Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:06 | oktober 31, 2012

Vinn E.T.

Hej igen min vän. Nu sitter vi i bilen på väg hem genom skogarna. Vi lämnar ett vackert snölandskap bakom oss och vi längtar redan tillbaka till vår familj här uppe.

Minns du att jag träffade E.T. nyligen? Lovade ju att jag skulle lotta ut ett familjepaket med filmen, gosedjur, iPhonefodral och annat.

Nu är det dags. Imorgon släpps filmen på BluRay och du har chans att få den.

Så för att vara med och tävla om detta kit så önskar jag få svaret på denna fråga:

Vad heter skådespelerskan som spelar Gertie i E.T.?

Bjud också på ditt första E.T.-minne.

Lämna svar och minne i kommentarsfältet.

Vinnaren utses onsdag den 7:e november.

Lycka till ❤


147 kommentarer147 kommentarer om “Vinn E.T.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Rättsvar: Drew Barrymore

  Första gången jag såg E.T var med min bror, i 10 års åldern. Vi satt på hans rum i hans saccosäckar och käkade chips och drack läsk. Minns det så väl, det var den tiden då man bråken mellan brosan och jag börja minska och vi kunde göra saker tillsammans utan att bråka med varandra.

  Kram Ann

  Svara
 • Hon heter Drew Barrymore. Mitt första ET minne är egentligen två stycken. Dels var min första kärlek han som spelar Elliot (Jag var 9 år) och dels var det så att min pappa varit bortrest en längre tid och när han kom tillbaka så överraskade han mig med att ta med mig på ET. Det var första gången som jag var på en ”riktig” film och när den var slut så kunde jag inte sluta gråta. Dels för att det var första filmen jag såg som inte bara slutade enkelt och lyckligt och dels för att jag var rädd att när filmen var slut så skulle även min pappa ”försvinna” igen. Så blev det inte, utan det blev bara ett riktigt bra och fint minne av en dag med pappa 🙂

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie!
  Mitt första ET-minne var 1982 på premiären. Jag och en kompis gick och tittade på filmen, det var fullt med barn/ungdomar i salongen men bakom oss satt en äldre man som såg ut som en blandning av ett troll och ET, han satt ensam, lite hopsjunken och så blyg ut, det var Rolf Lidberg. En konstnär från Medelpad som målade troll och om man googlar på honom så får man se hur han såg ut, kanske då förstår andra att vi reagerade 🙂 Han var jätteduktig på att måla och vi barn tyckte det var kul att han hade fantasi som oss barn. Han finns tyvärr inte här längre men vandrar säkert omkring i trollskogarna någonstans 😉

  Svara
 • Svar:Drew Barrymore

  Mitt första E:T minne var när jag såg den med min 5 år yngre bror, som var runt 6år vid tillfället,Han var väldig tuff och älskade alla actionfigurer ,vi hade bunkrat upp med godis och läsk..men min bror blev så rädd för honom, trots att jag förklarade för honom att han är snäll, tusen gånger snällare än alla actionfigurer , och man inte kan hjälpa hur man ser ut , även om man ser lite läskigut ,kan man ett hjärta av guld..Idag hoppas jag att hans E.T rädsla har försvunit, för jag tänker bjuda hem honom på en filmkväll.

  Svara
 • Drew Barrymore!

  Jag fick filmen på VHS när jag var liten och såg den med familjen! Mitt starkaste minne var när E.T. Hittas alldeles grå i den där bäcken. Fy vad ledsen jag var! Fick övertalas att se klart filmen och det var väl tur det! Blev ju så glad när blommorna i blomkrukan gick från vissna till blommande fina! <3

  Svara
 • Rättsvar: Drew Barrymore spelade Gertie.

  Minns att jag fick en E.T docka/gosdjur i plast av min farfar. Kul kan man ju tycka. Om det inte vore för att filmen släpptes 3 år tidigare!!! E.T docka var ju inte riktigt på sin plats när man var en sådär 9-10 år. Konstigt nog har jag den faktiskt kvar. Kanske kan gå i arv till något av mina två barn. Skulle nog gilla den nu när filmen är tillbaks. Farfar var bara ute i riktigt god tid kan man säga. En sådär 23-24 år. Ha ha.

  Svara
 • Hon heter Drew barrymore 🙂

  Mitt första ET minne var min kusins fins ET gosedjur som vi lekte med som små flickor 🙂

  Hoppas du har en fin kväll 🙂

  Kram Hannah

  Svara
 • Hej!

  Rätt svar är Drew Barrymore

  Mitt första minne av E.T var när jag såg filmen på TV någon gång i slutet av 80-talet (början av 90-talet; osäker på årtalet) Jag blev kär i denna lilla rymdvarelse som ville ringa och åka hem…Minns att jag redan då satt med tårar i ögonen i slutet av filmen, precis som jag än idag blir lika rörd.

  Kram Malin

  Svara
 • Drew Barrymore

  När jag var liten älskade jag ET. En gång fick jag världens finaste ET docka av min kusin. Ca 25cm hög och med ett rött finger…Som jag älskade honom! Men tyvärr har jag en pappa som inte tror på att spara saker så när vi flyttade när jag skulle fylla 11 så kastade han den (även andra gosedjur). Det hade varit jätte kul att få visa mina barn denna underbara film och då inte helt fel att göra det i Blueray!

  Svara
 • Drew Barrymore

  Vi hade som tradition i min familj att hyra film om vi låg hemma sjuka. E.Tvar alltid mitt förstahands val! Fick idén nu när jag såg din tävling, att föra vidare den traditionen 😀 Varför inte med start nu i dessa förkylningstider!? Kram

  Svara
 • Drew Barrymore spelade söta Gertie!

  Jag har velat visa ET för mina barn länge! Minns när min högsta önskan var att kunna flyga på min cykel framför månen med en god vän i cykelkorgen!
  Fantastisk film är det!!!

  Svara
 • Ohhhh, en av mina favoritfilmer!! Jag och min syster funkomligt avgudar ET

  Gertie spelas av Drew Berrymore

  Sandra <3 ET

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie!
  det är en fantastiks film 🙂

  Svara
 • Drew Barrymore.
  Åh vad jag grät när jag såg ET första gången. Tyckte det var så hemskt när han (eller är det en hon….?) var sjuk och alla gick omkring i skyddskläder.

  Svara
 • Gertie spelades av Drew Barrymore

  Mitt första E.T minne var när min mamma köpte mig en E.T lampa. Han var ca 40cm hög, och hans finger lyste i blått, och mamma tyckte att den var perfekt som nattlampa åt mig och min lillebror som delade rum. Dessvärre var vi sketans rädda för E.T…haha!
  Det tog säkert ett år innan jag vågade se filmen igen, och då satt jag med händerna framför ansiktet. För något år sedan köpte jag VHS filmen till mina pojkar, och även de blev skräckslagna. Idag när de är 9 och 11 så älskar de E.T. Tyvärr har filmen trasslats sönder i en gammal videobandspelare, och jag hade blivit superglad om jag hade kunnat ge dem en ny film, och andra fina E.T prylar i julklapp!

  Svara
 • Drew Barrymore

  Jag minns allra mest när pojken fejkade för att få stanna hemma från skolan. Han tog muntermometern och höll upp den mot en varm lampa. Sedan visade han sin mamma som trodde han hade feber och han fick stanna hemma. Jag gjorde samma trick för min mamma varenda gång jag ville stanna hemma från skolan och hon gick på det varje gång 🙂 Bara inte mina barn får för sig samma sak om de får se filmen, eller så får jag helt enkelt igen för gammal ost 🙂

  Svara
 • Drew Barrymore! Kanske inte mitt första men största minne. Jag och min bästis älskade den filmen. Så i vårt källarförråd i vårt höghus på Kroksbäck, Malmö hade vi vår E.T klubb. Vad jag speciellt minns var att ett av kriterierna för att få vara med var att man inte fick äga en videobandspelare. Vilket i efterhand var väldigt lustigt för i början på 80-talet, i vår kompiskrets var det nog inte så sannolikt att man skulle äga en. 🙂
  Och det härliga är att nu, 30 år senare, så älskar mina barn den filmen lika mycket som jag gjorde! 🙂

  Svara
 • Det var lilla söta Drew Barrymore

  Jag älskade den filmen, så spännande och sorglig.
  Jag och min pappa körde pekfingrarna mot varandra, som ett hemligt tecken vi två mot alla hemskheter. Det var det sista vi gjorde innan han lämnade oss, efter en tids sjukdom. Behöver jag säga att jag var pappas flicka in i det sista…mina 3 syskon var väldigt mammiga, ska tilläggas.
  Ja, det hugger till i hjärtat av saknad när jag ser E.T och hans långa finger. Jag älskade filmen då, men har inte sett den sen dess.

  Svara
 • Det är ju självklart Drew Barrymore som liten som spelar Gertie!
  Å mitt första minne var nog att jag blev kallad ET phone home i skolan då jag var för liten att se den. Men när jag blivit större och fick se filmen förstod jag ju innebörden eftersom mina initialer är just E.T. Detta har följt med mig i resten av mitt liv och jag hade till och med en blogg för ett par år sen som hette just etphonehome 🙂
  kram

  Svara
 • Gertie spelades av drew barrymore.

  Mitt E.T. minne är när min pappa lät mig vara hemma från skolan för jag var sjuk. Så då blev det E.T. med popcorns mys. Vilket piggade upp mig för jag var väligt ofta som barn sjuk.

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie, jag drömde om att få vara Gertie när jag sju år gammal fick se premiären på bio tillsammans med min killkompis Kristian och våra mammor. Kommer även ihåg att jag fick en del mardrömmar, ÄNDÅ tittade jag på filmen om och om igen vid varje tillfälle som gavs…Håller tummarna på en vinst, E.T är en stor del av min barndom. 🙂

  Svara
 • Drew Barrymore spelar Gertie.

  När jag var yngre så såg jag och min bästa vän Ralle ofta filmer ihop på kvällarna då vi i princip alltid sov över hos varandra under helgerna. Förutom mysiga och roliga minnen som alla Karate Kid och Star Wars så är E.T. en av de filmer som jag kommer ihåg att vi bunkrade upp med chips, dipp och cola inför och hade vårt obligatoriska film-helgs-mys. 😉

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie.

  Kommer ihåg när vi klippte hål i lakan och cyklade som dom gjorde i den berömda scenen när de lyfter 🙂

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie. Minns att min storebror var dödskär i henne, å tittade på filmen flera ggr per dag… Skulle vilja ge mina barn chansen att få se den å samtidigt vinna lite fina priser…
  Drew spelade ju även i Eldfödd som oxå var en favoritfilm…

  Minns mest scenen då ET sitter i cykelkorgen å dom cyklar fort nerför backen…å så ET phone home… Söt han är.. <3

  Svara
 • Hej
  Drew Barrymore är svaret.

  Mitt minne är sen jag var liten o var livrädd för E.T. Vågade inte kolla på det på flera år när andra kompisar skulle se det så satt jag med kudden framför ansiktet. Tyckte E.T var läskig o speciell hahahaha.
  Kram Cissi

  Svara
 • DREW BARYMORE
  ET ❤

  Svara
 • Hej!
  Gertie spelades av vackra Drew Barrymore (som förövrigt ser nästan likadan ut och är lika vacker idag!)

  Mitt minne är att jag vägrade se någon annan film efter jag sett E.T. då det kändes som att jag svek underbara E.T… Så snäll och lojal man är som barn! Fantastsik film än idag! Tack för bra blogg!

  Svara
 • Har inte Bluray men jag kan bjuda på ett minne.

  Drew Barrymore spelade Gertie.

  Var bara fyra år när den kom så jag såg den långt senare. Tyckte att den var storslagen och grät flera gånger för att ET var en sådan gullig rymdvarelse.

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie, det vet jag. Något E.T.-minne kan jag tyvärr inte bjuda på, eftersom jag antagligen är den enda vuxna människa på denna jord som ännu inte har sett filmen:-S
  Vore roligt att vinna detta, så kanske kanske jag får se den, haha…

  Svara
 • Det är Drew Barrymore som spelar Gertie i filmen.
  Efter att jag hade sett E.T för första gången så satt jag varje kväll i en månad (enligt mamma) och titta upp mot månen och väntade på att se honom på cykeln =) jag gav dock upp när han aldrig syntes till och fick nöja mig med filmen x antal gånger till!

  Svara
 • Drew Barrymore

  Mitt första ET minne är att jag och min mor gick på filmen och jag var 11 år. Har tom biobiljetten kvar. Jag började gråta mitt i filmen och förstod inte handlingen. 😉 Mamma försökte förklara men eftersom jag grät hela tiden så såg jag ändå ingenting av filmen.

  Skulle därför gärna vilja se den igen som vuxen!

  Svara
 • Drew Barrymore heter hon!
  Första minnet ärmar filmen visades på TV och jag ville ha dockan, men den var både dyr och svårt att få tag på!
  Även jag har lekt med ett gäng att vi hade lakan på oss och cyklade iväg!

  Svara
 • Drew barrymoore
  Jaadu, första ggn jag såg filmen var jag 23 ( och jag är ändå 38 Nu, så jag var med ”då”)
  Min familj var inte de med mest pengar kan vi kalla det. Så att jag skulle få gå på bio på E.T inne i stan( bodde i Partille) var helt omöjligt att ens tänka på.
  Minns bara att ALLA mina klasskamrater gick på filmen och hade såååå mkt att berätta. Lite trist minne kanske , mm det är mitt första. Skulle vilja ge filmen till min sambos brorsbarn. Han hade ÄLSKAT den! Och jag är inte rikare nu heller ha ha ha Lyckad människa 🙂

  Svara
 • Drew Barrymore

  Mitt första minne av ET är att jag så gärna ville se filmen alla pratade om. Eftersom jag inte hade ”åldern inne” så ringde min mamma till biografen och frågade om det gick bra att jag såg den tillsammans med henne, tyvärr blev svaret nej. Det dröjde länge innan jag fick se den (vi inte hade video på den tiden)men skulle gärna vilja uppleva den nu tillsammans med mina barn!

  Svara
 • Hon heter Drew Barrymore. Mitt första minne av Et blev jag påmind om när du skrev om Et, jag var väl en 7-8 år och filmen gick på bio, min mamma och jag såg den och jag blev väldigt fascinerad. Så när min snälla morfar var på resa till Tyskland så köpte han dockan till mig, en plastfigur där fingret lyste med en lampa, tänkte faktiskt gå upp och leta efter den på vinden hos min pappa, för jag tror den finns kvar och ge den till min pojk, men han är nog lite för liten att förstå magin med den som jag gjorde.

  Svara
 • Gertie spelas av Drew Barrymore och mitt första E.T minne måste ha varit julen 1982, samma år som filmen släpptes. Vi firade jul hos mormor och morfar. I ett av paketen fanns en E.T i gosedjurs variant som morfar köpt till mig och jag kan känna lyckan än idag. Han visste hur mycket jag tyckte om filmen så han hade varit ute på egen hand och julshoppat. Tyvärr finns varken gosedjuret eller morfar kvar idag, men minnet finns för alltid i mitt hjärta.

  Svara
 • Rollen spelades av Drew Barrymore.
  Mitt minne; Jag och min bästa kompis tog bussen in till stor staden Malmö som vi tyckte var riktigt läskig på kvällen. Vi gick direkt till biografen, snyftade och gladdes, gick sedan i rask takt till busstationen där vi stod och tryckte i ett hörn 😉 Glada och säkert lättade ”landade” vi i hemstaden Trelleborg.

  Svara
 • Hon heter Drew Barrymore.
  Mitt första minne av ET var när jag såg filmen när jag var liten, och han pekade med sitt lilla finger och sa ET phone home då kom tårarna. Jag sa till mamma kommer han komma hem till sin mamma och pappa?

  Svara
 • Hej Hannah!
  Svaret på frågan är – Drew Barrymore

  Mitt E.T minne är från när jag var väldigt liten o såg filmen tillsammans med min mamma o hennes väninna. Jag blev helt förstörd av rädsla o ledsamhet pga att jag tyckte så synd om utomjordingen. Stackars liten för att komma helt ensam till en ny värd .
  Filmen lämnade massa ledsamma tankar så jag har inte sett den sen dess.
  Men tänkte att detta är ett perfekt tillfälle att få se den igen ! 🙂

  Tack för en underbar sida & blogg.
  Kram Maria

  Svara
 • Är gärna med och tävlar. Svaret är Drew Blyth Barrymore
  Mitt första minne är när filmen kom när jag var liten och jag var iväg och såg filmen. Jag tror inte jag riktigt förstod filmen, men älskade figuren E.T.

  Svara
 • Skådespelaren heter Drew barrymore. Mitt minne av denna var när jag tittade på den på bio med min lilla dotter, fanny. Både hon och jag tyckte filmen var underbara och tårarna forsade ner för kinderna på oss:) Mycket bra film och vi längtar båda efter att återuppleva gamla kära E.T igen,verkligen nostalgi!! Min dotter är idag 26 och hon har en egen dotter som heter Havanna, 3.5 och vi ska visa henne vem denna rymdvarelse är <3 Må gott fina Hannah och tack för en underbar blogg <3 stor kram !!!

  Svara
 • Drew barrymore! Mitt starkaste minne från ET är när han åt godisarna som pojken la ut! Supermysig film!

  Svara
 • Hej Fina!!

  Söta Drew Barrymore spelade Gertie i ET!

  Mitt absoluta favorit minne var att jag och min bästa vän satt och kollade på den första gången och vi båda ropade till min mamma och önskade att vi båda skulle få vår egna lilla ET hemma som vi kunde ha i våra rum 😉 Och att alla gick i skolan och se ET phone home och gick som typ zombies!

  KRAM

  Svara
 • drew berrymore heter skådespelerskan, mitt minne är när E.T läker pojkens sår i slutet av filmen.

  Svara
 • Drew Barrymore heter skådespelerskan. Mitt E.T minne är när jag som 7-åring såg filmen och det är nog den första ”spännande” filmen som jag såg. Å jag ville så gärna att det skulle komma en E.T till mig. Den scenen där E.T vill ringa hemma är det jag förknippar mest med E.T

  Svara
 • Drew barrymore.
  Mitt första minne är ju när jag såg filmen på bio. Jag var rädd samtidigt som jag vill se.
  Men jag kan än idag dra mig för att se den bara för jag vet att jag gråter floder!!
  Jag var dökär i Elliot!!
  När jag sen flyttade i tvåan till ny ort och skola så var där en kille som faktiskt liknade Elliot där och jag blev kär 🙂 tyvärr vågade jag aldrig berätta det men vi blev goda vänner.
  Oj hade nästan glömt allt detta, men nu när jag sitter här och tänker efter så kommer minnena trots att jag måste vart bara en 7 år. 🙂

  Svara
 • Drew Barrymore =) Mitt första minne är mörker….pga av täcket jag ahde över ansiktet. Var L.I.V.R.Ä.D.D. för lills söta E.T.

  Svara
 • Drew Barrymore! Mitt minne av E.T är att jag, min syster, min mamma satt och grät i soffan! Hahaha underbart!

  Svara
 • Hej Hannah,
  Vad roligt att du har den är tävlingen. Jag och min pappa pratade senast i helgen om mitt första E.T minne (jag är nu 25 år och han minns det fortfarande med fasa). Det blev inte alls som mina föräldrar hade tänk sig. Jag var i 7-års åldern och vi skulle ha myskväll och se på film. Allt var frid och fröjd tills dess att E.T ville ringa hem. Jag blev så himla ledsen och därefter gick det bara utför med filmkvällen. Jag grät och jag grät och var helt otröstlig. Jag minns att mamma och pappa försökte förklara för mig att allt slutade bra men det hjälpte inte mina enorma känslor för denna lilla varelse. Jag grinade mig genom filmen och fortsatte även när jag skulle somna. Mamma försökte med allt och lovade att ordna ett E.T gosedjur till mig. Tyvärr fanns inte dessa på marknaden när jag var liten och hon lovade att hon skulle försöka sy ett. Det gick inte hela vägen och jag fick aldrig mitt älskade gosedjur. Än idag trånar jag efter ett E.T gosedjur och blir alldeles tårögd då jag bara ser en bild på E.T. Kan fortfarande inte se filmen utan att börja stortjuta. E.T är verkligen en film som väcker minnen hos min familj, ibland blir det inte som man har tänkt sig haha 🙂 Ett E.T gosedjur kan vara bra i framtiden när jag ska introducera filmen för mina barn. Då slipper jag nog känna mig lika handfallen och hjälplös som mina föräldrar kände sig den kvällen. Den söta Gertie spelas av Drew Berrymore.

  Svara
 • Gertie spelades av Drew Barrymore.

  Jag minns inte hur gammal jag var minns att jag var rätt ung, såg den hos min moster i Finland och satt säkert bara några centimetrar ifrån tv:n. Jag blev helt förälskad i E.T och önskade att jag själv hade en sån vän, sen ville jag bara se den filmen och och om igen!

  Svara
 • Gertie spelades av Drew Barrymore.
  E.T var faktiskt den första ”riktiga” bio jag såg, innan hade jag bara varit på barnmatiné. Jag var 7 år och gick med min pappa, biljetten kostade 27 kr, har ff kvar den någonstans! Jag var helt besatt av E.T som barn och nu har jag visst smittat min 8-åriga dotter! *ler*

  Svara
 • Hej. Mitt första minne av E.T var en sån där ”klämmis” som de kallades,…små dockor man klämde över ryggen så öppnades armarna och de kunde klämmas fast på saker. Min E.T-klämmis var min favorit minns jag, av alla klämmisar jag hade. Jag tror jag har kvar just den, i en liten skolåda med allt sånt som är svårt att göra sig(mig) av med, på vinden i mitt föräldrahem. Jag minns att jag tyckte det var så synd om Elliot när E.T drack öl och Elliot blev full och släppte ut paddorna på sin skola. Och just det, hon som spelade Gertie heter Drew Barrymore. Ha det gott!/Sara

  Svara
 • Drew Barrymore. Jag minns damen som satt brevid mig i biosalongen -83, när jag och min kompis 10 år gamla fick gå på bio själva för att se ET, som satt och snyftade och grät så hela bänkraden skakade! Jag och min kompis hade väldigt kul åt henne…

  Svara
 • Drew Barrymore.

  Satt på vår lilla biograf med min kompisar och jag var runt 12-13 år. Satt som klistrade och när E.T dör i tältet och det är jättesorgligt så sitter mina kompisar och storbölar och riktigt hulkar sig igenom resten av filmen. Visst var det sorgligt och jag satt med tårar i ögonen, men jag blev så full i skratt av deras högljudda bölande (gråtande) att jag börjar skratta åt dem. På vägen ut från biografen håller de fortfarande på och storbölar. Jag tyckte det var lite överdrivet även om det var väldigt sorgligt. Detta var 30 år sedan…

  Svara
 • Drew Barrymore =)
  Kommer starkt ihåg: ET phone home……..och barnen som flög på cyklar i luften =)
  Önskade mig själv en egen liten ET och nu har jag ju chansen, håller tummar o tår!

  Svara
 • Mitt första minne av ET är att min mamma satt i biljettkassan och sålde biobiljetter till den filmen men jag kunde inte se den, vet inte om mamma tyckte att jag var för liten. Men jag var väldigt fascinerad av honom och läste allt som skrevs om filmen. Så jag har faktiskt inte sett den! Vet egentligen inte varför jag inte har sett den för den har ju gått på tv x antal gånger. Jag kanske omedvetet är lite sur fortfarande! Så nu tar jag gärna chansen, känns som att det är dags att se den 😉

  Svara
 • Glömde ju skriva att Gertie spelas av Drew Barrymore!

  Svara
 • Drew Barrymore. ET phone home är en klassiker, men jag kommer ihåg att vi var ett helt gäng som såg filmen tillsammans & jag tror nog att alla vi tjejer storgrät i slutet på filmen. Tyckte för övrigt att hela filmen var suverän.
  Kramar Ilse

  Svara
 • Det är ju supersöta Drew Barrymore som spelar Gertie 🙂
  Mitt minne av E.T på bio var att det var, också för mig, en av de första filmerna jag såg på bio och min mamma, min starka, förståndiga, ganska stränga, mamma grät! Satt och snyftade i stolen bredvid! Det var konstigt. Jag ville trösta henne, men var ju ledsen själv också. Och stackars E.T. låg ju alldeles vit och uttorkad på marken och höll på att dö.
  Starkt minne, jag undrar om mamma kommer ihåg? Jag har iallafall tapetserat äldsta killens garderob med en retro-E.T.-tapet. Skitcool, tycker han med, fast han inte sett filmen än. Kanske dags nu?

  Svara
 • Gertie spelas av Drew Barrymore

  Jag minns filmen då jag var och såg den på Bio med min nuvarande make samma dag vi blev tillsammans och i Januari 2013 har vi varit tillsammans i 30 År.

  Svara
 • Gertie spelades av Drew Barrymore. Jag minns att när filmen gick på bio hade jag inte rätt ålder. Men jag följde med mina äldre kusiner och försökte se extra stor ut och kom in. Grät som en galning när E.T längtade hem och grät ännu mer när han höll på å dö för att sedan få ytterligare ett stort gråtanfall när han åkte hem. Fick inte följa med mina kusiner på bio nått mer sen….jag fick lova att inte berätta om mina gråtattacker när vi kom hem. Köpte mig en egen plysch E.T som var med mig överallt å vad jag älskade min E.T nalle….

  Svara
 • Drew Barrymore! Ja har bara sett ET en gång när ja va mindre, skulle gärna se den igen 🙂 ! Hoppas på tur 🙂 ! Tack för en fin blogg Hannah! Kramar

  Svara
 • Drew Barrymore:)
  Det fanns en automat vid kiosken, man la i en krona vred och fick en liten plastboll med något i. Just denna kunde man om man hade tur få en berlock med en grå E. T att hänga runt halsen. Blev en del kronor innan jag äntligen fick honom. Stolt bar jag honom i en silverkedja runt halsen:) Hi, hi

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie.
  Mitt första minne av E.T är att jag satt själv och kolla på den uppkrupen i soffan bakom en kudde, när min mamma körde min storasyster till skolbussen. Längtade tills mamma skulle komma hem igen, var ju hätte rädd men hade ju inte vett att gå i från tv:n. Jag var då 4-5 år. 🙂 Tyckte de var otäck men mkt spännande. Scenen jag minns mest är när han gömt sig bland alla nallarna.. 🙂
  Kanske är tack vare E.T jag är så mörkrädd idag. Haha.

  Svara
 • Drew Barrymore..! ;-))
  Mitt första minne, vet jag inte,
  Men efter jag fått sett filmen, ville jag se den hela tiden, kunde lura mamma & pappa att jag va sjuk, så jag kunde ligga hemma å kolla på filmen! 😉
  E så glad att den kommer i bättre kvalité, då jag ska presentera denna underbara film, för min son! ;-))
  Så nu håller jag tummarna på min tur!
  Många varma kramar i höstmörkret! 😉

  Svara
 • Hej!
  Drew barrymore spelade den rollen.
  Mitt första E.T minne är att när filmen kom fick jag en plast E.T som man drar upp så säger han ”E.T, Elliot,phone home ” osv. Det hänger fortfarande med. Står i sonens rum och är väldigt populär när vi har besök. Den är kult och jag är glad jag har sparat så gott på den.
  Kram

  Svara
 • Drew Barrymore är det som spelar lilla Gertie. Mitt första minne var en stor affisch på E.T som mamma satt upp på toalettdörren. Jag var så rädd för denna söta alien (som jag då såg som ett läskigt monster) att jag aldrig vågade gå på toa själv 😛

  Svara
 • Rätt svar: Drew Barrymore!
  Mitt första minne av E.T är att jag tyckte han var så otroligt söt. Var lite småkär i honom 😉 Så skulle gärna vilja vinna filmen och få återuppleva denna ”första kärlek”. Kramar

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie
  Mitt minne av E.T är från filmen när han gömmer sig bland alla mjukisdjur

  Svara
 • Hej Hanna. 🙂 Drew Barrymore spelar rollen. Mitt första minne är när E.T ska gå ur UFOT I DET SKARPA SKENET. DÄR I DET ÖGONBLICKET UPPTÄCKTE JAG ET. 🙂 SÅ SÖÖÖT.!!! ÄLSKAR FILMEN OCH FIGUREN.!!! Många fina minnen till den filmen. Ha det gott, TJINGELING

  Svara
 • ’ÅHHH mn detta håller ja tummarna för!! Har tänkt nu i flera dagar på att kolla den gamla filmen me mina barn nu igen på höstlovet. vi får se i morgon .Älskar den !!

  Det va min allra först BIOFILM och ja tyckte ja va gammal 13 år hahah men så mysig va den
  Drew Barrymore spelade Gertie

  Kram ja håller tummarna

  Svara
 • Drew Barrymore

  Jag grät floder,
  när E.T. sa ”E.T. home phone” i filmen ……det var en stark scen och tårarna rann i mängder.
  En otroligt stark scen.

  Svara
 • Drew Barrymor heter hon. Mitt första minne av ET var när jag och mamma såg filmen på bio. Jag blev så tagen av den fina filmen att min högsta önskan var att få en ET figur. Så på julafton när jag öppnade ett paket och fick se denna lilla plast figur blev jag helt salig det var verkligen lycka, minns det än idag. Tyvärr vet jag inte va denna figur är idag. Nu har jag själv tre barn och skulle gärna vilja vinna o visa lilla fina ET för dom. Tack för en fin bloggsida.

  Svara
 • Drew Barrymore

  När jag var liten och trodde att E.T var på riktigt
  Har inte sett filmen sedan dess
  Skulle bli väldigt glad att få se den tillsammans med mina barna
  Tack för bloggen <3

  Svara
 • Drew Barrymore heter karaktären Gertie från E.T , denna film var min och min systers favorit vi tittade på den jämt ihop, så för mig är filmen ett bitter sweet minne eftersom min syster för några år sedan bestämde sig för att hon inte ville vara kvar här på jorden. Jag skulle gärna se den igen med min familj och då gärna hemma eftersom jag säkert kommer böla hela filmen igenom. Även om det är på ett bra sätt. 🙂 tack för en fin/bra blogg.

  Svara
 • Drew Barrymore heter hon

  När ET kom så var jag inte så stor o ville sååå gärna hjälpa han komma hem o blev så ledsen när jag inte kunde hjälpa. En av dom absolut nästa filmerna jag nånsin sett.
  Skulle så gärna vilja vinna paketet o uppleva filmen igen

  Svara
 • Drew Barrymore spelar Gertie

  Vet att jag satt uppkrypen i favoritfåtöljen hela filmen med gosigaste nallen i famnen, tyckte den var lite läskig, var inte så gammal när jag såg den första gången. Men gud så söt jag tyckte ET var!

  Svara
 • Mitt svar: Drew Barrymore
  Mitt första biobesök i livet var just filmen E.T. En mäktig upplevelse.

  Svara
 • Drew Barrymore

  Jag såg den när jag va liten, kanske 6-7 år. Jag kommer verkligen ihåg hur livrädd jag blev när han blir rädd där i garaget och pojken skriker!! Sen bytte vi kanal!!

  Svara
 • Drew Barrymore spelar Gertie. Jag var inte så gammal när jag såg filmen men kommer ihåg att jag så gärna ville att E.T. skulle komma hem till mig, jag hade gott om plats så han fick gärna bo hos mig 🙂 Jag hoppades ganska länge 😉 Har nu tre barn själv som jag hoppas kommer uppskatta den här filmen så som jag gjorde!

  Svara
 • Åhh jag älskar E.T!!

  Det är Drew Barrymore, så nu håller jag tummarna!

  Svara
 • Drew Barrymore

  Mitt egna första ET minne kommer jag inte ihåg men min dotters minns jag, hon var 3-4 år när vi var på Toy’s R’ us och bakom kassan hade de en gigantisk ET. Plötsligt stelnade hon till och bara tittade. Tillslut fick hon med rädsla i rösten fram – Mamma vaaaad äääär deeeeet?! Förklarade och tjoff så var det bra och hon vinkade hej då till ET.

  Svara
 • Svar: Drew Barrymore!
  Mitt första minne av den lilla filuren är att jag slogs av hur
  stor han var i filmen 🙂 Hade en E.T docka innan och den var ju så liten.
  Kan ju tillägga att jag inte var så gammal då 🙂
  Ska bli kul att se filmen igen, med mina barn.

  Svara
 • Gertie spelades av Drew Barrymore.

  Mitt första minne av E.T var när jag var ca10 år och min pappa hade fått en kornig kopia av filmen på VHS från England innan den ens hade kommit till Sverige. Jag bjöd hem den killen i klassen jag var så kär och vi tyckte filmen var så häftig.

  Detta var 30 år sedan och idag är jag fortfarande lika kär i denna kille och gift med sedan 8 år och har två fina pojkar med.

  Svara
 • Drew Barrymore var det såklart som spelade Gertie!

  Mitt första minne är enkelt. Min pappa jobbade på bio på den tiden och han tog hem en plansch med E.T till mig som sattes upp precis över min säng. Jag drömde mardrömmar om E.T i flera år efter det, tyckte han såg så läskig ut!

  Idag har den känslan gått över och man ser fram emot att introducera barnen för den söta lilla filuren :o)

  Hoppas därför att man har turen att vinna den här gången.

  Kram
  Karin

  Svara
 • Hej!

  Drew Barrymore spelade Gertie. 🙂

  Jag minns att jag var med min kompis och hennes mamma och såg den på bio, de var den första filmen för större som jag var och såg. Jag och min kompis tyckte den var lite läskig och kompisens mamma grät och det kunde vi inte alls förstå! 😉

  Ha en bra dag!

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie

  Mitt första minne av E.T. var att min mamma skulle ta med mig, min bror och hans kompis på bio för att se en trevlig tecknad barnfilm. Tjejen som sålde biljetten undrade om det verkligen var passande för mig (som bara var ett par år gammal) och min mamma blev irriterad på henne för att hon dömde så.
  Väl inne i salongen när bion startar inser mamma att hon tagit fel på tid och film. Vi hade hamnat på E.T.! Min bror och hans kompis som var 4-5 år äldre tyckte den var jättehäftig (trots att de hade svårt att hänga med i handlingen eftersom den var textad) men jag var livrädd filmen igenom och hade svårt att sova flera nätter efteråt. Det tog många år innan jag vågade mig på att se den igen men nu i vuxen ålder älskar jag filmen och själva E.T. som är en underbar hjärtlig liten varelse!

  Svara
 • Hon heter Drew Barrymore.

  Min första E.T minne är när min pappa, jag och min bror gick på
  Bio och såg E.T och jag hade fått en E.T ring och ett E.T halsband och kände mig så fin men var tvungen att gå ifrån bion för jag blev så ledsen när E.T blev tillfångatagen.Kram Caroline

  Svara
 • Hej!
  Drew Barrymore spelade underbara Gerti!

  Mitt första E.T-minne….. Jag var 7 år & det var första gången jag gick på bio. Min storebror Johan var med mig och jag glömmer aldrig hur uppslukad jag blev av filmen. Jag grät så mycket och det enda jag kunde torka mig på var mina tröjärmar – när vi kom ut från bion kunde jag nästan vrida ur dom!

  Jag är lycklig över att E.T var min första bio-upplevelse & jag har älskat den där lilla figuren i alla år!!

  Svara
 • Drew Barrymore!

  Mitt första minne av E.T var inte alls som alla andras. Min storasyster var barnvakt åt mig och satte på filmen. Jag var så fruktansvärt rädd för ”monstret” E.T att jag skrek och grät och hade mardrömmar LÄNGE om honom. Har faktiskt inte vågat sett på filmen igen i vuxen ålder, men om jag vinner det här så är det ödet som bestämt att jag ska se filmen och då kommer jag nog inte alls att vara lika rädd igen, speciellt med tanke på gosedjuret!

  Kram!

  Svara
 • Hej.
  Drew Barrymore spelade Gertie.
  Mitt första ET minne var som liten flicka, Jag tyckte att han utstrålade en sån otrolig Godhet. Känns som ett varmt fint minne även idag 🙂

  Kram / Mamita

  Svara
 • Svar: Drew Barrymore spelade Gertie

  Mitt första och största minne av ET var när jag såg filmen på bio med mina föräldrar. Jag var 8 år och var väldigt spänd på om jag skulle bli insläppt då filmen hade 11 års gräns:-) Jag älskade filmen men jag minns att jag grät så mycket att jag fick ont i halsen och nästan var otröstlig efteråt.

  Har inte sett filmen på många år nu och ska absolut uppleva den tillsammans med mina barn. Hoppas att de gillar den lika mycket som jag, även om den nog är lite gammalmodig i deras ögon;-)

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie 🙂

  Mitt E.T-minne är att det var den första filmen vi köpte när vi hade en VHS-spelare! Pappa hade köpt den utomlands så den hade inte ens kommit till Sverige ännu, vilket var stoort. Jag hade visserligen ändå inte kunnat läsa texten om det funnits någon, för jag var inte tillräckligt gammal för att läsa. Lärde mig dock att säga E.T phone home 🙂 Minns att jag grät när E.T dog, vilket jag fortfarande gör när jag ser filmen!

  Svara
 • Drew Barrymore – Snyggaste skådisen i Hollywood 🙂

  Mitt första E.T minne var när jag var ganska liten och mina äldre systrar tittade på filmen. Jag fick inte titta egentligen men låg alltid uppe i trappan och tjuvkikade. Nu har en av systrarna 2 barn och jag skulle gärna vilja ge dom sin första E.T-upplevelse (med tillbehör). 😀

  Svara
 • Hej!

  Gertie spelas av Drew Barrymore. Jag har aldrig sett E.T, det enda jag i princip vet om filmen är att det var Drew Barrymores genombrott, så mitt första minne från E.T är ditt blogginlägg när du träffade honom!! Det verkar vara en superhärlig film och jag hade så gärna velat få uppleva detta fenomen som alla pratar om 😀
  Ha det bra!
  Åsa

  Svara
 • Hej!

  Gertie spelas av Drew Barrymore.

  När jag var liten var jag rädd för ALLT: att vara ensam, människor som såg annorlunda ut (typ saknade ett ben), ”fullegubbar”, katter (och de flesta andra djur också, för den delen), samt för att dö (kände hela tiden på mitt hjärta för att vara säker på att det slog). Så kom E.T. Alla kompisar såg den, pratade om den, var fascinerade av den. Även jag gjorde det – pratade om den, alltså. Berättade hur bra den var, hur många gånger jag hade sett den etc. I själva verket hade jag såklart inte sett den alls. Jag tyckte att E.T. såg jätteläskig ut och drömde mardrömmar bara utifrån det.

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie.

  Minns att jag tyckte ET var så himla gullig och ville att han skulle komma hem och leka med mig. Mamma förklarade att det inte var det lättaste men att vi kunde sätta upp en gigantisk poster av ET på väggen vilket vi gjorde och jag var nöjd. Att vinna ett ET paket vore magiskt och jag vill gärna att min son ska få lära känna den konstiga figuren:)

  Svara
 • Gertie spelades av Drew Barrymore.

  Jag gick på gymnasiet när filmen kom på bio, och i klassen fanns en jättefin kille som tyckte om både min kompis och mig, och vi gick och såg E.T tillsammans alla tre 🙂 Jag älskade E.T och blev riktigt avundsjuk på dig som fick spendera en hel dag hans sällskap 😉 Mina döttrar har inte sett den så vill gärna ha filmen, men ev gosedjur skulle jag behålla själv! 🙂

  Svara
 • Drew Barrymore spelade rollen som Gertie.

  E.T var den allra första film jag såg på bio. Jag och min kompis Emma var sex år gamla och vi gick in i den stora biosalongen hand i hand. Det var det så otroligt spännande. Än idag blir jag upprymd och glad när jag tänker på vilket äventyr det var. Sitter här framför datorn och ler för mig själv just nu 🙂

  Svara
 • Det var Drew Barrymore som spelade Gertie.

  Min första kontakt med E.T. var när jag fick den som kasett-saga en jul. Jag lyssnade på det där bandet om och om igen. Följde med i boken. Tills både bandet och boken var helt slut.

  Jag älskar den historien så mycket att jag till och med döpte min son efter pojken i filmen! Jag har berättat det för honom, och han är bra nyfiken på att få se filmen. Fast han får vänta lite grann i alla fall. Han är bara fem… <3

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie.

  Mitt första E-T-minne är när jag var liten opch övernattade hos en äldre kompis. Jag fick inte se den filmen egentligen, men vi ”busade” och tittade på den ändå. Jag älskade filmen från första stund. Sen var nog ”E.T phone home” de första engelska orden man lärde sig.

  Svara
 • drew barrymore som söt gertie

  blev så galet glad i honom första gången jag såg honom
  önskade att jag åxå fick mitt egna E.T

  Svara
 • Drew Barrymore spelade den lilla flickan Gertie 🙂

  Mitt första E:T minne var när jag och min lilla syster såg filmen typ vaaaarje dag i ett halvår. Vi var frälsta! Vi ville vara hela den där familjen haha. Vi försökte till och med sy våra egne ET dräkter men såg mest ut som två soppåsar hahaha.

  Svara
 • Drew Blyth Barrymore spelade Gertie.

  Den här tävlingen framkallade ett speciellt minne; första gången jag blev tagen av polisen. Jag och min kompis Anki var runt 10 år och hade varit och sett E.T på biografen i det lilla samhället. På vägen hem skjutsades vi och hade inget ljuse på cykeln. Vi fick en muntlig uppläxning av två snälla poliser och knallade skamsna hem….
  Men det var (ÄR!) en underbar film 🙂

  Svara
 • Drew Barrymore heter hon som spelade Gertie!

  Mitt minne av ET är att min pappa tog med mig på filmen trots att han inte fick för mamma, jag var 5 år och blev helt förälskad i ET. Så mamma bakade en ET tårta till mig när jag fyllde år senare det året! (hon har förlåtit pappa) 🙂

  Svara
 • Hej!
  Skådisen heter Drew Barrymore.
  Jag var väl runt 6-7 år när jag tittade på filmen och tyckte den var såå bra!
  Delar med mig av ett minne, (dock inte av de första).
  Såg filmen igen när jag var runt 20 år och satt väl och storbölade mig igenom hela filmen. Blev väl så mycket nostalgi och känslor. Min sambo tyckte jag var lite fånig :-O

  Svara
 • Hon som spelar är ju Drew Barrymore som slog igenom med denna film. Mitt första E.T minne är att jag hade den på kasettband och lyssnade på sagan och tyckte att den var så spännande 🙂
  Sen hoppas jag att jag vinner detta kit för då kan min son som är 9 år titta på denna kultfilm!

  Nu håller jag tummarna!

  Kram
  Jo

  Svara
 • Drew barrymore heter den söta lilla tjejen som spelade Gertie =)

  verkligen älskar den filmen och jag kan inte komma ihåg hur många gånger jag har sett den, skulle väldigt gärna vara med i denna tävling och få chansen att vinna och se på film i höstmörkret och lysa upp den lite med Et phone home!!

  Svara
 • Gertie spelades av Drew Barrymore.

  Mitt första E.T minne är när jag var 15 år och såg filmen på Bio.
  I den åldern är man känslig på en massa olika plan. Jag minns att tårarna brände så ini bängen innanför ögonlocken och jag kämpade och kämpade för att inte gråta.
  Det var stört omöjligt att hålla emot så tillslut så storbölade jag sådär högt och hulkandes.
  Fy vad det var skämmigt för en 15-åring.

  Svara
 • Drew barrymore är svaret!

  När jag fick följa med min mamma på bio och se ET… Det var så spännande och mysigt att få följa med mamma, bara hon och jag. Då var jag 7år och drt var mitt första biobesök. Det glömmer jag aldrig.

  Kram Linda

  Svara
 • Gertie spelades av Drew Barrymore. Och mitt minne är från när jag såg filmen första gången. Det var hos min kusin, jag kunde inte ett ord engelska men tårarna strömmade nerför mina kinder. Myyys!

  Svara
 • Hon heter Drew Barrymore. Jag älskar filmen!! Kommer ihåg när jag såg den första gången på bio,satt och tokgrinade. För några veckor sen pratade jag om filmen här hemma för jag vill lillen ska få se den, vi letade överallt,på nätet ,i affärer men vi hittar den inte.:(. Skulle så gärna vilja vinna så min lillgrabb kan få se den för den är så mysig.

  Svara
 • Hon heter Drew Barrymore. Mitt starkaste minne är när min granne och jag satt inne i hennes garderob med en ET figur i någonstans mjukplast som hade ett finger som lyste. Vi tyckte det var helt magiskt!

  Svara
 • Söta Gertie är Drew Barrymore!

  Mitt ET minne är att jag får ET gosedjur av pappa och spenderar otaliga timmar i mina föräldrars garderob med min kompis ET och vår fantasivärld!

  Svara
 • Gertie spelades av Drew Barrymore:-)
  Mitt bästa ET minne är några år efter det att filmen kom. Jag skulle få ett syskon och jag krävde att det skulle få heta ET. Behöver jag säga att jag inte fick som jag ville;-)

  Svara
 • Drew Barrymore spelar söta lilla Gertie. Jag var så pass liten första gången jag såg ET så jag tyckte filmen var superläskig!

  Svara
 • Hon heter Drew Barrymoore. Mitt första minne av ET var att jag hade ett nattlinne med han på som jag totallt bodde i, jag ville alltid ha ett gosedjur med honom men fick det aldrig så jag brukade hitta på att han var där ändå när jag hade nattlinnet haha. Rolig lekkamrat!

  Svara
 • Skådespelerskan heter Drew Barrymore.
  Mitt första minne av ET var när jag såg filmen för första gången, det var på video, och den var inte textad på svenska. Jag var 14 år och såg den tillsammans med min lillasyster som då var 3 år. Vi hängde med bra båda två, trots att den inte var textad på svenska, båda två grät som små barn i slutet på filmen och lång tid efter tyckte vi båda att det var den finaste film vi sett. Än i dag kan vi prata om det ögonblicket.

  Svara
 • Drew Barrymore, som för övrigt var lika gammal som jag när jag såg filmen på bio, nämligen 8 år 🙂

  Anledningen till att jag kommer ihåg filmen är för att det är den sista gången jag och min pappa hann göra något tillsammans innan han slutade umgås med mig pga av sin nya fru.

  Riktigt fin film som jag grät till kommer jag ihåg.

  Svara
 • Hej Hannah. Gertie spelas av skådespelerskan Drew Barrymore.
  Mitt första E.T minne är även ett av de tidigastet minnena jag har (mina föräldrar fortfarande var gifta med varann). Jag var 4år och vi satt alla tre o myste i soffan med godis. Minns exakt vilket godis det var (lakrits bildäck och rosa bumlingar :).Det var såå mysigt att umgås alla tre och filmen var spännande. Sedan dess har jag Älskat E.T och det vore Underbart att få föra vidare denna mysiga tradition med mina egna barn.

  Svara
 • Drew Barrymore spelade Gertie.
  Jag minns att jag tyckte filmen var läskig men bra.
  Kompisen hade en ET mjukisfigur med röd fingerspets som jag var avundsjuk på.

  Kram

  Svara
 • Drew Barrymore spelar Gertie.
  Jag kommer ihåg att mina kusiner hade E.T. figurer som vi brukade leka med. När jag var liten så tyckte jag filmen var lite läskig och jag trodde E.T. fanns på riktigt.

  Svara
 • Drew Barrymore spelar Gertie, lika söt då som nu:-). Mitt E.T minne……. Ja, behöver man säga så mycket mer än ”E.T phone home” ;-). Så mycket känslor hur många gånger man än sett den.

  Svara
 • Drew barrymore, en av mina favoritskådespelerskor. Framför allt för att hon varit stark och klarat av att ta sig från botten (drogträsket) till toppen igen.

  Svara
 • Drew Barrymore.
  Jag minns att jag såg ET i min mormor och morfars gillestuga, jag hade ett stort ET mjukdjur i famnen som jag höll om där jag satt med familjen i soffan. När filmen var slut var min ET alldeles blöt på huvudet av mina tårar… Ville ju att han skulle stanna!
  Nu har mina små killar på 3 och 1 år ärvt mitt bruna mjukisdjur och jag hoppas att de kommer gilla filmen lika mycket som jag en vacker dag.

  Svara
 • Hej,
  Svar Drew Barrymoore.

  Kommer alltid minnas ET då det var första gången jag
  och min storebror fick gå på bio själva första gången.
  Härliga minnen!!!

  Svara
 • Drew Barymore
  Så kul att låta arvet gå vidare. Alla bör
  växa upp med ET:)
  Kram!

  Svara
 • Drew barrymorr gissar jag på. Hon är iallafall med i den filmen vet jag. Har inget E.T minne så jag fortfarande inte sett det!!! (är jag den enda?)

  Svara
 • Svaret på frågan är: Drew Berrymore.
  Mitt första E.T minne va nog att jag va så rädd när Gertie jagade honom genom de höga gräset för att hon va nyfiken på va de va som sprang där, och jag minns att jag va så rädd så ja fick be min storebror komma och ligga hos mej och kolla på filmen så jag kunde kolla klart på den:) jag va nog då 10 år:)

  Svara
 • Skådisen heter Drew Barrymore och mitt första minne av filmen är:
  Min farmor och farfar tog med mig på bio när jag var tolv och jag grät så hjärskärande högt att farfar fick säga åt mig att sluta.. – Det är ju bara på film, sa han.. Men vad spelade det för roll? Lika sorglig varje gång…

  // Jenny

  Svara
 • Skådespelerskan heter Drew Barrymore. Åhh, jag minns jätteväl. Gick med min älskade farmor (som inte längre finns här hos oss), vi grät båda på bion, det var första gången som jag på riktigt ”ful-grät” till en film :-). Sedan gick vi till Hötorgshallen och köpte piroger som vi tog med oss ut och åt. Min farmor tyckte att det var tokigt att äta mat ute på gatan, och pratade om det i flera år efteråt. Det var på sportlovet, jag hälsade på farmor den veckan, och jag var 11 år :).

  Svara
 • Svar: Drew Barrymore spelade Gertie.
  Jag minns fortfarande när jag som 12-åring såg E.T på bio med min jämngamla kusin. Och jag grinar fortfarande lika mycket som jag gjorde då när jag ser filmen 😀 Efter bion köpte jag en liten E.T-docka med lysande fingertopp och hjärta. Men E.T-dockan hade inga kläder och jag bönade och bad min mamma att sticka kläder åt E.T så han slapp frysa 🙂

  Svara
 • Hej!

  Jag skäms över att behöva skriva detta, men jag har ALDRIG sett E.T och jag är 35 år!!!!! Men jag vet i alla fall att det är Drew Barrymore som spelar Gertie i filmen. I och med denna tävling kan jag ju alltid hoppas på att vinna filmen, så jag kan se den tillsammans med mina barn som är 8 och 10 år 😉 för jag har bara hört positiva saker om filmen genom alla år.

  Trevlig helg och tack för en bra blogg!!

  Hälsningar Lena

  Svara
 • Samma här! Är också 35 och har aldrig sett det omtalade och hyllade filmen… Hur kan det vara möjligt? Det känns som jag sett den eftersom jag sett treilern en massa gånger men hade faktiskt tänkt se den ikväll med mina barn, 7 och 10. Drew Barrymore spelar ju Gertie förståss, det har jag ändå koll på. Det är tur man får en ny chans att se de barnfilmer man missat när man får egna barn ; )
  /Marie

  Svara
 • Drew barimore….. Har inget direkt minne… Men mins två pojkar hade blivit så glada om vi vunnit. De är besatta av ET! Kram

  Svara
 • Svaret på vem som spelade Gertie är Drew Barrymore. Mitt första E.T minne lever starkt än idag! Jag är 43 och var alltså full av tonårshormoner när filmen hade premiär. Jag och min kompis hade klätt oss snyggt och sminkat oss i timmar med tanken att gå vidare till fritidsgården Sandis här i Mora efter filmen. Men av det blev inget! Vi grät så mycket i slutet av filmen att allt smink runnit ut över kinderna, och vi kände oss så nöjda med att ha sett en sån rolig och berörande film att vi cyklade direkt hem efteråt. Inte likt oss, men vi var helt tagna!

  Svara
 • Drew Barrymore spelar Gertie 🙂
  Första gången jag såg ET var när den hade nypremiär på bio för ett antal (kanske 10 år sedan?). Jag och min syster var 8 och 10 år vid tillfället och i flera veckor efteråt brukade vi sätta ett krokigt finger i luften, säga ”Phooooone Hooooome” och sedan skratta tills vi fick ont i magen!

  Svara
 • Det är Drew Barrymore som spelar Gertie :-).
  Jag fick filmen på videoband av min storasyster när jag fyllde 11 år (är 31 idag). Jag blev helt frälst och såg filmen om och om igen, varje gång jag såg den satte jag en ”pinne” på en lapp jag hade i fodralet och när det började närma sig 15 gånger var bandet av så dålig kvalite att det var lika bra att kasta den och jag tror att jag fällde en tår även då..

  Svara
 • Drew Barrymore

  Svara
 • Drew Barrymore.
  Många minnen, tycker E.T är så söt när han är utklädd bland alla dockor och gosedjur 🙂

  Svara
 • Drew Barrymore spelade henne!
  Mitt första E.T minne är att min syster var på filmen på bio, hon fick även den julen E.T gosedjur i skinn av någon släkting- gosedjuret fick jag ta över en period för att sedan lägga undan i en kartong, jag kan inte hitta denna men om jag skulle få detta paket så skulle jag helt klart ge henne denna i julklapp:-) Jag själv såg inte filmen förrän mitten av 90-talet…

  Svara
 • Skådespelerskan heter Drew Barrymore!
  Mitt första minne vart när en äldre å ganska fräck (hehe) kusin hade en tischa med E.T på. Jag vart dock för liten å o-ball f att våga fråga vem ”den lite konstiga figuren vart”… Tyckte dock tröjan vart Väldans kool!! Inte förren flera år senare (då jag såg filmen) fick jag ett ”aha-moment”… Å hajade läget!
  🙂
  Kram JoseFin

  Svara
 • Svaret är Drew Barrymore.

  ET har betytt väldigt mycket för min uppväxt! Vi såg av nån anledning filmen på förhandsvisning och i filmen cyklades på en BMX.. Efter att vi sett filmen ringde min pappa till USA och på knagglig engelska framförde han sitt ärende.. och sen började pappa importera BMX till Sverige och en uppväxt fylld med BMX-ande började. Allt tack vare att vi såg den där filmen om ET..

  Svara
 • glömde ju i all hast att skriva svaret drew berrymore.

  Svara
 • Hon heter Drew Barrymore.
  När ET kom var min lillasyster bebis och jag tyckte att hon och ET var så lika varandra. Speciellt när hon skrynklade ihop ansiktet och skrek.

  Svara
 • Drew Barrymore.
  Mitt starkaste minne av ET var att jag drömde mardrömmar om ET, min granne hade en liten ET-docka i plast som helt enkelt skrämde livet ur mig… Men nuförtiden har jag bara fina minnen av filmen, man ska nog inte se den för ung helt enkelt.. 🙂

  Svara
 • Svaret är: Drew Barrymore

  Mitt bästa ET minne var när jag och min man och min bonusson tittade på filmen 2008. Jag var gravid och kände på mig att det var en liten kille i magen. Jag tyckte då och tycker fortfarande att det är svårt att hitta fina pojknamn. Men den kvällen fick vår blivande bebis sitt namn… och ja det blev en Elliot, precis som den söta lille killen i filmen 🙂

  Svara