Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

07:48 | oktober 9, 2012

Bästa vardagen

God morgon min vän. Hoppas allt är väl.

Nu är allt som vanligt igen. Eller inte riktigt 🙂 Har inte sovit en blund inatt. Det dröjer nog några dagar innan min dygnsrytm är som vanligt igen.

Nu börjar min trötthet komma. Pojkarna ska snart iväg till skolan men Livis stannar hemma.

Morgonrutinerna är i full gång.

Har massor av bilder från New York som du ska få se. Ska bara ladda in dem i datorn.

All Kärlek ❤


111 kommentarer111 kommentarer om “Bästa vardagen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Mysigt! Förstår att ni har haft en mysig helg (min dröm är att få resa till New York någon gång) och sedan extra mysigt att komma hem och pussa på era gullleungar. <3

  Svara
 • Välkommen hem, ja borta bra men hemma alltid bäst. Gud så härligt att få se/uppleva NY, det planerar jag oxå att göra. Har dock aldrig tänkt på att man faktiskt kan resa bara några dagar som ni gjorde. Smart, då kanske man inte behöver vänta till tiden finns för en 1 v sem.
  Ha en fin dag!
  Kram Ulrika

  Svara
 • Kan inte heller kommentera ute på inläggen, men vill bara säga att jag blir sååå ledsen och chockad hur människor kan vara sååå grymma och fördomsfulla och säga att du skulle vara en dålig mamma som åker på en weekend med din man. Är det människor som dessutom följer din blogg tycker jag det är ännu mer skandalöst, tycker du är en fantastisk mamma och förebild. Jag ”försöker” följa andra bloggar, men fastnar aldrig som för din. Du verkar så äkta när du skriver och du skriver om saker som gör en intresserad ….. Och framförallt lever du för dina barn! Så sträck på dig och var stolt! Kram annfi från Limhamn.

  Svara
 • Håller med dig. Hoppas dom som skriver elaka kommentarer vågar stå för det även nu när Hannah har kommit hem. Gillar dom inte läget så är det ju bara att sluta följa bloggen.

  Svara
 • VÄLKOMNA HEM!!!!

  Svara
 • Välkomna hem, skönt att ni haft det bra. Vilken fin bild 🙂 Kram Ulrika

  Svara
 • Skönt att vara hemma igen! 🙂
  Vilken fin bild på dig och barnen.

  Önskar dig en bra dag.
  Kram.

  Svara
 • Verkar som om ni haft det underbart i NY. Shopping, god mat, goda vänner. Låter hur skönt som helst! Även om det är skönt och mysigt att komma hem till barnen så behöver man som föräldrar ibland lite tid ihop utan barn. Mår man bra i sin parrelation blir man bättre föräldrar.

  Hoppas du inte tar åt dig för mycket av de idioter som skriver elaka saker och har en massa besserwisseråsikter. De lever nog ett torftigt och trist liv.

  Ha en underbar dag!!

  Svara
 • Hej du vackra!
  Välkommen hem! Hoppas ni haft en skön, uppvilande men ändå händelserik resa!
  Ser fram emot att se mer bilder. Du har inte missat att Revenge har börjat väl? 🙂 Vet att du med följer det…
  Till helgen åker jag och min man iväg, som jag skrev innan, längtar!!
  Mys med dina små gullungar nu och ha en fin dag – kram kram

  Svara
 • Välkommen hem efter (vad som ser ut) att ha varit en fantastisk New York vistelse! Skall bli roligt att få höra mer om resan senare! Ha en mysig dag med töserna <3

  Kram

  Svara
 • Välkommen hem! Till regnet 🙁 såg ut som en toppenresa!

  Svara
 • Hallå där, välkommen hem!
  Nyfiken på vad du ska visa oss!
  You rock girl!!!!

  Svara
 • Godmorgon & välkommen hem!
  Vad underbart att få komma iväg så där några dagar och bara ta hand om varandra, ännu mysigare är det sen att komma hem och krama om hela famijen
  Längtar som en tok efter vår SPA-helg i Torekov som närmar sig:)

  Kram

  Svara
 • Välkommen hem!! Skit i alla idioter (jisses, hade du rätt eller i din stand-up gällande att andra mammor är värst…mohaha!!) utan eget liv som gömmer sig bakom en datorskärm & sedan försöker urskuldra sitt BEDRÖVLIGA beteende med ”får man inte hålla en dialog härinne”. SÖK HJÄLP säger jag bara till de!!

  Må gott med dina fina barn o fam. Kram kram.

  Svara
 • Hej,

  Vad roligt, glöm inte att visa vad du shoppat. 🙂

  Svara
 • Välkommen hem! Är helt övertygad om att du haft en underbar weekend men syns att du är lika glad att vara hemma hos dina små 🙂 Ska bli jättekul att se fler bilder från N.Y – älskar den staden!

  Svara
 • Välkommen hem till regn och rusk.Idag är det riktigt skitväder i alla fall i Skåne.Hoppas ni haft några underbara dagar i New York.Ser fram emot bilder.Ha en skön dag.Puss o kram fina du.

  Svara
 • Välkommen hem fina Hannah
  hoppas ni haft det underbart i new york, älskade bilden på Martin och din make där peter verkligen skrattar riktigt mycket hihi hoppas du vet vilken jag menar

  Svara
 • Välkommen hem från NY! Hoppas att ni haft en riktigt härlig resa 🙂 Jag & maken åker dit till våren så jag hoppas på lite shopping- och restaurangtips!
  Kram

  Svara
 • Det där såg härligt ut. Lyckliga ungar.

  Ha en underbar dag

  Svara
 • Nämen heeeej!

  Ja med så stora leenden kan man ju bara tolka att det gått kalasbra att åka bort ett par dar.
  Välkomna hem.
  Kram

  Svara
 • Välkommen hem äntligen, har saknat dina uppdateringar 😉
  Älskar NY så ser fram emot bilder!
  Du är så jäkla fin!

  Svara
 • Välkomna hem! KRAM

  Svara
 • Välkommen hem till både dig och Peter. Alla era fina barn ser ut att ha klarat sig alldeles förträffligt bra utan Er några dagar. Tänk vad härligt det skulle vara om alla visade lite respekt för varandra och acceptera att man gör olika saker här i livet, utan att döma andra. Självklart får alla ha olika åsikter men det är livsfarligt att döma andra människor utifrån deras val. Man behandlar ju andra så som man själv vill bli behandlad. Sträck på dig och var stolt. Det hade jag varit.Kram

  Svara
 • Döma och ifrågasätta är två helt skilda saker. Att lämna sitt spädbarn för en nöjesresa är väl bara hälsosamt att det ifrågasätts.

  Svara
 • Bry dig inte om alla elaka kommentarer som kom när ni var borta. Du är mamma med stort ”M”!!!!

  Svara
 • Hej!

  Måste bara berätta att jag o min man också
  varit iväg själva (utan våra barn) denna helgen –
  ( Paris) man är inte bara föräldrar utan även ett par, o det
  får man inte glömma bort!

  Vårda kärleken så mår alla bra 🙂

  Kram

  Svara
 • Jag börjar förstå vilken typ av läsare som dyrkar denna blogg…det ska vara en välputsad fasad, det får inte vara särskilt seriöst, att ha kunskap och utbildning och vilja föra diskussioner utifrån det hotar och skrämmer..Väldigt mycket yta. Och mindre reflektion. Trodde inte det om bloggen till en början. Kunskap är makt, det har jag förstått. Men att det skulle hota hela bloggens existens såpass så att man valde att kväva yttrandefriheten, det trodde jag aldrig. Sanningar svider. Och vi som haft åsikter kring att lämna spädis för att åka och shoppa i NY, har bemötts av skyggslappar och ” sopa under mattan”- attityd. Jag frågade min man, (och han har ändå aldrig burit och fött ett barn) vad han tyckte generellt i frågan och hans svar var om jag skämtade..? Man gör bara inte så….

  Svara
 • Jag tycker att du och din man ska skaffa er ett liv!
  Vad är det för fel att lämna ett spädbarn till
  En kärleksfull farmor? Ett barn mår väl bäst av att ha glada och pigga föräldrar?!

  Du och din man hade nog inte varit så tuffa om man hade skrapat på er fasad.

  Svara
 • Du och din man hade behövt åka på en semester tillsammans, ni verkar ha så tråkigt liv att ni måste bry er om vad andra familjer väljer att göra med sina liv!

  Svara
 • Hallå! Vilken planet kommer du ifrån? Det handlar väl inte om att dyrka någon blogg. ALLA har rätt att ha en egen åsikt. Din åsikt skall respekteras, LIKAVÄL som att DU skall respektera andras åsikter, utan att döma.

  Svara
 • Jag kommer från Jorden, tror jag. Själv då? Jag dömer inte heller, jag säger endast vad jag tycker!

  Svara
 • Jag kommer också från Jorden.

  Svara
 • Jag håller med Elina. Vad skönt det skulle vara
  om man kunde tillåta olika åsikter här. Varför ska
  man hoppa på och förnedra andras åsikter??

  Svara
 • Det är ju det jag försöker förklara. Man måste respektera ALLAS åsikter, utan att döma någon.

  Svara
 • Bra skrivet Elina. Vill man verkligen bara ha vänner som är ja-sägare . Är det inte fantastiskt att med att ha olika åsikter och få yttra dem.

  Svara
 • Till Elina: Lugna ner dig lite. Varför läser du denna blogg om du blir så upprörd. Mys med din man och dina barn istället.

  Svara
 • Vet ni, det här är inget försvarstal för Hannah, då jag är helt säker på att hon är fullt kapabel att föra sin egen talan. Om ni har följt och följer bloggen, vet ni också att Hannah som hon själv uttryckte det i något inlägg ”inte var sig själv riktigt”. BVC hade koll och hon var där och pratade med jämna mellanrum. Hon kände håglöshet och bara grät stundtals. Jag är också mamma, och kan bara säga att jag känner igen mig vad gäller de känslorna som kan dyka upp strax efter en förlossning. Man räcker inte till för alla måsten, man har ständigt en klump i magen och det är någon som HELA TIDEN behöver en. Varenda dusch, toabesök och måltid måste nästan planeras. Oerhört stressande upplevde jag det, och då har jag ändå bara ett barn! Vad jag vill ha sagt med det är att, om någon i det läget hade föreslagit en kortare resa, hade jag aldrig tvekat. Glada, pigga och utvilade föräldrar = bra föräldrar. Ibland måste man bara bryta vardagen för att återkomma med förnyad glädje, ork och styrka. Och vad gäller det här med anknytning vill jag bara berätta att min son opererades för ett medfött hjärtfel när han var 6 månader gammal. Då var det ok om en förälder följde med när det var dags för narkos. Om han däremot hade varit 4 månader eller yngre menade läkarna att föräldrarna egentligen inte alls ”behövde” följa med in i operationssalen då barnen var för små för att faktiskt veta vilka föräldrarna är. Sen är det självklart att man som förälder VILL följa med in oavsett barnets ålder, men det var vad läkarna sa. Därför tror jag inte att lilla V kommer att få några bestående men av att föräldrarna åkte iväg en kortis. Sen tar det ganska lång tid innan barn har någon tidsuppfattning överhuvudtaget. Vad behöver en spädis? Mat, blöja, närhet och värme. Allt detta är jag ganska säker på att bäbisen fick! 🙂

  Många kramar till er allihopa

  Svara
 • Vilka härliga barn du har, o smilet på lilla Vida på översta bilden är ju bara för underbart 🙂

  Svara
 • Elina: tycker du verkligen att ”ni” har bemötts av skygglappar o sop under mattan? För det rycker inte jag! Hannah svarade väl ärligt och sakligt i ett av sina inlägg till er som hade mage att på ett oförskämt sätt dömma henne för att hon åkte i väg, eller? Visst har alla rätt att yttra sig, men det finns ju gränser på hur man beter sig? Det är väl upp till var och en vad som känns rätt när det gäller ens barn! Även om jag kanske inte hade klarat av att resa i väg när mina barn var så små, så ger det inte mig rätt att dömma någon annan som klarar det. För mig hade det inte varit att jag inte kunnat lämna barnen till farmor eller mor mormor, för jag vet utan tvekan att de hade haft det lika bra med dem, eftersom barnen i stort sätt träffar sina mor och far föräldrar varje dag, det hade varit mer att jag inte klarat av att åka i från, så tvärt om kan jag höja hatten och känna mig imponerad av mammor och pappor som faktiskt åker i väg för att samla kraft och njuta och komma hem glada till sin familj igen! Kom igen och välj rätt ord när ni tycker och tänker, sluta att såra! Hälsningar annfi från limhamn

  Svara
 • Till Ann-sofi, Alla kommentarer har ju raderats, så
  någon åsiktsfrihet finns tyvärr inte här!

  Svara
 • Haha, men alla kommentarerna är ju tillbaka igen. Hela denna konversation som blivit skriven efter dagens inlägg är ju exakt den som är bortsuddad. Diskussionen bara älts och älts, den leder ingen vart så jag hoppas att den slutar NUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Svara
 • Välkommen hem, Hannah! Mysigt att få krama barnen igen förstår jag och härligt att ha fått kvalitetstid med maken. Hoppas jetlagen ger med sig snart och att du kommer in i rätt dygnsrytm.
  Sista helgen i oktober ska jag och min man åka till Amsterdam utan barnen. Ska bli så oerhört mysigt att bara få rå om varandra och samla lite energi. Vi får vårt tredje barn i mars så man får ta vara på tiden innan den lill* är här.
  Så härligt ditt inlägg var angående alla elaka kommentarer om att resa från Vida. Så underbart att höra någon säga att ”jag är en bra mamma”! Jag säger därför samma sak i dag: jag är en bra mamma:-)
  Kram till dig!

  Svara
 • Heeeeeeeeeeeej!!! ❤ Välkomna hem! Massa kramar till er alla! ❤

  Svara
 • Välkommen hem fina du <3

  Ska bli kul att se era fina bilder sen!
  Ha en fortsatt skön dag!
  Sköt om dig!
  Kramis <3

  Svara
 • Hej Hanna! Har precis tittat på avsnittet av ”mitt liv är ett skämt” där du var med. Kan säga att det var länge sen jag skrattade så mycket, du var så rolig! Och vilket underbart medryckande skratt du har, bara det fick mig att skratta! Tack underbara du för att du finns och delar med dig av ditt liv!

  Svara
 • Välkomna hem! Hoppas ni haft en riktigt mysig o kul semester. Bry dig inte om alla trista kommentarer, för du är en jätteduktig mamma. Precis som du själv sa, måste man vårda kärleken oxå! Vilken gullig familj du har o det är väl det viktigaste, Hannah! Må så gott o kramiz

  Svara
 • Välkomna hem!! åh så avis, vill oxå åka till NY!! Ska suga i mig alla tips och få tummen ur och boka något snart. UTAN barn 😉

  puss på dig!

  Svara
 • Vågar du resa utan Barn Victoria ;))

  Svara
 • Kom igen, har du inte förstått vad det handlar om. Det är en enorm skillnad att lämna lite äldre barn och spädbarn . Ett spädbarn behöver närhet av sina föräldrar.

  Svara
 • Hur överlever barn som blir adopterade? Så himla gammaldags att det måste vara just mamman eller pappan som stannar med barnet. Barnet behöver närhet och kärlek det finns inget som säger att det måste vara från de biologiska föräldrarna!!!!!!!

  Svara
 • Leona, du låter som en riktig
  besserwisser, vilken utbildning har du??

 • Snälla jämför inte adoption med en nöjesresa.

 • Ambitionsnivån för ett barn borde vara högre än att det bara ska ”överleva”.

  Adoptivföräldrar får enormt mycket utbildning i anknytning och hur man bland annat inte ska låta adopterade barn ”vandra från famn till famn” eftersom de är så kallade ”barnhemsbarn” och därför inte kan knyta an till en eller två primära anknytningspersoner.

  Att adoptera ett barn är ett enormt ansvar och myndigheterna har hela tiden koll på att man förstår anknytningen, att man förstår hur barn som vuxit upp i barnhem fungerar.

  Att jämföra adoption med en nöjesresa till NYC är ju helt sjukt obildat.

 • Tycker att det är helt rätt av dig att jämföra nöjesresa med adoption i det här läget. För det handlar väl inte om vad föräldrarna gör här, det handlar väl om barnets välbefinnande? Är det att föräldrarna har roat sig som alla stör sig på, eller är det för att barnet varit utan sina föräldrar?

 • Visa vad du shoppat då! 🙂

  Kram
  M

  Svara
 • Men kom igen. Det är en enorm skillnad att lämna äldre barn och ett spädbarn . Jag hoppas verkligen ni förstår skillnaden . Spädbarn behöver sina föräldrar även fast föräldrarna har behov av nöjesresa till NY. Såna resor borde vänta tills barnet blir äldre.

  Svara
 • Bra skrivet Liv. Tyvärr är det många här som inte
  förstår skillnaden mellan att lämna ett nästan
  nyfött spädbarn och äldre barn.

  Svara
 • Den kunskapen kan man bara få om man LÄSER PÅ, vilket ingen som kommenterar till Hannahs försvar i det här läget verkar ha gjort.

  Vi som gör det vet att ett spädbarns psyke tänker ”out of sight, out of mind”. Ju längre du är borta från ett litet spädbarn, desto sämre. Att vara borta är detsamma som att vara död för barnet. Och det säger jag inte för att skuldbelägga Hannah, jag lägger fram objektiva FAKTA.

  ”Tumregeln” för de flesta barnläkare/barnpsykologer ligger på ”en natt per år som barnet är gammalt”, d.v.s. är barnet 1 år gammalt är 1 natt ok ur anknytningssynpunkt, 2 år – 2 nätter etc.
  Ett bra riktmärke.

  Svara
 • Tänk på att även vetenskap aldrig kan vara helt korrekt, det vet vi som pluggat på, ellerhur?

  Får barnet även dålig anknytning till en förälder/vårdnadshavare som måste vara borta ifrån barnet t.ex pga sjukdom eller om barnet är sjukt? Anknytningsteorin bygger inte på fjuttiga 4 dagar ifrån sin anknytningsperson! Läs på mer!

  Svara
 • Men herregud! Håller folk FORTFARANDE på och ältar att Hannah varit iväg till NY?? Valet och resan är ju redan gjord, Hannah känner sina barn bäst och har dessutom svarat på hur hon resonerar kring saken i ett inlägg. Lägg ner ni moralkärringar! Det är väl ingen som kräver att NI måste lämna era barn, men det här var Hannahs val och det ska väl respekteras lika väl som allt annat. Man måste väl inte dela alla åsikter med en bloggare, knappast någon som har påstått det. Men varför detta oerhörda behov att döma och hoppa på någon för att hon gör ett annat val än ni själva? En person som ni dessutom inte känner (antar jag). Hoppas du inte tar åt dig Hannah! Du verkar vara en jättefin mamma och känner dina barn bäst. Vad moraltanter än säger! 🙂

  Svara
 • Tumme upp! Det är alltid de människor sol klagat mest på vad andra gör som har mest problem själva!

  Svara
 • Som skulle det stå 🙂

  Svara
 • Malin, dom enda som håller på och ältar det här
  fortfarande, är dom som har retat upp sig på andras kommentarer!

  Svara
 • Så länge personer får skriva positiva saker om resan borde väl även de som inte håller med få skriva. Eller är vi tillbaka i ruta ett, det är ok att tycka saker så länge man håller med bloggerskan.

  Svara
 • Hej fina du! Välkommen hem. Ja du, det ser verkligen ut som om barnen mått dåligt när du varit borta?!?!?!?!? Eller hur! I mina ögon ser de alldeles för härliga ut. Tom lilla Vida skrattar riktigt gott. Hoppas verkligen att du njöt av dina få lediga dagar utan alla måsten som du alltid annars har. Jag vet att det är svårt, men försök att inte bry dig om alla elaka kommentarer du får här. Det är ju faktiskt du som är mamma och känner dina barn allra bäst.
  Ha det så gott, må så bra.
  Många kramar Ing-Marie

  Svara
 • Till Ing-Marie, det är väl ändå självklart att barnen
  är glada när mamma har kommit hem! Olika åsikter är inte detsamma som elaka kommentarer.

  Svara
 • Klart att du är dödstrött och jet laggad efter en kortvisit i en tidzon långt bort. Jag tycker i och för sig att det är märkligt när BÅDA föräldrarna (handlar inte om dig som mamma) åker ifrån sitt spädbarn, men det märkligaste är att hävda att ni gör det för att ni behöver vårda er relation. Låter som en dum bortförklaring. Bättre om du kunde stått för att ni helt enkelt ville åka till NY. Vårda kärleken hade ni kunnat göra under en kväll med middag och ev övernattning i Stockholmstrakten. Då hade du säkert varit mer utvilad.

  Svara
 • Men varför måste Hannah (eller nån annan heller) över huvudtaget ”stå för” varför hon åker bort?? Och framförallt inför folk som inte känner henne? Nu var de borta i fyra dagar och så var det med det. Deras val, deras liv och deras barn. Nån annan kanske hade valt helt annorlunda. Men att behöva förklara sig är ju bara idiotiskt! Varken hon eller barnen ser ut att må särskilt dåligt iaf 🙂

  Svara
 • Malin, diskussionen kom igång enbart
  p.g.a. att det handlade om att åka ifrån
  ett litet spädbarn!

  Svara
 • SÅ, nu går vi vidare!!

  Svara
 • Hej söta du!!!!

  VÄLKOMMEN HEM!!!!
  Du är så rosig o fin (som alltid)
  Har aldrig varit i New York ( är jag den enda?) men jag blir enormt inspirerad när jag ser bilderna, jag känner riktigt pulsen och storstadstempot , coolt !!!
  Vad skönt för dig och din man att få rå om varandra, umgås med härliga vänner, uppleva saker, äta gott. Det är så berikande för kropp och själ. Hoppas inte jetlagen blir allt för jobbig. Önskar dig en riktigt god natts sömn denna natt. Kram

  Svara
 • Välkomna hem till sverige!hoppas ni haft det härligt.många kramar

  Svara
 • Nu har ni sagt vad ni tycker ni som är negativa till Hannahs resa. Alla har rätt till sin åsikt och nu har ni uttryckt den åsikten. Ungefär hundra gånger. Nu går vi alla vidare!

  Svara
 • Bra sagt! Håller helt med!

  Svara
 • håller med! en gång- hundra gånger- vi har förstått 😉 nu vill vi se bilderna! 😀

  Svara
 • Oj! Åkt till andra sidan jorden utan din 2.5 mån dotter?

  Svara
 • Det är väldigt få föräldrar som ens skulle komma på tanken och åka ifrån en bebis som inte ens är 3 månader….hur klarar man det överhuvudtaget rent psykiskt och kroppsligt?? DET är en gåta. Längtan måste ju förgöra en…att ens kunna lyfta från marken och åka SÅ långt bort…det övergår mitt förstånd

  Svara
 • Varför inte bara låta det vara nu? Alla har fått tycka till…både ja och nej sidan. Vet inte Hannah och Peter bäst vad som passar deras barn och relation? Har alla glömt att Hannah har haft det kämpigt ett tag? När man då går i samma vardag hela tiden och mår dåligt har man inte rätt att vara lite med sig själv, den man älskar och vara lite vuxen också?och pusta ut? Varför allt detta negativa..Som Hannah sa andra mammor är de som dömer mest. Tror inte att Vida kommer ha men för livet precis. Var lyckliga alla -döm inte så snabbt- en depression är inte att leka med och om de som föräldrar tyckte det var ok vem är vi att döma? Åsikt en sak men fine vi fattar ni ogillar men var mer positiva istället!! Livet är för kort…

  Svara
 • Det man ska komma ihåg är att hela denna diskussionen kommit till pga att Hannah bloggar, och därför blir allt hon gör ”öppet för andras insyn”.

  Om hon inte hade bloggat om resan hade ingen kunnat reta sig… Men vi som gillar Hannahs blogg vill ju att hon ska fortsätta att blogga, eller hur? Om man nu inte tycker att det är lämpligt att resa ifrån ett spädbarn, måste man då tala om det? Kan man i så fall inte bara låta det passera?

  Som mammor eller pappor gör vi alla ibland saker som, i andras ögon, kanske är konstigt eller t.o.m. något som andra tycker är fel. Men ingen annan än mamman eller pappan känner till hela bakgrunden. Om man då känner att någon gör något tokigt, måste man då kommentera det? Jag tycker inte det.

  Tänk om man istället berömde det fina man ser andra gör, och lät resten vara. (SJÄLVKLART menar jag inte misshandel eller liknande. ) Det handlar inte om att vara ”ja-sägare”, det handlar om att välja att sprida positiv energi runt sig. De flesta har redan nog av tråkigheter o problem i sina liv som det är. Utan andras kommentarer.

  Svara
 • Bra skrivet 🙂

  Svara
 • Bra skrivet, kunde inte ha sagt det bättre själv!

  Jag har följt Hannahs blogg sedan jag själv fick min första knodd, född 2010. Har också följt de senaste dagarnas kommentarer (tyvärr).

  Visst har alla rätt att tycka olika. Men i detta fall kan jag tycka att många kommentarer bara upprepar åsikter kring hur och vad Hannah har ”gjort fel”. Att säga att det inte är påhopp tycker jag är fegt. Därmed inte sagt att jag tycker precis lika som Hannah i allt hon gör och säger. Men jag vill hävda att många kommentarer varit rena påhopp, eftersom ”åsikterna” som uttryckts har krävt svar. Och bara svar som passar åsikten.

  Vilka svar vill ni att Hannah ska ge er? Om ni funderar på detta innan ni fäller en bitsk kommentar, så tror jag ni ser att ni aldrig kommer få de svar eller erkännande som ni söker. Denna ”diskussion”, ”dialog” eller vad än ni vill ha kommer därför aldrig äga rum. Det var Hannah också tydlig med i ett tidigare inlägg. Men, trots detta fortsätter ni kommentera resans vara eller inte vara med/utan bebis.

  Nu håller jag tummarna för att Hannah vill fortsätta blogga. Tack Hannah för en fin och varm blogg!

  Svara
 • HELT SERIÖST! Finns det någon här inne som i sin vildaste fantasi tror att Hannah och Peter skulle åka iväg på en resa om dom trodde att Vida skulle få bestående men för resten av sitt liv om hon är ifrån sina föräldrar några dagar. Vi kan inte hålla på att säga att så bör man göra och så bör man inte göra. Det är helt och hållet upp till var och en. Det måste vi respektera och kan vi inte göra det så kan vi inte heller begära att få någon egen respekt för våra egna val, handlingar eller åsikter. Ganska logiskt, eller hur. Alla har överlevt och jag tycker att vi släpper detta. Lev idag och ha roligt. Imorgon kan det vara för sent.

  Svara
 • Ja, jisses, man slutar aldrig förundras över hur andra människor ska lägga sig i hur andra människor lever sitt liv.
  Välkomna hem, hoppas ni hade en härlig resa! :o) Det är alltid skönt att komma iväg på tu man hand och rå om varandra. Och det är alltid skönt att komma hem till ens kära barn också, eller hur?;o) Då har man fått lite ny energi!

  Vad söt Vida var på första bilden, vad hon skrattar!:o)

  Kramar Frida

  Svara
 • Ja kan bara hålla med Summer och Ameon, är det inte dags att gå vidare nu? Självklart ska man respektera att alla tänker olika och man ska kunna dela med sig av sina åsikter men vi är alla vuxna här. Det är en väldigt stor skillnad på ett påhopp och en åsikt.
  Du verkar som en väldigt kärleksfull person Hannah och älskar din blogg! Vad än alla säger här så försök att inte ta åt dig utan fortsätt vara du 🙂
  Kram Johanna
  P.S. Min mormor fick en svår förlossningsdepression när hon fick min mamma. Hon kunde inte ens hålla i sin bebis och låg själv i två månadar utan nån kontakt med sitt barn. Min mamma är den mest kärleksfulla personen jag träffat och hon har inga ”men” efter detta. Så alla dessa teorier och vetenskapliga fakta är visserligen viktiga men varken rätt eller fel. Kärlek!

  Svara
 • Gulliga Vida som skrattar så glatt! 🙂 Välkomna hem! Ni verkar ha haft en underbar resa, väntar med spänning på bilder! 😉 Nästa gång ni åker på semester kan ni väl ändå åka på en utflykt i Sigtunas skogar eller nåt… MED alla barnen, så alla här e nöjda eftersom alla läsare ju har så himla mycket att göra med vart och hur ni reser… 😉 Kram på dig, du e världens bästa mamma!!!

  Svara
 • Välkomna hem!! Hoppas ni har haft det bra och att ni har fått ladda batterierna:)
  Va trist med alla kommentarer om att ni åkte utan Vida. Ni känner väl erat barn bäst!
  Det här har INTE skadat henne på något sätt.
  Ha det så bra och sköt om er!
  Kram

  Svara
 • Hannah, jag har i flera år följt din blogg. Den ha andats värme och tolerens. Jag har aldrig under dessa åren kommenterat något mer än just det poistiva. Det jag har sett av din blogg de senaste dagarna har fått mig att komma till insikt om att det är ett varumärke för dig, ett varumärke där du öppnar upp en dag med Hej Vacker, all kärlek osv. Det har blivit din image.På grund av denna image så tror jag att du attraherat människor i alla kategorier därav den senaste tidens debatt via din blogg. Efter ditt agerande den senaste veckan med total respektlöshets för människors oliktänkande så har jag insett att du inte är din blogg. Det hade lika gärna kunnat vara Kalle Anka som bloggade, en fantasifigur.

  Svara
 • Instämmer. Om det är bara är okej för dig att folk skriver hur vacker du är i din ständigt återkommande bästa vinkel och hur söta dina barn är så är det synd. Sen tycker jag absolut inte att det okej att folk kallar dig en dålig mamma eller att du förtjänar det ena tråkigare än det andra. Visst, folk kan välja att inte läsa din blogg. Men det är jäkligt trist att man bara får skriva rosenröda kommentarer. Som bloggare tycker jag du får räkna med kritik ibland. Att bemöta den med censur tycker jag bara visar på att det är ditt varumärke som styr.

  Svara
 • Gillar din blogg jättemycket och måste bara berömma dig och Peter för att ni vårdar er relation. Har själv 3 numera vuxna barn och ett barnbarn på 3 mån. Jag önskar att jag och min man haft den möjligheten att resa bort själva när barnen var små, visst det gick bra ändå och vi är fortfarande gifta efter 23 år. Nu försöker jag uppmuntra mitt barn att verkligen vårda sin relation och utnyttja alla omkring sig som vill vara barnvakt. Vilken lycka för farmor att få rå om sina barnbarn så länge. Vida ser ju inte ut att ha lidit speciellt 🙂
  Undrar om det är av rädsla av att framstå som dåliga mammor som alla har en åsikt.
  Det märks att du är en toppen mamma och dina barn uppskattar nog mest av allt att du mår bra, och jag hoppas verkligen resan har fått dig på bättre humör.
  Kram

  Svara
 • Fina Hannah & Peter!!
  Hoppas ni haft en underbar weekend tillsammans, å av bilderna så tvekar jag inte en sekund på det. Sååå trist med alla dessa onödiga kommentarer å gnäll.. Fyy så mkt neg.energi från folk…
  Skaka av dig all negativitet å må gott med familjen. Ni är såå underbara människor… Önskar ibland jag bodde på er gata å fick umgås med er… Kramar Jennie

  Svara
 • Har jag missat en massa kommentarer eller vad handlar detta om? Inte har väl Hannah lämnat bebisen hemma med en äldre barnvakt i flera dagar och farit i väg till NY? Kan det vara möjligt?! Neeej, tror jag väl inte….

  Svara
 • Hej Hannah och alla läsare!

  Jag måste bara säga att Hannah verkar vara en fantastisk person. Men det sagt, så är det sorgligt att vi här inne inte kan ha en objektiv diskussion om något som att åka iväg från sin nyfödda dotter i fyra dagar. För det är faktiskt ganska ovanligt.

  Vi som menar att det faktiskt påverkar barnet har väl lika mycket rätt att kommentera det, som ni andra har att t.ex. hylla henne för hennes fina poncho eller för att hon ger pengar till barnhem.

  Om man bloggar har man öppnat upp för kommentarer, så är det bara.

  Till ALLA er som skriver att ”VADÅ, VIDA ÖVERLEVDE JU!” och ”SER NI INTE HUR GLADA BARNEN ÄR?”, så måste jag bara sucka. Har ni inte högre ambitionsnivå för era barn än att de bara ska överleva?
  Och tror ni på riktigt att alla men man får i livet syns direkt? Som att det står skrivet i pannan??

  Tänk ett extra varv och försök att ha respekt för oss som faktiskt vill ifrågasätta. Jag skulle som bloggare vara glad för det, eftersom man får möjlighet att reflektera och kanske t.o.m. utvecklas.

  Att du, Hannah, valde att stänga av kommentarsfunktionen när diskussionen kom igång är för mig helt obegripligt och tyder på att du förmodligen inte orkade med kritiken (och därmed tog den till dig).

  Jag slutar nu att läsa Hannahs blogg, eftersom jag vet att den nu bara är till för de som håller med och säger ”ja, vackra Hannah”. Ja, du är bra och du är vacker, men du är också en intelligent person som borde vilja föra en diskussion med dina läsare.

  Svara
 • Anledningen att vi tillfälligt stängde ner kommentarsfältet var för att vi inte orkade lägga energi på att försvara vår roll som föräldrar när vi var på semester. Har lyssnat på folks kritik men det är definitivt inget som gör att vi ångrar vårt beslut. Dessutom var det var 3-4 personer som skrev samma sak om och om igen. Någon använde även olika namn vilket var lite humor. Vi lämnade även ut en mailadress för den som ville diskutera det med oss. Ändå skrevs det om yttrandefrihet och annat nonsens. Om man vill yttra sig är det väl bättre att ta diskussionen med de den berör? Istället visade det sig att yttrandefriheten tydligen gick ut på att få visa upp sina kommentarer gång på gång. Olika ord, samma budskap. Som ett mantra som maldes. Vi står för vårt beslut och ångrar inget. Nu är vi tillbaka i Sverige och har öppnat upp alla kommentarsfält igen. Vi räds inga kommentarer, än mindre raderar, men inser att vi alla är olika.

  Du har din övertygelse och jag har min. Har väldigt svårt att se att min dotter skulle ta skada av fyra dagars frånvaro men respekterar om det är din övertygelse. Men tiden för utvisa. Det enda vi vet är att varken du eller jag har rätt att kritisera den andra. Däremot kan man sakligt framföra sina tankar och sedan är det bra med det. Att jag skulle svara dig 20 gånger med att du har fel och ”hur kan du skriva så dumt” hade fått mig att framstå som ett barn som ligger på golvet på ICA och skriker för att få godis. Därför svarar jag dig en gång. Nu har du valt att aldrig mer läsa bloggen så denna kommentar är visserligen helt onödig. Jag tycker du gör helt rätt som slutar läsa den. Livet är för kort för att följa personer man inte är förtjust i, vare sig det är deras person eller värderingar. Det högaktar jag dig för. Tror att hela internet hade blivit en trevligare plats om fler gjorde som du, dvs slutar läsa och kommentera bloggar och artiklar baserade på personer man inte tycker om. Bra gjort!

  Svara
 • Du har världens finaste barn och verkar vara världens bästa mamma! 😉 Spännande att se om detta inlägg kommer med 🙂 När jag skriver det jag egentligen menar så kommer ett meddelande upp att exakt samma inlägg redan publicerats. Hm?!

  Svara
 • Stämmer det verkligen att Hannah har lämnat en liten bebis hemma med en äldre barnvakt i flera dagar? Vad säger man? 1 natt utan föräldrarna om barnet är 1 år, 2 år/2nätter osv….Nej, inte har hon väl åkt till NY utan lilla Vida? Seriöst?!

  Svara
 • Jo, det stämmer. Tänk så olika vi är.

  Svara
 • Så jag som är 24 år får bara vara ifrån mina föräldrar i 24 dagar!?

  Svara
 • Ja tänk så olika vi är. Blir illamående av hur kvinnor (förmodar jag) gömmer sig bakom en skärm och spyr ur sig dumma kommentarer. Så pinsamt och jag hoppas Hannah orkar strunta i knäppisarna och fortsätta blogga. Jag gillar den har bloggen så mkt, troligen för att igenkänningsfaktorn är hög. Love it!

  Svara
 • Ha ha ha snälla någon, du har nog inte läst råden ordentligt det ska vara 1månad = 1dygn osv. Det är bara ett råd alltså inget som slaviskt måste följas. Alla barn är olika precis som alla föräldrar är olika. Om man lämnar sina barn hos människor som älskar de lika mycket som du som förälder gör, så förstår jag inte vad problemet är……ni som lämnar så elaka och bisarra kommentarer skrämmer mig och får mig att tänka vad ni för över till era barn……

  Svara
 • Hej, Hannah!
  Jag är en 15 årig tjej som älskar att läsa din blogg. Jag älskar verkligen din blogg! Men en sak jag skulle vilja se här är bilder på ditt o Peters bröllop det hade vart jätte kul! Älskar dina bilder !
  // En tjej som älskar dig !

  Svara
 • Hej!
  Ja, jisses vilket liv det blev. Skummade bara igenom en del av kommentarerna men slås ändå av att du faktiskt har väldigt fina och bra läsare. Och då menar jag bara inte ”ryggdunkarna” som är positiva oavsett vad som skrivs. Utan även de som skapar debatt. Att skapa debatt och tycka olika skall inte förväxlas med att vara elaka och hoppa på folk. Med det skrivet så tycker jag naturligtvis att de som skriver faktiska påhopp eller som ängnar sig åt nätmobbing, dem kan ta sig i brasan 🙂
  Men det jag skulle komma till var egentligen att jag blir mest brydd över att du fortsätter vårda ”ytan” på din blogg och därmed ditt goda namn/varumärke. Att det fortsatt bara skall handla om att hålla med och tycka samma. Jag hade gillat att läsa mer om hur du tänker och funderar, att du våga utmana de som tycker olika och inte bara stängde av och ner och återgick till det vanliga. Du verkar vara en stark och spännande kvinna – våga vara mer och därmed också en förebild för alla tjejer. Jag gillar din blogg men hoppas på mer djup och mindre ”kamma medhårs”. Allt gott!

  Svara
 • Samtidigt ska man inte behöva ”försvara” beslut man tar i livet bara för att man har en blogg. Hannah svarade i ett inlägg men de som var kritiska nöjde sig inte utan fortsatte skriva samma kritik om och om igen. Alla får absolut ha en åsikt men så fort någon inte håller med anser jag inte att man behöver gå ut och försvara saker man gör. Det går att tycka olika utan att någon har rätt eller fel. Det blir aningen onyanserat när man beskyller Hannah för att vara en dålig mamma när det inte finns andra underlag än personliga värderingar. Hannahs blogg är just hennes blogg. Det är inget forum där hon förbinder sig att diskutera allt hon ifrågasätts för. Vi får mail minst en gång per vecka där någon hittat ett fel i Hannahs blogg. Barnens bilbälte sitter lite snett, det står en vinflaska i köket, ytterdörren står öppen och kan klämma barnens händer för att nämna några exempel. Jag anser inte att Hannah ska behöva stå till svars för allt som andra anser vara fel. Vi tar våra beslut och andra föräldrar tar sina. Man ska vara väldigt perfekt förälder för att kritisera andra.

  Gällande forskning som somliga refererar till är den baserad på veckor av frånvaro. I detta fall handlade det om fyra dagar. Sedan är det humor att bara mamman är dålig. Pappan då? Kvinnor har en tendens till att vara mer kritiska mot varandra. Sist men inte minst är det farligt att referera till ”forskning” som tar upp fyra dagars frånvaro. Det går säkert att hitta forskning som visar på positiva effekter också. Allt beror på hur man googlar, tolkar statistik och hur de egna värderingarna spelar in.

  Svara
 • Jag håller helt med dig, Peter. Jag förstår inte heller varför mammor ska hålla på o kritisera varandra ständigt o jämnt. De allra flesta gör ju faktiskt sitt yttersta för att barnen ska ha det bra! Sen betyder ju inte det att endast mitt sätt är det rätta!

  Vad gäller att lämna bort en bebis så har jag svårt att tro att fyra dagar skulle kunna skada henne. Hennes behov som är kärlek, trygghet, mat, sömn o rena blöjor har givetvis hennes farmor o syskon kunnat ge henne hur bra som helst!! Och att hon, och de andra barnen, skapar en god kontakt till sin farmor kan väl bara ses som positivt

  Att ni valde att stänga ner kommentarsfältet, som så många blev upprörda över, kan jag också förstå! Resan var till för att rå om varandra o ” ladda batterier na”. Vad kan vara mer energikrävande än att om o om igen läsa samma negativa kommentarer? Jag tror att budskapet nått fram, liksom. Hoppas att ni ändå lyckades njuta av resan!

  Svara
 • Bra skrivet, tycker baraste är sjukt att ni ska behöva försvara er såhär….. Sjukt! Hoppas i allafall att Hannah
  Inte mår allt för dåligt, för detta kan knäcka vem som! Ni är underbara föräldrar. … annsofi från limhamn

  Svara
 • Ooootrooooligt vad Liv är lik sin far! 🙂
  Den som är mest lik dig är ju Mio, förutom
  att han är så mörk då, men han har lite drag efter dig tycker jag.
  Hoppas lilltjejen blir lite lik dig!
  Vem William är lik är svårt att se.
  Härligt med 4 ungar, det har jag med 🙂

  Svara
 • Har skrivit det tusen gånger men dina ungar är ju så bedårande. Williams min är ju priceless.

  Svara
 • Hallå! Har haft lite koll på vad som skrivits här på sistone.. Har inga egna barn och har redan fått en uppfattning om att mammor kan vara hemska mot varandra.. Hjälp! Nu syftar jag dock inte enbart på de diskussioner som förts här kring resan, utan i allmänhet! Hur perfekt är den morsan som lägger sin tid på att klanka ner på andra mammor?

  /Skräckslagen barnlös 22åring..

  Svara
 • Haha, Linn, det var precis vad jag tänkte när jag läste en massa bittre kommentarer här från människor utan liv. Herregud – Ni kommer ju skrämma slag på alla unga ännu barnlösa tjejer som läser om hur livet kommer att ta slut och alla kommer att skälla på er om ni inte rättar in er i moralmaffian. Tack o lov är inte alla sådana..

  Svara
 • Oj oj vad mycket fritid somliga har !! om ni näthatare la ner denna hattid på era egna barn istället så skulle de nog uppskatta detta . Har ni aldrig funderat över hur det skulle varit om Hanna varit sjuk och inlagd dessa dygn ?? det finns mammor som dör i en förlossning , skulle dessa mammor hatas då också ???

  Min mamma fick akut havandeskapsförgiftning när hon väntade min lillasyster och mamma hamnade i koma i 15 dygn !!!!!!!!! min lillasyster har då aldrig tagit någon skada, tvärtom i dag är hon vuxen och gift och har 2 uuunderbara barn som precis som sin mamma är trygga och kärleksfulla !!! OM det skulle vara så att barn tar skada av att just mamman inte är närvarande under 4 futtiga dygn så skulle väl alla kuvösbarn förväntas bli förstörda för livet också !!!

  TÄNK TILL LITE INNAN NI KLANKAR OCH ANKLAGAR ANDRA , FÖR SOM DET BRUKAR VARA SÅ VANTRIVS NI SÅ INNIBENG I ERA EGNA LIVSSITUATIONER SÅ NI KÄNNER ER BÄTTRE FÖR STUNDEN OM NI FÅR KLANKA PÅ NÅGON SOM HANNA !!!!
  NI SKULLE INTE TVEKA 1 SEKUND OM NI FICK TA ÖVER HANNAS LIV MED EN 10 POÄNGARE TILL MAN , SUPERFINA BARN , FINT HUS OSV OSV !! Näe ta hand om er egna situation och tänk söta tankar så kanske ni blir lyckliga ni med !!!!

  Svara
 • Klart som fan (ursäkta språket) att ni ska åka på en vuxen semester då och då och ladda upp batterierna. Krydda till kärleks livet! Jag har bara 2 barn på 3 & 2 år å jag och min man åkte till Turkiet en vecka för att ”bara vara Mia & Freddie” vilket gjorde oss starkare! Kör hårt gumman! Du är en grym mamma! Kram

  Svara