Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:45 | september 27, 2012

Trolldeg och tråkmiddag

Hej igen vacker. Intervjuerna gick galant. Efter intervjuerna sprang barnen runt sockerstinna på all glass. Det straffade sig att muta dem, men jag fick lugnet när jag behövde det 🙂

Dagens MVC-besök gick bra. Lågt blodtryck och småkassa blodvärden annars är jag som återställd efter förlossningen… i alla fall fysiskt. Tror dock att jag ska gå och prata med någon så denna håglöshet försvinner.

Idag har jag en riktig Hannah-outfit. Jackan är en second-hand-militärjacka, jeans Anine Bing, scarf Rabens Saloner, ny tröja Hunky Dory och skor Acne.

På vägen hem stannade jag till på Lindex för att fynda något Missoniplagg, men ALLA kläder var slut 🙁

Ville sååå gärna ha de lite grövre stickade koftorna till mig, Liv och Vida. Ville ju matcha. Men icke.

Hittade några accessoarer istället.

Två armband. Snygga mot solbrända armar i Thailnad i vinter 🙂 Och ett iPhone-fodral.

Köpte även den här scarfen (Lindex egna) för drygt 100 kr. Gillar den härliga färgen och mönstret.

Igår gjorde vi trolldeg som Liv sitter och leker med nu. Pojkarna är på fotbollsträning och Vida sover.

Måste göra dagens tråkigaste nu… middag

Kram ❤

 


35 kommentarer35 kommentarer om “Trolldeg och tråkmiddag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Nämen trist på kläderna! Men vet du, här i Bålsta fanns det ”massor” kvar i butiken igår vid lunch iaf, verkar inte haft någon direkt strykande åtgång… Kanske en liten road trip? Kram!

  Svara
 • Hej fina.Vacker som vanligt 😉 Skönt att det var bra med dig Hannah.Lågt blodtryck har jag också bättre än högt;) Håglös är jag också.Jag går och pratar med en terapeut så det råder jag dig till.Jag tror vi har koftorna här på vår Lindex.Maila mig om jag ska kolla och i så fall skickar jag upp dom till dig.Puss o kram.

  Svara
 • Ta den där håglösheten och släng den i väggen! Gå iväg och prata med någon, den är inte värd en enda dag av ditt liv! Av egen erfarenhet vet jag att det på något konstigt sätt alltid går så mycket lättare med hjälp av en utomstående, men det konstiga är att man alltid tvekar innan man tar sig iväg. Fixa nu! Lycka till!

  Svara
 • Gå och kolla din ämnesomsättning! Ett enkelt blodprov bara. Jag fick låg ämnesomsättning efter mitt andra barn, vanligt att det dyker upp efter en graviditet när en massa hormoner farit omkring i kroppen. Symptom: trött, håglös, apatisk, deppig, ingen aptit, frusen osv. Kroppen går på lågvarv helt enkelt. Jag blev faktiskt glad när jag fick diagnosen, för jag trodde jag höll på att bli psykiskt sjuk…
  Lycka till!

  Svara
 • Hej fina!
  Gå absolut och prata med någon, ju fortare desto bättre! Sedan får du fantisera om er Thailands resa, jag mådde bättre när vi hade varit där tre veckor i början av året,då vår tös var sju månader. Är så avundsjuk på er, resor på recept kanske vore något 😉

  Svara
 • Hej fina Hanna! Följer din blogg troget ska du veta. Man blir så glad av dina inlägg.

  Jag är lite sen på att fråga om det här, men från ingenstans igårkväll blev jag så sugen på minipizza som du hade gjort i något inlägg tidigare i bloggen.

  Googlade upp ett recept och ställde mig i köket, men ack vilket misslyckade. Dom varken såg ut eller smakade. Skulle du inte kunna lägga ut receptet på hur du gör och vad du har i och på dina?

  Kram Sofia

  Svara
 • Tack Sofia ❤

  Hi hi, de minipizzorna har jag köpt av glassbilen (Hemglass).

  Kram

  Svara
 • Kika på tradera där finns Endel

  Svara
 • i Kalmar fanns massor kvar.. ska jag köpa o skicka?? 🙂

  Svara
 • Gulle dig ❤

  Skulle gärna vilja prova innan. Men jag uppskattar så ditt erbjudande.

  Stor kram

  /H

  Svara
 • God kväll!
  Ta ett snack du, värt att prova alla sätt för att må bra igen. Läste nyligen någon som sa att hon/han aldrig träffat någon människa som inte skulle behöva gå i ”terapi. Tänkvärt.
  Har du kollat Missoni på Lindex hemsida, fanns en hel del kvar i fm.
  Här har det vabbats hela veckan men till helgen bär det av på tjejhelg – så mysigt!
  Hoppas du får en fin helg, kram Ulrika

  Svara
 • Har du tagit prov på din sköldkörtel? Kan komma rubbningar efter graviditet. 🙁

  Svara
 • Min barnmorska sa att jag ska ta prov för det om ett par veckor. Om jag inte blir bättre.

  Kram

  /H

  Svara
 • Synd att du inte känner dig likadan inombords som du utstrålar på utsidan vackra du 🙂 hoppas du mår bättre snart!

  Svara
 • Fina Hannah, jag drabbades också av en enorm trötthet och apati efter jag fått mitt barn. Fast inte på en gång utan den infann sig ungefär efter ett halvår då hade jag kört mig själv i botten med dålig sömn, svårigheter att släppa kontroll och gå iväg och ta egentid och massor av nya känslor kring allt. Blev sjukskriven för depression och fick erbjudande om tabletter men tog ”bara” hjälp av en kbt psykolog vilket hjälpte mig mycket. Har gått i terapi innan i mitt liv med för att reda ut saker från barndomen och är precis som du skrev i något tidigare inlägg, väldigt högkänslig för allt runtomkring, jag suger åt mig andra människors känslor som en svamp vilket är väldigt dränerande, jobbigt men försöker lära mig leva med det. Tror helt enkelt man föds med olika känslighet för diverse ting och har man det med sig så kanske det är lättare att drabbas av deppighet när hormonerna svallar, vad vet jag. Upplevde också en enorm ensamhet och det här kommer jag aldrig att klara när vårt barn var fött, Var så glad att allt gått bra med graviditet och förlossning att jag nog glömde bort lite att ta hand om mig själv efteråt. Hoppas verkligen du får må bättre snart, att gå och prata med någon är den bästa investering man kan göra i sig själv, det har utvecklat mig ernormt som människa. Lycka till! och modigt att skönt att du vågar prata om det här på bloggen, att höra andra dela med sig är den bästa tröste. KRAM!

  Svara
 • hej hannah!

  jag har en liten fråga från ett av dina tidigare inlägg. du har en bild på en underbart vacker, röd, småblommig mugg ihop med en sköna hem-tidning inlagt för någon vecka sedan. jag undrar bara var muggen/muggarna är köpta.
  ha det fint och hoppas du mår bättre snart. du ser fantastisk ut!!
  kram charlotte

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag fick barn ett par veckor efter dig, en igångsättning som slutade med akutsnitt – precis som med storasyster för fyra år sedan. Efteråt drabbades jag av postspinal huvudvärk och fick genomgå en bloodpatch precis som du. Och slutligen blev mitt snitt infekterat och jag blev inlagd i en vecka igen utan resten av familjen. Nu är jag sjukskriven för förlossningsdepression, får ångestdämpande tabletter, insomningstabletter och kuratorhjälp. Det blir lättare och lättare, framförallt ju mer jag pratar om det.

  Kram!

  Svara
 • hej hej
  med alla mina tre så har jag hamnat i en sk förlossningsdepression, och det har inte kommit med en ggn, med sista kom det 5-6månader efter. Då gick jag totalt in i väggen, kunde inte bli lämnad ensam, sådan panik, och ångest hade jag nog aldrig upplevt. Jag har sedan nummer två som nu är 8år ätit antidepressiva,och senaste året haft en kurator att gå till. KBT är inget som hjälpt mig eftersom det är mera ångesthantering jag behöver.

  alltid skönt att gå till någon o prata

  en annan sak,hur kan jag ha missat att ni ska till thailand? hur länge blir ni borta?? skönt att få sol på kroppen och själen under den mörka tiden ..

  Svara
 • Tänker på dig och ang de du skriver. Skulle vilja tipsa dig om att du såg över ditt mat- och vitaminintag. Kontakta gärna någon näringsterapeut för att få hjälp. Du kan även kontakta mig, mejlledes, så ska jag tipsa dig vidare.
  Kram

  Svara
 • Hej kära Hannah!
  Be din snälla svärmor att handla på Lindex. I Skåne.
  När jag var på Lindex Jägersro igår t ex så fanns i alla fall barnkoftorna kvar.
  Bara ett litet tips.
  Var själv inloggad i måndags natt men allt till vuxen tog slut på 5-6 min!
  synd. Han uen bra helg!
  Idag ska jag se Hypnotisören med en väninna.
  Kram!

  Svara
 • Hej Fredag,
  Hoppas solen skiner på er i Sigtuna idag för D-vitamin brist efter den totala avsaknaden av sommar och sol gör ingen direkt frisk och glad.
  Ha det redigt fint nu!

  Kramar

  Svara
 • Hej!

  I vår butik i stan finns de grovstickade tröjorna kvar både till barn, baby o vuxen! Hojta om du vill ha hjälp! 🙂
  /E

  Svara
 • Åhh trolldeg! Jag älskade det när jag var liten. Både att leka med och att äta?!
  Minns när jag stoppade ner lite i byxfickan för att kunna leka med hemma efter dagis.
  Pappa var inte så glad när han försökte få bort det. Satt som berget, ha ha!

  Svara
 • Hej vackra Hannah!

  Ville bara önska dig en riktigt härlig helg och skicka en varm härlig höst kram från Malmö 🙂 Solen skiner här idag!

  Kram

  Svara
 • I staden här finns en massa plagg kvar, köper gärna och skickar (om du vill). Vi ska hjälpa våra medsystrar! <3

  Svara
 • Hoppas du mår bättre idag. Det är inte konstigt att du känner dig ”låg” efter din katastrofala förlossning. Du skrev att du var usel, för att du inte hade haft namngivning på alla barnen? Så ska du absolut inte känna det. Jag tycker att du är en underbar mamma, som fixar allt till dina barn. Peter och du har en riktigt fin o gullig familj! Önskar er en trevlig helg! Kramiz

  Svara
 • Hej Hannah! Du måste vara en av de snyggaste människorna gående i ett par skor 🙂 Jag undrar bara,kanske en lite känslig fråga men hur lång är du och hur mycket väger du? 🙂 Hoppas du vill svara Kram!

  Svara
 • Oj, jag tackar ödmjukaste för din komplimang! Jag är 172 och väger 58 kg.

  Stor kram ❤

  Svara
 • Oj, jag tackar ödmjukast för din komplimang ❤

  Jag är 172 lång och 58 kg tung.

  Kram

  Svara
 • Hannah!

  Här i v-ås finns plaggen kvar! Skickar gärna! Hör av Dig!

  KRAM!

  Svara
 • Hej Hannah!

  Jag vet precis vilken hemsk upplevelse du gick igenom efter din fl, jag fick tyvärr genomlida samma sak för snart 2 år sedan då vår son föddes. Jag fick tack och lov göra en blood-patch efter 4 dagar av sängliggande och hemsk huvud och nackvärk så fort jag reste mig upp. Hade en fantastisk förlossningsläkare som frågade om jag ville vänta ut detta eller göra den där mini-operationen. Valet var lätt för mig, sonen hade jag inte träffat sedan han föddes eftersom han låg på neonatalen och dit upp var jag oförmögen att ta mig:( ville bara att du ska veta att det trots denna hemska upplevelse sakta men säkert även mentalt blir bättre igen. Kram fina du

  Svara
 • Hör av dig om du vill ha hjälp att köpa plaggen.
  Här i vår stad finns nog allt kvar.

  Svara
 • Hojta till om du vill ha kläder till prinsessorna ! Lindex i Norrtälje har kvar 🙂
  Må bäst // Giesela

  Svara
 • Hej Hanna….har följt din blogg sen 3 1/2 år sen. Ja sen du fick lilla Liv o jag vår Ville. Börja läsa din blogg för jag ville följa ngn som hade baby i samma ålder som jag själv hade då.
  Jag har blivit så otroligt imponerad av dig. Vilken fin mamma o fru du är!
  Blev så ledsen för din skull när jag läste om vad du råkade ut för efter din epidural i samband med lilla Vidas födelse.
  Jag brukar aldrig skriva inlägg o hade inte tänkt göra det nu heller men bara måste.
  Jag råkade nämligen ut för samma sak när jag fött vår son. Vårt första o enda barn som var otroligt efterlängtad,efter många års försök.
  Jag var helt inställd på att jag skulle ha epidural o det fick jag också. Den hjälpte mig otroligt mycket o förlossningen var bra. Jag hade lite huvudvärk direkt efter men tänkte att det var efter lustgasen. När jag sen vaknade dagen efter kunde jag inte ens lyfta mitt huvud från huvukudden. Gick dock upp ändå o duschade,samtidigt som jag höll i mitt huvud med båda händer. Fick lägga mig igen. Barnmorskorna sa direkt att det antagligen var efter epiduralen. Att det blivit läckage efter ngt av sticken jag fick. De förklarade det som att hjärnans stötdämpare försvinner o det ger en jävulsk huvudvärk. Att ligga där nyförlöst med en liten baby o inte ens kunna byta de första blöjorna på honom. Jag ryser vid minnet. Min huvudvärk blev bara värre o värre o efter röntgen hittades en liten blödning , en subdural blödning. Ja då blev jag uppkörd till neurologen/ stroke avdelningen . I rummet mitt emot hade min pappa gått bort 3 veckor tidigare så personalen kände igen mig. Nu hade jag inte ens bb personalen som kunde stötta mig. Kände mig ännu mer utlämnad o började tänka att jag nog aldrig skulle bli bra. Min man var otroligt stöttande. Han sa inget då för han ville vara stark för min skull men han gick här hemma o undrade om det bara skulle bli han o Ville. Han grät när han hängde upp de små babykläderna.
  Jag låg där i nästan 2 veckor. 2 veckor som jag inte kunde resa mig ,fick be om att bli duschad. Fick ligga på en bår o bli duschad. Så utlämnad o rädd har jag aldrig varit. Varje kväll när jag skulle sova bad jag till Gud att imorgon kan det väl vara bra?
  Jag bad att de skulle göra en bloodpatch . Jag kände på mig att den skulle hjälpa.. Det tog alltså nästan 2 veckor innan de äntligen gjorde det. Min man var hemma under tiden o när han ringde mig två timmar efter de gjort bloodpatchen satt jag upp i sängen! Vilken lycka. Den verkade hjälpa!
  Efter en dag fick vi åka hem på permis o det gick bra. Äntligen kunde vi börjar vårt liv med vårl lilla påg. Det enda positiva med det som hände är att min man kom vår son nära eftersom han var tvungen att göra det mesta.. Om jag kunnat hade jag kanske som många andra gjort det själv o inte släppt in honom så som det nu blev.
  När jag läser om dig så känner jag i hela kroppen o hur dåligt du mått. Det sätter ju spår. Jag tyckte jag hämtade mig bra men nu när jag ser tillbaka så mådde jag dåligt länge.

  Hoppas du snart får tillbaka din geist igen. Det gör det inte lättare att du inte får så mkt sömn.
  Tänker på dig o jag känner dig inte men vilken människa du verkar vara. Stor kramt tid dig.
  Linda

  Svara
 • Hej!
  Här i Uppsala finns ganska mkt kvar av kläderna och mkt till de små;))
  Passa på att ta en tur till Gränby köpcentrum öppet till 20.00 alla dagar ;-))

  Svara