Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:35 | december 19, 2012

Skyddande kärlek

God morgon min vän. Det är redan onsdag. Imorgon börjar jullovet och det är pojkarnas sista dag på skolan här hemma i Sverige på flera veckor. De ser verkligen framemot att få gå i skolan i Thailand.

De kommer gå på Sanuk-Svenska skolan på Koh Lanta. Vilket äventyr det ska bli.

En del av skolan. Kanske rent av ett ”klassrum”.

Härligt att ha gympa på stranden och göra roliga utflykter.

Men vi är fortfarande här, i snön, i vårt vackra land 🙂 Skulle aldrig vilja lämna ”hemma” allt för länge. Men att slippa januari och februari det passar utmärkt.

Vi har det bra här.

Vet inte vad det är med mig idag men när jag hittade de här bilderna på pojkarna, från ett julfirande på deras gamla förskola, så började jag gråta.

Tårarna kom av en enorm kärlek men också av att det påminde om en jobbig tid i våra liv. Det var tungt men har samverkat till det allra bästa ❤

William står som en skyddande ängel och håller om sin lillebror. Vackraste älsklings pojkarna.

Världens finaste julklapp 🙂 .

Var rädd om dig min vän.

All Kärlek ❤


23 kommentarer23 kommentarer om “Skyddande kärlek”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Härligt för er Hannah!
  Vi var ju där i 5 månader för snart två år sen, det bästa vi gjort!
  Barnen gick på den andra skolan, ”lilla svenska” och det är verkligen så underbart och fantastiskt som man hoppas på..
  Gympa på stranden, mysiga små klasser och härliga utflykter!

  Bor ni i samma område som skolan, eller hyr ni någon annanstans?
  Vi hyrde en av villorna precis bredvid Sanuk-skolan, kanonmysigt!

  Vi åker också ner i januari, men ”bara” tre veckor denna gång!
  Kanske vi stöter på varandra. 🙂

  Ha en härlig jul och en underbar longstay på Lanta!

  Stor kram
  Ullis

  Svara
 • Hej Ullis,

  Kul att höra! Jag är jättenervös inför resan så jag blir lugn av dina ord 🙂

  Vi hyr ett hus nära skolan och stranden.

  Hoppas vi ses.

  Kram ❤

  Svara
 • Ledsen att säga det, men din blogg har blivit tråkig att läsa sedan du flyttade till FEMME. Slå ihop mode och familj igen, ombyte på inläggen förnöjer! 🙂

  Svara
 • Hej Sandra,

  Tråkigt att höra men det är ju bara att klicka på min andra nuna till höger så kan du se mode och annat.

  Har knappt ändrat något i min blogg. Modebloggen är bara en extra grej för att jag gillar att skriva och villl kunna bjuda på mer och inte göra tio nya inlägg på en och samma blogg samma dag.

  Att ändra om Bloggfamiljen till FEMME är en stor satsning för mig och jag tror på den. Gillar man det inte så får man hitta något roligare helt enkelt 🙂

  Kram

  /Hannah

  Svara
 • Ja, tänk att ni snart är där! Lektioner utomhus, gå barfota i sanden, njuta av värmen och ha en underbar, spännande tid tillsammans! 🙂
  Vilka fina kort på dina grabbar, de är så himla fina barn! Verkar vara två killar med enormt stora hjärtan <3

  Kram kram

  Svara
 • Åh fina, ja det är märkligt hur gråtkänslor kommer över en när man minst anar det… Men det är väl ofta gamla minnen som tränger fram…. Så fina pojkarna var! Minns så väl när jag bar vår dotter i magen och såg att du nog skulle döpa Mio till Maximilian vilken vi nog tänkt om det var en pojke i magen… Vi kallade nog magen för Max ibland, trots att jag egentligen nog kände på mig att det var en liten tjejkopia av mig i magen 😉 , min fiiiina älskade Emilia!!!!! Har bara en då jag hade en så tuff graviditet… Du har gjort ett toppenjobb med dina killar (o tjejerna också förståss!) och vilken lycka att du mötte Peter.
  Kram på dig fina!!!
  (PS Det jag retar mig mest på på nya sidan är att det alltid dyker upp något om att jag har fel webläsare och borde byta…. ds)

  Svara
 • En av mina drömmar är att åka dit med familjen under en längre period men företag, renovering o ekonomi är det som framför allt stoppar. Har varit en hel del i Thailand, både med och utan barn och älskar verkligen det landet! När ni är på Koh Lanta tycker jag att du och Peter (kanske ngn av de större barnen) ska ta en båttur till Koh Rok (osäker på stavningen) som anses ha ett av världens finaste snorkelvatten. Magiskt! Det viktigaste att packa ner enligt mig är vätskeersättning för stora och små. De senaste gångerna vi varit i varma/tropiska länder har familjens samtliga medlemmar börjat dagen med vätskeersättning och ingen har blivit minsta sjuk. Det sägs att vanligaste anledningen till orolig mage är att kroppens salter och mineraler är i obalans. Ett litet tips:)

  Ser fram emot att se/läsa om er resa!

  PS. Fantastiskt fina kort på pojkarna som berörde

  Svara
 • Hej!! Tycker det är lika kul att få läsa om er nu, gillar starkt det nya. Blev så rörd när jag läste om fotona på killarna. Så har jag också kännt. Alla har vi gått igenom tuffa tider här i livet. Precis som du har jag också det väldigt bra nu. Det gäller att vara stark. Allt ont får med sig något gott. Du har fantastiska barn och det är mycket tack vare dig. Du verkar vara en sådan fin människa. Så kul att se att livet kan visst vända. Se bara hur lyckliga du och Peter är,så fantastiskt!! Lycka till med resan och njut ordentligt, kramar!

  Svara
 • vad härligt att åka bort två månader 🙂 Det är min dröm också. Härligt att slippa de två kallaste månaderna. En dag kanske..
  Jag hoppas att ni får ett härligt äventyr 🙂
  Kram

  Svara
 • Halloj beautiful 🙂

  Jag och min man har gjort 2 långresor första 2004 (asien 5 mån) och andra 2007 ( jorden runt 6mån), då hade vi inga barn nu har vi 2 flickor och har inte gjort ngn långresa på ett tag, däremot var vi i Italien 3 veckor i sommras och Spanien -10

  Vi hoppas kunna åka till ett av våra drömländer nästa år Australien där vi gifte oss 07 och även har våra vänner 🙂 Förstår att det kan vara nervöst Hannah, men det kommer gå kanon…

  Glöm inte näsdropparna bara haha 🙂

  Kram// Petra

  Svara
 • Du har så fina pojkar Hannah! Dom verkar kärleksfulla och så gulliga. Förstår att du spricker av kärlek. Var rädda om varandra!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Så fina de är, riktiga änglar! <3

  Jag har haft fullt upp här men nu tog jag mig en stund för att säga att FEMME-sidan blev jättefin!!! Roligt! :-)Enda nackdelen är att det finns ännu mer att läsa… hur ska jag hinna?? 😉

  Ska köpa Family living också, såg ut att vara ett roligt reportage och jag äääälskar verkligen dessa glossiga magasin! Dem ska jag frossa av vid brasan i mina raggisar hemma i Småland, tjohoooo vad jag längtar!! Åker ikväll så snart måste jag tvätta, diska, packa och slå in julklappar m.m…. Vi är lika stora tidsoptimister som du och Peter 😉

  Stor varm julkram!

  Svara
 • Vilka vackra pojkar!
  Jag kan både skratta och gråta när jag ser gamla kort på mina barn.
  Jag tycker tiden går alldeles för fort och kan sörja att dem inte är så små längre.
  Att jag efter sommaren inte kommer ha något förskolebarn längre är svårt att förstå.
  Men alla åldrar har sin charm och än finns det mycket att uppleva och upptäcka tillsammans med
  mina älskade tjejer.

  Svara
 • Hej fina Hannah
  vad underbart att det snart är dags o bege sig till Thailand, värmer riktigt mycket o se all kärlek ni alla 6 ger varandra varje dag 🙂

  söta barn ni har minns bilderna i tidningen o nätet när dina pojkar va små följde stegen hela tiden 🙂 är så härligt att du tog dig igenom den svåra tiden o att du hittade Peter som verkligen är fantastisk,

  du kanske minns att jag fann kärleken på nytt för 9 månader sedan men tyvärr så dumpade han mig på sms helt utan förvarning vart så ledsen att han gjorde så på sms 🙁

  Svara
 • <3

  Svara
 • God eftermiddag Hannah.Så söta dom är era killar.Vida är jättelik William på första fotot precis samma form på ögonen.Alltså är lilla Vida lite lik dig iallafall;) Ni kommer få en underbar resa med barnen till Thailand.Säkert många som skulle vilja göra en sådan här resa men som inte vågar.Jag tycker det låter fantastiskt.Tänk vilken upplevelse för både er och för barnen.Vi var ju som sagt i valet och kvalet och ville gör detsamma men hoppade av i sista stund p.g.a att vi aldrig skulle kunna vara utan våra barn och barnbarn så länge som 2 månader.Kanske mesigt men nej jag skulle inte vilja vara utan dom.Visst finns det Skype men inte riktigt detsamma.Den 28 Dec. kommer nästa barnbarn och då vill vi ju finnas här så klart.Nu ska jag ta hand om min magsjuka man och bara hoppas och håller tummarna för att jag slipper denna gången.Har absolut ingen tid och ligga sjuk nu.Puss o kram.

  Svara
 • Ni kommer trivas jättebra, det är jag säker på. Vi bodde på Sai Naam i sju månader och stormtrivdes. Kram!

  Svara
 • Vi skal også til koh lanta i januar, kanskje vi sees!

  Svara
 • Hej Hanna! Låter mycket spännande med en längre semester i Thailand. Vi är inne på att göra något liknande. Kan inte du berätta lite mer i detalj i ett blogginlägg hur ni har förberett er med vaccinationer, boendet, praktiska tips helt enkelt? Hur lång tid i förväg har ni börjat, vad var viktigast för er? tack och ser fram emot att följa er på er resa. Kram

  Svara
 • Ni kommer få det underbart, vilket äventyr! Och vilken underbart söt liten William och Mio. Happy Holidays! kram towe.

  Svara
 • hej, vi har varit på koh lanta 6 ggr. barnen har gått i skolan alla gånger, första året sanuk men sedan lilla svenska skolan. om ni bor nära skolan så bor ni första stranden,, bra val. ni måste gå till resturangen slow down, ligger längst ner på stranden, deras strawberry daquris är super!! ha en super semester

  Svara
 • Hej Hannah,

  Kommer vara på Koh Lanta samma period som er! Vi har hyrt ett hus längs med stranden och hoppas på sol och bad i 2 härliga veckor…

  Kanske ses vi 🙂

  / Nicole

  Svara
 • Härligt med jullov. Vi ska också till Thailand, sonen ska gå på Lilla Svenska skolan, men vi åker i februari. Som du så längtar vi…. vi kanske ses 🙂

  Svara