Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:49 | november 12, 2012

Sagostund

Barnen har fått en ny bok av min vän Camilla.

Så nu är det dags för sagostund för Liv.

20121112-183811.jpg

20121112-183823.jpg
För hundrade gången ska Liv börja sova i sitt rum. Läsa bok och sitta där en evighet ingår i avvänjningen från vår säng 🙂

Det funkade igår. Att inte behöva vakna av en fot i ansiktet, gnisslande tänder och snarkningar är sååå skönt. Men om jag känner mig själv rätt så kommer att sakna det. Kanske inte foten i nyllet men en varm go liten Livan att nosa på.


20 kommentarer20 kommentarer om “Sagostund”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag vet precis hur du känner!!! Min lilla skrutt känner gärna med sin fot mot mitt ben att jag är kvar! Det är så ”tomt” när hon ligger i egen säng!! 🙂

  Svara
 • Hej! Tack för en supermysig blogg! Tänkte bara fråga en sak, jag måste snart börja ge min dotter ersättning då min mjölk inte räcker till. Vår små flickor är jämngamla så jag tänkte bara höra mycket och hur ofta lilla Vida äter? Vet att det är så olika från barn till barn men det är ju alltid kul och se hur andra har det 🙂 Kram

  Svara
 • Hon äter mellan 150-200 ml, ca var 3:e-4:e timme.

  Kram

  Svara
 • Japp, skönt men ändå saknar man dom små. Dixie kom in till oss inattoch jag sov på ca 15 cm. Hon gillar att ligga nära när hon inte propellrar runt. Mysigt är det. Lycka till! Kram towe.

  Svara
 • Tänkte fråga dig också, hur blev Liv av med blöjan, hur började du? Jag behöver tips. Kram towe.

  Svara
 • Började vänja av henne ganska tidigt. Lät henne gå utan blöja hemma och påminde henne ofta om att gå på toa. Många trosbyten och sofftvättar blev det under en vecka. Sedan hände det bara att hon kissade på sig någon enstaka gång. Bajsa i blöja slutade hon med först. Under natten hade hon blöja men den var alltid torr på morgonen och en dag sa hon bara att hon inte ville ha blöja. Lätt som en plätt 🙂

  Så länge man inte är rädd för lite kiss här och där så går det fort så länge barnet själv vill såklart.

  Lycka till!

  Kram kram

  Svara
 • Dom säger att det är lättare att få tjejer att sluta med blöja än killar? Jag har ingen aning om det är så för jag har bara en tjej. Men ett tips (som jag skrivit tidigare) är att ha pottan framme så fort barnet kan krypa/gå själv till pottan(för att de ska ”lära känna pottan”) och som Hannah skrev, gå utan blöja hemma mest hela tiden. På vår dotter fungerade det jättebra och hon var 18 mån när hon blev helt blöjfri 🙂

  Svara
 • Å vad bra tips Hannah!!! Vi ska börja med det med nu 🙂

  Svara
 • Vår dotter började sova i eget rum när hon var ganska liten och hon verkar gilla det än 🙂 Ok så nattningen tar sin tid men vad gör det, jag passar på att njuta av att göra ingenting. Men visst kommer hon då och då krypandes upp i vår säng mitt i natten och då får man fötter i ansiktet eller som hon verkar gilla bäst, ligga tvärs över mig… När hon är sjuk så ligger jag alltid i hennes rum + när hon inte vill sova ensam (+ att när maken snarkar för högt så tar jag täcke o kudde o smyger in till dotterns rum…) Det finns inget mer rogivande än att höra sitt barn sova…man slocknar direkt…Jo var det er bil igår på macken, den vita med Wioliv-text? Häftig bil, hur är den, stort bagage? Min kära älskade bil verkar vilja gå i pension snart….:(

  Svara
 • Japp, det är vår vita Wioliv-bil. Det är en Chevrolet Captiva och den är fantastiskt bra. Tycker den är riktigt snygg också. Bra bagageutrymme och plats för bilstol och barn. Miljövänlig är den också.

  Nästa gång du ser mig då snälla kom fram och säg hej 🙂

  Stor kram

  /H

  Svara
 • Jag har en liten fråga Hannah. I inlägget när ni är i Älvdalen så står du och kramar din Pappa.Du har en så himla fin klocka.Är ute efter en lite finare klocka och den var jättefin.Kram M.

  Svara
 • Kollade fel.Inte Älvdalen utan VÄRLDENS BÄSTA PAPPA.

  Svara
 • Lite rätt var det allt för bilden tog jag ju när vi var i Älvdalen 🙂

  Det är en Rolex eller mer en Lolex (inte äkta :-))

  Puss

  Svara
 • Trevligt med en personlig hälsning till barnen!

  Tack för en jättetrevlig bloggträff i torsdags! Ser att min förra kommentar försvann. Misstänker varför 😉

  Kram Lena

  Svara
 • Va?! Försvann den? Nu blev jag nyfiken på vad du skrev ju 🙂

  Vet att niiinis hade problem med att kommentarer bara gick upp i rök men jag visste inte att jag hade en bugg hos mig också.

  Snart är sidan ny och fräsch och all tekniskt strul är ett minne blott.

  Kram

  Svara
 • Härligt att se, tack till Peter för fotot (twitter), känns skönt att se att det inte bara är här det ser ut som en tromb gått vilse bland klk/garderober….då kan jag lägga mig i soffan igen och låta tromben irra omkring ngr dagar till…

  Svara
 • Lika bra o göra det nu:) blir svårare ju äldre do blir annars…
  Hur gamla var dina pojkar när dom slutade med nattblöja? har en flicka o en pojke. min dotter slutade mycke tidigare me det att vad min son gör!? kanske tar det längre tid för pojkar? Tack för en mysig blogg! du verkar vara en trevlig och jordnära person;) Kram på dig

  Svara
 • Tack fina ❤

  Hm, minns inte exakt men det gick inte alls lika lätt och fort med pojkarna. Jag har hört och själv upplevt att det är lättare för flickor att bli blöjfria.

  Kram

  /H

  Svara
 • Ett litet tips om du inte har testat detta, egentligen är det bra att köra detta redan från graviditeten! Välj en godnatt skiva eller en avslappningsskiva, sätt igång den varje kväll detta får barnet att känna en trygghet för att kunna somna själv. Min mamma är barnskötare och dom kör ju sånt här på förskolan, hon har även använt detta på mig och mina syskon och vi har änvänt detta i vår tur på våra barn. Mina barn somnar utan problem varje natt i sina egna sängar och sover hela natten där.

  Svara
 • Tack snälla 🙂
  Kram

  /Hannah

  Svara