Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:16 | februari 8, 2013

Räddande Änglar

Hej vacker. Kom precis hem från Lanta Animal Welfare. Älskar dessa människor, änglar som värnar om de oskyldiga djuren som farit illa. Ett fint hem och klinik där katter och hundar vaccineras och steriliseras innan de släpps ut igen. De som är sjuka och inte klarar sig själva får stanna kvar på hemmet. Många katter och hundar bli adopterade. Många av djuren som överlevt har blivit adopterade av goda djurvänner i Sverige.

Mitt hjärta höll på att gå sönder och hade inte Mio varit allergisk så hade jag tagit med mig minst en katt och en hund hem till Sigtuna.

Så fina, snälla, oskyldiga djur som hittats förgiftade, slagna, påkörda och torterade.

Varnar för starka bilder!

Alla som jobbar där gör det gratis och det är genom donationer och storhjärtade människor som de kan driva detta ställe. Kika in på deras hemsida och se om du kan göra något.

Har en stark kärlek till de halta och lytta. Där fanns en katt med tre ben och även en hund med tre ben som jag ville adoptera. Något hade dock hunnit före så de var redan paxade. Tur var väl det. Stackars Mio annars 😉

Liv kelade med djuren.

Vilka vidriga människor det finns som kan tortera djur på detta vis. Vill knappt kalla de för människor, snarare kryp.

Sky hittade de i december. Någon hade hällt kokande olja över henne så hon var helt uppfläkt. De tog flera dagar att lyckas fånga in henne. De hittade henne genom att följa hennes förtvivlade skrik av smärta.

Hon har efter bra vård läkt… till det yttre. Men nu har kampen att vinna tillbaka hennes förtroende för människor börjat. Bli läkt på insidan. Hon skakar bara någon närmar sig henne. Men nu kunde de som jobbar där försiktigt klappa henne.

Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta, det har ni gjort mot mig.

Matteus 25:40

Nu ska vi hem till våra danska grannar. Vi är ditbjudna på Happy hour 🙂

Kramar ❤


33 kommentarer33 kommentarer om “Räddande Änglar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina Hannah, har med värk i hjärtat läst din blogg. Hur kan någon vara så grym mot oskyldiga djur. Så fruktansvärt, mitt hjärta blöder 🙁

  Förstår dig att du ville ta med dig några hem för att överösa med kärlek och hjälpa dem.

  Kram på dig och din fina familj! Trevlig helg!!

  Svara
 • Tårarna strömmar nedför mina kinder när jag läser detta! Det är så hemskt hur vissa människor (vill egentligen inte kalla dem för människor) beter sig mot djur. Jag blir så illa berörd enda in i hjärtat. Vi åker till Thailand om några dagar och funderar på att åka dit och besöka alla djur. Kommer väl mest gå runt och grina isf.
  Ni ser verkligen ut att ha det helt fantastiskt!!!
  Njut och ta hand om varandra!

  Svara
 • Usch så hemskt att det finns människor som behandlar djur så där! Vidrigt!

  Nu till en annan fråga. Jag och min sambo väntar äntligen vårt första barn och jag är då väldigt sugen på en Joolz. Har inte lyckats hitta någon information om det kommit några vinterhjul ännu, hur har det gått med det? Kommer det några nya färger under året? Vår bebis är inte beräknad förrän i september så det är ett tag kvar men väldigt roligt att börja planera :-).

  Svara
 • Fina Hannah,
  Jag sitter här på jobbet och gråter…..
  Har själv ägt en hitte hund som blev min bästa vän och vi fick många fina år tillsammans.
  När man vinner deras trasiga hjärta får man så mycket tillbaka.

  Önskar Dig och familjen en skön helg!
  STOR KRAM

  Svara
 • Sååå fint av er att åka dit och hjälpa dom!
  Vi var i Thailand i nov 2012, och de som slog mig var hur otroligt mycket hemlösa hundar där var. De kryllade av magra hundar som kliade sig frenetiskt.
  Allt min vill är att visa dom hur ett värdigt hundliv ska vara <3
  Jag försökte kolla på deras hemsida hur man går till väga om man vill adoptera en hund. Hittade lite info, men vet du om dom adopterar till Sverige, isåfall flyger dom hem dom?
  Läste nämligen om en famlij som ville ha hem en hund från Thailand som dom förälskat sig i, men att de tog jättelång tid att få hem den. Hunden skulle tydligen först sitta i karantän i tyskland i 3 månader.

  Njuuuut av er tid där nere!
  Kram

  Svara
 • Så fullständigt vidrigt vad vissa människor är kapabla till.

  Svara
 • Få saker gör mig så ledsen och förbannad som människor som misshandlar djur.
  Texten om Sky fick det att fullständigt vrida ihop sig i magen och ögonen att tåras på mig. Fast jag har sett otaliga liknande fall så är v a r j e fall lika jobbigt. Och enerverande. Dessa JÄVLA människor. Ursäkta språket, men jag blir så fruktansvärt förbannad.
  Dessvärre så finns det ju även i Sverige. Så om du ska starta nåt, starta i Sverige. Det är alldeles för många djur här som hamnar i skymundan bakom alla utländska djur. Missuppfatta mig inte, jag har själv adopterat en hund från Grekland och tycker lika hjärtligt synd om dem. Men här i Sverige finns det också ett behov av hund- och katthem.
  Kram

  Svara
 • Fy fasen säger jag bara!!! Att man kan vara så hemsk??
  Här sitter jag hemma i soffan med en liten gosig staffe tjej som ligger tätt intill mej och sover. Läser detta och mina tårar börjar trilla ned över kinderna, då ställer sej min hund i knät och slickar bort mina tårar!! Hur kan man behandla nån som endast ger och ger av sin kärlek???

  Svara
 • Hej hannah, Djurplågeri och djur som far illa gör ont i hela mig. Hur kan man skänka pengar till dessa djur , finns det en hemsida?

  Vänligen
  Angelika

  Svara
 • Japp, kolla på översta bilden så ser du hemsidan 🙂

  Kram

  Svara
 • Usch ja! FY för människor som är elaka mot oskyldiga djur! Hur kan man göra barn och djur illa?

  Svara
 • Jag kan inte sätta ord på det hat och förakt jag känner för kräk som skadar djur och barn. Hoppas på ett värre straff för dem än vad de själva gjort. Guds straff, karma, What goes around comes around. Ja, du förstår. Deras dom kommer….

  … det sätter jag i alla fall min tro till. Det är en liten tröst i all misär världen över.

  Kram

  Svara
 • bra skrivet!! det tror jag med…så måste det ju vara, alla kräk kommer få sitt straff på något sätt, får man hoppas iallafall! gør man goda gærningar och ær en god mænniska så kommer bra saker til en och tværtom…

  Svara
 • Finns många djur i Sverige som också haft ett helvete som man kan hjälpa.Bli fosterhem,stötta ekonomiskt,frivillig jobba,mycket man kan hjälpa våra svenska katter och hundar.

  Svara
 • Så klart det finns och det är bra att du upplyser om det. Men just nu befinner jag mig i Thailand och har besökt ett hem för djur här. Lättare att sätta ord och visa bilder på det det.

  Svara
 • du är en sån fin människa som vill djuren så väl! önskar så gärna att man kunde hjälpa till mer! 🙁

  Svara
 • Aj det gör ont i mitt hjärta att se djur som råkat illa ut 🙁 …. skulle kunna ta hand om alla (om det hade funkat praktiskt) …. kramar

  Svara
 • Oj vad det gör ont i hela mig , stackars fina djur.
  Ja, vad är det för människor som gör sånt ?? Fy så hemskt.
  Finns inga ord för detta ju.

  Svara
 • Ja, det gör ont att se sådan grymhet. För övrigt har jag sällan läst en bloggare som verkar ha ett så stort hjärta som du Hannah!

  Svara
 • håller med, dærfør jag læser næstan uteslutande bara den hær bloggen!! den sticker ut bland många andra ”skit” bloggar, ursækta, hær er en del bra inne hær på femme men mkt annat man læser handlar mest om hur de som har bloggen vill hævda sig sjælva och 100 egobilder på dem sjælva hela tiden. hannah visar med sin familj att dær finns mer æn bara yta och marknadsføring av en sjælv! så, Hannah, tack før mkt trevlig læsning varje dag, føljer den slaviskt før jag blir glad och upplyft av att læsa en blogg av en som har som ovanstående skrev, ett stort hjærta!! kram jennie

  Svara
 • Mitt hjärta blöder… tyvärr finns det sjuka mäniskor… tyvärr tyvärr för de värnlösas skull…

  Svara
 • Hej Hannah, Animal Welfare är vårt favoritställe på Lanta också. Vi har gått ut med hundar där varje lördag under snart tre månader. De är alla underbara hundar (och människor som jobbar där), så har ni tid så ta med dem ut på stranden på en promenad. Jag har förresten saknat dig på yogan, var där dock för sista gången idag – hemresa på måndag! Jag vill INTE hem! Fortsätt njut av er vistelse här. Pop kan mai! Kram Madde

  Svara
 • Fy fan vad vidrig människan kan vara! Magen vrider sig när man läser om sånt. Har själv vuxit upp med djur och som nån annan skrev, när man är ledsen tröstar dem en, det är människans bästa vän.

  Skönt att du mår bättre i alla fall som du skrev innan, måste kännas skönt att det har vänt äntligen.
  Kram

  Svara
 • Åh, vilken underbar gest. Men jag tror att jag hade gråtit floder. Barn och djur som far illa….hemskt. Hoppas ni får en skön fredagskväll.
  Kram Mia

  Svara
 • Hej Hannah! Jag älskar din blogg och läser här varje dag men kommenterar aldrig för de är för ”krångligt” men nu skriver jag. Du har en otroligt fin familj och jag avundas eran mysiga tid i Thailand. Och jag beundras av ditt hjärta och angameng(kan inte stava) jag blir berörd av dina bilder och önskar att jag också kunde hjälpa djuren för jag berörs otroligt mycket av djur som far illa.. Kram till dig!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Härligt att allt är bra! Jag känner lite depp av och till nu, hade också behövt åka iväg känner jag.
  Har fått kristallsjukan nu, kristaller i örat som ligger fel så jag är yr från och till 🙁

  Men men, jag håller också på att hitta mitt glada positiva jag 🙂
  Skönt att du mår bättre vännen!
  Saknar dig, hoppas vi syns när du kommer hem! Vi har varit så nära flera ggr.

  Kram på er!

  Svara
 • Hej! Jag läser ofta men har inte kommenterat förr, det här är min favoritblogg och jag vill bara tacka dig för den fina värme du sprider och att du delar med dig av din värld. Det här inlägget berörde mig starkt. En kan inte göra allt, men alla kan göra något. Vi börjar idag.

  Svara
 • Åh vad fint att du tar upp det många blundar för. Stackars alla djur som misshandlas o far illa. Det gör såå ont i mitt hjärta.

  Svara
 • Hejsan!
  Det finns så många vidriga monster i världen som plågar djur. Fega skitstövlar som ger sig på ett oskyldigt djur. Hoppas på ” karma”.
  Köttindustrin är inte heller så vacker. I inlägget innan detta inlägg så finns det en bild på en rätt med kyckling. Kycklingarna har det inte så roligt innan dom blir mat. Man ska inte behandla något djur illa tycker jag.
  Är volontär på ett katthem och det är alltid lika roligt att se när en rädd katt blir gladare och modigare för varje dag som går. Känner mig alltid glad när jag ska åka dit och nöjd när jag varit där.
  Vad bra och roligt att du mår så mycket bättre och känner dig glad igen. Du behövde denna resa. Vad härligt ni verkar ha det.
  KRAM

  Svara
 • Oj vad det ser tragiskt ut. Hoppas de får det bra. Läser o följer vidare

  Svara
 • Och det här kommer från någon som bär äkta päls! Jättebra att du uppmärksammar djurens situation i Thailand, men du kanske borde rannsaka dig själv först. Pälsindustrin är totalt onödig och innebär stort lidande för alla djur. Du har själv visat bilder här där du haft på dig äkta päls och det är vansinnig dubbelmoral. Nästan all päls från fjällräv t ex kommer från Kanada där man fortfarande använder fällor och det är inte ovanligt att djuren gnagar av sina ben/tassar för att slippa ifrån lidandet.

  Svara
 • Hej Hannah! Jag är en av dom som skal ta hem en av hundarna från Lanta Animal Welfare. Orsaken till att jag mailar dig är att jag nyss lade ut et inlägg på min blogg om att vi söker hjälp med att någon kan ta med sig ”vår” hund från Thailand till Sverige. Mitt blogginlägg: http://vitadromgarden.blogspot.se/2013/02/utokning-av-familjen-en-hund-fran.html
  En av mina följare kontaktade mig och tipsade om dig att du var i Thailand och hade gjort detta inlägg om LAW. Åh, nu kommer det jobbiga – känner du någon eller kan du hjälpa att sprida ordet vidare att vi söker någon som är villig att ta med vår hund till Sverige. Hon heter Pepsi, har funnits i hundgården i 3 år, nu kan hon få ett nytt liv på en hästgård och kan resa till Sverig efter 8e mars. Alla utgifter betalas av oss, pappersexersisen görs av LAW, vi erbjuder kr 1000 för besväret.
  Frågan är ställd! Ju flera som vet – ju större möjlighet att det inträffar.
  Tack för din tid!
  Må bäst och njut av livet på Koh Lanta.
  Har själv en bakgrund med 12 år som långstannare i Thailand och på ön. Ljuvliga livet som man vill spara i en burk och öppna när det är lite jobbigt här hemma.
  Heidi Mikalsen

  Svara
 • Great job on maintaining this website Do you have an RSS feed I can subscribe with

  Svara