Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:51 | oktober 11, 2012

Internationella Flickdagen

Den dagen är det idag. En dag vi har för att uppmärksamma flickors särskilt utsatta situation runt om i världen.

Det för mina tankar till ”våra” flickor i Indien. Många här har ju varit med och är med om att ge dem en framtid. Just nu är Göran (som var med på vår resa dit i februari) där. Han berättade att det har kommit två nya flickor till hemmet.

Det är den värsta regnperioden du kan tänka dig och gatorna är översvämmade med vatten. Det behövs fortfarande mycket hjälp för att höja marken och ge skydd mot regnet. Byggnaden för volantärer och kliniken för slummens kvinnor och barn är inte heller klara.

HÄR! kan du läsa Barnhemsbloggen och HÄR! hittar du mer information om hur du kan hjälpa till.

Men många bäckar små kan göra underverk… Eller hur?

Nästa vecka öppnar vi secondhand-butiken på COOP i Kungsängen. Där jag bl a kommer kränga mina gamla kläder 🙂 (allt går oavkortat till flickorna) och så är det snart dags för vår årliga Faddergala på Arken. Dit är du givetvis välkommen!

Hoppas att du kommer 🙂

Från vår resa och invigningen av flickhemmet i februari.

Minns du flickornas lyckliga ansikten när de fick se sitt nya hem?

Alla har vi samma rättigheter och alla kan vi hjälpas åt att förändra världen. Vill du vara med och hjälpa?


7 kommentarer7 kommentarer om “Internationella Flickdagen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah!
  Nu var det bra längesedan jag kommenterade.
  Vi träffades på tjejkvällen som ni hade senast i Göteborg och jag lottade ut ett presentkort åt min sambo (iphonereparationerna om du kommer ihåg) Jag måste säga att du var så fantastiskt trevlig och ödmjuk, du var strålande vacker med Vilda i
  magen 🙂
  Sällan har jag stött på någon så jordnära människa (inte kändis) utan just människa som du är.
  Ville mest att du skulle veta det, för man har ju blivit rätt trött och irriterad över kommentarerna här den senaste veckan.
  Tycker att vi ska vända den tråkiga stämningen och fortsätta i det härliga klimat som det faktiskt har varit här inne, vilket är ganska ovanligt.

  Kram på dig!
  Sofia

  Svara
 • Hej!
  Jag har följt din blogg under en ganska lång tid, men aldrig kommenterat tidigare.
  Idag blev jag varm i hjärtat när jag såg att du uppmärksammat den internationella flickdagen. Jag uppskattar att du visar ett genuint engagemang och vilja att förbättra tillvaron för de som har det dåligt ställt. Tack för att du engagerar dig och uppmanar andra till att hjälpa dig att skapa bättre förutsättningar för flickorna i Indien.

  Mvh

  Eva

  Svara
 • Jag vill återge en reflektion från en gammal dam som Astrid Lindgren skrev om i ett sammanhang som handlade om – FRED.

  ”Mitt barn, du får springa ut i skogen och leta efter ris. Barnet hade gjort någonting orätt och hon tyckte att hon skulle ge sitt barn stryk.

  Efter en lång stund kom det lilla barnet gråtandes tillbaka. Här har du en sten som du kan kasta på mig. Jag hittade inget ris. Då började mamman gråta, också. Plötsligt såg hon allting med barnets ögon.

  Barnet måste ha tänkt ”att min mor vill faktiskt göra mig illa och då går det väl lika bra med en sten.”

  De grät tillsammans en stund och hon kramade om sitt barn länge. Sedan tog hon stenen och lade den i köket som en evig påminnelse i löfte om att aldrig använda våld.”

  Alla dessa hjärtan som far illa i – världen….

  Vi borde alla påminna och uppmana varandra oftare om att bidra med mer kärleksfulla tankar och handlingar för en bättre värld.

  Tack, Hannah och Peter samt alla ni andra för ert engagemang och arbete med barnhemmen.
  Vilka glada bilder! Härligt att se!

  Svara
 • Vad är det man säger ”Ett ruttet ägg kan förstöra en korg med ägg”..,.så har de låtit på sista tiden här av ett fåtal som tagit sig en illa ton. Hoppas de lämnat denna blogg för övrigt för de har inget här att göra!!

  Du verkar genuint fin, utifrån & in, med ett gott <3. Sovgott! 🙂

  Svara
 • Hej Hannah!

  Är faddergalan på Arken? Härligt med Sarah Kelly, hon har en makalös röst och texter som berör!

  Kram
  Malin

  Svara
 • Hanna!

  Har aldrig kommenterat förut men tyckte det va dags nu! Jag blir så glad av läsa din blogg och se dina fina barn (som du är en fantastisk mamma till)!
  Fortsätt vara du och engagera dig som du gör, vilken kraft du utgör! Jag ska genast se till att bidra på mitt sätt!

  Önskar dig en härlig dag och fantastisk helg!

  Kram Sandra

  Svara
 • Å Hannah! Kan vi inte spela in en låt och låta intäkterna gå till flickorna? Jag vill hjälpa och det är sånt jag är bäst på! Har dock inte kontakterna eller resurserna men du kanske har kontakter? 🙂

  Svara