Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:52 | januari 19, 2013

Sjukstuga

God lördagkväll vacker. Är allt väl?

Här har det varit lite mulet för första gången sedan vi kom, men det har bara varit skönt. Vida är fortfarande dålig. Det verkar som det är RS hon har fått. Hon hostar och spyr slem. Så hemskt. Liv har också blivit dålig. Ikväll fick hon 40 graders feber och ligger bredvid mig som ett element och yrar. Hoppas innerligt att allt blir bättre imorgon.

Vida sover i sin spjälsäng på min andra sida. Söt och avslappnad med foten högt 🙂

Livis blev hängig i eftermiddags.

Allt kommer att ordna sig men det är klart man är orolig ändå.

Har varit ett dygn av oro och tårar. Mamma mailade mig igår och berättade att deras hund Bosse blivit akutsjuk, opererades och dog. Lilla udda Bosse som jag hämtade på en hundgård för snart nio år sedan. Han hade farit illa där men fick ett sådant fint liv hos mamma och Gunnar. Det gör ont att veta att ens föräldrar mår dåligt och är ledsna. Det gör så ont i mig och gör mig ledsen. De hade precis hämtat sig efter Bimbos död. Hon dog av ålder, tretton år gammal i somras och så nu Bosse 🙁

Nä, nu orkar jag inte med tråkigheter och sjukdomar mer.

Vida är i alla fall relativt pigg. Tack och lov! Hon skrattar och är med.

Idag låg hon i salan och läste med mig.

For en sväng till markanden med pojkarna i eftermiddags. Hittade ett fint armband och ett par ”Ray Ban”. Pojkarna blir som galna och älskar att gå där och pruta på fotbollströjor och annat.

Nu ligger de och tittar på film och äter chips. Igår kväll hade vi biokväll tillsammans. Det finns nämligen ett biorum i huset. Ett rum lika stort som vårt vardagsrum hemma med bioduk, sex sköna fåtöljer med mugghållare som man kan ligga i, puffar på golvet och oändligt många filmer. Perfekt för kvällar och dagar med dåligt väder. Filmfreaks som vi är.

Och jag som var så glad härom dagen och skrev om hur skönt det var att inte ha TV 🙂

Igår tittade vi på Spindelmannen 2.

Har fått många frågor om hur man bl a kan hyra hus här på Koh Lanta och hyra ut sitt eget i Sverige. Har dock haft mina tankar på annat håll idag och inte hunnit svara alla. Tänkte därför göra ett separat inlägg om det imorgon.

Var rädd om dig.

All Kärlek ❤

PS. Du vet väl att du kan klicka i en liten ruta efter en kommentar för att veta när/om du får svar. Gör du det så får du ett mail när jag svarat. Inte alla som går tillbaka fler inlägg för att kolla om jag svarat så då är det bra att du genom klicket kan få svaret.


41 kommentarer41 kommentarer om “Sjukstuga”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Älskade vännen!! Det är sorligt att läsa! Hoppas att det vänder så att ni får njuta snart. Krama om dina fantastiska flickor och hälsa att tant Fnulan vill att dom kryar på sig!

  Massa kärlek!

  Svara
 • Inte roligt att barnen är sjuka men hoppas att de kryar på sig snart. Ni verkar ha det så underbart och vilket fint hus ni fått tag på. Jag blir så sugen på att åka tillbaka till Thailand. Var i Phuket för några år sen med min familj och jag bara älskade folket där. De var så gästvänliga och tillmötesgående. Vad tråkigt med din mammas hund. Finns inget värre än att mista ett djur för de blir ju som vilken familjemedlemm som helst. Det är så roligt att kunna få följa dig och din familj här på bloggen. Du (eller hela din familj) verkar så underbar och bryr dig om andra. Man blir så glad av dina ord här. Jag har följt dig ett tag nu och kollar flera gånger om dagen ibland om du skrivit något nytt. Men jag har varit dålig på att lämna kommentarer. Många kramar till dig och din familj från Eva i Kumla. <3

  Svara
 • Hej! Tack för en fantastiskt bra blogg. Vilken mysig tid ni har framför er i Thailand. Förstår dock hur det känns att inte vara på hemmaplan när det händer något eller när barnen är sjuka. Man vill så gärna finnas i närheten när ens nära och kära mår dåligt. Jag, min sambo och 2 barn (1,5 och 6 år) har en resa bokad till Kamala i Thailand snart. Men jag har fått veta att min pappa har en fläck i ena lungan och kommer att få besked om ev cancer när vi är borta. Det känns oerhört jobbigt att åka samtidigt som jag längtar iväg… Men det jag egentligen undrar är hur man enklast låter barnen sova på en då lång flygning. Den minsta har ju ingen egen stol och att hålla i ett sovande barn i 10 timmar blir nog tungt. Hur gjorde ni, har ni några råd och knep som fungerade bra?

  Svara
 • Hej! Har bott i Thailand i flera år och således flygit med barnen den sträckan. I början hade den minsta en vagga som åtminstone SAS tillhandahöll.( upp till ett år tror jag) Sedan låg de vid fötterna på filtarna, åtminstone till de var sju-åtta år. Funkade bra!

  Svara
 • Alltså, jag menade på golvet, framförde vuxnas fötter.

  Svara
 • Alltså jag menade på golvet framför fötterna på de vuxna.

  Svara
 • Hoppas barnen blir friska snart igen!!
  Stor kram. ♥

  Svara
 • Usch låter inget kul alls! Vår 14 månaders flucka fick rs virus för ett tag sedan. Spydde flera ggr vilket är bra men man lider ju med dom:(( hostar än på nätterna! Funkade inte med gröt eller mjölkprodukter då det bara kom mer slem. Men var duktig på att dricka ljummet vatten. Blev av med slemmet på en vecka drygt Tack för en bra blogg// Carro

  Svara
 • Trist med sjuka barn, vilken tur att Thailand har oerhört bra sjukvård OM ni skulle vara i behov av det, krya på er och hoppas inte ni andra trillar dit <3

  Svara
 • Hej Hannah,
  Det är så tråkigt när djuren går bort, de är ju ens familjemedlem.
  Försök att ha en bra tid ändå nu.
  Tjejerna blir friska snart, men det är aldrig kul att se ens små vara dåliga 🙁
  Sköt om er!!
  Styrkekramar

  Svara
 • Skickar stärkande krya-på-er kramar till dig/er!!

  Svara
 • Hej! Jag är tolv år, och jag läser din blogg varje dag! Vissa tycker det låter konstigt att jag läser just din blogg! Men jag bara älskar den! Jag blir så glad så fort det kommer ett nytt inlägg! Vissa bloggar som är ungdomar säger att dom inte ska blogga när dom får ett barn! Du har fyra barn och bloggar endå! Det tycker jag är jätte bra! Jag tycker det är roligt att sa alla bilder och du är så fin! Vida och liva är så gullig och Mio och William är så coola! Om jag ska säga sanningen så är din blogg den bästa i HELA världen! Jag kommer aldrig sluta läsa den! Kram från ditt största fan Hanna!

  Svara
 • Så trist med sjuka barn… Har ni varit hos Dr Salarin? Hon är toppen med barn, väldigt duktig och kunnig, pratar bra engelska!! Så klok, och följer alltid upp, speciellt med barn. Vi kom hem precis innan jul, bodde på southern Lanta precis vid svenska skolan. Blev tyvärr många besök hos Salarin… Krya på barnen!!

  Svara
 • Hej fin!
  Jobbigt när man blir sjuk i ett annat land 🙁
  Kram på er <3

  Svara
 • Tänker på er och hoppas flickorna mår bättre imorgon. Förstår verkligen din förtvivlan när de blivit sjuka och ni är så långt hemifrån.. men om det skulle behövas sjuhusvård så är den ju väldigt bra i Thailand. Önskar er en god natt och när ni vaknar imorgon är allt mycket bättre:)
  Kram

  Svara
 • Usch då, känner så med er, extra nojigt med sjuka barn när man inte är hemma, kram å krya på er!

  Svara
 • Hej Hannah.

  Vad fint ni verkar bo och vad roligt för barnen att gå i skolan i Thailand,verkligen kontraster från våra skolor här. Nyttig erfarenhet för dom i framtiden. Det finns fantastiska läkare och vårdpersonal precis som här som i Thailand,så därför e ni ändå i goda händer. Men det är aldrig roligt när ens barn är sjuka.Allt kommer att ordna sig Hannah och om någon dag e alla friska igen.
  Sköt om er.
  Cia i Skåne

  Svara
 • Jobbade som guide i Thailand för typ 15 år sen och var redan då imponerad av deras sjukvård, så ni är i goda händer! Hoppas de letar på sig snabbt!!

  Svara
 • Usch vad jobbigt och tråkigt att vara sjuka när man är bortrest! Hoppas verkligen flickorna piggar på sig snarast <3
  Kramar till er alla!

  Svara
 • Håller alla tummar i världen för tillfrisknande på töserna!♥

  & så vill jag att du hälsar till mamma & Gunnar♥ känner er inte, men vet hur dom nu mår efter den fasansfulla förlusten…
  Själv miste vi vårt 4 fotade vovve barn♥ blott 3 år gammal för 5 månader sedan, & vårt liv blir aldrig mer sej likt, man får leva med förlusten & det är så outhärdligt tufft…

  Tänker på din mamma & Gunnar, mina tankar finns hos dem♥ mins när du skrev om deras farväl av andra vovven i somras… hur mycket ska dom orka bära…

  Värmande kramar från ett kallt Sverige!♥ /Lena

  Svara
 • Har precis kommit hem från Lanta o längtar tillbaka, var på long beach varje dag, var även framme vid Sanuk o titta, eftersom vi har en son som är förskolelärare i Göteborg, och är smått intresserad av förskolan här på Lanta.

  Svara
 • Nej vad oroligt att de mår så dåligt!! Alltid extra jobbigt att vara sjuk när man inte är hemma och ännu värre när det drabbar barnen.:-( Hoppas att de snabbt kryar på sig!

  Läste dessutom om Bosse på Maggans blogg. Tråkiga händelser kommer oftast flera åt gången, visst är det konstigt?

  Krya på er!! <3

  kramar

  Svara
 • Hej! Fy 17 för sjuka barn! 🙁 Tanken slog mig faktiskt när du rapporterade från paradiset och jag själv sitter i soffan (04.30) med 2,5-åring med ev halsfluss: vore väl typiskt om hennes barn skulle bli sjuka nu. För så är det ganska ofta med små barn tycker jag, eller vi hade iaf en sväng med feber både höstlov och jullov nyligen… Hoppas att ni snabbt blir bättre iaf!! Man blir lite extra känslig när man dessutom är långt hemifrån, tycker jag. Själv är jag mest otroligt trött efter att ha servat lillen ca en gång/timme i natt (och är höggravid..) Men får snart avlösning av maken som tur är!
  God bättring!
  Hälsar läsaren M

  Svara
 • Stackars flickorna,så hög feber är inget kul i den värmen.Trist med Bosse.Dom får vara tacksamma för att dom fick så många år med honom.Det blir ju som en i familjen.Min dotter och svärson har två Rodesion Ridgeback som börjar komma till åren nu.Fasar av bara tanken.Krya på flickorna så håller vi tummarna att dom snart är friska igen.Bilden på Liv där hon sitter i trädgården skrattade jag gott åt.Hon ser ut som en riktig liten Thailändska med lilla hatten på huvudet;))Nu åter till frukosten och sedan förberedning för lunch med Köpenhamnarna;)) Puss o kram.

  Svara
 • Hej Hannah, va tråkigt att ni blivit sjuka i paradiset, hoppas dina fina flickor kryar på sig snart!

  Jag har en fråga till dig angående bärsjal för min syster har en tvåmånaders som på eftermiddagarna blir oerhört mammig o vill vara klistrad på henne o jag tänkte då ge henne en bärsjal så att hon ändå kan ha händerna fria. Om jag inte minns fel använde(-r) du bärsjal med Vida? Har du några bra tips? Ju mer jag söker desto mer verkar d finnas…

  Jättetacksam för svar, tack för en bra blogg!

  Svara
 • Så trist att flickorna blivit sjuka men förhoppningsvis är de pigga och krya igen om några dagar.
  Klart att man blir mer orolig när man inte är i Sverige men det finns säkert bra sjukvård i Thailand med om det skulle behövas.

  Annars ser ni ut att ha det

  Svara
 • Stackare där, allt på en och samma gång, varför är det alltid så?
  Hoppas ni alla blir bättre snart.
  Stor kram Hannah!!

  Svara
 • Hm något hände när jag skrev

  forts skulle vara …..
  Annars ser ni ut att ha det jättebra.
  Kul att pojkarna trivs i skolan och med kompisarna.

  Ang din mamma o Gunnar förstår jag att det är en svår tid att mista sitt djur men han lider inte som alltid är en tröst i det hela.

  Men djuren blir en del av familjen så visst känns det hårt.
  Själv har jag mist tre katter under några år, tomt och ledsamt men tiden läker alla sår.
  Sedan glömmer man aldrig sina djur men kan minnas dem utan stor smärta.

  Hälsningar från ett kallt men vintervitt SKÅNE ( Lund)

  Kram Iréne

  Svara
 • Hej Hannah!
  Så kul att följa er och se hur mysigt ni har det >3
  Stackars små tjejer som har blivit hängiga och hostiga, hoppas att det snart går över. Skönt att lilla Vida är pigg iallafall,,det är ju ett gott tecken. Jag vill också jättegärna veta hur man hyr hus i Thailand.
  Massa kramar Linda,
  Va rädd om er <3

  Svara
 • hittat hit via Fnulan..

  Sån underbar första bild:).
  Hoppas dom kryar på sig snart så ni kan njuta av semestern.

  Ha det

  Svara
 • Hoppas dom kryar på sig snart! Några frågor då det ser så underbart it där ni är och vi funderar på att åka nästa år. Vilken strand bor ni på? Vad heter förmedlingen som ni hyr huset av? Tacksam för svar. Kram

  Svara
 • Hej Hannah! Jag undrar om du har någon mailadress som man skriva till dig på? 🙂 Kram

  Svara
 • Hej Hannah! Hoppas barnen kryar pa sig snart inte kul att vara sjuk i varmen . Jag befinner mig i KohLak underbart, har varit har en vecka, aker hem pa sondag, vill inte:) tank om man kunde bara strunta i att aka hem och stanna tills pengarna tar slut :)) jag trivs sa bra i Thailand, thailanarna ar sa trevliga och maten sa god. alskar varmen, idag var jag pa en heldagsutflykt till Tachai island med snorkling bad och sol jatte fint, sanden var som sammet och vattnet var turkos, ville inte ga upp ur vattnet :)) hoppas du och din familj far en underbar tid i Thailand. Kram

  Svara
 • Hoppas barnen har piggat på sig inget kul och bli sjuk när man ska ha mysigt och njuta.
  Ser fram emot mer info om att hyra hus i Thailand har fler vänner som har planer påsatt hyra något nästa vinter.Några kom hem idag faktiskt efter en 4 veckors vistelse i Thailand…här var det minus 18grader igår! Usch!
  Själv sitter jag och planerar för nästa resa….gillar inte ha vinter så många månader!
  Ha det bra!

  Svara
 • Tråkigt att inte alla är friska. Min erfarenhet av pooler i Thailand är inte enbart positiv. Har själv blivit infekterad flera gånger. Med den höga temperaturen som råder är det lätt att bakterier sprids och naturligtvis otroligt viktigt att poolerna sköts. Saltvattenpooler är bättre men måste hela tiden också underhållas med kemikalier. Det är naturligt vis bättre om bara familjen badar, det underlättar skötseln. Detsamma gäller åven i Sverige men problemet är inte lika stort då vi inte har samma höga temperaturer.Ser fram emot info om var ni befinner er och vem som hyr ut. Håller normalt till i Kata men vill testa något nytt.

  Svara
 • Helt rätt. Har hört om flera som blivit dåliga pga poolvattnet. Urinvägsinfektioner mm. Liv är helt feberfri nu så jag tror inte det var det när det kom till henne. Det är bara vi som badar i vår pool och en ”poolgubbe” kollar den varje dag. Men bra att ha det med pool i bakhuvudet.

  Kram kram

  /Hannah

  Svara
 • Mitt tidigare inlägg om pooler verkar gripet i luften men min första tanke var att att Liv blivit infekterad från en pool från mina tidigare erfarenheter. Detta är naturligtvis bara en utav många orsaker till hög feber.

  Svara
 • Vilken lyx med biorum, det skulle man ha i kalla sverige där vi är mer inomhus 🙂

  Stackars Bosse <3, krya på tjejerna! Njut av solenergin!

  Svara
 • Hej!
  Första gången jag skriver så jag måste nämna att jag följer din blogg med glädje! Har en jämngammal dotter till din minsta och hon gillar även hon att sova med foten högt;)
  Hoppas ni snart blir bättre så ni kan börja njuta av ert äventyr. Ser fram emot att läsa mer om er resa!
  //Jenny

  Svara
 • Hej! Vilket fint hus ni verkar bo i. Har planer på att hyra något liknande i höst då jag fyller jämnt. Finns det möjlighet att du kan tala om på vilken website man kan hitta huset för att kontakta ägaren/agenturen?

  Svara
 • Stackars era tjejor, hoppas de kryar på sig! Och vad fint ni har det, riktigt lyxigt! Passa & njut! Huset ligger nära där ni hyrde lägenheten också va? Eller är jag helt ute och cyklar? Tycker stranden ser ut som Long beach i alla fall! 🙂

  Kram,
  Fia

  Svara