Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:47 | oktober 16, 2012

Hösttips

God kväll min vän. Allt väl?

Det är tydligen inte bara jag som är riktigt deppig. Vi får stötta och uppmuntra varandra så vi kommer ur höstdeppen fort.

Kan inte du ge enkla tips på hur man kan pigga upp sig själv? Så gör jag också det 🙂

Nu när det börjar bli mer mörkt än ljust ute så mår man bra av att levande ljus. Tända ljus på kvällen och när man går upp på morgonen. Tänd inte lampan när du ska äta frukost utan massor av ljus istället. Det är rogivande och mysigt att börja morgonen så. Istället för att snooza och dra sig den där extra kvarten så gå upp direkt och slipp stress.

Hm, vad mer. Jo, jag tycker man ska planera olika saker. Ha något att se framemot. Kan vara en tjejkväll med vin och skvaller. Bara sitta i soffan och mysa tillsammans.

Något som jag också tror gör oss gladare är frisk luft. Inte bara sitta inne med tända ljus. Ta vara på dagens ljus och ta en promenad. Ladda ner massor av bra musik som ska dåna i hörlurarna när man går. Sjung med också vet ja. Högt och ljudligt. Då lyckas du garanterat att få någon du möter att le 🙂 Kanske någon som behövde det lika mycket som du.

Ska fundera ut några fler tips.

Idag har Vida fått de där två vidriga sprutorna i låren på BVC. Usch vad hon skrek… och jag grät. Huvva, klarar inte av när hon gråter. Hon gråter aldrig så det blir extra jobbigt när hon väl gör det.

Älskade William tog väl hand om henne när han kom hem från skolan.

Idag for jag förbi min vän Jessica och Fiddeli också. Hennes lilla dotter väger lika mycket och är lika lång som min stora lilla flicka. Måste tillägga att Fiddeli är sju månader!

Min stora glada tjej.

Godnatt vackra Du ❤

 


41 kommentarer41 kommentarer om “Hösttips”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Musik! Finns inget bättre än musik när man är deppig eller på dåligt humör. Hjälper alltid 🙂

  Svara
 • Hej fina Hannah!

  Håller med dig! Att tända levande ljus får en
  att må bra, att ta en promenad i höstmörkret
  är inte heller fel, man mår bra av att andas in
  den friska kvällsluften för att sen krypa ner i soffan 🙂
  Gör det som är kul och faller dig in <3
  Hörde på Pernilla W , i morse hon gillar att baka
  att känna doften av nybakat är ljuvligt, jag kan
  hålla med henne!

  Nu blir det godnatt här, ska på två dagars facklig
  utbildning imorgon och på torsdag!!
  Sköt om dig Hannah snart vänder det och vi
  får sol och snö <3
  Kram Linda

  Svara
 • Hej Hanna!

  Det är verkligen hemskt när de små får sprutor 🙁
  Hoppas att ni slipper feber och en jobbig natt!

  Jag vill tacka dig för tipset att besöka SecondHand-butiken i Kungsängen till förmån för behövande flickor i Indien. Jag var där och kapade en massa bra och fint till mina döttrar 5 och 8 år samtidigt som jag gjorde ngt för någon annan. Nästa gång hoppas jag kunna vara med på ”tåget” och lämna in en massa fina saker!

  Svara
 • Hej Hannah,

  Så trist med höstdepp. Mitt bästa tips precis som du skriver är att ta tillvara på dagsljuset. Vi var ute hela familjen i skogen idag. Frisk luft och tid med familjen utan några störningar som TV, dator osv gör så mycket.
  Annars får jag energi nu av träning och att ha saker att se fram emot. Behöver inte vara något stort men tex middag med vänner, en liten resa till Göteborg med min Man, att snart få träffa min syster igen osv.

  Unna dig ett gott doftljus, en bukett blommor och planera in någon god middag!

  Massor med Kramar till dig och tack för glädjen du sprider här trots höstdepp.

  Svara
 • Ett litet tips, testa emlaplåster inför nästa vaccinering. Visste inte om dessa tills nyligen och det är så ljuvligt! Finns på apoteket. Kram

  Svara
 • Hej Hannah! Har mailat tips till dig:)

  Svara
 • Eftersom jag är en sommarmänniska är det med största vemod jag möter hösten, varje år försöker jag se det positiva i vad som komma skall, men den vågskålen väger alltid mindre än det som jag inte tycker om med de mörka månaderna som väntar. I år har jag faktiskt börjat äta Dvitamin & än så länge så har det fungerat bra. Annars försöker jag omgärda mig av människor som ger energi, lyxar med god mat & spenderar så mycket tid utomhus som möjligt.

  Svara
 • Mitt tips mot höstdepp är D-vitamin! Mellan oktober-mars kan inte kroppen ta upp D-vitamin från solensstrålar. Du kan även ta en betydligt större dos än vad som rekommenderas, då kroppen inte kan få för mycket. Många med D brist blir just deppiga och nedstämda.

  Svara
 • Jag tycker ju att hösten är riktigt mysig med lite ruskväder. Å så jakten då 😉 Ger mig ut i alla väder och jag bara älskar det!! När jag väl är inne är det lösa lite korsord, ljus och så gillar jag ju att städa. Eeehhh, knäpp kanske? Kan inte hjälpa det, jag är född sån haha.
  Många kramar till alla som behöver 🙂

  Svara
 • Vilka bra tips du kom med! Jag brukar också ta in blommor från trädgården så länge det finns. Just nu har jag dock inte så mycket kvar förutom kärleksört. Men den är ju så fin! Sedan går jag över till att köpa snittblommor en gång i veckan.
  Levande ljus är vekligen A och O, liksom mysiga saker att se framemot.
  Jag tipsar också om lunchpromenader. Vi behöver dagsljuset. Så på med gympadojorna och ut i höstluften och gå efter lunchen. Det tar jag mig tid till på jobbet. Man blir både piggare, lagrar D-vitamin och jobbar bättre sen.

  Svara
 • Vacktaste Hannah!
  Å vad jag älskar att läsa din underbara blogg. Jag är 25 år och för ca 1 år sedan födde jag min underbara son. Jag känner igen mig så otroligt mycket i det du skriver och det är nog det som gör att jag läser dina texter slaviskt 😉 Min förlossning vart väldig orolig och efter 19 timmars värkarbete genom igångsättning efter att ha gått över tiden 2 veckor så blev det till slut ett akut kejsarsnitt. Detta var ngt som satte mig i chock och jag var inte mig lik på flera veckor. Jag vart oerhört deppig och hade svårt att se glädje i min lille son.

  Nu mår jag otroligt bra psykiskt och kunde inte vara lyckligare, men alla har vi våra jobbiga stunder och det bästa jag vet är att lägga mig under täcket och läsa din varma blogg.

  Mitt tips är ngt som jag själv har haft enormt mycket glädje av och det är att en kväll i veckan åka hem till en nära vän och bara mysa, varva ner, prata ut, eller bara vara, utan barn runt omkring. Detta är något jag och min bästa vän fortfarande (efter 1 år) håller på med, nu inför jul har vi börjat brodera (ja vet, låter som jag är 75 😉 ) varsin julstrumpa till våra söner och som dom julomaner vi är så är det heelt fantastiskt mysigt att få lite värme från julkänslorna som uppstår!

  Babbel babbel,, ville bara visa min uppskattning till dig och säga att du har också betytt otroligt mycket för mig i mörka stunder. Tack Hannah!

  Kram Sandra

  Svara
 • Visst är dette nordiska vädret helt förjäkligt.Bor i södra Norge och det är lika grått och regnigt här.Min man och jag satt i går och pratade om att vi snart måste flytta till sydligare breddgrader.Kanske Spanien eller L.A. allt måste ju vara bättre än detta.

  Svara
 • Hej Hanna :-). Tack för en super bra blogg, läser den varje dag :-).
  Du verkar vara en sådan varm, god & jordnära människa.
  Tycker du verkar göra ett toppen jobb med barnen, hemmet, ditt jobb & allt runtomkring.

  Något som funkar extra mycket för mig dessa gråa trista & deprimerande dagar/ kvällar är: tända ljus, duka fram något gott & krypa upp med hela familjen i soffan. Titta på någon bra film eller spela ett roligt dans spel :).

  Tappa upp ett varmt bad, tända ljus & göra ansiktsmask. Bara vårda mig själv ( som tyvärr inte blir allt för ofta). Ibland vrider jag på stereon på med en bra låt, sedan hoppar jag & sjunger, ibland bara jag & ibland med barnen :-).

  Ha det såå bra, kram!!!

  Svara
 • Hej Hannah,

  Jag har hört att man ska ligga mycket med sin partner. Lycka till och hoppas mitt tips hjälper.

  Svara
 • ;))))))))))))))

  Svara
 • Haha :)) det är nått min sambo skulle skriva 🙂

  Svara
 • Omg va lik vida är mej när jag va bebis på dom sista bilderna, sjukt haha men gud va söt hon är;)

  Svara
 • Varför försvinner NIINIS????
  Ofta när jag går ut på bloggfamiljen så finns inte Niinis blogg med!
  Trodde att det kanske var något med mitt internet hema, men jag har testat i min mobil, på jobbet och andra ställen men det är samma där.
  Kollar jag en stund senare så är hon ibland med.
  Då får jag istället gå in på google och söka henne.
  Så har det varit sen hon började blogga! Varför blir det så???
  Tack annars för en väldigt bra blogg! 🙂

  Svara
 • Stöttar du inte syster dessa dagar? Hon har det tufft och vi är många som tänker på henne……

  Svara
 • Varför skulle hon inte göra det, dum kommentar tar av dig tycker jag. Hannah har väl aldrig skrivit ner ordagrant om hela sitt liv och kommer naturligtvis aldrig göra det. Förstår inte varför du skrev en sådan nedlåtande kommentar till henne!? Jag hoppas att du har vänner och familj som är snälla mot dig.

  Svara
 • Jag skulle släppa allt om min syster gick igenom det.maggan går igenom och det verkar Hanna inte gå gjort men vi är olika.

  Svara
 • Intressant hur du kan veta vad Magdalena går igenom. Känner du henne personligen? Låt Hannah gör som hon vill. Bara för hon inte finns vid sin syster sida 24 h om dygnet betyder inte det att hon inte bryr sig. Det känns nästan som du tror att Hannah inte bryr sig. Har du tänkt på att Magdalena kanske vill att Hannah ska fortsätta som vanligt.

  Svara
 • Hur kan du tro att Hannah inte stöttar sin syster. Jag tror helt klart hon gör det. Bara för att Hannah inte skriver på sin blogg om hur hon stöttar sin syster betyder det inte att hon inte gör det.
  Om du inte har något bättre att kommentera om så låt det vara. Ge både Hannah och Magdalena stöd istället.

  Svara
 • Hösten kan vara tuff med sitt mörker å sin kyla. Tack för tipsen, ska genast gå och tända ett ljus! 😉

  Svara
 • Vi var också och fick spruta igår, min ettåriga lilla kille grät han också. Min dotters fröken skällde sen på mig för hon har ju sagt till mig att sätta Emblaplåster. Hennes dotter är sjuk och får många stick och tydligen känner hon inget när hon fått Emblaplåster. Värt att testa!
  Mitt hösttips är lite tråkigt men funkar för mig, att försöka ha ordning å städat. På sommarn när man springer ut å in så struntar jag i det men nu när man börjar vara mer inne så mår man bättre av att ha fint runt sig.
  Att unna sig en lyxig å mysig hösttröja är ju inte heller fel 😉

  Svara
 • God morgon! Tips nu i höstmörkret är att sola solarium för dom som gillar det. Lång promenad när det är som ljusast,äta D vitaminer,spabesök,Pyssla..Önskar Er Alla En Härlig Onsdag! Kram

  Svara
 • Ha ha, Peters tips verkar mkt personligt och kanske mer en vädjan? Här tänder vi mkt ljus, umgås mer tillsammans både inne och ute. Passar på att vara ute när det är ljust och härligt, när det regnar och blåser passar vi på att baka gott matbröd och såklart bullar och kladdkakor och annat lättbakat där barnen kan vara med. Långkok som mustiga köttgrytor eller rosta rotfrukter, pumpa och kycklingben i långpanna osv sätt igång maten och kura ihop familjen i soffan framför en bra film eller spontanbjud hem några kompisar och dela med dig. Sprid lite mys och upplev ännu mer tillsammans. Jag försöker helt enkelt planera mer under hösten för att få ihop vardagen. Hinner nog inte bli nedstämd eller deppig…glöm inte att dofter påverkar oss, nybakat och matdofter som äter en i dörren känns härligt! Kraaaam

  Svara
 • Stearinlys er et must når det bliver så trist ude 🙂 Et af de bedste råd man vel kan give.
  Hvor er hun sød lille Vida.
  Ha en mysig dag

  Svara
 • Har en dotter på tre och en som på 6 veckor och de ända som gör mig piggare är att äta som jag gör nu LCHF och att träna. Kan somna sittandes ibland på morgonen men så fort jag gjort en PW eller tränat så e jag pigg hela dagen och om jag e deppig känns de betydligt bättre efteråt så ser till att göra de varje dag nu så man orkar med mörkret:D

  Svara
 • Trädgårdsarbete är rena terapin så på räfsor och spadar. Och sist men inte minst är man så glad att man höststädade gården när våren kommer, nästan inget ogräs och växterna tackar för vinterkupningen. Kanthuggna rabatter är väl fint?

  Svara
 • Jag brukar ta med mig min två åriga dotter samt 6åriga son till någon sjö där vi dricker varm choklad. Även göra upp liten brasa där man kan grilla korv mm. Alltid skönt att vara ute i naturen!

  Svara
 • Tänd massa ljus, duka fram lite gott och kolla på en bra film. Ta en kväll ock skäm bort dig själv genom att ta ett varmt bad.
  Kryp upp i soffan under en filt och läs en bok.
  Laga en god middag mitt i veckan och gör det ännu finare genom att göra någon efterrätt.

  Svara
 • Har man möjlighet kan man ju beställa en resa till något land som lockar! Alltid kul o ha en resa o se fram emot! :)) Kram

  Svara
 • Måste tipsa om ett underbart doftljus och man kunde visst använda det till massage oxå. Du gillade visst doften av rentvättat? Då är detta ett måste för dig!! United tinned candles och doften Scandinavian Breeze. Hade jag haft lite mer cash idag hade det hamnat i shoppingkorgen.

  Svara
 • Jag kan oxå känna total ångest inför vinter och kallt… alla kläder till barnen(3 barn), slask, regn, snö, kallt… Det hade varit helt OK om vintern hade varat fram till februari… men det gör den inte! Mars-april!!

  Vi är en skidåkande familj, och gillar faktiskt snö och härliga vinterdagar… men jag känner faktiskt redan deppo inför vintern.
  Jag tror att den kan bero på den korta sommar vi hade? eller?

  Här lyser stearinljus från morron till kväll i stort sett… MEN tänk på att köpa STEARIN ljus! Inte paraffin!

  Svara
 • Hej:) hur mycket väger Vida? Min dotter är nu drygt 3 mån och vägde 7185 g och var 62,4 lång sist. Som en 5-6 månaders hi hi. Och vi tog oxå sprutorna sist fy fy va hemskt det är, jag grät och kände mig så hemsk. Skruttan<3.

  Svara
 • Mitt tips är en bok som heter ”Tisdagarna med Morrie” skriven av Mitch Albom. Har du läst den? Jag rekommenderar alla att göra det typ en gång om året 🙂 Ta hand om dig och kom ihåg att DU är värdefull <3

  Svara
 • Hejsan Hannah,

  Trist att du känner dig deppig. Är det på ett sätt som är uthärdligt eller ”jag känner inte igen mig”. Om det känns för tufft tänker jag att det kan vara bra att ta hjälp. Du hade ju en milt sagt otroligt tuff första tid med Vida & det kanske spelar in.

  Jag har nu två barn och jag tycker med dem båda att hela första året är omtumlande. Och då har de båda varit väldigt förnöjda, pigga och friska bebisar. Det har tagit till efter 1-årsdagen innan jag riktigt landat i det nya.

  Ta vara på dig och hoppas att du är lika kärleksfull mot dig själv som du verkar vara mot alla andra.

  Vänliga hälsningar Anna

  Svara
 • Hej vad söt hon är:) hur många månader är viva? hon är jätte långt och stor

  Svara
 • åhh! vad kul de ska bli att få träffa er igen! och William 🙂 hadebra!

  Svara
 • An fascinating dialogue is value comment. I believe that you need to write extra on this matter, it won’t be a taboo topic however usually individuals are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

  Svara