Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:05 | februari 27, 2013

Glädje och sorg

Hej min vän. Vår underbara resa börjar lida mot sitt slut. Vi far hem på måndag 🙁
Det har varit helt fantastiskt. Alla har vi trivts otroligt bra. Vi har funnit nya fina vänner och det har nästan blivit som ett andra hem. Barnen har älskat att gå till skolan och har jobbat på bättre än någonsin och Liv har upplevt så många äventyr med sina nyvunna vänner på Elenfanten. Idag kom hon hem och berättade att de träffat en liten bebisapa som de fick mata.
Vi som familj har vuxit samman på ett helt annat sätt. Varje dag har vi varit tillsammans. Haft tid för varandra, pratat och hittat på annat roligt. Barnen har vuxit till både kropp och själ. De känns mognare och mer ansvarsfulla.
Jag uppskattar den här tiden så oerhört mycket. Det har varit i topp bland det bästa i mitt liv. Drömmer redan om att få uppleva detta igen tillsammans med de jag älskar allra mest 🙂
Igår eftermiddag var vi på Slow Down. Barnen spelade volleyboll, lekte på stranden och vi drack goda strawberry daiquiris. Senare på kvällen var vi fyra familjer som åt middag på Relax bay och kvällen avslutades med musikquiz á la Nene hemma hos oss.

Jag och Linn.Nu till något som inte alls är roligt utan bara hemskt. Men jag vill ändå visa dig detta.
Liv grät hela kvällen efter att hon såg de färgade kycklingarna och jag känner sådan sorg för de hjälplösa små djuren. De ondaste människorna som finns är de som skadar djur och barn. De måste sakna både hjärta och själ.
På en marknad här på Koh Lanta säljs dessa små hjälplösa kynklingar och ankungar. De ligger i lådor, som du kan se, och så pekar barn på vilken/vilka de vill ha och får de i en plastpåse med sig hem. I en plastpåse!
Levande leksaker! Så fruktansvärt.

Ankungar och färgade små kycklingar.Sorgset va?
Var rädd om dig och dina nära.
All Kärlek ❤
 
 
 
 
 


28 kommentarer28 kommentarer om “Glädje och sorg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Stackars kycklingar, vilket djurplågeri. Vilken lycka för er alla i familjen att er resa har varit så bra och att ni fått en sådan underbar tid tillsammans. All lycka och välgång inför er hemresa och resterande tid i Thailand. Hoppas att våren möter er hemma i Sverige : ))
  Kram Linda : )

  Svara
 • Gud i himmelen så hemskt, så ledsen man blir, tårarna bara rinner, hur kan man vara så respektlös mot livet! Vad bra att du tar upp det till folks medvetande!

  Svara
 • Fruktansvärt!

  Svara
 • Men fy va hemskt, förstår att Liv blev ledsen för
  det där var fruktansvärt o se även på bild 🙁
  Tack för att vi har fått följa med på eran resa har som
  vanligt sett fram emot dina inlägg 🙂
  Ta hand om er och massa Kramar

  Svara
 • Usch, jag blir så jävla arg!!! 🙁 Hur kan människor göra så? Förstår fan inte hur dom tänker. Svin är vad dom är!

  Svara
 • Usch, det var verkligen hemskt att se….

  Svara
 • Usch ja, vill inte tänka på hur färgningsproceduren för kycklingen gick till. 🙁 Och djuren är ju inte lämpliga leksaker. När jag var liten fick alla barn låna hem kycklingar över påsk från ett hönseri, vilket vi gjorde (70-talet). Nu i efterhand så känns det konstigt att man fick det.
  Tyvärr så far djur illa i många länder och även i Sverige på sina håll.
  I Thailand såg vi hemska djurtransporter när vi åkte bil på motorvägen. Lastbilar med galler på sidorna med tätt packade grisar som låg på varandra. Förfärligt.

  Svara
 • Usch, va hemskt med kycklingungarna och ankungarna!!! Får du inte lust att engagera dig i att hjälpa djur som far dåligt när du sett hur de har det??
  Allt gott!
  / Mvh Jen.

  Svara
 • Men fy!! Måtte några av dem komma till kärleksfulla hem i alla fall då. 🙁

  Svara
 • Herregud så vedervärdigt!!! Stackars små djur!!

  Svara
 • Jisses vad tiden går undan, är det redan dags för er att fara hem? Men fy vad hemskt med de små kycklingarna och ankungarna! Mitt hjärta blöder…

  Svara
 • Förstår inte riktig men är det värre än att man går in på en zooaffär och väljer ut en hamster, råtta fisk eller att man åker hem till någon och väljer ut en kattunge el hundvalp? Förutom plastpåsen och färgningen av kycklingarna…?

  Svara
 • Men så fruktansvärt. Först och främst hur kycklingarna och ankungarna tvingas trängas i de små papplådorna, och sedan att de säljs på det här sättet. ”Hej, tack för pengarna här får du några klycklingar i en plastpåse.” Snacka om noll respekt och empati för andra levande varelser. Jag blir så arg här där jag sitter framför datorn hemma i Stockholm, så jag vill bara åka ner till Thailand nu och rädda allesammans. Usch, det gör ont att se detta!
  För att inte tala om vad som händer när barnen (för de oansvariga föräldrarna köper väl dem till sina barn kan jag tro) tröttnat på djuren. Då släpps de säkert bara ut till en säker död. Vad ger detta barnen för syn och värde av djur. Att de är slit och släng-varor?!
  Och sist men inte minst, att de har sprejat fåglarna. Snyft! Det måste svida i deras ögon och säkert klia över kroppen. Åh, kan man inte göra ngåot för att hjälpa dem?
  Kram

  Svara
 • Va? Kan inte fatta att ni redan snart ska hem :/ Tyckte var nyss ni for och skulle vara borta en evighet….. Men ni verkar ju haft/ha en underbar tid som kommer att finnas med er hela livet. Kan tänka mig att ni kommer att göra om det och det lyckas ni med säkerhet. Ni verkar vara en så fin och lycklig familj. Det verkar ha gjort dig mycket gott med resan och vistelsen också. Härligt med nyfunna vänner också. Säkert vänner ni kommer att fortsätta ha kontakt med.
  Njut nu av den vecka (nästan… 🙂 ) ni har kvar.
  Massa kramar!!!!

  Svara
 • Fy farao vad vidrigt med dom stackars kycklingarna!!! Bland det värsta jag sett & hört!! Är det mycket sånt där i Thailand? Med plågande djur, som är helt normalt i deras kultur?

  Svara
 • Det är just därför som jag aldrig skulle sätta min fot, eller min familjs, i detta land! Det är så sorgligt med alla svenskar och andra västerlänningar, som i och för sig står för turistnäringen, men för vilket pris? ^Åh vad vi har njutit av tillvaron, men usch var dom är konstiga! Jag kan förstå varför folk åker dit. Alla som varit där beskriver tillvaron som att ”man behandlats kungligt, suttit på pidestal” Varför har man det behovet? Vad saknar man i sitt ”riktiga” liv? Stackars, stackars thailändare, som tvingas serva och fjäska för oss…för sin överlevnad. Thailand har blivit ett nytt svensk-utvandrarland. Jag vet inte….men jag tycker inte det är sunt! Det är lite småäckligt!

  Svara
 • Men fy f-n så sjukt!
  Man har verkligen inte sett det värsta än. :'(
  Galet vad tiden gått fort också, tyckte just ni åkte dit och nu ska ni snart hem. Det låter dock som ni haft det helt underbart! Skönt för er alla!
  Och välkomna hem till våren, för idag har den så smått börjat komma med sol och plusgrader, såå härligt! 😀

  Svara
 • Håller med Mia Anderberg. Vill inte heller till Thailand. Massage billigt men tänk på de som utför det, allt är på turisternas villkor…..,

  Svara
 • Hej Hanna!
  Jag läser din blogg dagligen men har aldrig lämnat något avtryck. Du verkar vara en fin person som bryr sig om de minsta och utsatta! Jag älskar också djur och detta gör verkligen ont i hjärtat. Ha en trevlig sista tid i Thailand/ Sara

  Svara
 • Men vad är det för idioter som köper då??? Nej fy fan . . Sätter inte min fot i detta vidriga land. Usch!

  Svara
 • Håller med Mia Anderberg! skulle aldrig åka till Thailand, det är billigt för allt sker på turisternas villkor och är ett utnyttjande av folket Det är förresten inte många thaiiländare i turistområdena det är vietnameser mest som skor sig på turister. Det äkta Thailand är inte så äkta det är en uppbyggd fasad för att tjäna pengar.
  Jag skulle aldrig betala 15 kr för att bli personligt rakad, jag vill betala vad det är värt oavsett deras levnadskostnader. gör inte mindre ont i rygg och händer att massera för att man har lägre levnadskostnad. det sliter mycket på kroppen för alla och det kostar 40 kr för en turist? och massören får inte allt själv heller, det är business!

  Svara
 • Av alla platser så finner jag Linn på bild.
  Är gudmor till hennes son Rasmus.
  Hälsa henne så gott 😉
  Följer din blogg och ni har det toppenmysigt.
  Kram

  Svara
 • Sjukt! Hoppas ni köpte alla och släppte dom fria?

  Svara
 • Hej hopp! Så hemskt, fy så ont jag får i mitt hjärta! 🙁
  Jag skulle aldrig någonsin vilja åka till Thailand, inte Kina heller för den delen tycker det verkar ha ett mycket knasigt tänkande där!
  Förstår sötis Liv.. jag skulle nog också gråtit om jag såg detta på riktigt!

  Svara
 • Hej Hanna! Jag har följt dig och dina blogg nu under en tid och vilket härligt liv du verkar leva – och vilken u servar tid ni verkar ha haft nu i Thailand; jag har följt det med spänning :).
  Jag vet också att du är en sann djurvän och det är bl.a. därför jag skriver till dig nu. Jag fick se något fruktansvärt igår från Facebook där djur blir skinnade helt levandes, jag grät floder och jag har mått så dåligt sedan dess. Jag har innan följt både di och Carolina Gynnings blogg men jag följer inte hennes längre då hon nästan varje dag valsar runt i en päls; tänk hon är ju en förebild för så många unga tjejer. Hon verkar så ytlig så det fick vara slut med att följa henne, har även skrivit till henne ang detta många gånger men jag tror inte hon är speciellt mottaglig för sånt 😉
  Det jag ville komma till är iallafall är om du någon dag på din blogg skulle vilja skriva om det här med päls och hur dåligt djuren far illa. Många av de pälsar kommer ju oftast från Kina, där de inte har någon djurskydds lagar och de är helt barbariska mot dem. Det finns en man på Facebook som heter Roddy DeSilva och som skriver mycket om det här – han lägger bl.a. upp förfärliga videos. Det är så många som ser upp till dig Hanna så ja tror man skulle nog fånga många människor som köper och bär päls.
  Tack Hanna! Och fortsätt vara denna starka och vackra kvinna sol du är!! En sann förebild!!
  Många hälsningar
  Lina Danielsson

  Svara
 • Alla ni som upprörs över detta med kycklingarna ( även du Hanna!) Tänker ni på vilken mat ni äter? Jag har genom mitt arbete varit på grisgårdar och kycklingfarmar runt om i Europa och har många hemska bilder på näthinnan. Im man bryr sig om djuretik bör man välja närproducerat och helst ekologiskt.

  Svara
 • Jag förstår din känsla när resan närmar sig sitt slut. Min familj gjorde en liknande resa ifjol. Vi hade inte barnen i skolan och vi reste runt i södra Thailand under samma tid som ni varit borta. Det var det bästa vi gjort! Skapade, precis som du skrivit, en härlig familjekänsla. Och det är ofta som vi pratar om vår resa – jag tror att det är ett väldigt bra sätt att uppleva saker tillsammans! Välkomna tillbaka till Sverige men njut först av desisrael thai-strålarna!

  Svara
 • HEJ!
  Det är hemskt med djurplågeri. Såg filmen som din syster lagt ut på sin blogg om päls. En vidrig film. Bra att hon visar den. Bra att hon ÄNTLIGEN har fått upp ögonen för hur pälsdjuren behandlas för att bli päls. Inte en dag för tidigt.
  Vi behandlar inte kycklingarna bra heller. Dom slits hit och dit av maskiner och blir också behandlade som saker. Om du tycker detta är hemskt (vilket det är) så borde du inte äta kyckling. Jag vet, det är inte lätt att alltid göra det rätta men man kan ju försöka.
  Bra att du är nöjd med er resa och att du nu mår bättre. Tack för fina bilder på dina barn. Vad brun och fräsch du är.
  Håller med dig som skrev om att Carolina Gynning är ytlig. Hon har flera pälsar och skämtar om att hon släppte ut en undulat genom fönstret när hon inte fick in fågeln i buren. Hon är verkligen en ”ego” girl.

  Svara