Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:45 | januari 16, 2013

Strandhäng

God onsdag min vän. Här börjar det bli dags för middag. Klockan är strax fem och barnen har kommit hem från skola och förskola. Idag har Liv och hennes grupp varit på utflykt. De har matat apor. Inte varje dag man matar apor 🙂

Liv var lyrisk när hon kom hem.

Imorgon är det föräldradag på skolan. Kul att träffa andra föräldrar. Liv är glad att Vida ska följa med. Hon vill visa upp sin bebis för alla.

Själv har jag bara slappat på stranden idag, legat och läst och tagit det lugnt. Vida sover så mycket så man hinner verkligen slappa 🙂

På Long Beach är det inte mycket folk på stranden. Precis som jag vill ha det.

Vida provade vattenmelon för första gången i sitt liv 🙂 Hon sög på sin umami där jag stoppat i en bit melon. Smart grej. Hon blev galen när jag tog den för att fylla på den. Vattenmelon blev snabbt en favorit.

Själv åt jag min favorit Spicy Papaya Salad.

På fredag flyttar vi in i vårt hus. Åh, vad jag längtar. Det är helt fantastiskt och du får så klart följa med.

Varma kramar ❤


14 kommentarer14 kommentarer om “Strandhäng”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Är så dålig på att kommentera, men har följt dig ett bra tag nu.
  Tycker det är så spännande att läsa dina uppdateringar från Thailand. Vilket fantasktiskt äventyr för er alla!!

  Svara
 • Å så härligt, själv står jag i beslutstagande om jag ska köpa ett nytt hus i Spanien eller inte…….Vi får väl se vad det blir:-) Härligt med fjärilar i magen. Kram Jess

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com

  Svara
 • Åh vad härligt ni har det:-) Njut! Hur funkar det med barnens skolgång,kostar det ngt? Och huset ni ska hyra,hur har ni fått tag på det? Blir ju lite sugen på å göra samma sak ii framtiden:) Må gott och ha det fantastiskt! Kramar

  Svara
 • Vilket äventyr ni är iväg på! Detta är ingen kritik alls men jag undrar lite över varför ni har valt att sätta Liv i förskolan i Thailand? Att pojkarna behöver gå i skolan förstår jag ju men Liv är ju bara 3år och ni är på semester där båda föräldrarna är med..

  Hoppas ni får en underbar resa, Thailand är så fint!

  Svara
 • Jennie: Du undrar varför En 3 åring skall gå på förskolan bara för man är i Thailand?
  För det första behöver ett barn stimulans. Utveckling bland andra barn. Dagiset där Graaf bor är grymt, de gör utflykter med barnen, de lär känna andra barn och dess kulturer(inte bara svenska barn som går där) Det är SÅ nyttigt för barnen och de älskar det. Barnen slutar i regel runt 14-15.
  Skönt att ha en ”vardag” när man är borta i så många veckor. Tror Vida skulle bli URLESS på att vandra hemma med mamma och pappa varje dag. Dessutom är de lediga från skola och dagis på helgerna, precis som hemma i Sverige.
  Våran familj gjorde precis en sådan resa som Hanna med familj gjorde. Vi hade 3 barn med, 2 gick i skola en var på dagis. Man lär känna andra familjer via skola och dagis, man får en ”vardag”, även om man bor i Thailand. Min man tränade thaiboxning 3 dgr i veckan, jag gick på chi gong.
  Semester är en anna sak. Det har man oftast i 2 veckor, badar och solar och äter konstant i 2 veckor. Sen vill man hem.
  Det här är en HELT anna grej. Här får man som sagt en vardag där alla familjemedlemmar hittar ”sig själv”. Alla finner nya vänner, lär sig ngt om ett annat land och utforskar sin själ. NYTTIGT.
  kram

  Svara
 • Så härligt det ser ut! Själv hade jag -15 imorse här nere i Skåne (Lund trakten) och jag kan tänka mig att det nog är ännu kallare i Singtuna.

  Som sakt så ser det jätte härligt och mysigt ut. Vila ut sig och dagen som den kommer och bara göra det man har lust till, men även i barnens fall kan jag tänka mig att det är jätte spännande att gå i Skola där. Ser ju inte sprecis ut som skolorna i Sverige fast de säkerligen är mycket finare än de skolorna som Thailändarna går på. En massa härliga minnen med familjen och kanske även med nya kompisar som de träffar där, något dem sent kommer glömma är jag säker på!

  Jag hoppas att ni får en jätte härlig semmester också vill jag bara passa på att tipsa om de små ”luderna” (som vi kallade det) som de har på vissa stränder där de står och säljer ”fruktshakear” som är super goda efter en varm dag på tex. stranden. Var själv i Phuket, Kata i Novemver med familjen och vi drack MINST vars en varje dag i två veckor 😉 Hann ju såklart prova alla smaker och varrianter men Favoriten var mango och vattenmelon. Dock vet jag inte om de smakar olika på olika ställen, men så stor skillnad ska det nog inte vara 🙂 man fick förresten en orkidéblomma på också 😀 Prova de vet jag och meddela gärna sedan om även du tyckte om de
  Och fina du, det hade varit jätte kul om du kanske ville visa hur ni bor (när ni flyttat in i det nya då)

  Stor kram på dig och familjen! ♥

  Svara
 • Det låter (och ser ut) som en dröm Hannah! 🙂 Förstår att du njuter av lugna dagar, att få komma ikapp lite grann och ladda kroppen full med energi!

  Spännande med huset, skall bli kul att fortsätta följa er på resan! 🙂
  Kramar

  Svara
 • Tess: Jodå jag förstår innebörden av förskola och är väl medveten om att även en treåring behöver stimulans. Jag är själv förskolelärare och har min son på 15timmar i förskolan. Hade jag varit på semester hade jag dock inte låtit mitt barn gå i förskolan utan bara få möjlighet att vara ledig och vara med mamma och pappa. På semester i Thailand blir ett barn tillräckligt stimulerad av ett nytt land, en ny miljö och allt nytt och spännande som sker. Dessutom träffar man ju andra barn vid poolen, leker med mamma och pappa och syskon osv.. Landet och kulturen hinner man ju se på två månader ändå utan förskola med föräldrar.. Men som sagt det var ingen kritik utan bara en fråga till Hannah för att se hur hon tänkte kring det eftersom jag själv inte skulle gjort på samma sätt. Däremot har jag inte sagt att mitt sätt är rätt.. Alla är vi olika!

  Kram

  Svara
 • Kan inte tänka mig att en utbildad förskollärare skulle skriva att hon är förskolelärare.

  Svara
 • Det är mycket man inte kan tro.. speciellt tråkiga kommentarer ang. språk.

  Svara
 • Vilken fiffig grej den dät Umami verkar vara! Åhh vattenmelon är ju bara så gott, särskilt när det är varmt. Fast själv får jag sällan i mig så mycket av den anledning att min dotter ääääsklar vattenmelon och slukar i sig..
  Så underbart ni verkar ha det…fortsätt så 🙂
  Kram!

  Svara
 • Hej
  Har precis börjat följa din blogg, er semester på koh lanta passar mig perfekt att läsa om:-)
  Då vi åker dit i nov med vår då lille 1åring i en månad. så alla tips du har som passar får du gärna dela med dig av.
  Paketet som du skickat ner i förväg vad för adress skicka du det till? Känns som en resesäng kan vara bra att ha med.
  Om du ser några fina boende resorts/hotell/hus att rekommendera (som inte gör en ruinerad) så tänk gärna på mig.
  Ha en fortsatt skön semester!

  //annelie

  Svara
 • Ahhh! Du vet väll att man ska passa sig för frukt utan skal,, kan ge hepatit. Håll er till frukt med skal som ni skalar bort till den lilla som jag antar inte är vaccinerad mot detta så inget tråkigt förstör resan!!!
  Tipsa gärna på saker att göra, vi åker om ett par veckor, vi kanske ses 🙂

  Svara
 • Vart tog inlägget om bumbistolen vägen?? Raderat??

  Svara