Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:02 | november 6, 2012

Kolera

Hej min vän.

Som du redan vet så åker vi till Thailand i januari. Enligt Se&Hör så flyr jag Sverige efter min svåra tid som knäckt mig.

Hi hi, det visste jag inte.

Vi började panera det i våras och bokade allt på en dag. Båda jag och Peter är väldigt impulsiva 🙂

Vi ser det som ett äventyr. Det är nu det går att göra en sådan långresa. Om några år kommer nog pojkarna inte tycka att det är kul att lämna vänner och kanske flickvänner. Nu längtar vi alla hysteriskt mycket.

Det vi måste göra nu är att vaccinera oss. Har pratat med BVC angående Vida och det är ingen fara att åka med henne dit. Jag tar ju med mig mat till henne och vi bor på Koh Lanta där det är väldigt svenskt och tryggt. Svensk läkare, svensk skola (Sanuk svenka skolan) och svennar överallt 🙂

Hade jag och Peter inte haft barn, ja då kanske man hade varit mer äventyrlig och bott i en hydda på någon liten ö.

Du vet hur jag är. Katastroftankarnas drottning. Vi måste skydda oss mot allt. Barnen har fått vaccin mot gulsot och nu är det kolera som står på tur.

Ska du utomlands i vinter så rekommenderar jag dig att ta vaccin mot kolera.

I samarbete med Kolerstopp.nu, som kontaktade mig inför min resa, vill jag upplysa dig om det.

Barn är extra känsliga så det är bra att förbereda sig och ta vaccinet i god tid innan resan.

HÄR! hittar du mer information.

För att minska risken för att smittas av kolera bör du som reser i riskområden:
- dricka vatten på flaska.
- undvika att borsta tänderna i kranvatten eller dricka drycker med isbitar i.
- vara noga med vad du äter och dricker. Maten bör vara väl tillagad, särskilt skaldjur. Hotellbufféer kan kännas säkra men kan utgöra grogrund för bakterier.
- undvika råa matvaror, förutom frukter och grönsaker som du själv skalat
- tvätta händerna ofta med tvål och ”säkert” vatten.

Några enkla tips att ha i bakhuvudet under en eventuell utlandsresa.

Nu ska jag klä mig och fara till BVC med Vida.

Önskar dig en fin dag.

All Kärlek ❤


30 kommentarer30 kommentarer om “Kolera”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah,

  Ville bara tacka dig för påminnelsen. Ska till Thailand redan i december 🙂

  Kram Marianne

  Svara
 • Hej! Va roligt att ni ska resa iväg hela familjen 🙂
  Tänkte bara ge ett litet tips, jag har varit i Indien några gånger och då blivit rekommenderad att ta
  Dukoral vaccinet för att skydda mig mot kolera. Jag har aldrig insjuknat i den sjukdomen men däremot fick jag ena gången en annan bakterie i magen som gjorde mig ganska dålig. Men efter det blev jag rekommenderad att ta semper droppar som finns på Apoteket några veckor innan man åker för att stärka magen. Har inte testat själv så vet inte om det fungerar.
  Ha det så bra!
  Kram

  Svara
 • Åh, Thailand! Längtar också dit…

  Svara
 • Hej!
  Bra tips! Jag har tagit Dukoral de gånger jag har rest till Thailand och har aldrig blivit sjuk. Så, funkar fint för mig i alla fall… 🙂

  //Jessica

  Svara
 • Har varit i Thailand 3 ggr,2-veckorscharter vid två tillfällen och en långresa på 2 månader.Vi har aldrig vaccinerat oss mot Kolera,tycker nog att vaccinationsföretaget spelar lite på din rädsla när dom rekommenderar det.Om man vistas i turistområden så är det onödigt,viktigast är självklart vatten på flaska och god handhygien(handsprit).Turist-mage kan man drabbas av ändå,inget vaccin hjälper mot det tyvärr

  Svara
 • Tur att du inte tar skvallerblaskorna på största allvar 😉 Själv åker jag till Kuva i december, ska bli underbart!!!

  Svara
 • Vad roligt att fara till Thailand 🙂 Hur länge blir ni där? Min dröm är, om vi vinner drömvinsten, att bo i Thailand några månader och låta barnen gå i svensk skola. Hur underbart vore inte det. Nåja, drömmar är bra att ha även om d aldrig kan bli till verklighet 🙂 Kram

  Svara
 • Härligt när de tror sig veta mer än du själv. Måste vara jobbigt för skvallerpressen med bloggar, Twitter osv. De som är intresserade vet ju otroligt mycket mer än dem… 😉

  Svara
 • Låter härligt! 🙂 Att fly kylan och vintern, det gör ni rätt i tycker jag! 🙂

  Ha en bra dag.
  Kram.

  Svara
 • Vad spännande för er med långresan…. vi gjorde exakt samma sak vintern 2010/2011 och var borta i fem månader och det är lätt det bästa vi gjort!
  Hyr ni hus? Vi bodde på samma område som Sanuk-skolan ligger i och stormtrivdes!
  Vi åker ner strax innan nyår, men ”bara” i tre veckor denna gång… när kommer ni ner? Vi kanske ses! 🙂

  Och är det någon av dina pojkar som vill lära sig ”fireshow”, så har jag en son som säkert vill lära dem… 😉
  Stor Kram

  Svara
 • Åh vad härligt för er att åka till Lanta, har varit där många gånger och ni kommer att få det så härligt där. Men Hannah tänk på att smörja er med myggmedel och ha heltäckande kläder på dom små. Lanta har mycket dengue mygg, min man åkte på detta i våras och det var ingen kul upplevesle. Så smörj mygga och klä barnen med täckande kläder. LIte svårt dagtid när det är varmt men kom ihåg mygga dag som kväll.

  Ha en så härlig semester.

  Svara
 • Så otroligt spännande att lämna Sverige och göra som ni gör. Ett fantastiskt beslut. Det är som jag brukar säga ”man ångrar bara det man aldrig gjorde” 😉
  Ha en fin dag på alla sätt,
  Kram L

  Svara
 • Härligt med värme, så avundsjuk! Jag har varit en gång till Thailand och det var helt underbart, alla var så glada, de älskar verkligen barn kommer i håg på hotellet så var de anställda mycket med gästernas barn och de hade så kul, god mat (gick upp flera kg), bra shopping och bäst av allt var att jag kunde gå och gå och gå utan att behöva stoppa i mig massa smärtstillande(helt underbart att slippa för man blir ju lite ”seg” i huvudet av sånt…inte direkt så man vill vara med i någon IQ-test) , fy fasiken vad jag längtar till solen och värmen men om 4 månader så börjar snön smälta här…vilket känns som oändligt långt just nu. Ni lägger väl in massor av bilder så man får sitta här framför skärmen och längta sig bort 😉
  Ville bara berätta en liten tragisk (och ofattbar) “historia”. Jag har en vän som med sin man och barn bestämde sig för att flytta till Thailand. Så de köpte och byggde ett hus, hennes man åkte ned då och då för att hålla koll på byggandet medan hon var kvar här hemma i Sverige med barnen (de åkte självklart ned några gånger de också för att kolla). Så till slut var huset färdigbyggt så hon sålde alla möbler, bil etc och de åkte ned till sitt nya hem. Där står min vän med deras barn och resväskor utanför sitt nya fina hus, de går in och “suprise” hennes man har visst hittat en ny flickvän! Det är så ofattbart att man inte kan tro det är sant, hur kan en människa göra så mot sin fru och sina barn?? Vi var många som ville åka ned och “banka skiten ur honom”, tur i oturen så är min vän otroligt stark och duktig på att ta egna initiativ, så hon och barnen vägrade låta honom förstöra för dem. Så de hyrde ett eget litet hus och bodde där ett tag, barnen gick i skolan och hon fick ett jobb, sedan flyttade de hem. Jag hoppas hoppas att denna man en dag får vad han förtjänar…

  Svara
 • hej! varför antar du att dina söner är heterosexuella?

  Svara
 • Ja, herregud så provocerande Hannah, fyyyy dig! Eller kan det vara så att den allra största majoriteten människor är hetrosexuella? Men det inte sagt att minoriteten har fel/gör fel el är född ”fel”, bara ett enkelt antagande. Jag blir så trött….. zzzzzzzzzzzzz.

  Svara
 • Fast om man reser utomlands tycker jag att man bör vaccinera sig, utifall att. Helt andra bakterier där.

  Svara
 • Dukoral är toppen, ska jag ta vid eventuella utlandsresor i framtiden.

  Svara
 • Sååå mysigt för er, tycker ni är tappra som reser så långt med barn, önska jag var lite mer våglig…. Spanien är det som vi vågat oss på

  Svara
 • Hej! Vi har varit i Thailand många gånger med familjen som består av 3 barn och har peppar peppar aldrig blivit sjuka det enda vi tagit är Twinrix vaccin allihopa, tror ni kommer få en fantastisk upplevelse ser fram emot att följa er resa här för du kommer väl blogga 🙂

  Svara
 • Oj, bara halva meddelat kom med, jag undrade oxå om vida kommer att få mprvaccinet innan ni åker? Kram annfi från limhamn

  Svara
 • Hej!
  Låter helt underbart att vara borta så länge som Ni tänkt. Tänkte tipsa om en dagsutflykt som man kan göra från Koh Lanta. Har varit där två gånger med min familj. Det finns en ö utanför Koh Lanta som heter Koh Rok och har ett vatten som är helt gudomligt klart och härligt, men det som är spännande där är att det finns varaner som lever där och man traskar runt bland dom där ute. Väldigt häftigt och spännande för både barn och vuxna. Passar säkert Era grabbar som är i den åldern. Helt klart en trevlig dagsutflykt där man stannar till och snorklar vid tre tillfällen och åker speedboat. Ha det så underbart dessa veckor!

  Svara
 • Åh vad skönt med Thailand 🙂 Det kommer att bli alldeles underbart för er….
  Vi har oxå varit i Thailand en hel del. Vi har tagit Twinrix och Ducoral, det räcker alldeles tillräckligt.

  Svara
 • Hej

  Vad härligt med Thailand.
  Själv åker jag nu i december med min sambo till Koh Lanta där hans syster med familj bor.
  Svenska skolan där är fantastisk så där lär dina barn trivas.
  🙂
  kram

  Svara
 • Ska ni flytta till Thailand??

  Svara
 • Härligt med värme! Kram till dig, Ulrika

  Svara
 • Hej Hannah, var i Thailand förra året med barnen. Är så himla avis på dig som får åka.

  Svara
 • Koh lanta är det bästa stället man kan åka till när man har barn. Kan starkt rekommendera ett ställe som heter paradise. Ligger en bit från själva stan men lugnt och härligt område med massa god mat 🙂

  Svara
 • Hej Hannah, då kanske vi ses! vi ska åka till lanta i januari, men du OBS OBS!! det finns 4 olika sorters Denguemyggor, så skydda barnen, med myggmedel och heltäckande kläder, särskilt om det skulle regna mycket, då kommer de fram..

  Svara
 • Hej!
  Åh, så härligt ni kommer få det! Vi var på Koh Lanta 1 termin förra året och det var helt fantastiskt. Barnen gick i Sanuk skolan och stormtrivdes.
  I bland åkte vi till ”svensk-kolonin” på Long Beach och kollade in Lets Dance och julkalendern. (och åt köttbullar..Lyxmat tyckte barnen!;)

  Svara
 • Hoppla! Det finns 61 MILJONER invånare i Thailand..av dessa drabbades ca 1500 av en lindrig variant av kolera..har du läst på om biverkningarna innan du rekommenderar folk att ta vaccin mot kolera.Du måste verkligen vara en hönsmamma om du tutar i dina barn allt detta.

  Svara