Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:38 | mars 6, 2013

God onsdag…

… min vän. Hoppas att allt är väl.
Vilken natt vi har haft. Är helt slut. Allt började med frid och fröjd. Vi höll oss vakna till strax efter åtta på kvällen sedan somnade vi alla tungt och skönt. Strax innan tolv vaknar jag av att Mio vrålar efter Peter. Jag är inte helt klar i huvudet och tror att vi fortfarande är i Thailand och att en orm tagit sig in i pojkarnas sovrum. Jag tror ju alltid det värsta 🙂
När jag gnuggar sömnen ur ögonen och Peter far upp förstår jag att vi är hemma. Bebis vaknar så jag tar henne och Peter springer till Mio. Mio har då vaknat av att han spytt rakt ut, i hela sängen, på golvet och på väggen.
Stackarn 🙁
Peter börjar duscha honom och tar bort lakan, kuddar och täcke. Jag tar på mig mitt munskydd á la kines och hjälper till. Vi får tvätta lakan, täcken och skrubba madrassen. Peter bäddar om honom i Livs säng med en hink på golvet och efter en stund sover alla igen. Där emellan hann bebis bajsa ner sig helt så jag fick byta och tvätta där också.
Vaknar av ett ryck vi tre på natten av att Mio spytt ner hela Livs säng också. Tar mitt munskydd och städar upp ett till rum. Nu finns det inga fler sängar att spy ner så jag bäddar en stor golvpuff åt Mio. Några spyor till blev det men tack och lov hamnade de rätt.
Idag mår han bra. Tror han blev så glad över att komma hem och äta allt han saknat så han åt för mycket. Kroppen fick kanske en chock av den feta gräddsåsen, flingorna, polarbrödet och allt annat han åt.
Lite sömn har jag fått men mest illamående. Tycker det är väldigt jobbigt när andra spyr, inte bara när jag själv gör det. Första gången väntade jag in i det sista med att komma ut ur sovrummet men jag fick dåligt samvete så munskyddet fick åka på och jag hjälpte Peter och Mio.
Bortsett från nattens incidenter så tror jag att vi kommer komma in i rätt dygnsrytm fort. Alla sov till sju imorse och känns pigga och glada. Förutom jag 🙂

Köpte tulpaner på ICA. Allt för att få lite extra vårkänslor.
Har längtat efter hårdbröd med leverpastej och smörgårgurka och så mitt goda kaffe till. Så min frukost var given.
En bestämd Liv vill ut och leka i snön med sina prinsesskläder.
Efter ett enigt familjebeslut så blev det hemmmagjorda köttbullar till middag igår.
Gjorde även en god gräddsås och sallad. Men potatismosen orkade jag inte göra så det fick bli makaroner.

Nu ska jag passa på att vila med Vida.
Vi höres.
All Kärlek ❤


27 kommentarer27 kommentarer om “God onsdag…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fy sjutton för spyor! Turligt nog för oss har vår 6-åring äntligen lärt sig signalerna så allt hamnar i hinken.
  Krya på sig!

  Svara
 • Jag förstår dig verkligen, har samma fobi som dig och haft den måååånga år. Var så illa ett tag så jag inte ens kunde läsa om det i tidningarna utan att få världens ångestattack =( Hoppas det nu bara var för mkt mat ( vi är ju duktiga på att hitta på andra orsaker än magsjuka)
  Krya på er nu och ha en underbar dag

  Svara
 • välkommen tillbaka till Sverige! Ni kommer precis rätt tid för att få hela våren här, så någon semseterderession behöver det nog inte bli…:) Kram

  Svara
 • MEN SABLAR OCKSÅ!! 🙁 JA, JAG HADE NOG OCKSÅ VÄNTAT IN I DET SISTA INNAN JAG GÅTT IN…. HOPPAS ATT DET INTE ÄR MAGSJUKA, OCH ATT HAN HAR FÅTT UR SIG ALLT.
  KRAMEN

  Svara
 • Fy och blä för spyor… Men det som berör mig mest är att Mio ropade efter Peter och inte dig. Då förstår man att ni verkligen är en fin familj som är trygga tillsammans och inte skiljer på mina och dina barn. Om du förstår vad jag menar. Jag lever själv i ett förhållande där min sambo har barn sedan tidigare och även om vi funkar bra så har vi inte kommit så långt att de väljer att komma till mig först när det är något. Då är det alltid deras pappa som gäller. Men en dag kanske?
  Kram

  Svara
 • Hej å välkomna hem! Skönt att komma hem nu när våren snart är här :). Ni ser ut att ha haft underbart i Thailand. Hoppas nu bara det inte är vinterkräksjukan. Många vänner har eller har haft det och på avdelningen där jag jobbar har massor av personal och några patienter drabbats. Usch! Jag blir inbillningssjuk. Har hört att vipepparkorn kan hjälpa till att hålla magsjukan bort men jag vet inte om det hjälper.
  Kramar

  Svara
 • Stackare. Förstår dig precis. Lider av samma sak, det har gått så långt att jag inte kan åka båt, vill inte åka till länder där risken är ”större” att man drabbas. Börjar skaka bara jag tänker på det.. Tycker så synd om mina barn när de är sjuka för jag är då ingen bra mamma som kan sitta och kramas.. 🙁 Det är riktigt jobbigt.
  Hoppas att alla får vara friska nu!!

  Svara
 • Hemma hos oss är det också mannen i huset som tar reda på sånt där, efter barn eller katt 🙂 sen får jag trösta.

  Svara
 • Stackars Mio, hoppas det va att han åt för mycket, så ni andra slipper skiten!

  Svara
 • Åh jag lider med dig! Sitter med samma rädsla själv för magsjuka och är livrädd att blivit smittad efter att jag idag klev in på öppnaförskolan och en spytt i hallen, jag SPRANG ut igen men kan ju åkt på något ändå 🙁 Håller tummarna för oss båda, hemska ångest som kräksjukor innebär för oss !

  Svara
 • Välkomna hem!
  Skönt att resan gick bra men trist att Mio blev sjuk.
  Men här hemma har många varit sjuka denna vinter med båda vinterkräksjukan, feber, halsont o huvudvärk så det behöver inte vara maten han åt.
  Skönt i alla falla att ni var hemma och inte satt på planet eller någon flygplats.
  Förstår det är jobbigt för dig som har apnik över att kräka!
  Inte lätt för en fyrabarnsmamma.
  Hoppas dagen blir bättre.
  Hälsa Mio.
  Kram Iréne

  Svara
 • Hej Hannnah!
  Måste bara fråga om dina orkidéer som står på köksön är äkta?
  Om inte, var har du köpt dom?
  Allt gott.

  Svara
 • Hej och välkommen hem!!
  Fy vilken natt, tur att han är bättre nu då.
  Nu börjar ääääntligen våren komma.
  Ha en skön dag! Kram

  Svara
 • Hej hej!! Välkommen tillbaka!!
  Hoppas ni klarar er och att de inte e magsjuka eller ngt..
  Tänkte oxå fråga om dina orkidéer, hahaa mina orkidéer finns inte kvar bara gröna blad ju..
  Ngn ba tips om att sköta dem..??
  Sköt om er!!
  Kram.. Tänkte bara säga att du e så himla vacker!!

  Svara
 • Tips om blomskötsel från mig 🙂 ? Nä det vill du inte ha. Jag har bara tyg och platblommor. Har en orkidé som jag lyckats få att blomma om men det vara bara för att jag inte kastade den och glömde bort den 🙂
  Kram

  Svara
 • Usch vilken natt 🙁 Magsjuka är det värsta som finns. Förhoppningsvis så är det som du skriver, lite chock för magen med ”Sverigemat”. Hoppas dagen varit lugn för hans lilla mage!!!

  Svara
 • Stackars Mio. Men vilken tur att det verkar lika självklart att ha en Peter att ropa på som att ropa efter mamman när man vaknar mitt i natten och är sjuk.

  Svara
 • Eller hur? Det gjorde mig faktiskt glad. Det betyder ju att han verkligen finner trygghet i Peter.
  Kram

  Svara
 • Välkomna hem igen!! Skönt att resan verkar ha gått bra! Apropå magsjuka. Nu känner ju ni såklart situationen och Mio allra bäst, men jag vill ändå nämna att under tiden ni varit borta så går det/har gått flera sorters konstig magsjuka. I alla fall enligt bvc här i Uppsala. Mina två små har avlöst varandra oavbrutet i snart tre veckor nu. De har varit dåliga i magen båda två, fast i omgångar. Flera nätter har vi även vaknat av att treåriga sonen just kräkts i sängen. Och kräksjuka är det inte (det har vi också haft 🙂 ), utan just bakteriellt. Inte alls säkert att det är vad Mio har såklart. Men kan inte låta bli att gnälla lite över magsjukeelände ändå! KRAM

  Svara
 • Urgh, stackars er! Välkomna hem ändå och hoppas innerligt att det bara var intagen föda som ansåg sig nödgad att återtagas. Jag verkligen avskyr när någon blir magsjuk och som på beställning tror jag mig må dåligt också inom sisådär….45 sekunder. Hoppas ni haft en fin dag och att natten blir bättre. Kram Mia

  Svara
 • Aw krya på Mio. Inte kul att må illa. Jag har svårt för kräkljudet och kan äckla mig så att jag också kräker tillslut. Huva.
  Välkomna hem, kul att ha er på svensk mark igen 😀

  Svara
 • Stackars dig hannah!!!:( jag förstår dig precis för ja har samma ”spyproblem”.. De e så fruktansvärt. Tre barn har jag så de händer ju emellanåt menar jag. Funderar på att ta hjälp för detta för de e så jobbigt.. Kollar upp och sjukvården har visst hjälp och närmaste e Karlstad lasarett för min del, kbt tror ja de e för emotofobi. Skulle vilja skriva en massa till dig men jobbigt då alla ser 🙁 hoppas ni andra klarar er och de e som din teori dör me maten! Kramar i massor!

  Svara
 • Kryakram till Mio! O så undrar jag vart du köpt dina fina muggar som du dricker ditt kaffe i, dom ser så härliga ut! 🙂

  Svara
 • Åh, de har jag köpt på flera olika butiker och fått i present. Googla GreenGate så hittar du tog återförsäljare.
  Kram ❤

  Svara
 • Välkommen hem igen. Ta nu det säkra före det osäkra och håll er isolerade ett par dagar så nu inte smittar vidare om det skulle vara kräksjukan.Om alla höll sina ungar hemma ( även syskon) när ngn är magsjuk så skulle vi slippa alla dessa epedemier.
  Kram och krya på er!

  Svara
 • När det härjade magsjuka (nu var det ju säkert inte det han hade) så drog jag sopsäckar över alla madrasserna och bäddade sen uppepå för att undvika nerspydda madrasser, är så svårt att få dem helt fräscha…
  jobbigt med att städa upp efter spya och stackars Mio!!

  Svara
 • Tur att han inte fick magsjukan på planet hem för det hade ju inte varit så roligt. Maginfluensan är skräckinfluensan . Pappa brukade ta hand om mig när jag spydde. Spydde ner pappas tjejs heltäckningsmatta en gång. Har fortfarande dåligt samvete över det. Det kom så plötsligt och hastigt. Usch jag vill inte ens tänka tanken på magsjukan.
  Har också köpt fina tulpaner för att bli lite extra glad.

  Svara