Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:24 | februari 5, 2013

Risgryn

Vida har fått sin första tand. Ett litet vasst risgryn 🙂

20130205-172415.jpg


21 kommentarer21 kommentarer om “Risgryn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så sött!
  OM jag vill skicka ett mail till dig vilken adress kan jag använda?

  Svara
 • Se där ja! 🙂 Fina lilla Vida, så strålande söt och go i sin fina solhatt!

  Svara
 • Hurra for Vida. Hoppas det inte gjort for ont nar tanden kom fram. kram towe.

  Svara
 • Hej Hanna!

  Jag är en av dem som var med och tävlade om Thailandsresan. Jag har kollat på flera ställen för att kolla vem som vunnit. Självklart har jag, liksom alla andra tävlande önskat att just jag skulle vinna. Det har inte synts någonstans. Någon av oss tävlande borde väl ha uppfattat vinnare någonstans?

  Varför du väljer att inte deklarera vem som vunnit resan på din blogg är ditt beslut. Jag respekterar det, men jag kan inte alls förstå ditt argument. Du/Peter är ansvariga och bör vara stolta över en sån fin tävling.

  Jag känner mig inte alls avundsjuk på vinnaren, Fnulan eller dig och din familj. Tvärt om, jag är uppriktigt glad för er alla, att ni har möjligheten. Tänk vilka äventyr ni ger era barn.Jag tror mig veta att ni allihopa är värda det ni har, precis som de flesta andra är värda det de har.

  Jag tycker det är mycket illa att en av bloggarna här, Fnulan fått ta skit för att ingen av oss medlemmar förstått vem som vunnit. Jag hoppas och önskar att Fnulan kan komma över det och njuta av sin semester som hon har gjort sig förtjänt av efter allt pluggande.

  Det jag däremot inte förstår är hur du så arrogant bemöter dem som undrar och ifrågasätter. Att dra ner folks frågor, berättigade, får man väl anse när ingen tycks förstå hur vinnaren skulle presenteras, till en nivå där avundsjukan är främsta argumentet är inte speciellt snyggt. Jag trodde att era medlemmar var värdefulla och viktiga. Värda att respektera och därmed bemöta med tex: ett förlåt för att vi varit otydliga. Den som vunnit är… Osv.

  Jag tror aldrig människor om ont eller att de förskingrat eller vad ni nu blir anklagade för. Däremot tror jag många är besvikna och det finns faktiskt fog för det. Det hade varit enkelt att meddela vinnaren,tydligt och klart. Det hade varit enkelt för dig och Peter att bemöta kritiken på ett vänligt och medkännande sätt som dels ”räddade” Fnulan från skiten hon fått ta och dels bekräftade att ni gjort fel mot era medlemmar.

  Anfall är aldrig bästa försvar. Att erkänna, medge och säga förlåt är bästa försvar. För hur vi än ser på det så är ingen av oss felfria. Ingen har kravet på att ni heller ska vara det. Tvärt om, människor gör fel för att de just är människor. Det måste man vara tolerant mot både hos sig själv och hos andra. Att du tycker dina medlemmar är avundsjuka när de ifrågasätter dig… Ja, tror du det gynnar ditt mål och din önskan om många medlemmar?

  Jag säger ett ärligt, från hjärtat Grattis till vinnarna i tävlingen och säger ”Hej då” Femme.

  Mvh
  Maolst

  Svara
 • Då tycker jag att du ska läsa det jag har skrivit ytterligare en gång. Uppenbarligen så missförstår du mig. Klart man kan fråga vem som vunnit. De är inte de människorna jag syftar på, och jag tror inte de tar åt sig heller. Har man inga onda tankar så tar man inte åt sig.

  Jag har aldrig heller påstått att någon skulle vara avundsjuk på mig?! I de fall avundsjuka nämnts så är det i kommentarer och inte från mig. Men ibland så får jag nog av sjuka påhopp. Det jag skrivit här på detta inlägg hade inte bara med tävlingen att göra utan andra saker också. Som jag skrev.

  Du väljer att tolka det på ditt sätt.

  De som jag tycker illa om är (som jag skrev) de som antyder att vi lurar folk eller att jag stjäl pengar från barnhemmet etc. Att någon antyder att jag inte har mina barn fulltid.

  Vinnaren har presenterats klart och tydligt på startsidan som vi gjort under alla år när vi har haft tävlingar och så även denna gång. Kanske var du inte inne på startsidan? Hade man vunnit så skulle man fått veta det genom att bli kontaktad. Där tävlingarna läggs upp står även alltid vem som vunnit. Gäller bara att ha koll på datum då vinnare presenteras. Allt kan inte ligga kvar i flera veckor.

  Fler medlemmar? Vad har det med saken att göra? Man måste väl inte vara medlem här längre. Alla kan kommentera och vara med och tävla bäst de vill. Medlemskapet var till för att bli av med trollen och skapa en trevlig sida som man ska må bra på. Men tydligen har de hittat tillbaka. Jag har alltid välkomnat konstruktiv kritik men att bl a hävda att jag stulit pengar är inte konstruktivt. Det är förtal. Jag tycker de som dömer bör rannsaka sig själva hur mycket de gör för de behövande.

  Sedan måste jag få stå upp för mig själv. Ska jag vara en Jesus hela tiden? Bara förlåta, vara tyst och ta påhopp från människor som tror sig veta allt om mig?! Låta folk skriva att jag stulit pengar och inte har mina barn fulltid? Ingen annan person hade godtagit sådana påhopp men ska jag bara ta emot förtal för att jag har en blogg?

  Hej då säger jag till dig också.

  /H

  Svara
 • Jag tar inte åt mig, för att förtydliga.

  Jag tror tyvärr att människor är avundsjuka på dig. Därför måste de kasta anklagelser omkring sig som att du/ni förskingrat eller hur mycket du har dina barn. Jag tycker det är fult och väldigt illa att människor agerar så. Jag tror varken det ena eller det andra och kan inte alls förstå varför någon annan än du/ni har med det att göra.

  Jag förstår att du är less på osakliga påhopp eller att människor lägger sig i saker du/din familj valt. Samtidigt så är det, iaf för mig väldigt svårt för mig att ta personer som dessa på allvar. Bilder och bloggen talar väl sitt tydliga språk. Du r den bästa mamman för dina barn liksom jag är en bästa mamman för mina barn.

  Jag har inte hittat uppgiften men jag har heller inte vetat var jag ska söka den, mitt egna fel, alltså. Jag tar det och jag förstår även att jag skulle få veta om jag vunnit. Vad jag reagerat på har jag framfört och du har svarat så saken får väl anses utagerad.

  Jag vet inte om du uppfattar mig som ett troll som bara är ute efter att sänka dig. SÅ är det inte. Jag är en person som ärligt och uppriktigt avskyr all form av elakheter och påhopp på nätet. Min bestämda åsikt är att man aldrig skriver saker man inte vågar säga någon öga mot öga. Ingen är värd att bli utsatt för hat för att man väljer att exponera sig på nätet.

  Jag förstår att du är sårad och kränkt, med all rätt att människor påstår att du inte är ärlig eller har fuffens för dig. Det är grova anklagelser dock tror jag ingenting av det du anklagas för. Det är så fult och fegt att de tar sig friheten att hitta på lögner för att såra dig.

  Jag trodde jag kom med något sånär konstruktiv åsikt/kritik. Men om du uppfattade det på annat sätt så har jag misslyckats och ber om ursäkt. Jag har aldrig som avsikt att få människor att ”krympa” utan att få dem att växa. Jag hoppas du tar emot min ursäkt och inte tvekar på att jag önskar dig och din familj det bästa.

  Du behöver inte vara något helgon. Det är inte någon av oss andra heller. Du ska inte ta någon skit från någon. Ingen som inte gått i dina skor vet något om hur du har det.

  Njut av det ni har och låt inte andra förstöra det för er.

  Ha det bäst!

  Maolst

  Svara
 • Hur gammal (eehh ung…) är Vida nu… Minns inte om du ammar, men jag blev tvungen att sluta helt vid 14 månader för då bets min dotter på pin kiv ;)! Har ärr än idag trots att jag gjort en bröstförminskning sedan dess 🙂 . Fast jag tycker det är ett fint minne 😉 . Ha en fortsatt härlig semester!!!
  Kram!

  Svara
 • Vida är sex månader. Blev tyvärr tvungen att sluta amma då jag fick starka mediciner och inflammation i brösten pga bakterier.

  Kram

  Svara
 • Men Maolst, vad är det frågan om? Det har säkert framkommit vem som vann thailandsresan, kan inte tänka mig nåt annat, dom andra vinnarna brukar väl Hannah lägga ut? Tål man så lite behöver man inte gå in på olika bloggar o inte heller tävla. Tack Hannah för en jättebra blogg, tack för att du delar med dig av din vardag. Hoppas ni njuter för fullt!!

  Svara
 • Vad är det som jag tål så lite?

  Mvh

  Maolst

  Svara
 • Ja det är tråkigt med misunnsamma människor. Det håller jag med om. Det är trist att några tror att ni lever på välgörenhetspengar (?) fuskar med resetävlingar mm. Men vilka fler saker syftar du på missunsamhet i kommentarerna? Räknar du in mig där? För att jag tycker att det är ”prinsessa- på ärtan”- varning att ta med sig en barnflicka på semestern när man har sina barn i skola och på förskola? Det står jag för. Jag skulle aldrig komma på tanken,och skulle inte vilja- så missunsamhet var det inte där heller. Sedan att jag misstog mig angående dina större barn, att jag trodde att de även var hos sina pappor, det ber jag om ursäkt för, om det var känsligt. Att du säger att du inte ägnar de små ”orosmolnen” en enda tanke stämmer ju inte, eftersom du tar upp problemet i bloggen och har tänkt på det. Varför är det så känsligt med åsikter här? Åsikter utan elaka påhopp menar jag? Din sambo ( man?) skriver ofta rakt på sak utan krusiduller i sitt forum. Han kan bemöta frågor rakt, vasst och utan omsvep. Är det ok då? Bara för att han är man kanske…? Då skriver väl jag mer manligt då:) För jag gillar åsikter och är inte rädd för dem. Det är skönt med en trevlig stämning, men här känns det ibland som det är en viss ”mall” som gäller. Allt ska vara guuud- så – underbart- gumman- mentalitet…Får man skriva här om man inte hänger med på den jargongen? Jag ler åt era bilder från hjärtat, vi åker själva till Thailand på sportlovet och jag längtar och är glad, så jag sitter inte bakom skärmen och gnisslar tänder…;) Det hade jag inte gjort annars heller. Jag tycker att annorlunda åsikter måste respekteras. Så länge det inte är direkta påhopp. Men det beror också på hur man tolkar och tar emot vissa kommentarer. Precis som ni vill bli respekterade, så respektera att andra tycker annorlunda i vissa frågor än ni. Det handlar om olikheter, inte missunsamhet.

  Svara
 • Alla får givetvis ha sina åsikter och när du lägger till ”prinsessan-på-ärten” liknelser så är det med en negativ klang. Du skulle uppenbarligen inte ha någon som hjälper dig och vi tog valet att ha någon som hjälper. Vad säger att mitt eller ditt sätt är det bästa eller de rätta? Kan man inte bara respektera varandra utan att kalla någon för prinsessa?

  Du frågar varför det är så känsligt med kommentarer och att jag ska respektera de som inte tycker som jag. Det är inte känsligt med kommentarer så länge de inte är direkta påhopp vilket jag anser det är när jag anklagas för att stjäla pengar och inte ha mina barn fulltid. Det är direkt felaktigt och därför har jag svårt att se att du då anser att det är känsligt med kommentarer och att jag ska visa respekt mot de som skriver så.

  Så länge folk är konstruktiva så är det inga problem men tydligen för att man är en offentlig person så räknas man få tåla (som några tidigare skrivit) att folk tycker till. Jag har genom åren som bloggare blivit kallad hora, prinsessa på ärten, mina barn är fula, mitt underliv är utslitet och det ena med det andra. Om någon på din arbetsplats sagt så till en av dina kollegor, hade du tyckt det var ok då? Eller är det skillnad om kollegan inte är en offentlig person?

  För uppenbarligen ska jag godta att bli kallad hora och annat för att jag är offentlig och har en blogg. Att gömma sig bakom ett tangentbord är tydligen ok. Jag tror samma kvinnor som skriver påhopp till mig lär sina barn dagligen att inte mobba andra barn. Det är en självklarhet för alla mammor. Men annat blir det när barnen sover och mamma sätter sig bakom tangentbordet och tycker till. För så länge ingen ser eller hör är det ok. Hur hade du reagerat och få höra ”sanningar” om dig och din familj?

  Nu har jag sagt vad jag tycker och tänker och lämnar detta ämne.

  /Hannah

  Svara
 • Jag försöker visa både hänsyn och respekt för det du upplever och säger. Jag har tom bett om ursäkt för att jag ev sagt något som kan tolkas som negativt av dig som person. Vad vill du mer jag ska göra?

  Att hoppa på mig och ”skrika” om vad andra människor säger om dig eller vad de kallar dig tycker jag är personligt påhopp på mig. Jag skulle aldrig uttrycka mig så om någon varken på nätet eller IRL. Vad vill du att jag ska göra åt vad andra människor säger om dig? Ska jag be om ursäkt för det med eller hur tänker du?

  Eftersom jag tycks vara den som triggar igång dig så till den milda grad att du ställer mig till svars för vad andra gjort eller sagt. Andra av dina läsare kallar mig elak osv så tycker jag du är skyldig mig en förklaring till vad du/ni egentligen menar. Jag förstår faktiskt ingenting av dina/andra läsares utbrott och beskyllningar mot mig.

  Jag tycker att dina barn är väldigt söt, alla 4. Och uppriktigt sagt tycker jag att det är det värsta lågvattenmärke jag kan tänka mig att gå på någons barn.

  Jag förstår att det skapar massor av frustration att känna sig utsatt och att vara det, men det berättigar inte dig att hoppa på mig som hade en enkel fråga och en åsikt om hur du agerade vid förfrågningar om tävlingen. Konstruktiv kritik, accepteras säger du, men vad menar du med det egentligen?

  Jag har ingen förhoppning om att du ska förstå vad jag menar och har menat. Det är trist, men det är verkligen inte jag som går ur den här pseudodiskussionen med böjd nacke. Jag har aldrig varit med om liknande bemötande av några som man trots allt livnär sig på.

  Och nej, vännen! Jag är inte avundsjuk, svartsjuk eller grälsjuk men jag tolererar inte heller kritik hur som helst. Jag vill ha konstruktiv kritik precis som du. Tycker du att du givit mig det? Har du enkelt och självklart besvarat mig på det jag frågat? Har du sett mig som en person som står upp för det jag skrivit men inte för det jag inte har skrivit?

  Jag hade kanske inte tänkt skriva det här, men det är förvånansvärt få som säger:-jag har sett vem som vann och det blev draget då och då. Du säger att det inte kan ligga kvar hur länge som helst. Varför inte det? Det är faktiskt ingen som har sett det och som skriver det till ditt försvar. Det tillsammans med ditt utfall mot dina läsare som frågat gör att jag tror vad jag tror om hela saken. Inte ens de andra bloggarna har sett det. Ingen vinnare som tjoat i några inlägg kommentarsfält.

  Jag avskyr att känna misstro mot andra människor. Jag avskyr när negativa energier intar mig. Precis så har du fått mig att känna. Trevlig, familjär ton.. Det skulle iaf inte jag kalla din ton.

  Och för oroliga fans kan jag meddela att jag har väldigt mycket liv och skulle aldrig hoppa på någon obefogat. Det har jag inte tid till i mitt liv. Men det tycks ni ha, skaffa er ett liv själva. Charmtroll!

  Mvh

  Maolst

  Svara
 • Fina Vida! ♥ Känns som evigheter sen jag såg henne…. 🙁

  Svara
 • Hurra för Vida! Min lilla Stina på 6 månader har också fått sin första vassa tand, nja den känns mer än vad den syns (jag ammar inte men blir gärna uppäten av dottern :-))
  Ha det underbart i Thailand! Njuuuuuuuuuut!!!!! (Tack för goodiebag som vi fick på tjejträffen i Enköping, bara ääääälskar läppstiftet!) Kram!!

  Svara
 • Men jösses Hanna. Du överreagerar faktiskt gällande ’Maolst’ kommentarer. Varför tar du så illa vid dig vid detta och varför har du isf en blogg? Jag anser dig vara en högst vanlig människa likt alla andra, att du har varit i offentlighetens ljus då och då… So may be. Men du driver faktiskt en öppen blogg, då får man räkna med att människor har åsikter, det är priset för att släppa på sin integritet på detta vis! Det innebär dock inte att du vinner mer sympati för att du ”kastar sten i glashus” tillbaks på någon som uppenbarligen lyckats trampa dig på någon tå. Det säger lika mycket om dig och jag blev faktiskt besviken av att läsa dina svar till läsarna. Hur är det med självkänslan egentligen? Hur mår du – egentligen? Och ett råd från någon som varit ’där’, om du nu ska kväva de energibovar – du säger dig ha runt dig, skriv då inte ett ord om det. Du matar bara fortsatt boven.

  Svara
 • Nu får du väl ändå ge dig, vem tror du att du är Hanna? Du kastar så mycket sten när du själv sitter i glashus så det finns inte. Att människor ifrågasätter om pengar som du samlar in kommer de tillhanda som du samlar in till är väl en VÄLDIGT berättigad fråga, varför skulle det inte kunna vara så att just du inte skulle förse dig själv? Det är ju detsamma som att säga att det insamlingskontroller som finns för att säkerställa en etisk och moralisk samt laglig insamling inte behövs. BEHÖVS av en anledning, om du inte har något att dölja så förstår jag inte varför du inte redovisar insamlingens medel här.

  Svara
 • Hej Hannah!
  Bara älskar att titta in här hos dig 🙂
  Man känner sig betydelsefull och det är hemtrevligt <3
  Hoppas ni har det bra och bara njuter!Önskar att jag också var där!
  Blir snart vår tur hoppas jag 😛
  Jag har också 4 barn i lite större format 🙂 man blir lika glad varje gång man får se det lilla risgrynet titta fram..
  Hoppas du inte bryr dig om elaka och dumma kommentarer från folk som inte har ett liv!! kram på er

  Svara
 • Hon är ju bara så underbart söt ♥

  Svara
 • Underbart:)

  Svara
 • Hihi så söt hon är 🙂

  Svara