag. har blivit som en rutin nu när man är mamma ledig! 🙂
  Himla fin plats för rocky! Så fint gjort! Kramar j.

  Svara
 • Så fint ni gjort! Blir så rörd av detta.

  Svara
 • Så fin grav. Jag vet hur det käns. Hadde också en hamster som dog i sommras. Det var jätte jobbigt tyckte jag. Det var jätte jobbigt att vara i skolan dan efter 🙁

  ps Jag läser din blogg varge dag och den är såå bra 🙂

  kram Natta

  Svara
 • Fina William vad duktig du är!
  Du ska vara stolt över dig själv hur duktig och ansvarsfull du är.
  Varma Kramar

  Svara