Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:57 | oktober 17, 2012

Secondhand-butiksdag

God onsdag min vän. Hoppas att du är vid gott mod. Konstigt att jag fått en slänga av höstdepp. Jag som älskar hösten. Tycker den är så vacker med alla färger och det är skönt att få byllsa på sig med tjocka stickade tröjor och halsdukar.

Kanske är jag kvar i nedstämdheten sedan förlossningen. Vet knappt hur jag ska må och känna längre.

Idag ska jag ut till Kungsängen och jobba i secondhand-butiken. Ska sortera och prissätta. Den är öppen nu för dig som bor i krokarna. På stora COOP i Brunna/Kungsängen. Hoppas vi säljer massor av kläder och prylar för allt går till barnhemmet.

Liv är på förskolan men Vida följer med till Kungsängen. Livis ville helst av allt cykla imorse men av vana vet jag att hon tröttnar halvvägs och vägrar ta sig fram en meter. Så det fick bli bil.

Stor kram ❤


26 kommentarer26 kommentarer om “Secondhand-butiksdag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tråkigt när man känner sig låg mitt tips är att pröva Rosenrot jag tycker det hjälper
  Kram

  Svara
 • Hej Hannah

  Du kanske är sjuk i trötthet. Hus och hem som skall skötas och 4 barn på det.
  Dessutom med flera andra vuxna att ta hänsyn till och all logistik som skall fungera. Inte konstigt du är nedstämd och trött. Ibland får man släppa kontrollen och ta sina 10 min ifred någonstans. Stor kram

  Svara
 • God förmiddag,
  alla har redan kommit med så många bra tips men jag håller med Linda, när jag är sjukligt utschasad och inte kommit ifatt min sömnskuld blir jag extremt deprimerad och då kan det faktiskt hjälpa med en god natts sömn-UTAN att bli väckt.
  Stress är verkligen inte heller bra,du/ni har väl rätt övermycket att stå i just nu…?!

  Solen skiner i alla fall idag i Skåne och det ska jag fira med en D-vitaminboostande promenix.
  Kramar

  Svara
 • Hej vackra!
  Det är inte konstigt att man mår dåligt ibland. I ditt fall både efter förlossningen och att det är höst, det blir mörkare. Försök ta en dag i taget, bara för att du mår dåligt idag kanske du inte gör det imorgon.
  Hoppas att du får en trevlig dag ändå 🙂

  Stor kram

  Svara
 • Hej, första gången jag kommenterar här men läser varje dag. Att bli nedstämd med känslor som nedstämdhet, likgiltighet, en känsla av att inte riktigt kunna känna äkta känslor, glädje/entusiasm fast man vet att man är lyckligt lottad, är nog vanligare än vad man tror. Särskilt efter en förlossning där hela kroppen och själen har varit ett enda stort stormande hormonhav. Efter att jag fött mitt första barn så hamnade jag i en ond cirkel där jag till slut inte kunde känna någonting. Allt gick till slut på rutin, utan att jag tyckte att något i livet var roligt. Jag tog hand om hemmet, barnet, mannen (världens kärleksfullaste), jobbade heltid och var helt svart inombords. Vissa dagar kände jag mig lite gladare men den riktiga lyckan uteblev. Efter ett år vågade jag söka hjälp (för mig räckte det med några stödjande samtal från ett proffisionellt synsätt och jag behövde inte äta någon typ av medicin). Hade det dock fortsatt hade jag övervägt någon form av medicinering, för att komma ur den onda cirkeln som plågsamt höll på att förgöra mig.

  Tycker du är stark som vågar delge omvärlden att du inte är på topp. Levande ljus är vackert men ibland räcker inte det för att man ska hitta tillbaka till sig själv. Det finns otroligt duktiga människor som är experter på olika typer av nedstämdhet. Våga använda dem. Kräv också att få göra tester på dina värden, ex mäta seratoninnalten. Lycka till och hoppas du snart är den person du vill och kan vara igen! Kram

  Svara
 • Älskar secondhand, dock har jag en gammal sekretär som jag håller på att måla Shabby chic. Lovat sambon att inte köpa hem något mer innan jag blivit klar med den 🙁

  Svara
 • Hej, Hannah!
  Visst är det jobbigt att känna sig ledsen och nedstämd? Det gör jag också nu, fast jag inte borde ha någon anledning. Känns som jag har gråten i halsen hela tiden och minsta lilla som går emot så brister det. Gråter mycket till TV:n också. Tråkiga saker, rörande saker, romantiska saker. Jag tror att det är mörkret och vädret som är en stor bidragande orsak.

  Kram!

  Svara
 • Älskar också hösten men i år är det även med sorg jag möter den. Förlorade min älskade underbara vän, min fina hund, i augusti pga cancer. Denna hund älskade hösten lika mkt som jag o vi mötte den alltid tillsammans i underbara promenader o energin sprutade när hon rusade genom löven. Nu får jag möta hösten ensam på promenaden vilket gör det svårare att njuta som förut. Jag har en underbar liten dotter som tur är men en sak ersätter inte en annan o även om man har mkt fint att glädja sig över måste man få känna sig ledsen ibland. Mitt tips mot deppighet är just en hund, glädje motion o kärlek i en o samma krabat;)! Kram

  Svara
 • Hej! Underbara foton som vanligt på din fina familj! Tråkigt och jobbigt för dig att känna dig håglös och deppig. Inte bra för dig att känna så en längre tid. Instämmer med föregående kommentarer, att det finns så mycket bra hjälp att få inom vården. Dels att utreda om de är något medicinskt fel, ex lågt blodvärde osv. Någon typ av samtalsterapi är oftast mycket bra, och ibland kan de vara bra och nödvändigt med ngt slags antidepressivt under en tid för att få upp seretoninhalten.
  Har inte egen erfarenhet av det personligen men min mamma, samt flera vänner ha under en tid ätit det i lås dos, och det var varit räddningen och såååå positivt på alla sätt. I övrigt är sömn, frisk luft o fysisk aktivitet mycket viktigt, särskilt sömn! Här delar upp oss i olika sovrum, med något barn för att vakna så lite som möjligt, ovärderligt! Lycka till, varma kramar Linda, 3- barnsmor.

  Svara
 • Hej!
  Tänk på er resa till Thailand!! då har du något kul o se fram emot!! Glada kramar

  Svara
 • Hannah modigt av dig att dela med dig
  av dina känslor,det inspererar många av oss att
  våga vara öppna och ärliga med våra känslor!

  Jag har själv gått in i väggen och den största
  hjälpen har varit att ta emot hjälp från någon
  som verkligen kan,gå och prata med någon,kurator
  psykolog, jag gjorde det inte bara för min egen skull
  men också för min familjs skull och jag kämpar varje dag med att hitta balans i min vardag.
  Hitta och finn lösningar som passar just dig.
  Alla har vi upp & nergångar vi är inte sämre människor för det !
  Styrkekramar

  Svara
 • Det är så modigt av dig att dela med dig. Kanske du kört slut på dig själv? Du hade en väldigt tuff förlossning, du tar hand om fyra barn på bästa sättet, ni har företag, till slut säger kanske kroppen ifrån om det blivit för mycket? 4 dagar i New York är inte mycket för att ladda batterierna. Du behöver nog mer vila. Du tror inte du behöver åka iväg helt ensam någonstans? Ibland måste man få åka iväg helt ensam. Kram!

  Svara
 • Min dotter är likadan när det gäller att cykla, efter halva vägen så ledsnar hon. Jag testade att cykla på hennes cykel och kände att sadeln är stenhård, inte alls skön att sitta på så jag förstår varför hon ledsnade efter en stund. Nästa cykel blir med en mjuk sadel 🙂

  Jag tror att många speciellt denna höst känner sig lite mer deppig eftersom sommaren faktiskt var ganska kort, vi hade inte så mycket sol och då brukar vi svenskar vara lite deppigare sådana höstar. Sedan så är det ju sååå mycket hormoner och känslor som yr runt i kroppen efter man fått barn + att du fick vara med om något väldigt smärtsamt och jobbigt i och med sprutan som hamnade fel. De är nog inte många som hoppar jämfota av glädje efter sådana upplevelser, var sak tar sin tid, man får inte jäkta fram saker. Jag tror du kommer att må så mycket bättre efter er semster i soliga landet + att alla bara går omkring och ler i Thailand. Efter någon dag går man själv med ett leende på läpparna hela tiden.

  Tips när det gäller att må lite bättre, själv så pysslar jag med dottern sådana dagar, fixar i trädgården (ok inte mycket trädgård men det står i alla fall ett träd på gården), läser någon bra bok, skriver ned alla känslor mm på papper men inte så att någon annan ska läsa det utan bara för att ”få ut det ur mig”, pratar med vänner (jag har inte så många här där jag bor så det blir mina gamla vänner jag ringer annars skulle jag åka hem till någon vän och bara snacka lite ”skit”) och äter massa godis eller bakar=socker socker 🙂

  Ibland kan det kännas skönt att hjälpa någon annan som behöver hjälp, då känner man att man gjort något positivt och det kan ge en lite kick framåt. Du hjälper nu med secondhandförsäljningen och det kan ju kanske ge lite positiv energi 🙂

  Jag hoppas du ser solglimtarna mellan molnen

  Svara
 • Åh jäklar vad långt det blev…varför kan jag aldrig skriva kortfattat???

  Svara
 • Skickar så många styrkekramar till dig som det bara är möjligt fina Hannah!

  Som du själv har skrivit om tidigare skulle du kunna söka en kuratorkontakt för att se om det är något för dig. BVC/Mödravårdcentralen/Vårdcentralen kan garanterat hjälpa dig med det! Man behöver inte veta precis vad man behöver stöd och hjälp med, men att få bolla sina tankar och idéer, få stöttning, tips, idéer och prata med någon utomstående skulle kunna fungera. Det är såklart individuellt och alla har enskilda behov, men det kanske kan vara värt att prova när du känner dig deppig.

  Jag vill ju bara att du skall må så bra det bara går!
  Kram kram till dig!

  Svara
 • Jag tycker du ska se till att få professionell hjälp, innan du klappar ihop helt.

  Stor familj, stort hus, mycket jobb och sånt jobb där du är exponerad hela tiden (tänker på mässan tex) komplicerad förlossning och så en långresa på endast 4 dagar. Stanna upp nu och se till att få den hjälp du behöver (samtal, medicin, avlastning ja vad som helst det är du som vet). På det sättet kan Thailandsresan bli ett tillfälle att byta miljö och bygga styrka din styrka igen.

  Det är viktigt att lyssna inåt och inte bara tänka på alla andras bästa hela tiden som du verkar göra. Du själv är viktig!

  Stor kram till dig

  Svara
 • hej! du kanske har fått fyrabarnschock!! Har hört många mammor som har blivit deprimerade efter Tredje fjärde barnet! Det är ju alltid en omställning å få ett barn till…oavsett så är man en vanemännska efter ett tag har man glömt hur det va o bara ha två barn osv… Kram på dig Hannah du är alltid så snygg o verkar så snäll:))

  Svara
 • Åh vilken söt mössa Liv har på sig 🙂 vart kommer den ifrån? Längtar så tills jag får egna barn och får köpa massa fina kläder och mysa en massa 🙂

  Svara
 • Håller med övriga som lämnat kommentarer: modigt och starkt av dig att berätta att du inte mår så bra! Sen är det väldigt tråkigt att du känner så, men jag tror att det blir aningens bättre av att man kan prata om det. Tycker definitivt att du ska gå och prata med någon som kan hjälpa dig. En av mina bästa vänninor har en kraftig förlossningsdepression (tuff förlossning av tvillingar där hon själv höll på att dö…) och det har varit extremt jobbigt för henne. Att få hjälp av någon som verkligen kan sin sak är livsviktig för henne och även om din situation inte är lika allvarlig så tror jag att det är värt att söka hjälp.
  Känner mig själv lite nere just nu trots att jag har så mycket att vara glad för: två fina pojkar, en otrolig man och en bebis i magen som vi i dag sett på ultraljud. Tror att det är hösten i sig och att vi fick så lite sol i somras som har en del med det att göra. Så härligt att ni ska åka i väg i vinter! Vi ska i väg till Kanarieöarna en vecka i november och nästa helg åker jag och maken på kärleksweekend till Amsterdam!!
  Ta hand om dig, Hannah!
  Kramar

  Svara
 • Finaste Du,

  Tack för värmande ord. Jag håller med dig om att det är bra att ventilera, prata och få ur sig sina känslor och tankar.

  Hoppas du får må bra i din graviditet och känna ro. Hoppas också att du och din man får underbara dagar tillsammans 😉

  Stor kram

  /Hannah

  Svara
 • Hej fina Hannah!

  Kanske kan vara din sköldkörtel som strular!
  Be att dom gör ett ämnesomsättningsprov 🙂

  Hoppas du mår bättre snart!

  Kram

  Svara
 • Tack för ditt tips. Har redan tagit upp det med min barnmorska på MVC. Hon tyckte att jag skulle avvakta ett par veckor innan jag tog prover. Jag har hela tiden legat på gränsen så det kan nog vara bra att dubbelkolla.

  Kram

  /Hannah

  Svara
 • Hej!
  Håller med alla ovanstående.. tråkigt att du mår dåligt 🙁 Hoppas det känns bättre snart. Annars måste du ju ta tag i det på allvar!

  En fråga: Var är Livs ”dun”-jacka ifrån? Är på jakt efter liknande åt min dotter!
  Kramar Malin

  Svara
 • Hej Malin,

  Det är en present från hennes farmor. En underbar jacka. Den är av tunt sommardun och kommer från United colors of benetton.

  Stor kram

  Svara
 • Jag har oxå fått en depp, började i Augusti 🙁 trist på jobbet samma/lika, regnig sommar…Hannah du har kanske fått nån Depp efter din dåliga start med allt onda & att du säger att du missade det första viktiga…många hormoner i omlopp efter en graviditet..hoppas du piggare på dig & får solsken igen <3

  Kram

  Svara
 • Hej! Måste bara säga att förlossningsdeppen kan hålla i sig hur länge som helst, jag födde…eller födde och födde, dom slet ut honom ur magen på mig då han slutade å andas och hade vatten i lungorna..för över ett år sedan och jag har precis börjat ta tag i det då jag inte orkar vara ledsen längre..tänker på förlossningen varje dag. jag vill oxå poängtera att jag inte stöter bort min son, han är det absolut bästa som har hänt mig..det var bara sättet han kom på som har gjort mig förstörd i själen. Men gud det är extremt tufft att hantera då omgivningen sällan förstår vad jag har varit med om, som min bm förklarade det att det jag och min man har varit med om är en så traumatisk upplevelse så det kan jämföra det med en bilolycka HUA! Jag försöker allt jag bara kan att glädja mig åt det jag har..men ack så svårt det är 🙁 men det blir bättre..sakta sakta. Lycka till med allt KRAM

  Svara