Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:57 | april 21, 2013

Välkomnad Debatt

Hej igen. Måste skriva ett inlägg och lyfta fram det här med näthat. Näthatet bland oss vuxna. Något som jag tycker är viktigt att våga ta avstånd ifrån. Jag fick i förra veckan en inbjudan till Riksdagen. Jag och andra kvinnor som lever i offentlighet och utsatts för näthat ska tillsammans med Beatrice Ask diskutera och prata om hur man kan få stopp på det. Det kommer vara omöjligt att stoppa näthatet helt men kanske kan vi med hjälp av våra politiker lyfta frågan så att hatet åtminstone dämpas. Eller att du som läsare tänker en gång extra nästa gång du besöker en blogg och vill få ut din ilska.
Under mina år i offentlighetens ljus har jag fått utstå det ena och det andra. Allt om vilken hora jag är, mina barn är fula och att jag är en dålig mamma. Jag var 16 år första gången jag uppmärksammades. 16 år! På den tiden var det journalister som skrev om mig och hur usel jag var som person. Vuxna journalister som gav sig på ett barn i jakten på lösnummer. När jag var 22 år och nybliven ensamstående mamma skrev Linda Skugge en hel krönika i Expressen om hur dålig mamma jag var. Barnets pappas roll nämndes aldrig. Hela Sverige kunde läsa om hur dålig jag var. Vid detta tillfället hade jag aldrig träffat Linda utan hon baserade sin bild av mig genom vad hon själv läst. Det gav henne rätten att offentligt avrätta mig som mamma. Och ingen reagerade eftersom jag var blond och hade silikonbröst. ”Hon får skylla sig själv, den bimbon.” Hur hade du känt som mamma om du vaknade upp där hela Sverige tutades i att du var usel genom en journalist som baserat artikeln på en subjektiv bild? Hur hade du hanterat det som 22-åring där du satt ensam med en bebis?
Det är bara ett fåtal som kan min historia om min person. Den sträcker sig längre än en 16-åring som visade brösten i Slitz. Få personer vet varför mitt liv ser ut som det gör och varför. Trots att jag sällan syns i tidningar fylls kommentarsfälten fort när mitt namn nämns. Hora, luder, dålig mamma och sönderopererad bimbo. Det ska jag tydligen tåla. Jag är ju en offentlig person och då ska man inse att det kommer på köpet.
Näthatarna är långt ifrån bara barn och ungdomar. Anledningen att jag slutade blogga på Mama.nu var att näthatet var så stort. Mama vänder sig mot kvinnor med barn eller kvinnor som funderar på att bli mammor. Samma sak när det gäller Familjelivs forum. Det är vuxna kvinnor. Kvinnor som tycker det är en mänsklig rättighet att kalla andra kvinnor luder och dålig mamma. Hur ofta anklagas en pappa för att vara en dålig förälder?
Jag undrar om du som skriver kommentarer tänker på att både min Mio och William är gamla nog för att läsa vad som skrivs. Att få höra att ens mamma är en hora. Jag själv läser inte längre saker om mig själv. Skulle aldrig få för mig att googla mitt eget namn för jag vet vad det innebär. Precis som på bloggen är det de kommentarer som är elaka man lägger på minnet. Sedan kan det finnas 99% som är snälla. För även om du är offentlig så har du givetvis vanliga känslor även om mina blivit avtrubbade när det kommer till folks åsikter. För tydligen ser somliga chansen att uttrycka sitt hat som en rättighet.
Det mest intressanta är att största delen av hatet grundar sig på att jag varit med i Slitz och det är tydligt att de som avskyr mig mest är kvinnor som var i 20-35-års ålder på sent 90-tal. Där blev jag en bimbo för alltid. Att det är för halva mitt liv sedan spelar ingen. Som 4-barns mamma är jag tydligen samma person som jag var när jag var 16 år. Har du förändrats sedan du var 16?
Igår var det dags igen, även om det inte var något allvarligare påhopp. Det jag vill få fram är varför man överhuvudtaget tar sig tiden att lämna ett negativt spår efter sig. Aftonbladet hade hämtat upp några meningar från ett blogginlägg och skrivit att jag tatuerat in min mans namn på min arm. ”Artikeln” i sig var inte farlig men det som skrämmer mig är personerna som kommenterade. Med Facebook-inloggning sitter det glatt svenskar som visar upp sig med både namn och bild och skriver hur korkad jag är och om alla mina män framöver. Jag nästan hör hur de ryggdunkar varandra när de i grupp klankar ned på mitt utseende och mitt liv. ”Ha ha ha… det får den lilla slampan ta, hon är ju offentlig” hör jag hur de skrattar triumferande. Jag skrattar inte. Inte för att jag tar illa upp utan för att det finns vuxna som aktivt loggar in för att lämna negativa spår. Trots att det aldrig någonsin träffat mig eller vet varför mitt liv ser ut som det gör. Jag tycker innerligt synd om dessa små människor. Det är dags att ni vaknar upp och därför är jag tacksam att Beatrice Ask tar detta på allvar och försöker stävja det.

När jag födde Vida och låg på sjukhus i närmare två veckor kunde man läsa lite sådant här (Anneli nedan syftar på min man):


Igår skrev min man ett inlägg om detta. Idag gör jag det. Förhoppningsvis kan vi få några av er att tänka efter en gång extra nästa gång det kliar i era fingrar. Som min man skrev så sitter många av de vuxna näthatarna i föräldramöten och diskuterar hur de ska stoppa mobbning på deras barns skolor. Det de inte tänker på är att detta också är mobbning. Speciellt med tanke på att vi är vuxna och vet hur ord kan skada.
Är det något som tröstar mig i detta så är det att jag vet att allt man gör mot andra, på ett eller annat sätt, kommer tillbaka till en själv.
Något som jag, och vi här på FEMME ryggdunkar varandra för, är den stämning vi har här. En stor eloge och kärlek till dig som lämnar spår här i kommentarsfältet som är positivt och glatt. Stöttar och glädjer inte bara mig utan också andra här. Berättar någon att de är deppiga eller sjuka så är det på fem minuter flera uppmuntrande kommentarer till den personen. Alla tycker vi och tänker olika om saker i livet, som uppfostran av barn, utseende eller tatueringar. Det vore ju trist om vi alla var stöpta i samma form och tycker lika om allt. Men det är skillnad mellan påhopp och ha olika åsikter.
Vad tycker du?
Kram ❤


347 kommentarer347 kommentarer om “Välkomnad Debatt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Förstår inte varför man inte får kommentera tatueringar negativt när man läser om vuxna kvinnor som tatuerar in namn på kroppen.
  Jag anser det är barnsligt, dumt o fult även om man heter Hanna Graaf eller något annat.
  Mia

  Svara
 • Barnsligt , dumt o fult ? DET viktiga är väl att den som gör tatueringentycker den är fin och är stolt??
  Jag kan tycka att det är barnligare och dummare att sitta o skriva så dumma kommentarer .
  Visst kan man inte tycka om allt,men sen är det sättet man skriver det på.
  Mobbing är ännu värre

  Svara
 • Tror inte du förstår problematiken om du uppfattar att detta inlägg handlar om min tatuering. Och om man ska ta upp tatuering så förstår jag inte varför folk har rätt att skriva att jag är korkad bara för att de aldrig skulle göra det. Det är min arm det står på. Ingen annan drabbas.

  Svara
 • Usch och Fy o hemskt!!!
  Är ju så att man får magont och sitter som en fågelunge med öppen mun
  då man änker på hur folk sitter o skriver.
  ÄR ju så att den som skriver så , är den som mår sämst och har problem.
  Har man ett eget liv om man kan göra så ??
  Stackars dig Hannah och många fler med dig… Det är skrämmande ju hur världen är idag, avundsjuka, hat och förtal mm.
  Varför gör man så???
  Stor fin o varm kram till dig.

  Svara
 • Näthat är sjukt! Varför överhuvudtaget skriva något om man bara har elaka saker att säga?
  Älska din nästa så som dig själv <3
  AnnaMariaG

  Svara
 • Kära Hannah! Bra inlägg! Jag tycker att du är fantastisk! Förstår det är sårande att läsa sånt skit. Många är avundsjuka. Fokusera på alla fina kommentarer och komplimanger du får och sug åt dig av dem. Stor kram

  Svara
 • Ja du Hannah, bra skrivet av dig också! Jag kommenterade Peters inlägg igår och jag kan fortsätta här…..de som skrev de kommentarer som anges i inlägget, det vet inte vad de talar om, och det vet helt enkelt inte bättre! Ja, det är på något vis synd om dem, att de inte har bättre vett än att kränka på andra, fy säger jag! För jag vet vad jag talar om, när det gäller kränkning av olika slag, jag har erfarenhet, och jag unnar inte någon att ha den erfarenheten.
  Fram för mer vänskap och kärlek!
  Allt gott till dig och din familj!

  Svara
 • Det här är för djävligt! Psykisk misshandel! Vad blir nästa steg, fysiskt attackera på stan?!! Fy vilka hemska människor det finns!

  Svara
 • Riktigt bra inlägg Hannah! Och Peter också! Uppskattar vår stämning här inne på Femme. Så bra att näthatet uppmärksammas så folk kanske tänker en extra tanke innan de går loss på tangentbordet. Kram på dig ♥

  Svara
 • Hej Hannah!
  Avundsjuka kommer alltid att existera, och alla blir inte klokare med åren, dessa kvinnor har du tydliga konkreta exempel på.
  Hur man än gör, vad man än gör är fel i mångas ögon = Avundsjuka!
  Fortsätt att inte ta åt dig, kämpa för din sak och ägna dig åt din underbara familj!
  Jag som skriver är en ung mamma som väntar vårt 3:e barn, och dina fina inlägg varje dag där du avslutar med ”All kärlek” är en fröjd att läsa.
  Mvh/Linda

  Svara
 • Jätebra inlägg!! Kan inte ens föreställa hur det måste kännas för dig/er att läsa alla kommentarer från dessa små människor! Som alla säkert har barn själv och vilka fina förebilder dom är då, NOT.. 🙁
  Nej, INGEN ska behöva ta sån skit, offentlig eller inte.
  Åsikter är en sak, påhopp något helt annat! Blir så förundrad över folk som måste tycka så mycket när ingen ens ber om deras åsikt. Nej, ouppfostrade är dom!
  Hanna, du verkar vara en genuint god människa och du är en fantastisk mamma! Det handlar om avundsjuka!
  Kram till dig!

  Svara
 • Hej Hanna!
  Gud vad jag blir ledsen när jag läser kommentarerna om dig.
  Internet i all ära men det finns faktiskt en ganska mörk baksida.
  Meningen med internet är egentligen bra då det är lätt och smidigt att komma åt information och hålla kontakt med vänner men nu tycker jag det har ballat ut helt.
  Det verkar som att människor tror att de har rätt att skriva vad de vill bara för du nu är en offentlig person.
  Jag själv hade blivit jätteledsen och jag blir arg när jag tänker på dina barn.
  Men du vet att du är en bra mamma och hustru och en älskvärd person.
  Hoppas du kan skita i alla elaka kommentarer och köra på som vanligt.
  Avundsjuka är den största sjukan i Sverige!
  Tänk bara du är så snygg, har fyra underbara och söta barn en kärleksfull man.
  Ni har ett underbart hem och lever ett liv jag gärna hade gjort.
  Dessutom har du ett hjärta av guld och tänker alltid på de som har det svårt.
  Hur många av tyckarna bidrar med vad du gör för de som har de tufft i världen.
  Stor kram till er alla
  En av dina många bloggläsare Iréne

  Svara
 • Hannah!
  Ingen ger oss rätten att säga vad som helst.
  Här tror jag att det är ren skär avundsjuka över att du är du och att ditt liv är som det är.
  Jobbar på förskola och där jobbar vi VARJE DAG med hur man ska vara jämtemot varandra och det ska följa dom livet ut.
  Det som skrämmer mig själv är att varje gång man läser om något bra i någons bloggar eller på Facebook så finns det tyvärr ALLTID någon som är så pass bitter och MÅSTE spy galla och säga någonting, om så bara något pyttelitet, om den personens inlägg.
  Det märker jag själv när dagar är piss och jag nämner på facebook, så är det alltid någon som säger: DU är ju alltid missnöjd, söka hjälp kanske ?
  Men om man skriver om något bra så skriver man INGENTING, inte en enda kommentar kan komma då.
  Jag struntar i om du har barn med en man eller med tre olika män, väljer jag att läsa just din blogg så är det för att jag gillar det jag läser och skulle jag mot förmodan sluta gilla det så slutar jag läsa.
  Men ingen får klanka ner på någon inte ens om man känner personen i fråga.
  Håller med din man Peter att man säger väl inte till någon att man är en hora eller dålig mamma hippt som happt.
  You go girl.

  Svara
 • Man ska göra det man vill och känner för och mår bra av. Det har inte andra något med att göra! Stå på er alla där ute! Kram Linda

  Svara
 • Får tårar i ögonen när jag läser ditt inlägg! Fy fan vilka idioter det finns! Blir så ledsen och arg när jag ständigt läser alla elaka kommentarer folk kan skriva på bilder, inlägg på bloggar osv osv för offentliga personer… Om man inte håller med eller gillar personen i fråga, kan man väl hålla det för sig själv?
  Varför ska man lägga sig i hur ni lever ert liv, hur ni klär era barn, vad ni har för märken på era kläder, vart ni åker på semester, hur ni bor? Hur orkar man lägga sig i och skiva onödiga kommentarer för att såra en annan människa? Alla har vi känslor oavsett vem man är!
  Jag följer både dig och din syster Magdalena på instagram! Ni är helsköna brudar båda två och man får så mkt inspiration från er! 🙂 jag hoppas att näthatet kan minska efter ert projekt!
  En stor eloge till dig Hannah, att du är den du är och till ett riktigt bra inlägg!!
  KRAM

  Svara
 • Väldigt bra skrivet! Näthatet blir bara värre och värre. Kommentarerna på tex Aftonbladet slutade jag och min man läsa för längesedan eftersom vi blev helt förskräckta av hur elaka människor är!
  Precis som du skriver så måste det få ett stop, vi jan inte lära våra barn att detta är okej!! På Femme är det bra stämningen, mycket beror nog på att man måste vara inloggad. Det blir lite svårare för näthatarna. Skönt! Din syster får ju stå ut med mycket elaka kommentarer.. Jag läser inte dom heller längre.. Man blir så ledsen över folks beteende!
  Bra att du och fler försöker ta tag i denna fråga!
  Stor kram till dig!

  Svara
 • Den här människan Mike Fritzell.. finns inte ord. Om han har familj, tycker jag otroligt synd om dem som får leva med en man med dessa värderingar. Jag blir äcklad, förbannad och .. äcklad av denna man. Svälj en melon och skit ut den, så kan vi hänga ut dig angående hur och var du spricker Mike.
  USH!

  Svara
 • Vill först och främst tacka för en jättebra blogg!
  Oavsett om vi är långa eller korta, tjocka eller smala så har vi väl alla gjort saker vi ångrat?!
  Men något man inte ångrar är väl iallafall våra barn!
  De har inte bett om att få oss till föräldrar, därför måste vi ju förvalta och skydda den skatt vi fått!
  Skydda dem som en Lejoninna när någon vill den illa!
  Väx upp människor!
  Ni som klankar ner på andra och bara ser fel och brister.
  Har ni sett er själv i spegeln? Ni skall kanske rensa ert eget samvete först!
  Nä, du Hannah…bry dig inte om dem!
  Var glad för det du har idag!
  Varma Kramar till dig och din fina Familj.
  Kram från Maria Persson i Skåne.

  Svara
 • Hannah! Stå på dig och fortsätt att rise above! Jag är 20 år och läser din blogg mer eller mindre varje dag, jag blir alltid så inspirerad. Ingen förtjänar sånt skitsnack! Kom ihåg att det viktigaste är personerna man själv håller kär och lägg fokus på det. Alla är vi olika, strongt av dig att skriva ett sånt här inlägg, behövs fler som uppmärksammar detta! Styrkekramar till dig du fina! Tack för all inspiration du ger oss läsare! 🙂

  Svara
 • bra skrivet hannah ,riktigt bra skrivet !!!!,,, vill bara säga en liten sak, ang din tatuering… tack för tipset,funderar på att göra dsamma ,efter 23 år ihop så kan d kke vara dax ? sedan är det en sak som jag funderat över ,tex instagram, där får tex din syster ofta höra d ena å d andra, vf hon flänger hit i dit m charlie osv osv, titar man på tex petters insta (ännu en människa jag beundrar) ,så finns d inte en enda kommentar om hur dålig förälder han är som drar med sig sina ungar hit o dit i tid o itid.. varför ? jo av den simpla anledningen att d ej sitter kärringar som följer honom… familjeliv sajten.. burr,mufasa obehagligt !!! kram på er alla

  Svara
 • Vi ÄLSKAR DIG HANNAH:)
  Din FAMILJ ÄLSKAR DIG.
  GLÖM ALDRIG det:)

  Svara
 • Heja dig! Bra skrivit!

  Svara
 • Jag är mållös, hoppas att de här människorna inte har några egna barn eftersom de bevisligen inte är några bra förebilder när de håller på med vuxenmobbing. Jag läser din blogg varje dag och tycker att du är en bra mamma och förebild för dina barn. Vad man gör med sin kropp är upp till var och en oavsett om man är känd eller inte. Blir rädd när jag läser kommentererna som vuxna människor skriver, det är dethär samhället våra barn växer upp i. Jag vill vara en mur runt dem när jag läser det här. Var stark och tänk vilket tragiskt livde lever när de går runt och är bittra. Många kramar från Millan

  Svara
 • Sänder massor med kramar till dig❤ fy fasiken vilka människor det finns:( läste nåra såna hemska kommentarer när du var på sjukhus med Vida. Man kokade att hur kan vuxna människor skriva såna saker.. Antagligen har dem inget vett och verkligen inget liv …. Känner inte dig mer ön vad jag läst och nu dem senaste åren läst din blogg och jag tycker di verkar vara en helt underbar människa som har en otroligt fin familj❤ många kramar till dig …

  Svara
 • Hannah, din blogg är helt underbar och dina barn har en helt fantastisk mamma, det är jag helt övertygad om. Alla gör vad de tycker är bäst för sina barn, och alla barn är ju olika så det är ju klart att alla mammor också gör olika. Har följt dig i ett och ett halvt år nu, alla som någonsin har skrivit något dumt om dig borde gå in på din blogg och läsa! Du verkar vara en klok och stark kvinna och att du fortfarande bloggar trots alla kommentarer och annat är beundransvärt. Det är verkligen helt obegripligt vad vissa kan skriva, att de orkar!
  Kramar till dig och din familj!
  /Hanna

  Svara
 • Du och ni andra som utsätts för näthat tänk såhär: Hade du själv Hannah varit kapabel att skriva så om någon annan människa? Nej. Varför inte? För du är empatisk, du är snäll, du mår bra, du är lycklig. Du vill inte göra någon annan människa illa. För oss som mår bra, är empatiska osv är det en omöjlighet att kunna uttrycka sig så om någon annan människa. Vilka är det då som är kapabla att skriva så om andra? Dom som är motsatsen till det. Dom som är elaka, har störningar i det empatiska, dom som inte kan sätta sig in i andra människors känslor. Dom är inte värda att bry sig om. Dom mår dåligt. Det är förmodligen fel på dom också. Det är ju egentligen inget personligt mot dig eftersom det är dom det är fel på. Det är lätt för oss att säga som inte är utsatta men hoppas du tänker så. Varför bryr du som är en så fin och bra människa dig om såna bedrövliga människors åsikter.

  Svara
 • Fina Hannah!
  Många utav dessa näthatare lever förmodligen kvar med den bild av dig och din syster som visades för många år sedan när ni släppte er skiva och faktiskt utmålades som blonda bimbos med silikonbröst. De har förmodligen inget intresse av att faktiskt läsa och ”lära känna” dig/er idag vilket jag faktiskt tycker att man gör när man följer din blogg, lär känna dig! Jag ramlade in på bloggfamiljen för några år sen och sen dess är jag fast! Jag älskar att läsa din/era blogg/bloggar! Jag förstår att det är tufft att behöva läsa om sig själv, att bli uthängd, att man är en dålig mamma osv.. Det hade jag aldrig klarat av.. All styrka och heder till dig och alla er andra som bloggar som orkar och framför allt VILL fortsätta dela med er av livet trots alla dessa mindre fantastiska människor..;) jag tycker DU ÄR FANTASTISK!!
  Kram från Sofia

  Svara
 • Jag tycker, precis som du, att det är skrämmande hur vi kan begära att barn ska sluta mobba när det är vuxna människor som skriver på detta vis. Kan dessutom tänka mig att dessa vuxna har barn vilket kan leda till att deras negativa beteende går i led till deras barn.
  Sluta aldrig att sprida glädje, positivet och sluta för guds skull aldrig att vara du! Tycker det är viktigt att ämnet tas upp och förs till ytan! Du är fantastisk och låt aldrig någon annan säga annat!

  Svara
 • Har följt din blogg ett bra tag och tycker du verkar vara en underbar, varm människa som månar om din familj och dina vänner! Har haft mycket nöje av att följa dig på bloggen. Det är så sorgligt med människor som känner att dom måste trycka ner andra människor, men det säger ju mer om dom än om den dom skriver ner!

  Svara
 • hej Hannah.. tragiskt att läsa, förstår inte hur vuxna människor kan vara så elaka mot andra…
  tycker du är en fantastisk kvinna, mamma! massa kramar till dig ♥
  … vet själv hur de är, har 2 barn med två olika killar o är ensamstående 23 års mamma… folk får tycka va dom vill om de… jag älskar mina barn över allt annat ♥♥

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Du är en fantastisk mamma som begåvats med 4 jättefina barn och en redig och bra karl :)Tycker oxå att vad man gör med sin kropp är upp till var och en..Sedan får andra tycka och tänka vad dom vill men det kan dom då hålla för sig själva!
  Stor varm kram till dig och familjen 🙂

  Svara
 • Det var ett j-vla tjat på folk att du har barn med tre olika pappor. Vem uti i hela h-lvete bryr sig (!?) Tilde de Paula, Sofia Wistam osv har också barn med tre olika pappor. Varför hoppar ingen på dom? Lever folk kvar på 1800-talet eller?! Jag börjar tro att dom här människor som hakar upp sig på sånt är konstiga på nåt vis. Du har ju varit gift med två av dom du fått barn med så det är ju inte så att du plockat hem någon bara. Det händer väl 99 % av befolkningen att ett förhållande/äktenskap inte fungerar och sen går man vidare och gifter om sig/skaffar ett nytt förhållande. Har du inte rätt att gå vidare till en ny partner och skaffa nya barn eller hur menar folk?! Jag blir förbannad nu känner jag!

  Svara
 • Fantastiskt skrivet Hannah! ❤

  Svara
 • Väldigt bra skrivet Hannah!!!

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Tycker du är en fantastisk mamma som begåvats med 4 underbara barn och en bra och redig karl :)Tycker också att man har rätt och tycka vad man vill men det kan man då hålla för sig själv och inte gå in för att såra andra!Varje människa gör faktiskt vad dom vill med sin kropp,skaffar hur många barn dom vill mm..
  Stor varm kram till dig och familjen 🙂

  Svara
 • Bra att du lägger upp dem haha :)! bry dig inte om dessa människor, förstår inte hur man kan sitta och skriva såna saker om någon de inte ens känner, dem har inget bättre för sig helt enkelt! Det som jag reagerar på är att det är ju vuxna människor som verkar vara uppåt 40-50 år, och det är skrämmande!

  Svara
 • Usch vad tråkigt det är när man läser sådana elaka kommentarer. Dessa människor har allvarliga problem och tar istället ut det på dig. Det är bara tragiskt. Så fegt att gömma sig bakom en dator och skriva taskiga saker till en person som dom inte känner. Troligtvis skulle dom aldrig våga säga det dom skriver i verkligheten. Jag tycker du verkar vara en kanon-bra mamma Hannah. Skit i vad folk säger om dig och njut av livet! Stor KRAM!

  Svara
 • Tyvärr så är det ju allt som oftast vi vuxna som lär barnen att bete sig illa! Bedrövligt tycker jag!
  Jag hör till den kategorin som sällan eller aldrig läser ”skvallerpost”.
  Jag har ändå (eller på grand av?) en klar och tydlig bild av vad jag tycker om dig som Mamma. Dels följer jag bloggen och får uppfattningen att du är en mycket bra Mamma med sunt förnuft! Vi har även haft William på besök här några gånger. Så väluppfostrad och genuint trevlig blir inte barn utav sig själva! När vår minsta grabb var ny i klassen var William en av de som verkligen tog hand om honom och såg till att han kom in på ett bra sätt i klassen!
  Nu har jag inte träffat dina andra barn, men det skulle förvåna mig om de skulle vara helt olika William 😉
  Var STOLT över hur du format barnen till trevliga, väluppfostrade starka individer! 🙂

  Svara
 • Usch, jag gråter när jag läser ditt inlägg. Förstår inte att människor kan vara så medvetet elaka. Jag blir rädd. Att läsa din blogg som du så frikostigt delar med dig i förgyller min dag. Detta var ett starkt och nyttigt inlägg.

  Svara
 • Jag kommenterar sällan men jag känner att jag vill det nu. Vi är i samma ålder och jag har växt upp i samma tid. Jag har självklart sett din resa (genom media) och bilderna i till exempel slitz (som ja förövrigt tycker är rätt snygga). Vad man väljer för väg när man är 16 år borde inte definiera den person man är lika många år senare, det är i princip omöjligt eftersom man växer upp, förändras, får andra värderingar och syn på livet.
  När du fick Vida hade jg precis fött mitt andra barn. Det blev ett urakut kejsarsnitt och jag hade ont, var ledsen, överlycklig, trött, osäker,, ja,, allt som hör till bör man får ett barn. Jag hade börjat läsa din blogg något år tidigare men plötsligt fick den en annan mening för mig. Jag läste om dig, hur du mådde, hur du kände och insåg att alla mina känslor faktiskt var okey att ha. Jag hade varit med om något svårt och du fick mig (utan att ha en aning om det) att se mig själv och min situation i nytt ljus. När du tog beslutet att sluta amma hade jag några veckor tidigare tagit samma beslut. Återigen fick du mig att känna mig säker på mitt val, att jag själv hade rätten att välja och jag slutade förklara mig, ursäkta mig och nästan förminska mig själv för andra. Du vet inte om det men du hjälpte mig genom en tid i mitt liv som jag nu i efterhand förstår var jobbare än jag då förstod själv! Du gav mig mod, tröst och jag kände en viss gemenskap, trots att vi aldrig träffats eller kommer göra det i framtiden.
  Igår fyllde min flicka ett år! Jag och en vän började diskutera året som gått och jag nämnde din blogg och att vad den betytt för mig. Det visade sig att även hon läste den och förstod precis vad jag menade… Både hon och jag är blonda, har silikonbröst och möter försommarns det för med sig varje dag. Vi möts av blickarna, hatet, viskningarna och pekandet nästan vart vi än går men värst är det i sammanhang där andra mammor är. Lekplatser, badhus, kalas, föräldrarmöten.. Ja, du förstår vilka platser jag menar!
  Kommentarer som: ”ja, ja hade oxå kunnat se piffad ut men ja spenderar hellre den tiden det tar att fixa mig med mina barn” får jag ofta höra! Då kan jag ha ett par jeans, tröja, håret o tofs och lite mascara… Det kanske tog mig 5 minuter men plötsligt blir ja osäker,, skulle ja hoppat över mascaran? Är jag en dålig mamma för att jag valde att lägga en stund framför spegeln medans ja borstade tänderna?
  Jag är för smal, jag är för ”ungdomlig” när ja inte dricker kaffe, jag är dryg när jag hellre lekar MED barnen än sitter på bänken med andra mammor, jag går endast till badhuset för att visa upp mig och jag försöker sno deras män trots att jag står och håller min egen fantastiska man i handen… Jag kommer aldrig göra alla nöjda och tack vare dig har jag förstått att kabiner behöver det heller! Så TACK för att du utan att du vet det funnits där när jag behövt en vän!!

  Svara
 • Bra skrivet! Jag har läst din blogg länge och tycker du verkar vara en fantastisk person, mamma och hustru. Jag håller på dig <3

  Svara
 • Elaka människor! Trist… Kram på dig <3

  Svara
 • Det är sååå tragiskt att lla dessa människor yttrar sig om en person de inte känner ens har träffat. Säger bara en sak, Heja Hanna för du verkar vara en super mamma och hustru.

  Svara
 • Finner inga ord…..vidriga kommentarer på FB av vuxna människor. Fy fan!

  Svara
 • Finaste Hannah! Bry dig inte om dem. Du vet så mycket bättre. Ofta handlar detta om sorgliga människor som är fruktansvärt avundsjuka för att de inte själva är nöjda med sina liv. Kram till dig och din fina familj!

  Svara
 • Finaste Hannah!
  Jag läser din blogg dagl och har gjort i många år. Har aldrig kommenterat men känner att detta var bland det vidrigaste jag läst:( Jag blir väldigt bedrövad hur lätt vuxna människor slänger ut sig avskyvärda kommentarer.
  Som ung var jag själv mobbad och jag vet hur ord kan såra. Jag har själv två pojkar som börjar bli stora och jag är förtvivlad över den hemska värld av näthat de har tillgänglig.
  Stor stor eloge till dig Hannah som uppmärksammar detta ❤❤❤
  Kram Tina

  Svara
 • Heja dig Hannah som skriver dessa rader. Vilken styrka du uppvisar!
  Näthatare är mycket sorgliga människor. De där personerna som diskuterat dig – Mats Larsson, Mike Frizell mfl …..ja, nivån på deras diskussion är så låg så den går knappt att bemöta. Hade jag hört denna diskussion i verkliga livet så skulle jag antingen gå i taket alternativt behöva lämna rummet för att det faktiskt inte går att föra en diskussion med personer som är såhär oinsatta och förmodligen korkade. White trash!
  Jag är nyfiken på vad det är som får folk att i en värld av krig, katastrofer, svält och elände lägga sin tid på att ens kommentera på negativt sätt att du tatuerat in din mans namn på armen eller huruvida du har barn med flera pappor eller ej. Bryr man sig om det på riktigt? Varför? Är det på fullaste allvar något som bekommer andra människor? Obegripligt!
  Som sagt, du är otroligt stark person! För mig har du genom din blogg (som jag läst i flera år) visat att du verkar vara en mycket varm, fin och sympatisk människa och en omtänksam, gullig och fantastisk mamma till dina barn. Du gör ju allt för dem.
  Heja dig!

  Svara
 • Hannah! Jag har läst din blogg varje dag ända sedan du bloggade på Mama men jag har ALDRIG kommenterat. Känner bara idag att jag MÅSTE skriva nåt. Tack för ett bra inlägg och man blir alldeles förskräckt över hur elaka vuxna människor kan vara! Vill bara sända uppmuntran o kärlek……tror att vi är många som läser o aldrig kommenterar men som finns härute med beundran o kärlek o läser din blogg med stor glädje! Hoppas du finner styrka o glädje att fortsätta. Du är en fin person med fantastiska egenskaper! Var rädd om det! God bless! Kram!

  Svara
 • Kan bara hålla med om vad så många innan mig skrivit: Man mår illa när man läser många av dessa kommentarer du nämner!
  Bra att ni båda lyfter detta ämne. Jag tycker att det man kan tänka sig att säga till någon ”face to face” kan man också skriva. Men då ska man också skriva det på samma sätt som om man sagt det direkt till personen. Dvs om jag ”reagerar” på något mina vänner säger eller gör finns oftast två alternativ: 1. Jag ignorerar det, och tänker att vi är alla olika. 2. Jag tar upp ämnet, men på ett sätt som gör att vår vänskap bevaras. Utgår man från det sättet att tänka, så skulle nog många tråkiga kommentarer undvikas!
  Ha en fortsatt härlig söndag! 🙂
  Kram

  Svara
 • Hej!
  Tycker att det är sjukt, att folk tycker, tänker, säger och yttrar sig om saker, mot andra människor. Människor som de inte känner. Jag och vi andra som inte känner dig Hannah eller vet din bakgrund, din historia eller vad du bär med dig i din ryggsäck! Har ingen rätt (det har ingen annan heller den delen ) att döma dig, säga att du inte är en bra mamma osv. Jag tror att du/ni gör ett jäkla bra jobb med dina/era barn.
  Jag känner en mamma som oxå har barn med flera män, och hon har dessutom många barn. Men de barnen är de mest underbara barnen jag känner..sociala, omtänksamma, ödmjuka och har allt viktigt som barn behöver…
  Så Hannah och alla andra som får skit för att ni är offentliga personer, hoppas ni kämpar och orkar kämpa mot orättvisorna folk häller över er!!
  Kram

  Svara
 • Stå på dig, ge inte upp.. Vi älskar dig som du är..

  Svara
 • Varma kramar från en (äldre) kvinna som inte kan förstå hur någon orkar skriva elaka saker, än mindre kan jag förstå varför dessa människor fortsätter att läsa en blogg/artikel som de inte tycker om att läsa, suck!

  Svara
 • Vilket bra skrivet inlägg Hanna! Jag om någon hoppas ni kan tillsammans komma på ett sätt hur man kan stoppa detta, för det är inte kul alls och långt ifrån ok!
  Kram Mia

  Svara
 • Jag kanske är löjlig (extra känslig pga en sjukskrivning), men jag blir gråtfärdig när jag läser vad folk tar sig för friheter att skriva om en annan människa!
  Jag tog väldigt illa vid mig av alla korkade & omogna kommentarer på Aftonbladet när lilla Vida föddes & mailade faktiskt hon som skrivit artikeln om detta. Kort därefter stängdes kommentarsfältet av…
  Stå på dig, Hannah, du är en grym människa! Älskar din blogg & att få en liten inblick i ditt liv!
  Stor kram till dig!!

  Svara
 • Usch vad sjukt…folk är sjuka och elaka…och ännu mer förvånad blir man när man ser att det handlar om vuxna människor (!). Det där är ”low lifes” i mina ögon. Och det sjuka tar sig ännu ett steg längre när DE sitter och kommenterar DITT liv, som de egentligen inte har en aning om, mer än vad de har insamlat via media (och hur många vettiga, belästa människor tror på allt man läser i media, utan att bilda sig sin egen uppfattning?! Endast ”low-lifen” vill jag lova;-).
  Sjukt och skrämmande! Starkt av dig att du ändå orkar blogga och fortsätta vara i offentligheten. Bloggen är kanon, så pliz härda ut trots idioterna.

  Svara
 • Jag får ont i magen av de kommentarerna…
  Tyvärr tror jag att det är många psykiskt sjuka som skriver och det är ju svårt att veta att de är sjuka, sen finns det ju de vanliga idioterna också…

  Svara
 • Fy faan jag mår illa! ”Journalisten” Belinda Olsson jämnförde mig med en herpessmittad fitta i Expressen, en artikel min stolta mormor läste. Jag va 21 år och blev över en natt hatad till underlägsenhet och ville dö. Det gör mig så förbannad med detta hat och rädd för vad det är för människor som vandrar runt på denna jord. Kärlek är en av de få saker man får mer av ju mer man slösar med det. Stor kram till dig Hannah!

  Svara
 • Bra skrivet Hannah ! Jag blev så jädra illamående och uppriktigt ledsen när jag läste vad vuxna människor skrivit om dig ! Vuxna !!! Som säkert som du skriver har egna barn , som dem lär att inte mobba ! Usch , usch , usch ! För övrigt vill jag bara säga att du och din syster ( som jag mött på bloggträffar ) verkar vara såna genomgoa och varma tjejer ! Håll huvudet högt Hannah ! Det som är jäkla hemskt är att dina barn läser vad som skrivs och att det förklara varför vuxna skriver så måste vara så tufft. Tänker också på ( och hoppas det ej fortsätter ) då dina vackra döttrar växer upp. Kram till dig vackra , fina Hannah från Annie

  Svara
 • Det är ju så fruktansvärt onödigt att slösa sin energi på att sprida negativ energi runt omkring sig.. dessa människor kan ju inte må särskilt bra själva om de måste trycka ned andra för att själva må bra.. Jag brukar inte lägga mig i så mycket men jag kände mig väldigt manad att kommentera till dem som dummar sig på AB och rekommenderade dem att titta på uppdrag gransknings avsnitt om näthat..
  Tycker för övrigt att det var väldigt fint att du tatuerat din mans namn. En vacker kärleksförklaring.
  kram /iris

  Svara
 • fyfan vilka vidriga människor alltså. Jag började läsa din blogg för ca ett år sen och jag har aldrig sett dig som en ”bimbo” eller dömt dig överhuvudtaget trots att man vet om ditt förflutna. Människor förändras och man är inte samma person som när man var tonåring. Men det spelar egentligen ingen roll.. det jag ville säga var iallafall att jag är 21 år men tycker din blogg är jättemysig och en feel-good blogg, tycker du verkar så genuint snäll , go och rolig och att du verkligen är en BRA mamma som tar hand om sin familj 🙂 jag har aldrig överhuvudtaget tänkt såna tankar om dig som dessa idioter sitter och skriver. . tycker du har sunda värderingar och jag hoppas du tar åt dig av alla som faktiskt tycker om dig!! STOR KRAM från mig <3

  Svara
 • Bra inlägg! Jag tror att det är den svenska avundsjukan som ligger bakom det mesta… Folk är helt enkelt avundssjuka på att du är en snygg framgångsrik mamma som rakryggat står för vem du är.
  Jag beundrar dig som kvinna och mamma!
  Stor kram

  Svara
 • Det är vansinnigt och hemskt att vuxna människor skriver nedsättande och kränkande saker om andra människor. Detta ”avstånd” som internet ger gör att man helt plötsligt skriver (säger) saker som man inte skulle ha gjort om personen hade stått bredvid.
  Önskar att det fanns starkare lagstiftning (tyvärr verkar det behövas) med hur man får uttryck sig om andra.
  Något jag verkligen förstått och ser är vilken underbar mamma, fru och person du Hannah är.

  Svara
 • Jag blir ärligt chockad hur människor kan bete sig såhär mot andra! Kanske borde jag fatta det men usch vilka osmakliga och kränkande kommentarer. Hoppas på ett bra möte mot hatet. Och jag beundrar din styrka och förhållningssätt. Hur en människa än lever sitt liv, så länge man inte skadar någon annan, vad har en annan människa för rätt att uttala sig om det? Stor kram!

  Svara
 • Korrigering ; det va Linna Johansson som skrev det journalistiska mästerverket för Expressen, inte Belinda Olsson.

  Svara
 • Blir helt matt när jag hör att folk över huvudtaget orkar lägga ner negativ energi på att skriva taskiga saker om folk.
  Visst, som offentlig person får man tåla att folk har åsikter. Men elak ska man verkligen inte vara mot någon.
  Att nätmobba vuxna sinsemellan är sannerligen ingen förebild för framtida generationer. Nätmobbare står för mig betydligt lägre i kurs än någon som har haft många karlar! Vem bryr sig ens om hur många karlar du har haft?!!

  Svara
 • Fina du. Det enda jag kan säga är att detta är fruktansvärt. Vidriga människor finns det gott om. Du är fantastisk på alla vis som finns, det är inte dom. Kram s

  Svara
 • Hej! Jag har aldrig kommenterat här förut men nu måste jag bara. Du verkar vara en snäll och omtänksam mamma, en ödmjuk människa med gott hjärta. Tycker allt som har med näthat att göra är fruktansvärt. Fy skämmes vuxna människor som beter sig på det här sättet. På nåt sätt är det ändå synd om dem själva. För hur bra kan man egentligen må när man måste klanka ner på andra? Stå på dig Hannah, din blogg är grym.
  Kram från Maria i Alingsås.

  Svara
 • Vad arg och ledsen jag blir att vuxna människor skriver så här om dig! Det värsta är att vuxna speglar ju hur barnen blir sen.
  Jag känner inte dig men jag har läst din blogg i många år. Genom det vet jag att du varken är bimbo, hora eller lössläppt utan en fantastiskt stark kvinna, fru, syster, vän och mamma! Som sagt, vuxna speglar sina barn och dina barn verkar vara helt fantastiska! Så de som skrivit detta till dig verkar inte alls läst din blogg utan har bara bildat sig en uppfattning på lösa rykten och stereotyper.
  Eloge till dig för att du är stark och vågar visa dem ryggen!

  Svara
 • Jag förstår inte detta näthat, ved är det som driver dessa människor? vad får man ut av att vara så elak mot en annan människa?….
  Du om någon är väl så himla kärleksfull med din familj, man och barn.
  Jag förstår inte hur dom kan skriva sånt här. nej, strunta i alla dessa dumma elaka människor. Förstår att det är svårt men försök. Du vet att det dom skriver är osannt.
  Jag är egentligen mot tatueringar, Men att skriva sin mans namn är jättefint <3
  KramKram

  Svara
 • Ja du, även om man tror att man hört det mesta så häpnas jag fortfarande över hur folk kan med att komma med så elaka kommentarer. Kan lova att ingen av dem skulle törs stå och säga såna saker till dig face to face, men bakom skärmarna så finns det inga gränser.
  Nej fram för mer kärleksbombning på nätet, det känns bättre för både den som skriver och för den som läser det 🙂

  Svara
 • Näthat är ngt viktigt som man måste prata om mycket!
  Vuxna människor som talar om för barn hur de ska bete sig och själva sitter bakom sin skärm och ”hatar” andra är bara fruktansvärt elakt och fult 🙁
  Usch!!!

  Svara
 • Jag tror att dessa människor inte mår så bra i sig själva därav finns ett behov av att trycka ner andra och på så sätt höja sig själva. Sorgligt att läsa kommentarer likt detta. Och för mig obegripligt att de uttrycker sig så helt öppet med namn och bild.

  Svara
 • Tragiska människor som orkar att trycka ner människor som de inte känner 🙁 Jag står för lika värde , det lär jag mina barn och då är det även upp till mig att vara ett föredöme för dem .. Kan man inte skriva något snällt kan man lika bra vara tyst !
  Det är bra att ni står upp för detta .. för att detta med bloggar och alla är vi offentliga mer och mer med facebook och liknande och om vi inte sätter gränser på rätt sätt nu som kommer blivande generationer få det mycket värre än vad det är idag ..

  Svara
 • Man borde kanske tycka synd om dessa människor som skriver så.Dom har förmodligen ett väldigt tråkigt liv.Förstår inte vad människor får ut av att vara taskiga mot andra.Det handlar ju så klart om avundjuka! Du har definitivt inget att skämmas över i ditt liv.
  Många kramar till dig och din familj!

  Svara
 • Jag har skrivit det förut och skriver det igen, du verkar vara en sån himla fin mamma! Tar hand om dina barn på det sätt som var och en av de behöver. Så tråkigt att dessa hatare finns, hur man ens orkar vara så negativ och elak. Snacka om att ödsla energi! Jag gillar din blogg jättemycket och du är cool!! Lycka till med debatten! 🙂

  Svara
 • Jag tycker det är viktigt att inte fortsätta blunda för detta. Dessa människor med all hat inombord skrämmer mig verkligen big time. När jag blev chef för ett par år sen fick jag för första gången i mitt 40-åriga liv känna på vad det innebär att bli mobbad och trakasserad. En av mobbarna är mamma till två barn som inte alltid haft det så lätt i skolan. Hon har berättat om möten med rektorn och eventuella polisanmälningar. Jag brukar tänka som din man skrev igår, hur ska vi kunna lära våra barn att vara mot andra som man själv vill bli behandlad om de vuxna förebilderna är mobbare själva? Den grupp som ofta får ett rosa skimmer över sig och ses som goda människor är just småbarnsmammor med där ser man, det går inte att kategorisera människor i grupper. De människor som är bittra och missnöjda med sina liv har en benägenhet att ge sig på andra människor om de får chansen. Det spelar ingen roll om de är unga, gamla, män, kvinnor eller föräldrar. Bra att du är orädd och kämpar mot mobbing, kränkningar och hot. Undrar vad de skulle säga om det vore deras söner eller döttrar som fick utstå sån skit? Och så en sak till, varför besöker de bloggar de inte gillar? Motsägelsefullt.

  Svara
 • Hej Hannah! Var längesen jag kommenterade nu, men jag följer dig dagligen 🙂
  Ja, herregud vad det finns mkt skit på nätet! Tänker med på alla tonåringar som blir mobbade och uthängda av varandra. Är helt förundrad över hur kvinnor är mot varandra. Även om det är män med, så är det sån rivalitet bland kvinnor. Kanske inte konstigt att det är männen som fortfarande styr på arbeten, har högre lön etc, så som vi håller på! Din syrra är väl med rätt utsatt på hennes blogg? Tycker det är mkt dålig stämning bland hennes kommentarer.
  Här är det i stort sett alltid en bra stämning, bra!! Så tråkigt att du fått så mkt skit genom åren. Tror inte ens att folk tycker så mkt egentligen utan det blir på låtsas bakom skärmen och nån slags samhörighet att gemensamt gå emot någon annan. Starka och trygga människor gör inte så! Stå på dig och ta inte åt dig!! Fin gest med din tatuering.
  Sköt om dig kram!

  Svara
 • Vilka osmakliga människor det finns alltså! Jag blir riktigt illa berörd av att läsa vad vissa människor (vuxna) kommenterar. Du är en vacker och helt fantastisk kvinna Hannah och tycker ditt inlägg va otroligt bra! 🙂 Du är precis lika som vem som helst och ska absolut inte behöva ta emot allt negativa bara för du är en offentlig person.
  Beundrar dig nåt enormt♥
  Ta hand om dig och din vackra familj, ni utstrålar så mycket kärlek och värme!
  Kram och fortsatt fin söndag
  /Therese

  Svara
 • Att detta aldrig kan ta slut, hur långsinta kan människor egentligen vara..? Långsinta över nåt som de inte ens själva varit med om, eller har med att göra.
  Även om näthatet inte går att stoppa helt, så är det väldigt positivt att ni diskuterar detta!
  Du är fin som du är och du är världens bästa mamma som gör så gott du kan. Precis som andra mammor gör. Stor kram! <3

  Svara
 • Hej finaste Hannah!
  Nu blir jag tvungen att kommentera! Blir så jäkla irriterad av att läsa vad folk har skrivit. Förstår mig inte på dessa idioter till människor! :/ Problemet är att dom är så förbaskat avundsjuka på dig och ditt liv! Så ta inte åt dig, även fast det är svårt! Du verkar vara en helt fantastisk mamma och du ska vara stolt över dig själv!
  Tack för en superbra blogg!
  Kramar till dig! / Madde

  Svara
 • Hej Hannah ! Jag brukar sällan kommentera inlägg men kände idag när jag läste ovanstående att nu får det F-N vara nog!! Jag blir riktigt förbannad när jag ser kommentarerna du kopierat in från Aftonbladet! Som du skriver så kommer det att falla tillbaka till dem på något sätt, det är jag helt övertygad om! Fortsätt vara den starka och fantastiska person som du är!! All kärlek till dig och dina nära!! Kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Bra skrivet! Jag kan säga helt ärligt, att jag har haft många fördomar om dig innan jag började läsa din blogg på Mama för en herrans massa år sen. Jag tyckte väl kanske lite som många av de kommentarerna du har fått. Jag var som de flesta andra, jag dömde dig utifrån den bild som media skapat om dig. Du vek ut dig, opererade dig osv.
  En dag läste jag din blogg på Mama av ren slump och jag ändrade mitt sätt att se på dig från den stunden. Jag tyckte du va en varm och genuin människa. Det fick mig att försöka sluta döma människor som man inte känner. Jag slinker ibland dit ändå, på vissa människor, men jag försöker att inte döma mer. Man har ju oftast så himla fel, som tur är! Jag är jätteglad att jag hamnade på din blogg, för jag har fortsatt att läsa dig sen dess. Går in på din blogg flera gånger om dagen! Du känns ärlig och genuin. Min enda önskan är att du skulle blogga lite oftare! Hahahaha.. Du känns, vågar man säga det, normal på nåt sätt. Du försöker inte vara någon som du inte är. Du spelar inte över, du tuffar inte till dig, du är helt enkelt dig själv. Det gillar jag! Lycka till hos Beatrice Ask. Det är bra att detta kommer till ytan.

  Svara
 • Men vilka j-la idioter det finns!! Jag blir så himla ledsen när jag läser vad dom skrivit.. Har dessa människor ingen empati och medkänsla?! Jag vill inte sjunka till deras nivå men har sån lust att skriva både det ena och det andra.. Kram Hannah och var dig själv!!

  Svara
 • Jag skäms ibland över att vara människa pga dessa typer.
  Hoppas verkligen att ni kan komma fram till någonting på mötet, men framförallt att människor tar sitt förnuft till fånga och börjar behandla folk som dom själv vill bli behandlade… även på nätet.
  STOOOOOOR KRAM till dig fina Hannah och din härliga familj!

  Svara
 • Har egentligen inte mycket att tillföra efter alla kloka och välformulerade inlägg. Vill bara rikta ett tack till dig och din man för att ni lyfter denna debatt! Stå på er!

  Svara
 • Bra skrivet Hannah!

  Svara
 • Helt sjukt hur vuxna människor kan bete sig. Hur kan man lägga sin energi på att skriva elaka kommentarer? Om de stör sig så mycket på dig kanske de inte skall läsa om dig heller. När det säger att du är fåfäng och gör kejsarsnitt för att inte förstöra din kropp är det så uppenbart hur avundsjuka dem är på att du är smal och snygg efter att ha fött fyra barn. Vissa människor säger elaka saker till/om andra för att de själv skall framstå bättre. Berätta det för dina barn och visa dem alla fina komentarer istället.

  Svara
 • Kan inte förstå att man kan säga något så ont om en person, dessutom om någon de aldrig mött eller pratat med. Undrar hur de mår i sig själva egentligen, de måste ha något behov efter uppmärksamhet känner jag. Usch nej, önskar att sånt här inte förekom, det sårar så hårt.
  Jag hoppas att du inte bryr dig om vad som sägs även om det måste vara svårt. Oavsett vad som skrivs eller sägs är du en otroligt fantastisk person med ett hjärta av guld. ♥

  Svara
 • Nä jävla vad förbannad jag blev. Fick hjärtklappning av alla idioter

  Svara
 • He, Hannah!
  Jag fick en chock när jag läste detta inlägget om hur vuxna människor skriver om andra. Pinsamt! Det bevisar mer vad dem är för människor. Dig och magdalena har jag gillat från allra första gången jag såg er i tidningar och tv. Ni är så vackra och det strålar värme ur er, ni är verkligen kärleksfulla det märker man genom bloggen. Du är perfekt som du är, både som mamma och fru. Vad negativa människor skriver är uselt och försök att hoppa över vidriga kommentarer från vidriga människor, den sista idioten är inte född än!
  Jag älskar din blogg och det räcker med att se en bild på dig så blir man glad och inspirerad 🙂
  Önskar dig allt väl i livet och skit i de sura trista folket!

  Svara
 • Blir alldeles ledsen när jag läser det vissa har skrivit om dig 🙁

  Svara
 • Hej Hannah! Det du pratar om är extremt viktigt och det är bra att regeringen har börjat diskutera det här nu. Jag är själv 22 år och jag kan förstå vad du menar med att det var yngre tjejer som skrev elaka kommentarer. Detta pågår fortfarande och jag är så trött på människor, många i 20-25 årsåldern, som sitter och tycker och tänker om folk som de inte känner. De tror att de vet allt men det visar sig senare att de inte har en aning om hur det egentligen står till. Att attackera andra människor, äldre som yngre, är alltid fel. Det är som du skriver, man tar alltid åt sig och minns de elaka kommentarerna och det är de man tänker på när självförtroendet dalar. Det har jag gjort många gånger. Det man behöver försöka komma ihåg är att problemet ofta ligger hos den som skriver, det handlar om deras osäkerhet och dåligt självförtroende. Det är svårt att tänka så alla gånger men man måste. Det har hjälpt mig under de senaste åren att gå vidare med mitt liv och acceptera vem jag är.
  Jag känner inte dig Hannah, förutom genom din blogg som jag har läst varje dag i flera år, men av det jag har sett så tycker jag att du verkar som en väldigt stark människa. Man kan se att du bryr dig om din familj och dina vänner och du sätter alltid dina barn i första rummet. Du är varm, rolig och du bjuder verkligen på dig själv. Fortsätt på samma sätt och fortsätt att vara sig själv!
  Sedan vill jag samtidigt ta tillfället i akt och tacka för din blogg. Jag har en liten tyngre period bakom mig och jag har känt mig nere den senaste tiden men din blogg har alltid gett mig en ljusglimt i vardagen. Jag tycker alltid att det är lika roligt att gå in och se vad du har skrivit! 🙂
  Ha det bäst.
  Kramar, Emelie

  Svara
 • själv har jag aldrig fattat varför folk måste kommenter på allt. Förstår inte varför kändisars liv är intressant att hänga ut. Och förstår def inte varför vissa kändisar ställer upp på visa intervjuer och reportage när det faktisk handlar om deras privatliv.
  jag vet heller alrig om jag ska skratta eller vad när man läser komentarer som ’vem fan bryr sig?’, Uppenbarligen bryr de sig iom att de klicka på en länk där det står att Si har gjort Så, sen har de tagit den extra tiden att faktisk skriva en kommentar.. seriöst..

  Svara
 • Asså herregud vad händer med människorna?!?!
  Vad har rätten att sitta och kommentera massa elaka saker om dig, blir så ledsen när jag läser vad alla skriver om dig!:'( vuxna är förebilder för barn, jag är 15 år.
  Du ska iallafall veta att du är grymt fin och säkert världens bästa mamma! Oh dina barn är bara fööör söta!
  Ps. Din blogg äger! Puss oh kram<3

  Svara
 • Så skrämmande hur folk kan uttala sig om andra!! Vi vet ju att många människor som mår dåligt eller är missnöjda med sin tillvaro har en viss benägenhet att ta ut det genom att lägga sig i andra människors liv och levene. Jag tror det är i princip omöjligt att komma åt den klick människor som gör på det viset o det är väl sociala mediers baksida. Otroligt sorgligt naturligtvis, men jag tror tyvärr inte att man kommer att komma åt problemen. Det kommer alltid att finnas människor som mår dåligt och som därmed kommer att ta ut sin ångest på andra och för dessa människor är det ett otroligt bekvämt sätt att göra det på. Jag håller med dig Hannah om att det är synd om dessa människor som lägger ner tid på att uttrycka sig nedlåtande och outbildat om andra. Du kan tänka dig vilket fattigt liv de lever. Ha en skön kväll!

  Svara
 • Bra skrivet hannah! Det är inte riktigt klokt hur vissa vuxna beter sig, å tänk att endel av dessa säkert har barn, vilket föredöme. Det e skillnad på att ha en åsikt å vara genuint elak. Å varför i helvete ska folk kommentera korkat om din tatuering, säger de till folk de träffar på stan att de har fula kläder åxå eller, antagligen inte för det vågar dem nog inte. Alla får tycka vad de vill, men man behöver inte alltid säga exakt vad man tycker i alla situationer. Om det är någon som är korkad så är det dem som sitter å kommenterar elakt, de har säkert riktigt tråkiga å meningslösa liv, annars skulle de ha bättre saker för sig!

  Svara
 • Fyf*n… Jag blir både så arg och ledsen på samma gång när jag läser detta.. Jag kan inte förstå att vuxna människor beter sig på det viset som dom gör! Jag är själv bara 18 år och jag känner mig mognare än de flesta vuxna människor för jag VET att man inte skriver fula ord till någon. Jag vet också om att man inte mobbar folk, för tänk om den mobbade hade varit en själv? Hur roligt hade då det varit liksom..
  Nej, ni som är vuxna och håller på att skriva dumma och fula saker till/om Hannah borde faktiskt skärpa er och vara ett gott föredöme för oss ungdomar istället!!! Ni borde verkligen veta bättre än såhär!!
  Fortsätt vara såhär stark Hannah. Det är en av de bra saker som gör dig till en underbar förebild!! Tack för att du är den du är! Stor kram <3

  Svara
 • Jag tycker du verkar vara en så snäll och ödmjuk person. Fina barn och en underbar man. Trist att människor mår så dåligt att dom måste hacka och mobba andra. Tydligen är det något som saknas i deras liv. Kram på dig och din fina familj❤

  Svara
 • Jag tycker det är så hemskt med alla dessa människor som tar sig rätten att trycka ner andra människor.

  Svara
 • Hej!
  Jag brukar aldrig kommentera de bloggar jag läser men jag tycker det är hemskt hur man kan skriva sånt som du gav exempel på.
  Jag gillar din blogg och jag hoppas att du kommer att fortsätta skriva 🙂

  Svara
 • Usch vilket svin den sista kommentatorn är. Gött att du visar namn och bild. Skäms på er!
  Visst jag kan ha andra åsikter än er bloggare men det skulle aldrig falla mig in att kränka folk på det sättet som dessa kommentarer gör. Man kan ha en sund debatt och tycka olika utan att vara elak och äcklig som en del gubbar tycks ha varit.
  Hoppas ni går till botten med det här och att folk inser att deras näthat kan få konsekvenser. Vuxna människor. Man blir mörkrädd.

  Svara
 • Ja, visst ska vi ha yttrandefrihet, men någon måtta måste det vara! Jag hoppas att det blir en lagändring. Lagarna hänger inte med i teknikens framfart.
  Jag har två små döttrar och allt detta man kan läsa om näthat gör mig så rädd. Hur ska jag kunna rädda tjejerna från detta?!
  Du är vacker, klok och har humor. En slående kombination!
  Människorna bakom dessa kommentarer mår inte bra!

  Svara
 • Fruktansvärt!!!! VUXNA MÄNNISKOR??! Jag finner inte ord, och måste ge er alla ”elitbloggare” en stor eloge för att ni fortsätter blogga trots sånt här lågintellektuellt beteende hos våra medmänniskor.
  Keep up the good work!!! <3

  Svara
 • Hej! Blir chockad och illa berörd när man läser dessa kommentarer. Hoppas vi kan få stopp på detta elände. Skickar massor med styrka till dig och Peter. Kämpa på !

  Svara
 • Ja du Hannah vad fan säger man???? hade en vision när jag var barn att vuxna människor snackar ju inte skit ojojoj kan man ha mera fel?? ju äldre man blir ju mer skit snackas det…..
  Du och Peter har verkligen äktenskapstycke 🙂 jag tror absolut att det kommer vara ni livet ut… och hur fan orkar man som människa kommentera hur många barn du har med hur många män??? va fan har det med saken att göra, jävla rikspuckon. Jag vet själv att jag tyckte att du och din syrra va väldigt blonda och storbystade när ni ”kom ut” men va fan jag var typ 14 då och det var också d ända jag tyckte….. de som har skrivit att du e korkad etc följer uppenbarligen inte din blogg och ser vilken underbar person och mamma du är och vilken underbar man du har 🙂 och barn såklart 🙂 Your the best Fuck the rest 😉 //Auss*** 😉

  Svara
 • Hej Hannah,
  jag tycker du verkar vara en av de varmaste, klokaste människorna jag korsat väg med.
  Blir chockad av det jag ser/hör i ditt inlägg och antar att de som gör detta mår väldigt dåligt.
  Du gjorde väldigt okloka val när du var ung men det är inte rättvist att du blir anklagad för det nu.
  Hemskt ledsen för din skull!
  Du har en underbar familj, hoppas det styrker dig!
  Stor Kram

  Svara
 • Jag har läst din blogg ett tag, kan säga att i början hade jag förutfattade meningar hur ditt liv och hur du var. Efter att fått lärt ”känna” dig har jag helt ändrat uppfattning du är en underbar människa som har ett bra liv, fin man, fina barn. Elaka kommentarer här tror jag kommer av avundsjuka människor som inte har ett eget liv, utan mår bra av att få ösa ur sig sitt missnöje och då vänder man sig mot människor som har ett bra och avundsvärt liv.
  Fortsätt att delge oss godbitar ur ditt liv!
  Det är första gången jag kommenterar på någon blogg, men kände att nu är det dags!

  Svara
 • Hej
  ett tips om du vill skydda dina barn, vilket jag inte alls tvivlar på att du vill. Sluta blogga! Sluta ställ upp på olika events och reportage. Sluta sök offentligheten.

  Svara
 • Så du menar att jag ska anpassa mig för andras rättighet att näthata? Det är genom sådana tankebanor världen står stilla och inte hittar lösningar på problem.

  Svara
 • Fruktansvärt att vuxna människor beter sig på detta sätt. OCH som du säger Hannah så är det säkert så att de är de första att kommentera och agera när skolorna har möten ang mobbing. Fruktansvärt… Du verkar vara en stark och klok kvinna, för du vet väl att vad som definierar oss som människa är inte vad vi har som jobb, hur vi har levt våra liv eller vad vi har för bagage med oss utan hur väl vi reser oss upp efter ett fall. Efter hur du beskriver och som vi har läst om dig så har du haft många ”fall” i ditt liv men ändå lyckats stå rakryggad och skaffa dig ett lyckligt liv. Så sträck på dig och var stolt över den du är och att du har så otroligt många pappor till dina barn 😉 för utan dessa pappor så hade du inte haft dina älskade barn. Tack för att du och Peter har öppnat upp en sådan här plats för oss kvinnor som är SÅ trötta på detta näthat. Stor kram från en 5-barnsmamma med 2 hela pappor till dessa 😉

  Svara
 • Hej Hanna!
  Bry dig inte! (Lätt för mig att säga) Men än är inte den siste idioten född. Är det ingen som tänkt på att om nu är allt som de kallar dig för, ändå har 4 fantastiskt fina barn. Allt du skriver om vad du/ni gör med barnen. Helt fantastiskt, fortsätt så. Tyvärr så tror jag att det antingen beror på ren avundsjuka eller enfald. Om det nu är så att man har barn med olika fäder, är det väl man har tänkt sig från början i ett förhållande. Snarare kan det väl vara så att vissa män inte klarar av att ta sitt ansvar utan bara drar när det blev en konsekvens av deras handlande. Detta trots att man ibland varit tillsammans i flera år.
  Nä, jag håller på dig. Du har alltid ett uppmuntrande ord till oss bloggläsare.
  Stor kram.
  //Ing-Marie

  Svara
 • Fina fina Hannah! De som kommenterar läser uppenbarligen inte din blogg för hade de gjort det så hade de sett hur fin, äkta och ödmjuk du är och en sådan underbar och stark mamma. Jag känner mig alltid glad och inspirerad när jag läser dina inlägg! Bra att du tar upp detta, dessa stackars människor måste ju ha väldigt tråkigt på dagarna för att orka lägga tid och energi för att bara så arga… KRAM

  Svara
 • Hej fina Hannah! Har inte varit inne på ett tag för datorn har strulat. Men det du skriver är fruktansvärt men tyvärr sant. Ska jag vara ärlig, vet jag inte varför kvinnor behandlar varandra som de gör. Jag är nog den första att berömma någon om jag gillar t.ex.deras frisyr, klädsel el. annat. Det är ju det vi ska göra istället för att mobba o ”hata” varandra. Kvinnor ska hålla ihop som ni verkar att göra på Femme.
  Så du fina, försök att inte ta åt dig, för det är människor som är avundsjuka och vill se ut som dig, vara DIG. Låt dem inte förstöra dina dagar, för det som de en gång gjort mot någon kommer tillbaka till dem själv, på ett eller annat sätt. Så sluta aldrig vara DU, lika fin både på in och utsidan!Må så gott o var rädd om dig! Kram

  Svara
 • Jättebra att du skriver från hjärtat och tar upp detta ämne, det finns så många fega och korkade människor där ute som är så bittra och inte fattar att de sårar andra människor med sina ogenomtänkta ord. Vet precis vad du menar med att känna att även om 99% är bra så ser man tyvärr den 1% mest och den sårar. Stå på dig och du vet väl om att du är värdefull.

  Svara
 • Hannah!
  Vik dig inte för alla elakheter på nätet. De som säger att du får skylla dig själv i offentlighetens rum har så fel. Det är som att beskylla en tjej för våldtäkten om hon har en ”för kort kjol”.
  Kämpa, stå på dig och fortsätt vara du!
  Kom ihåg att de som fäller elaka kommentarer ofta har problem med sin egen självkänsla.
  Kram i massor.

  Svara
 • Fy fan! Jag blir illamående! Vilka jävla idioter det finns rent ut sagt! Du är fantastisk Hannah!

  Svara
 • Jag tycker du har skrivit bra och jag håller med dig. Har också så svårt att förstå att de helt öppet med bild och allt kommenterar som de gör, även om jag tycker det är bättre än att vara anonym, men förvånad blir jag. Skulle jag se någon jag känner skriva ngt liknande så skulle jag tänka att jag inte vill ha med den att göra. Att det är så fruktansvärt skämmigt. Tänker särkilt på kommentarerna du fick när du låg på sjukhuset. Jag la mig faktiskt i den diskussionen. Det var så svårt att förstå och inte bli upprörd.

  Svara
 • Fy faaaan. Och särskilt fy för Micke, som också bor i Fuengirola, som kommenterat 2 gånger. De borde alla leva som jag lär mina barn; Om du inte har något snällt att säga….Var då tyst!!
  Vuxna människor…..att de inte skäms!!!!!
  Kram Jess
  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  En bild säger mer än tusen ord

  Svara
 • Micke = Mike menar jag…

  Svara
 • Jag tycker det är helt sjukt hur man kan som vuxen skriva sånna saker!!!! Tack för en jätte bra blogg och du verkar vara en underbar person och mamma!!!!!! KRAM

  Svara
 • Alla bör se till sig själva innan man kritiserar andra. Jaga dom som inte tar hand om sina barn, knarkar, super och slår och HJÄLP de utsatta barnen, missbruka inte orden dålig förälder pga av att man inte gillar en person. Dessa patetiska människor med dessa påhopp är också de som inte pratar högt när det väl gäller! Fegisar.

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag måste säga att detta är verkligen skrämmande!! Vilka små ynkliga människor som kan skriva (och förmodligen skriver) så…
  Oavsätt vad så måste jag bara säga att jag älskar verkligen din blogg, den är super inspirerande för mig och du är en fantastisk person! 🙂
  Kramar
  /Ida Dahlqvist

  Svara
 • Jag fick faktiskt ståpäls när jag läste kommentarerna.Vi är alla olika och dom som har ont av vad tex du gör behöver inte läsa din blogg. Jag tycker det är inte klokt att hoppa på en människa på det viset. Jag tror säkert att du är en bättre mamma än många andra Att tex lämna bort sina barn en kväll/helg är för mig naturligt. glad mamma- glada barn och man är ju faktiskt mer än mamma.Såg att du fått skit för det också..Mina barn är 19 och 16 år gamla. Dom har gått ur face book båda två för där skrivs så mycket elakt så dom vill inte läsa.Jag förstår inte vad man får ut av att hela tiden kränka andra människor. Det finns så många trevligare saker att göra.Jag läser din och flera andra bloggar på Femme med glädje. Kul att ni finns och dom som retar sig skulle behöva tänka efter en gång hur dom själv skulle må efter att bli illa behandlad!

  Svara
 • Usch, jag fick en klump i magen och blev uppriktigt ledsen när jag läste kommentarerna du visade 🙁 Vad är det för fel på folk? Är det avundsjuka? Feghet? Osäkerhet? Eller är de helt enkelt bara elaka och dumma?
  Finns inget ”ordspråk” som stämmer så bra som den gyllene regeln ”Så som du vill att andra skall vara mot dig, så skall du också vara mot dem!” Detta borde präntas in i våra barn i förskolan så de alltid bär med sig detta i bakhuvet. Så viktiga ord!! Respekt, ödmjukhet och vänlighet kommer man långt med.
  Jag tror dessa elaka personer mår rätt dåligt, inget människa som mår bra och är lycklig kan väl ha ett behov att klanka ner på andra?
  Även om du är en känd och offentlig person så är det väl klart du tar åt dig. Ingen vill bli kallad nervärderad, framför allt inte i sin mammaroll. Förstår att det inte bara är att skaka av sig och glömma. Men de har fel!!! De vet inte vad de pratar om! Jag känner inte dig personligen, läser endast in blogg. Men jag känner ändå i hjärtat att de har fel.
  Många pappor till sina barn? Ja, det kan hända, men är du den enda??? Är det bättre för barnen att växa upp i en kärnfamilj utan kärlek, med bråk och hårda ord? Nej så klart inte! Skilda föräldrar har massor av barn idag, och de verkar må rätt bra ändå! Bara för att du separerat innan betyder ju inte det att du måste separera från Peter!
  Stor kram!

  Svara
 • Du är fantasti och stark! En fin och intelligent mamma och kvinna! Detta vet jag utan att ha träffat dej. Om man lägger ner så mycket tid och energi på att näthata andra har man garanterat inte ett eget liv som är allt för intressant. Stå på dej! Kram!

  Svara
 • <3 styrkekram <3

  Svara
 • de som skriver illa om dig är såklart avundsjuka, på ditt liv, ditt utseende, dina fina barn, din fina man.
  De män som skriver ner dig gör det för att de vet att de aldrig, aldrig någonsin, skulle kunna få en kvinna av din kaliber att falla för dem, det är ju så tydligt!

  Svara
 • Hur orkar dessa negativa människor! Du gör ett toppen jobb med din blogg, verkar vara en skön oerson och en underbara mamma till din barn! Fortsätt med det du gör och låt dessa människor motivera till ett fortsatt bra jobb!!
  //Jenny

  Svara
 • Väldigt bra skrivet! Själv skulle jag aldrig kunna klanka ner på en annan människa vare sig IRL eller nätet, tyvärr är det bara avundsamma, bittra och människor med dålig självkänsla som fyller sitt eget tomrum!
  Du är grym Hanna, glöm inte det

  Svara
 • Kram till dig Hannah!
  Kan inte föreställa mig hur hemskt det måste vara att läsa all skit som skrivs…
  Du är en toppentjej! Läser din blogg varje dag som jag tycker så mycket om!
  Kram

  Svara
 • Bra inlägg! Näthatet är hemskt. Skrämmande att så många vuxna människor ens orkar lägga energi på det. En stor del är nog avundsjuka! Gillar din blogg som tusan, du är en vacker och värkar vara en varm människa.
  Det som jag är lite skeptisk till är hur alla offentliga personer vågar visa sina barn på bilder. Det är jättekul och se dina fina barn. Men jag får tanken att tänk om någon av alla dessa galna människor som finns skulle vilja hämnas och då välja att ge sig på de käraste man har. Men samtidigt kan man ju inte gå och va rädd för allt, men jag är lite fånig så där 🙂 tack för en bra blogg som jag läser varje dag 🙂 stå på dig!
  Kram från en 28 årig 2 barnsmamma i Karlstad!

  Svara
 • Jättebra skrivet Hannah! Du är en fantastisk kvinna! Varm, engagerad och oerhört omtänksam! Det vet jag som haft äran att ha dig hemma i mitt kök;) Allt gott och stor kram till dig och din fina familj!

  Svara
 • All kärlek till dig Hannah!

  Svara
 • illa! illa mår jag när jag läser detta! det är rent ut sagt förjävligt att vuxna människor ska få bete sig så här. har följt dig, din syster och nästan alla dina bloggare på femme i flera år.
  har tagit del av era liv och så många tips ideer och ffa pepp när jag mått riktigt dåligt i perioder! därför läser jag era bloggar, att kunna få ta stöd anonymt av starka kvinnor i min egen ålder betyder så mycket kan jag lova.
  kan iof förstå att mer provocerande bloggare kan få utstå kommentarer och uppror i sina kommentarsfält, men inte ni livsstilare liksom!
  nej fy fan jag blir så ledsen och besviken på allt löst folk. så nu tycker jag vi kvinnor slutar titta snett och racka ner på andra kvinnor! vi gör så gott vi kan ju! så styr upp något så vi bloggläsare kan hjälpa till! och tänk på tjejen som inte orkade längre och tog sitt liv! och hennes anhöriga! tänk er själva att bli av med ett barn på det viset! fy!
  nu är det dags att reagera!
  tack hanna för en helt fantastisk blogg!

  Svara
 • Otroligt fint och bra skrivet! Jag tycker om dig utan att känna dig <3
  Kram Madde

  Svara
 • Du är ju en super kvinna och mamma som tar hand om 4 barn och allt vad det innebär! Jag tycker du verkar extremt stark och verkar ha ett underbart givande liv! Avundsjuka finns överallt! Stå på dig!

  Svara
 • Dina ord kan få en främling att le och göra en människa lättare till sinnes. Varje tillfälle framför en person är ett tillfälle att visa medmänsklighet. Varför skulle du välja något annat?

  Svara
 • Bra skrivet!!! Mitt i prick!! Har själv en blogg där jag får anonyma (såklart!!) inlägg ibland. Förstår inte vad personen/personera i fråga får ut av detta…. Sura och bittra är precis vad dom är!!! Bra att du lyfte detta!! Kram

  Svara
 • Hej
  Tänkte bara skriva att jag tycker att du verkar vara en underbar människa och mamma <3
  Mvh Denice

  Svara
 • Det är en sak jag försöker lära våra barn – säg inte något på ”nätet”/sms som du inte skulle kunna säga öga mot öga.
  Jag går in på bloggar för att jag gillar att läsa dem. Lämnar sällan kommentarer men nu kan jag inte låta bli. De bloggar jag inte finner intressanta återkommer jag heller inte till. Varför lägga energi på det?
  Tyvärr är det väl så att många har förutfattade meningar om andra människor men det är väl i många fall avundsjukan som talar. Men med det menar jag _inte_ att det är rätt att mobba och tala skit.

  Svara
 • Jättebra skrivet! Man läser ofta om näthat, men självklart blir det extra påtagligt när man får läsa dessa elaka människors kommentarer. De har förmodligen också barn och oj vad näthatet kommer frodas om deras barn går i samma fotspår. Tack för en toppenbra blogg Hannah och i mina ögon verkar du vara en underbar mamma!
  Kram

  Svara
 • Ja… Att folk bara orkar! Blir alldeles tårögd av hur elaka folk är! Men som sagt, det kommer tillbaka på dem själva. Fint skrivet Hannah. Keep up the good work! <3 <3 <3

  Svara
 • Hej!
  Väldigt tråkigt att läsa sådan skit 🙁 Jag har också 3 pappor till mina barn och jag slipper allt skriverier för jag är inte känd.
  Men man har fått höra det bakom min rygg 🙁 Fegt och tråkigt!Men man går vidare fast det svider i hjärtat att höra och läsa sådan skit.
  Jag lovar att dom som skriver lever säkert inte ett felfritt liv..
  Hoppas du skakar av dig allt och fortsätter som vanligt som den underbara kvinna och mamma du är <3
  Ses på torsdag kram

  Svara
 • Fantastiska Hannah, det gör mig så ledsen att du än en gång ska behöva ta upp detta. Det finns ingenting ont som inte för med sig något gott! Hoppas att du denna gång minns de 99% positiva kommentarerna! ❤ Kram

  Svara
 • Älskade, fina Hannah!
  Näthat är något jag lätt hamnar i diskutioner om!
  Hur välbekant man än må vara finns det aldrig någon anledning till obefogat påhopp.
  Blir så vansinnigt ledsen när folk tycker kända profiler skall få ”stå ut”
  Varför i h-vete då???
  Så fruktansvärt obegripligt!
  Många kan lära sig leva med det och se bort, glömma vid nästa sekund.
  Själv sitter sådant kvar så länge!
  Genom att kunna gömma dig bakom en skärm och vräka ur sig vad som helst.
  Störta navkdelen med sociala medier.
  Du är en fantastisk människa som förtjänar massor av cred!
  Kramar T 🙂

  Svara
 • Du är en förebild. Jag vet att du är en bra mamma, jag träffar många föräldrar i mitt arbete som sjuksköterska på en Barnklinik. Alla människor borde inte få skaffa barn, så är det tyvärr. Men så har jag aldrig tänkt när jag läst din blogg, att du på något sätt skulle vara en dålig mamma. Vilken tur att du lyckats få så fina barn. 🙂 Jag hade mest tänkt skriva ”kram” som kommentar men så kom det en massa mer ord….

  Svara
 • Hannah! Är en trogen läsare till din underbara blogg men lämnar sällan något spår men efter ditt inlägg om alla konstiga kommentarer du tvingas ta emot så vill jag bara skriva att vi är så många som njuter av din blogg. Och jag förvånas att det finns så många vuxna idioter som inte väljer ett annat forum om dom nu är så negativa mot dig, små människor är precis rätt namn på dem. Tycker du är en stor förebild som förälder och mamma. Snygg, vältränad, trevlig och alltid schysta kläder, imponerande! Keep going;-)!

  Svara
 • Kan bara hålla med. Bra skrivet Hannah. Kan ju bara hoppas att det hjälper också.
  Kram
  Jennie

  Svara
 • Jag känner ju inte dig men utifrån det jag ser och läser på din blogg, är du nog den fina människa som alla bittra människor hade behövt i sin liv. Med fler som du i världen hade vi haft en vänligare stämning. Det jag reagerade på i ”artikeln” i AB igår var valet av bilder i anknytning till texten. Varför inte välja bilder från ditt arbete för barn i världen? Riktigt dåligt av dem. Fortsätt vara den du är.

  Svara
 • Hej,
  Kul att du tänkte på det. Oavsett vad som skrivs om mig använder media bilder från Slitz eller Café. De är tydligen fortfarande intressant.
  Kram

  Svara
 • Stackars dig som får stå ut med så mycket skit. Du vet väl om att du är värdefull!
  Kram Anna

  Svara
 • Pinsamma människor hoppas att de skäms ögonen ur sig,men det har de väl inte vett till. Skrämmande hur dåligt de måste må och vilket trist och innehållslöst liv de måste ha. Du är en så sjukt snygg person dessutom verkar du vara en väldigt fin människa. Det är väl tyvärr en kombination som är jobbig för vissa människor. Det är ju dock deras huvudvärk så fortsätt med ditt lyckliga liv och var glad för det som du har!

  Svara
 • Vad bra skrivet!!!!! Folk är så fruktansvärt snabba och hårda på att döma utan att riktigt tänka efter. Trist att du fortfarande ses som en sönderopererad blåst bimbo. Det räcker verkligen att träffa dig en enda gång, så slås man av hur äkta, varm, rolig och naturlig du verkar vara:)
  Folk verkar inte heller läsa eller lyssna på riktigt vad andra vill få fram. Vet t ex ibland när jag läst Martin Melins blogg. Han har ju verkligen tänkt till med mycket av det han skriver. Läser man ordentligt så borde det inte gå att missuppfatta, men ändå rycks saker ur sitt sammanhang, hamnar på löp och folk kommenterar hårt och så fel!!
  Minns också hur jag reagerade på folks kommentarer på AB när du var svårt sjuk efter Vida’s födsel. Detta är ju bara en liten liten del av allt som skrivs och tycks, men även detta lilla är väldigt upprörande… Önskar så att folk generellt kunde bli ordentligt mycket mer ödmjuka:)
  Kram

  Svara
 • Mycket bra skrivet Hannah!
  Jag tycker du är en underbar förebild och en fantaskisk mamma!
  Kram

  Svara
 • Det värsta med dessa människor är att det förmodligenr deras barn som mobbar i skolorna.
  Små små människor som är så avundsjuka och bittra på sitt eget liv. Undrar vad Tommy Anderssons chef på Saab AB tycker om att han skriver en sådan kommentar.
  Stå på dig Hannah. Ni har en helt underbar familj. Stor kram
  Sara

  Svara
 • Jag sitter här och gapar som värsta fågelholken. Alltså på allvar…..Det finns alltså människor som helt öppet med namn och bild skriver oförskämdheter om andra människor. Jag är helt chockad.
  Skickar över en styrkekram till dig och alla andra som får utstå sådant trams. Kram Mia

  Svara
 • Kan inte föreställa mig hur det skulle kännas om alla skrev så elaka saker om mig som vissa knäppisar skriver om dig. Det säger väl mer om den som skriver så dumt än om dig! Är man så elak kan man ju inte må bra!! Tack för att du står ut Hanna 🙂 kram på dig

  Svara
 • Ord kan såra så fruktansvärt mycket. Och den som drabbas kan få leva länge med det. Undrar vad dom som skriver sådana elaka saker skulle säga om man konfronterade dom öga mot öga? Det är lätt att gömma sig bakom en skärm och skriva. Nä då skulle dom nog inte vara så kaxiga. Avundsjuka är nog en stor del. Mycket som du har fattas dom. Känner inte dig, men du verkar utstråla sån värme och kärlek och det svider nog för en del. Stå på dig och låt ingen få knäcka dig och din familj. Kram.

  Svara
 • Kommenterar aldrig men detta är för j…! Du är fantastisk Hannah och jag följer dig dagligen. Kommer på bloggträffen på torsdag, ska bli jättekul att träffa dig och dom andra fantastiska bloggarna.
  Du är stark. Mvh Sofia

  Svara
 • Kram !

  Svara
 • Fina Hannah! All styrka till dig! Kramar

  Svara
 • Måste erkänna att jag inte var ditt största fan tidigare. Skamligt nog kan jag inte ens säga varför men ska jag analysera mig själv så landar det nog i ren avundsjuka. Avundsjuk på en vacker tjej som alla killar ville ha. Så istället för att tänka på hur du kunde vara som person så var det yta och missunnsamhet som fick ta över. Hoppas innerligt att jag kan uppfostra mina 3 flickor (med 3 olika pappor :-)) att glädjas åt andras lycka och framgång, lära känna en person innan man kommer med en ”dom”
  Började läsa din blogg och det krävdes inte mer än ett inlägg innan jag förstår (utan att över huvud taget känna dig) vilken fin människa du verkar vara, en go mamma och medmänniska.
  Hoppas du och din familj kan slippa dessa påhopp i framtiden för det går över mitt förstånd hur man orkar sätta sig och skriva allt man tänker och som man vet kommer såra en annan människa.
  Tack för en fin blogg och att vi får ta del av ditt liv.
  Stora kramar Gabriella

  Svara
 • Tragiskt se hur vuxna människor beter sig på nätet! Man har ingen rätt att dömma människor efter vad som skrivs i t e x nätet eller i tidningar utan ens lärt känna personen i frågan!!!! Alla har ett förflutna men det innebär inte man ska trycka ner människor.
  Hannah fortsätt med du gör i livet finns många här på nätet som står bakom dig och gillar dig som person oavsett vilket förflutna du har för det spelar ingen roll! vi alla har ett förflutet och gått olika vägar för komma där vi är idag i livet!!!
  Tack för du finns…

  Svara
 • Stor kram till dig!

  Svara
 • Jättebra skrivet!
  Kram

  Svara
 • Bra skrivet! Gillar dig skarpt! Ta ingen skit!

  Svara
 • Fy, jag är helt mållös och chockad. Att man tar rätten att skriva nå´t dyrligt om en annan människa som man aldrig har träffat, baserat på vad som hände för 15 år sedan. Osmakligt!
  Tack för en bra blogg och en bra debatt!

  Svara
 • Jag brukar inte kommentera så ofta på bloggar men ibland måste jag.
  Hur kan man döma en människa utan att ha gått i deras skor? Hur kan man döma en människa utan att ha levt deras liv?
  Bara för att man läser Aftonbladet så känner man ju ingen.
  Jag tycker att det är trevligt att läsa din blogg o se dina instagrambilder. Ni verkar ha en underbar sammanhållning i familjen!
  Ha det bäst!

  Svara
 • Svara
 • Det är bara ren avundsjuka ! Alla önskar att dom såg ut som dig efter 4 barn 😉
  All lycka till dig 🙂

  Svara
 • Har nog aldrig varit inne här och kommenterat men hittade hit via Bloggkommentatorerna. Blir riktigt arg över människor som är vuxna som borde veta bättre än att sitta och skriva elaka eller göra sjuka påhopp.
  Har aldrig blivit utsatt för något på internet men däremot i arbetslivet. Har jobbat inom kundservice och en gång ringde en man och kallade mig för både det ena och det andra för att något hade gått fel i vår service. Av samtalet framgick att han hade en dotter. Han var fruktansvärt obehaglig och aggressiv. Jag tänkte att det sjuka med det här är att han har barn. Och är det så han vill att hans dotter ska bli behandlad när hon kanske får ta ett servicejobb; att få höra att hon är ett ryggradslöst kräk som förtjänar att dö.
  Det är samma sak med sådana kommentarer, de gör det okej att bete sig respektlöst mot varandra. Att agera efter sina fördomar om andra. Vad de får ut av det är för mig en gåta, man mår knappast bättre av att vara elak mot andra människor.
  Är i alla fall roligt att höra att det är en bra stämning på den här bloggportalen. Är övertygad om att människor som bryr sig om varandra kan nå mycket, mycket längre än de som inte gör det.
  Tack för ditt arbete för att verka för acceptans för olikheter och respekt för varandra!

  Svara
 • Brukar aldrig kommentera men nu gör jag det. Kämpa på ! Du och din syster är värda all respekt! <3

  Svara
 • älskar din blogg och att få följa ditt liv 🙂 Tycker du är en helt fantastiskt mamma och fru <3 Ta ingen skit från dessa hemska människor! De är ren avundsjuka! Du är grym!!

  Svara
 • Mycket bra skrivet av både dig och din man. Men, vilken tur att du har en arm till om du ska byta ut honom 😉
  Så sjukt skrivet, vilka hemskt elaka kommentarer om dig, verkliga påhopp. Jag tycker faktiskt synd om dig och kan inte tycka att du e värd att ta sån skit. Hoppas att ni kan komma fram till något i politiker samarbetet. Om ni vill ha med en icke offentlig person i debatten så är jag med. Har i hela mitt liv varit politiskt intresserad och brunnit för många frågor. När jag var 11 år skrev jag brev till Carl Bildt som då var stadsminister och klargjorde mitt motstånd till att Öresundsbron skulle byggas. Men nog om mig. 🙂
  Vill även påpeka kommentarerna om kejsarsnitt som de skrivit att du skulle ha gjort för kosmetiska skäl. Inte någon av dem har genomgått ett kejsarsnitt det förstår jag för är det något som lämnar fula ärr, smärta och en extra mage som hänger utanpå ärret så är det kejsarsnitt, jag talar av erfarenhet. Jag tycker du är en fantastisk person, en godhjärtad själ med mycket empati och kärlek till dina barn. Jag skänker dig en extra tanke ikväll och hoppas det hjälper till något.

  Svara
 • Det ”roliga” är att jag aldrig gjort kejsarsnitt. Och ändå skrivs det att jag gjort det för att jag är så fåfäng. Man slutar aldrig förundras. Tack för stöttande ord.
  Kram

  Svara
 • 2 barnsmor med 2 olika män å får också höra vassa kommentarer ibland:-( men i ditt fall är jag övertygad om att det ofta är avundsjuka! Du är söt å har 4 fantastiska barn å en fin make. Tyvärr klarar inte alla av att se andra lyckliga å då måste de trycka ner andra. Sorgligt! Kram på dig å ta igen skit. Följer dig på din blogg:-) kram från en mamma på 36 år. //Malin

  Svara
 • Bra skrivet Hanna. Man mår illa av att läsa de vidriga kommentarerna som skrivits om dig och jag förstår att det dessvärre finns värre kommentarer än dessa. Styrka till dig. Kram

  Svara
 • Jag blir helt mållös och nästan lite illamående över hur vuxna människor kan uttrycka sig så här mot någon annan.
  Mycket bra skrivet Hannah! Jag håller med dig till 100% Undrar vad det är som driver någon till att skriva så här, måste vara ren avundsjuka i grund och botten.
  Jag känner ju inte dig personligen, men har följt din blogg sedan du var gravid med Liv. Väntade då själv mitt första barn och fick oxå en liten tjej 🙂 Tycker du verkar vara en fantastisk person och fin mamma mot dina barn. Är så roligt att läsa din blogg, för även om vi lever i skilda världar på ett plan så har vi mycket gemensamt på ett annat.
  Så tack för allt du ger genom ditt skrivande.
  Ha en fortsatt härlig söndags kväll.
  Kram från Jenny

  Svara
 • Vill bara tillägga att du är en mycket inspirerande kvinna/mamma/människa och jag kommer fortsätta vara en trogen läsare av din blogg, så jag hoppas inte du slutar skriva.
  Jag är en lycklig mamma till en prinsessa och en liten prins, och det är extra kul när du skriver nåt från vardagen och man kommer på sig själv att sitta och små le litegrann och känna igen sig i så många situationer och händelser.
  Styrke Kramar till dig och din familj!!!!

  Svara
 • Fruktansvärt… Vem skulle inte ta illa upp av de kommentarerna? Jag älskar din blogg, sättet du skriver och den kärlek du överöser dina barn och din man. Avundsjukan gör oss människor elaka och ondskefulla.. Tycker du verkar vara en otroligt fin människa. What goes around, comes around. Många kramar till dig och de dina♥

  Svara
 • Hannah!
  Bra att du lyfter frågan. Vi måste alla dra vårt strå till stacken för att komma till rätta med det här problemet. Visa att vi inte accepterar angrepp på andra människor, kända som okända. Det gäller på nätet såväl som på gatan. Det är ledsamt att läsa vad människor skrivit om dig. Så starkt av dig att använda deras onda ord i ett gott syfte. Du verkar vara en så fin och godhjärtad tjej och en underbar mamma. Allt gott!

  Svara
 • Heja dig Hannah! Jag blir mörkrädd när jag ser dessa kommentarer. Att vuxna människor beter sig såhär. Man vill bara gråta.. Du är toppen och en förebild för oss mammor!!

  Svara
 • Usch för sådana människor. Men som du säger, jag tror också på karma, allt kommer tillbaka på något sätt. All kärlek till dig Hannah! Du verkar vara en underbar person!! Kramar

  Svara
 • Fina Hanna! Har aldrig kommenterat i en blogg förut men jag blir alldeles mållös över hur folk beter sig … Men som andra skrivit innan så är d bara avundsjuka för du är otroligt vacker o har en fin familj och verkar vara en underbar mamma o fru,och de är så synd att vi människor inte kan glädjas åt varandra isf att säga så mycke dumt som bara sårar.. Bra skrivet av både dig och Peter! Stå på dig o va den du är för du vekar vara en jätte fin människa! Tack för en bra blogg! Stor kram till dig/Carolina

  Svara
 • You go Hanna!! Skit verkligen i de där
  Idioter som skriver såna elaka saker!! Kör ditt race; du har så många som tycker om
  Dig och läser din blogg. Jag känner inte dig men jag tycker du verkar vara en väldigt sympatisks, jordnära tjej med en super mysig familj!! Du inspirerar mig iallafall!!

  Svara
 • Usch det är hemskt att vuxna människor ska hålla på så här men i grund och botten så är det dom som mår dåligt. Människor som klankar ner på andra är dom som är avundsjuka och mår sämst. Jag tycker du är hur grym som helst.. Jag är själv mamma till ett barn.. Livet kan va tufft ibland.. Men så läser jag din blogg och livet känns en aning lättare 🙂 man blir fylld av liv och inspirerad till att göra bättre ifrån sig och orka mer 🙂 Jag kan tänka mig att det är inte lätt att ta all skit.. Men tänk på dom som du faktiskt inspirerar så mycke genom att bara skriva om din vardag. .tyvärr är det ju oftast vi som inte kommenterar så mycket utan bara läser 🙂 fortsätt vara den du är! Kram Tina

  Svara
 • Hej Hannah, det gör ärligt talat ont i mitt hjärta när jag läser ditt inlägg. Hur kan vuxna människor ha så mycket hat inom sig och vara så elaka!? Det är så fruktansvärt tragiskt så det finns inga ord. Jag känner inte dig mer än vad jag läst i din blogg och kan av det säga att du är en fantastisk mamma som bryr dig om dina nära och kära! Du har ett hjärta av guld fyllt med omtanke för dina medmänniskor och speciellt de som haft mindre tur på vår jord! Det är synd att dessa tragiska människor vägrar se denna sida och istället målar upp en helt annan, overklig bild med hjälp av sitt hat och sin osäkra insida. Jag hoppas att du kan skaka av dig alla dessa hårda ord och istället se att de flesta andra har en helt annan och bättre bild av dig! Kram

  Svara
 • Tack för att du håller huvudet högt och inte backar undan, för det har du min beundran och respekt. Mina sympatier hade du haft oavsett. Hoppas du får fler att växa upp och inse att nätet kräver mer och inte mindre eftertanke än facetime. Heja Hanna!

  Svara
 • Av mej får du en värmande kram♥ /Lena

  Svara
 • Hej Hannah!!
  Känner med dej, som du skriver att pojkarna kan läsa det som skrivs, en verklig mardröm!!
  Kan inte förstå varför man lägger tid på att läsa bloggar, artiklar eller var dessa hemska människor snokar fram och dessutom tar sej tid att reta och bedömma ”kändisar”?? Som både du o Peter skrev att förmodligen sitter dessa kvinnor på föräldrarmöte och instämmer att mobbning är fruktansvärt! Tycker du är en fantastisk mamma och bloggar till min o många med mejs glädje!
  Många kramar till dej!!
  //Sofia

  Svara
 • Tycker det är helt otroligt att vuxna människor beteer sig på det viset! Helt skrämmande! Precis som du skriver, de här människorna sitter på föräldramöten och diskuterar mobbing och själva är de inte ett dugg bättre!!! Det är en skrämmande utveckling och vad kan vi göra åt det? Finns väl inga svar mer än TÄNK innan NI skriver – det sårar så fruktansvärt! Alla är vi olika och jag tycker så mycket om att läsa om dig Hannah – hade jag inte gjort det hade jag slutat att följa dig ;)! Stå på dig och försök att inte låta någon trycka ner dig! Ta hand om dig och din fina familj <3

  Svara
 • Jag blir chockad fast jag vet att nätmobningen brett ut sig och enligt min åsikt eskalerat lavinartat sen bloggarna växte sig stora. Jag är ingen offentlig person och kan aldrig identifiera mig vid dessa kommentarer. Jag läser sällan kommentarerna själv. Jag har en blogg men har aldrig fått såna ord tillbaka. Jag beklagar å dessa människors vägnar. Jag skäms!
  Jag vill säga några ord om hur jag uppfattar dig när jag läser din blogg. Jag tycker du verkar vara en överlevare. En fighter som älskar barn och kärleken. Det tycker jag är fint! Alla har vi varit 16 år. Det definierar inte hela ens liv vad som hände då!! Hur kan någon tro det?
  Vi är alla människor med ett förflutet. Vi har alla känslor och får tampas med livets bergochdalbana.
  Jag tycker det är en fin kärleksförklaring att tatuera sin arm med makens namn. Det betyder att du tror på er kärlek och framtid ihop. Det beundrar jag. Många är så förutseende och rädda idag. Vågar inte tro och älska fullt ut!
  Jag hoppas att Beatrice Ask initiativ leder till nåt riktigt bra. Jag huller er som tar upp kampen och som vågar fortsätta leva i offentligheten trots detta näthat!
  Tack för att du delar med dig!
  Stor kram på dig och familjen
  Från Linda i Helsingborg

  Svara
 • Vill bara säga att jag tycker att Du är en otroligt vacker och stark 4 barns mamma va stolt över dig själv.
  Det finns tyvärr alltid avundsjuka människor som är fula i munnen.
  Varma kramar
  Ronja

  Svara
 • Hej;) Har läst din blogg ett tag nu men har aldrig kommenterat förrän idag. Jag blev väldigt illa berörd av detta ämne och vill be om ursäkt för mina medmänniskor som tyvärr intevet bättre än att sitta och döma ut nån som dom inte känner. Tack för en fin blogg och ja har oxå fått uppfattningen att du e en fin mamma och fru. Min största beundran har du som kan jonglera så med vardagsproblem me 4 barn. Har själv 2 och är väldigt förrvirrad:) Styrke kram från mig

  Svara
 • Kära Hannah! -Jag citerar Buddah.. You will not be punished for for your anger, your anger will punish you… Jag tycker det säger det mesta om dessa förlorare. Genom femme skänker du mig och alla dina läsare glädje,humor och kloka ord varje dag! Låt inte dessa elakheter ta plats i ditt liv utan tänk istället på oss hemma i stugorna som läser din blogg varje dag och älskar det! Stor kram

  Svara
 • Folk är inte kloka! Blir både arg och ledsen över att vuxna människor beter sig så otroligt illa. Jag gillar dig Hannah och tycker du verkar vara dn väldigt varm, kärleksfull och härlig person! Tänk om folk lade lika stor energi på att peppa och boosta varandra istället, vore fantastiskt!

  Svara
 • Blir så fruktansvärt ledsen och illa berörd av deras inlägg. Hur kan dem? Varför? Hur kan man för det första tänka sådana vidriga tankar som vissa av de gör, och sen, HUR kan man välja att framföra det? Jag kan knappt formulera mig känner jag, jag finner inte rätt ord för känslan.
  Vidrigt.
  Hoppas att du vet att vi är många som kommer med enkel okomplicerad genuin kärlek här på din blogg, ge aldrig upp något och stå på dig Hannah.
  Kram Chanel.

  Svara
 • Hej Hannah, får ont i magen när jag läser vad du skriver. Sorgligt med vuxna människor som är så dömande. Blir så ledsen, speciellt över kommentarerna kring din förlossning. Något sådant ska ingen behöva höra eller ta.
  Bra att du och andra som utsätts kommer att diskutera med justitieministern och jag hoppas att det blir en hårdare reglering om hur man kan uttrycka sig på nätet och även ett ansvar på aktörer tex Aftonbladet som låter sådana kommentarer vara publicerade på sidan.
  Kramar & styrka till dig

  Svara
 • Hej Hannah!
  Blir så ledsen när jag ser vad folk skrivit..herregud vilka grejer ni får stå ut med.
  Det e bra att politikerna får höra o se hur det går till på nätet. Jag har absolut ingen förståelse för sånna människor..de vill bara förstöra för andra. Beteendet (att göra andra ledsna)känner man igen från förskolan,eller hur?
  Jag hoppas du o din familj njuter av vårvädret.
  Många styrkekramar från Cia i Skåne

  Svara
 • Jag skriver aldrig någon kommentar i någons blogg.
  MEN, nu är jag förbannad på detta näthat.
  Att läsa bloggar på nätet är väldigt enkelt, man
  läser de bloggar man tycker om, de bloggar man
  tycker mindre om behöver man inte läsa och än mindre
  lämna någon elak kommentar!
  Fega, fega människor. Hoppas att det i framtiden
  blir lättare att komma åt dessa människor via lagen och
  ge dem dyra böter!
  Och förresten Hannah, när jag var 16 år var jag en rökande, smygdrickande, blonderad tonåring som gjorde div. saker som jag aldrig
  skulle göra idag. Som för många andra ordnade det upp sig och jag lever
  familjeliv med barn och man idag och är tillräckligt klok för att inte
  nätmobba mina medmänniskor.
  Må detta näthat få ett slut! Tack för ordet!

  Svara
 • Fy fan (ursäkta språket) vad ledsen jag blir!!
  Du vackra, modiga, roliga kvinna som bjuder på dig själv och din fina familj!
  Jag känner dig inte, läser bara din blogg varje dag, men tycker att du är helt underbar!
  Det gör mig så ledsen att du får utstå sådana kommentarer, de trodde ja faktiskt inte!
  Dumma naiva ja trodde inte att vuxna va så elaka mot varran.
  Å tyvärr så är det nog så att dom som beteer sig så inte är dom som går på föräldramöterna och pratar om mobbing, oftast är de så att ”problem” barnens föräldrar inte går på mötena, nånstans lär sig barnen att det är ok att mobbba och vara elaka, å de syns ju vart dom lärt sig de nånstans!
  Jag hoppas verkligen att du inte tar åt dig de minsta lilla! Att du vet att det finns människor här ute som bryr sig om dig å din familj och vill dug väl!
  Fortsätt att vara precis den du är!
  Massa kramar!!

  Svara
 • Jag är mållös Hannah! Klart du har känslor som alla andra och jag vet hur ont jag får av små saker som ligger och gnager i själen då man fått erfara obetänksamma ord. Mina erfarenheter är en droppe i havet i jämförelse med det du och många med dig fått erfara. Jobbar som lärare och man kan inte nog poängtera i skolan hur kraftfull ordets makt är och att man måste tänka många ggr innan man tar sig rätten att formulera sitt tyckande offentligt. Att du trots dina erfarenheter vill och orkar blogga och gör det med glädje är vi många som är tacksamma för. Du delar med dig av livets goda och svåra och det inspirerar, hjälper och glädjer många! Visst är debatten viktig och nödvändig! Kram från Gävle

  Svara
 • Hej Hannah! Jag måste säga att jag känner mig lite chockad över att läsa vad personer skrivit om dig. Självklart har jag förstått både på din och andras bloggar att ni får utstå en del, men detta var ju helt sjukt! Jag läser sällan kommentarerna och har därför lyckats missa en del… Hur som helst, så är det hemskt! Att man bara vill smutsa ner sig så genom att skriva elakt, kan jag inte förstå! Du verkar vara en fin och go människa. Och en kärleksfull mamma! Stå på dig! Kram:))

  Svara
 • En stor kram till dig 🙂 människor som är elaka beror ofta på avundsjuka. Du har hur mkt som helst som många andra skulle vilja ha. Du e snygg, framgångsrik mm det sticker i folks ögon.

  Svara
 • Hej
  Att vuxna och troligen föräldrar själva skriver dessa saker är helt galet, någon Mike F skrev dom märkligaste saker jag läst…. är det så att deras liv går ut på att trycka ner andra så mycket som möjligt för att må o känna sig lite bättre själva…. 4 barn med 3 pappor OCH!!!!! det är så man skäms när man läser vad människor tror dom har rätt att skriva/säga till andra.

  Svara
 • Fy vilka elaka kommentarer. Varför skriver man så om andra människor? Det måste bottna i att de mår dåligt själva. Jag har inga ord för detta……..Varför lägga sig i hur andra människor lever sitt liv? Bra Hanna att du öppnar upp för diskussionen: NÄTHAT! Det är många som är drabbade! KRAM

  Svara
 • JAG ÄLSKAR DETTA INLÄGG! SÅ BRA SKRIVET!

  Svara
 • Hej!
  Jag har aldrig delat några av de urdumma åsikterna om dig.
  Jag tycker du är en fantastisk mamma till 4 otroligt vackra barn.
  Att dom har olika pappor, än sen?! Vem har med det att göra? Min pappa har barn med 3 kvinnor och han har då aldrig blivit dömd för det. Alla är syskon och minst lika älskade för det!
  För mig är näthat (eller allt hat) ännu ett bevis på att det är vi vuxna som gör fel från början.
  Hur ska barn kunna skilja på rätt och fel när inte ens vi kan göra det?
  Jag är 26 år och skäms så otroligt mycket att både män och kvinnor som är äldre än mig varken vet eller bryr sig om hur man är en god medmänniska.
  Skäms på dom!

  Svara
 • Jag brukar inte kommentera men måste bara säga att detta var så himla bra skrivet Hannah! Jag hade inte sett dessa kommentarer innan men ingen människa borde få sådana kommentarer, vare sig man är en offentlig person eller inte! Jag kan inte förstå hur vuxna människor kan sitta och skriva så elakt om en annan människa. För mig är det helt absurt!Jag blev så chockad över vad folk kommenterat om dig. Jag har läst din blogg ett tag nu och tycker du verkar vara en sån himla fin människa! Du sprider glädje och varje gång jag varit inne på din blogg känner jag mig glad och inspirerad 🙂
  Massa kramar!

  Svara
 • Så sjukt! Jag reagerar oxå starkt för att jag föreläser för åk 7 och uppåt på skolor och idrottsföreningar om självkänsla och ätstörningar. Om hur viktigt det är med självkänslan för att må bra och kunna lyfta någon annan. Att vi inte vinner något på att trycka ner någon annan.
  Många vuxna lyssnar på dessa föredrag med, ändå lär de sig inte tygla avundsjukan och uppmärksamheten.
  Jag skulle gärna också hjälpa till om jag kan, jag har kontaktat er förr då jag skriver mycket i ämnet och hämtar kunskapen bl.a. Från mina 15 år i anorexi, nu frisk och lärt mig jobba fram självkänslan och föreläser.
  Fortsätt vara de ni är , jobba med självkänslan, ni är vackra , snälla bra. Människor och ta för er. Ni är värda all framgång!
  Love Jea

  Svara
 • Men det är ju inte klokt att människor ens tänker sånna här elakheter!!
  Du är fantastisk! Punkt slut!

  Svara
 • Usch! Mår faktiskt dåligt när jag läser det här. Jag vet me mej att jag ibland kan säga saker som jag ångrat att jag sagt till människor i verkligheten alltså, jag pratar först och tänker sen i vissa lägen. Är både bra och dåligt, jag säger vad jag tycker men tänker själv ibland i efterhand att vissa saker va onödigt att slänga ur mej. Men att sitta och skriva ner nåt så elakt så känns de ju som man läser va man skriver innan man skickar och kanske får sig en tankeställare innan?? Förstår att du tar åt dej de skulle jag me göra, tycker bara att det är för jävligt för jag vet att ingen av dom här människorna skulle kunna stå för det dom skriver öga mot öga och det är skrämmande!

  Svara
 • Hej finaste Hannah!
  Fy fan vilka vidriga människor det finns, jag sitter här och blir jätte ledsen över det som avundsjuka jäkla människor slänger ur sig utan att tänka en enda tanke, bara för att dom mår dåligt själva så måste dom då vara elaka mot andra för att må lite bättre själv! Vidriga människor det finns, det är inte konstig att barn är elaka mot varandra när det finns så kallade vuxna människor som beter sig som skit mot varandra!
  Och Hannah bry dig inte om idioter, du är en fantastisk mamma det ser man t.om bara genom din blogg och allt fint du skriver, så Hannah håll huvudet högt du är helt fantastisk!
  Kramar <3

  Svara
 • Jag tycker att det är förbannat dåligt och tragiskt att vuxna människor beter sig så illa dolda bakom datorskärmen. Det finns så många ogina och i grunden olyckliga människor som tar det i uttryck genom att vara sånna jävla skithuvuden.
  Håll huvudet högt Hannah för det är inte du som ska skämmas.
  Tack för dina blogginlägg, för att du delar med dig av ditt liv och dina fina ord.
  Jag är en 27-årig tjej, som du kanske inte skulle tro vid första anblick, läser dig och tar inspiration och styrka genom det. Du är en förebild och symboliserar för mig en stark, cool, rolig och självständig kvinna och även en sårbar människa som jag tar inspiration av nu och för framtida liv och familjebildning.
  Kram till dig <3

  Svara
 • Jag förstår då inte hur man kan skriva så elaka saker om någon annan som du, Hannah har fått höra och läsa. Du som gör det här, tänk hur du själv hade reagerat på dessa hårda och osmakliga ord som du kanske så skriver om någon annan…
  Gillar man inte en person så behöver man inte skriva ner allt offentligt vad man tycker utan man kan faktiskt hålla mycket inom sig själv…
  Så många det finns som mår så fruktansvärt dåligt pg av det skrivs på nätet som en person och så många som bara ser en utväg ur eländigt genom att ta sitt liv…
  Jag beundrar dig Hannah och alla ni andra som orkar fortsätta blogga trots så många hårda ord som skrivs om er och vad gör/har gjort
  Varma kramar från Skåneland

  Svara
 • Jag mår sjukt illa av att se hur vuxna människor använder det skrivna språket och häver ur sig precis vad som helst.Hur är det fatt med dessa människor???Jag vill bara tala om för dig Hannah att jag ÄLSKAR dig och din blogg!!!Du bjuder in oss läsare på en liten glimt av dig och ditt liv och så finns det de som kan spotta ur sig vad som helst.Man behöver ju faktiskt inte gå in på din blogg och läsa än mindre skriva elaka kommentarer som inte gynnar någon.Nä usch och fy!Du verkar vara en alldeles underbar människa,mamma,fru och vän!Kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Har aldrig kommenterat här förut, men har läst en del… En sak som jag tyvärr alltid kommer att minns dig som är en incident som hände på en kryssning.
  Det var nån typ av event kryssning och jag var där med min dåvarande kille, och du var där med Mios pappa…ni var inte gifta än. Min kille och han hade nån typ av dyspyt och de började slåss, jag satt i hans knä när din kille kastade nåt emot oss som träffade mig och min kille. Jag blev jätte rädd…jag var bara 18 år då. Din blonda kompis, du och din kille började skrika åt oss och DU Hanna kallade mig för ”en billig turk hora” och ”blatte brud”!!
  DU kände inte mig och ändå ansåg dig ha rätt att kalla mig för allt det där…jag var helt shockad! Jag hade alltid sett dig och din syster som söta blondiner som var coola och alla killar ville ha er. Ni var lite sådär ängla lika…var aldrig avundsjuk eller så, tyckte faktiskt om er, eller nja, den bilden jag hade av er.
  Jag blev så imla ledsen och sårad av det du skrek åt mig…för visst ser jag inte svensk ut, men inte är jag en hora för det…och jag hade inte ens med bråket att göra. Din kompis försökte lugna dig genom att säga ”men gumman hon är bara en simpel blatte brud, hon är inte värdig dig”!!
  Jag vill att du ska tänka på hur du har betett dig mot människor en gång i tiden… Det är inte rätt att ta emot näthat! Men du har inte alltid varit snäll.
  Detta är över 10 år sen…ändå blir jag ledsen när jag tänker på det, för jag är inte en hora och du hade inte rätt att kalla mig för det eller nåt annat heller för den delen!
  Nu har jag talat om det för dig, nåt jag hållit inne med under rätt många år.

  Svara
 • Hej TB,
  Fy vad ont i magen jag får av din kommentar. Blir så ledsen.
  Precis som alla människor har även jag bett mig illa många gånger. Däremot kan jag med handen på hjärtat säga att min ex-man Daniel aldrig varit inblandad i slagsmål under vår tid tillsammans. Han är inte en sådan person. När det kommer till påhopp mot en person med invandrarbakgrund är det något jag vare sig gör eller gjort. Största anledningen är att jag inte dömer människor efter hudfärg och även med tanke på att Daniel har Marockanskt ursprung och är far till min son.
  Jag ber verkligen om ursäkt om jag eller någon i min omgivning inte visat dig den respekt alla förtjänar. Jag är som sagt långt från perfekt men jag dömer aldrig en person efter hudfärg, religion eller sexuell läggning. Mina vänner är en salig blandning från världens hörn och olika läggningar. Det är det som gör mitt umgänge intressant för mig.
  Kram
  /Hannah

  Svara
 • Hej!
  Jag har läst din blogg i flera år och har kanske skickat 2-3 kommentarer men aldrig negativa eller med påhopp jag tycker det är helt oförsvarbart att göra sådant i så fall sluta läsa bloggen. I detta fall om jag förstått saken rätt var det via AB i helgen som saker hänt jag har arbetat hela helgen från Fredag morgon tills nu sen Söndagkväll och ej haft någon koll utan såg ditt inlägg nu. Detta är ren mobbning och precis som du skriver hur hanterar dessa människor problemet i skolan? om vuxna beter sig på detta sätt ? vad skall de förmedla till sina barn? Kan bara säga att näthatet och hur man beter sig mot offentliga personer även sprider sig mot andra som ej är det men som på något sätt arbetar ut mot kunder på något sätt oavsett om du har kontakten med dem via mail eller telefon . Rent allmänt så verkar det som att om jag mailar eller ringer då kan jag snart säga och bete mig hur som helst oftast är de personerna helt fel ute de har själva missförstått eller ej haft koll på vad de gjort och sen vill man få hjälp att rätta till det.Nu är din situation som offentlig person mycket värre men hur man kan bete sig på nätet och via mail osv det genomsyrar allt om du ej står ansikte mot ansikte verkar en del tro att man kan häva ur sig vad som helst.
  Kram till dig!

  Svara
 • Hej Hannah! Först och främst, SKIT i det dessa puckon. Riktiga idioter! Avundsjuka miffon skulle jag vilja säga. Du verkar vara en fantastisk människa och framför allt en underbar mamma. Fortsätt vara du! Jag tog emot dig när du skulle föda Vida på DS förlossningen, innan Rebecca och Isa tog över hade jag och Ann-Charlotte hand om dig och redan då förstod jag vilken grym kvinna du var. Jag finns din oro för dina andra barn som tydligen befann sig i Kista Galleria och jag minns att du var så orolig för parkeringsgaraget och alla bilar där. Jag har läst din blogg länge och tycker det är lika härligt varje dag!
  Andrea

  Svara
 • Hej!!!!!
  Ja man undrar ju hur vissa människor är funtade som sätter sig framför datorn och skriver en massa skit om personer de aldrig träffat. Förmodligen har de inget eget liv och i brist på det lever de genom andras. Följer din blogg och tycker du verkar jättegullig! Kram Gunilla.

  Svara
 • Hej!
  För mig är du en förebild! Jag känner dig inte men du verkar vara en underbar, jordnära person och en fantastisk mamma!!

  Svara
 • Fruktansvärt!!!! Jag tänker lite såhär – haters gonna hate.
  Hoppas dina barn aldrig behöver läsa påhopp mot dig och att näthatet försvinner för det finns vi som gillar att läsa om din vardag, är tacksamma att du bjuder in oss till ditt liv och önskar er lycka, glädje & framgång i livet som familj 🙂
  Trevlig måndag!

  Svara
 • Helt ärligt gör näthatet mig mörkrädd och otroligt ledsen. Att vuxna kvinnor känner behovet av att trycka ner andra kvinnor. Skriva saker med ett enda syfte; att såra. Ibland kan jag tycka att hela jämställdhetsdebatten blir som att sila mygg men svälja elefanter. Vi krigar för lika lön, lika villkor, att bli betraktade som individer och inte ett kön. I andra änden skjuter vi kvinnor oss själva i foten.
  Det är så synd att så många kvinnor ska må dåligt idag, och ännu mer synd är att vi andra kvinnor är en bidragande faktor. Alla är så oerhört noga med att putsa på sin egen fasad och visa att jag är minsann kvinnan som hinner med allt – jag jobbar jämt, har en fantastisk familj, bakar mitt eget bröd, hittar på aktiviteter med barnet, har världens bästa förhållande osv osv. Om någon annan visar en spricka i sin fasad så är alla genast där och rackar ner.
  I mångt och mycket så tror jag att det är ytterst få som orkar med att leva det ”perfekta livet”. Jag tror att sprickorna i mångas fasader är så djupa att dom skyndar sig att peka på någon annan för att slippa fokus på sina egna brister.
  Så, vad gör jag för att göra allt bättre? Dels så tänker jag alltid ”behöver det här sägas? Behöver det sägas nu? Behöver det sägas av mig? Kommer det att bli en positiv följd av att jag säger det?” innan jag säger eller skriver något. Om svaret på någon av frågorna är nej så låter jag bli. Sen försöker jag att sprida lite värme på nätet genom att dagligen skriva ett par positiva kommentarer hos några av alla de bloggar jag läser. Och sist, men troligen viktigast – jag visar med stolthet upp sprickorna i min fasad, för hur djupa dom än må vara så bor jag i världens finaste hus ändå!

  Svara
 • Hej Hannah.
  många kloka ord!! Jag tycker du verkar vara en varm och kärleksfull människa och en helt underbar mamma, fru och vän. Jag ska vara ärlig och säga att jag hade en annan bild av dig innan jag började följa din blogg. En bild som var skapad genom media precis som du skriver. Jag är född 1970, så jag var ju med och följde din resa genom allt som skrevs om dig. Som tur är började jag följa din blogg och fick bilda mig en egen uppfattning. En helt annan en den som målats ut genom åren.
  Du ska bara sträcka på dig och vara stolt över den människa du blivit och är trots många tuffa stunder. Att ha barn med olika män är du ju absolut inte ensam om. Tycker det alltid borde få vara fantastiskt att bli mamma oavsett om man är tillsammans med sin drömprins och livskamrat eller ensamstående. Alla barn är lika efterlängtade och fantastiska och den största gåva någon kan få <3 Ingen kan ju till hundara procent veta att ett förhållande om det så är med sitt livs "match in heaven" kommer att hålla tills det är dags att somna in men vi måste ju alla få tro det när känslan är den rätta, annars har vi ju redan från början tvekat på oss själva och vår kärlek.
  Kan inte förstå vad folk får ut av att skriva kränkande och nedvärderande om andra. De måste må rätt dåligt i sina egna liv och känna sig lite misslyckade och på något vis må lite bättre av att få klaga på andra, sorgligt!! Vi andra får hjälpas åt att sprida en massa värme och kärlek i stället och försöka utpåna alla elaka gnällspikar. Om vi kan få dom att bli färre och färre så får dom ju tillslut sitta och gnälla för sig själva i stället och då är det kanske inte lika kul. Toppen att debatten väcks tycker jag för det är verkligen helt bedrövligt och sorgligt. Tror som sagt inte att någon skulle vilja utsätta sina egna barn för det samma och då borde dom ju föregå med gott exempel.
  Oj, bliv visst lite långt men det är lätt att bara skriva och skriva när man kommer igång med ett sånt här känsloladdat ämne. Tycker du är en klok, vacker och kärleksfull fin tjej i dina allra bästa år med en helt underbar familj. Njut av det så mycket du bara kan <3 En stor och varm KRAM till dig!!

  Svara
 • Hej fina Hanna, Jag läser ditt inlägg och får ont i hjärtat. Ska man få stå ut med vad som helst för att man är en känd person?! Som du skriver, du var 16 år gammal när du blev känd. Hur kan man hoppa på en 16-åring som är ett barn! Det värsta är när folk har åsikter om dina barn! Jag blev i alla fall varm i hjärtat när jag såg dig och dina fina familj på Koh Lanta när jag var där samtidigt och såg er vid flera tillfällen. En stor, kärleksfull familj! Stor kram till dig!

  Svara
 • Fy fan rent ut sakt att folk kan vara så elaka! Jag tycker att du verkar vara världens bästa mamma:)

  Svara
 • herregud. det finns många bittra därute som är avundsjuka för att de inte har ditt utseende eller har haft ett lika kul liv. Männen som kommenterar är bittra för att de aldrig kommer i närheten av en sådan vacker person som du(för du är verkligen slående vacker)
  Stå på dig. Förstår att du blir frustrerad och arg, många dömer utan att känna en person.
  Håller på dig. kram

  Svara
 • Hej Hannah,
  jag brukar inte kommentera men vill göra det nu. Jag läser din blogg dagligen sedan förra året när jag själv var gravid med min första och plötsligt hade mycket vilotid med telefonen. Anledningen att jag följer just dig är att jag blir stärkt och mår bra av härliga starka kvinnor – och främst mammor – med stort hjärta. (Såna som mig, hehe 😉 )
  I mina ögon verkar du vara en fantastisk mamma och människa. Ödmjuk, kärleksfull, mysig och rolig.
  Knäppt folk kommer tyvärr fortsätta vara som dom är. Det är en direkt spegelbild av deras egen självuppfattning och visar bara hur de själva mår. Men hoppas att några reagerar och slutar med sin mobbning.
  Du är värd att hyllas för den människa du är.
  Skitsnackarna fyller på sin egen karma.
  Kram

  Svara
 • Hej Hannah!! Jag läser din blogg mer eller mindre varje dag, men skriver sällan. Nu har även jag fått nog! Inte en enda människa skall behöva utstå hatet från andra människor. Men dem är själva avundsjuka och mår skit, så behöver dem ju inte kasta skit på andra. Du verkar vara en ödmjuk och bra mamma, så stå på dig!! Och att man sen har barn med fler än en pappa, vad gör det?? Livet är inte så enkelt som vissa tror. Kram från en läsare som är nöjd och inte kastar skit på mina medmänniskor, utan visar respekt!! Något som många inte vet vad det ordet betyder eller innebär!!

  Svara
 • Jag förstår inte hur man kan skriva såna saker utan att känna personen i fråga. Den bild jag har fått av dig är att du är en godhjärtad och omtänksam person. Men jag förstår att såna kommentarer sätter sig. Men jag tycker du verkar vara en härlig person. Kram

  Svara
 • Jag pratade med en vän häromdagen med anledning av hotfulla mail hon fått på jobbet. Hon ringde upp och då var tonläget helt annorlunda. Tycker alla borde tänka på vad man skriver på facebook, mail, bloggar mm. Det är lätt att glömma att det är en person man kommunicerar med! Inte bara ett ”digitalt send”.

  Svara
 • hej Hannah. Jag läser din blogg varje dag men kommenterar väldigt sällan. Nu känner jag dock att jag inte kan vara tyst. jag blir rent ut sagt chockad och väldigt ledsen när jag läser vilken skit du får utstå!! det är skärmmande hur vuxna människor kan uppföra sig på detta sätt. hoppas verkligen att de sitter och skämms nu när vi alla kan läsa vad de skrivit och dessutom se blider på de flesta av dem. jag mår bokstavligen illa när jag läser vad de skrivit. att dessutom män sitter och kommenterar din förlossning och det du fivk utstå är ju fan inte klokt, de har väl inte en susning om hur det är att fösa ett barn. jag vet precis hur såligt du mådde för jag blev också felstucken i samband när de skulle ta ett ryggmärgsprov då jag kom in med hjärnhinneinflammation. var sängliggande i drygt 1.5 mån innan de kom på det och fick först då utföra en bloddpatch. jag vet precis vad du gått igenom och du hade dessutom ett nyfödd som du ville vara med och ta hand om. Ggrrr jag blir så förbannad. alla ni idioter med era urbota dumma kommenterer kan väl görqa oss alla en tjänst coh hålla er här ifrån!!! ni förpestar för alla. har ni aldrig tänkt på sicka dåliga förebilder ni blir för barn och ungdomar när nu uppför er så här, ni lär dem att det är Ok att mobba andra! jag är så upprörd så det kokar!! Hannah, hopaps verkligen du inte tar åt dig för mycket av allt det här utan istället lyssnar mer på den positiva kritik då får. ajg tycker du verkar vaar en helt underbar mamma som verklgien gör allt för sina barn. jag är själv 2 barnsmor och inspireras varje dag av dig för ditt tålamod, din ödmjukhet, och framför allt din kärlek till alla i din närhet. Du är en stark,vacker och fantastik kvinna och mamma coh dina barn kan vara stolta över dig. kram och ha en underbar dag.

  Svara
 • Hej!
  Min sambo har också tatuerat in mitt namn på hans underarm. Jag började själv tänka att göra detsamma, dvs tatuera in hans namn.
  När jag läste sen att du tatuerat din mans namn, tänkte jag (helt ärligt) att om en sån vacker och fin tjej som Hannah gör det, så passar det mig också. 🙂
  Vi har två döttrar ihop och vad som än händer kommer vi alltid vara en del av varandras liv.
  Självklart har vi också fått kommentarer om tatueringen, men det är inget bryr oss om. Den är den största kärlekshyllning jag fått och vi båda är mkt stolta över den. Som en vän sa: ”den är ju finare än ett giftermål”
  Den bild jag fått av dig är otroligt kärleksfull mamma, älskad och inte minst så jäkla snygg!
  Så nej, det är inte dumt att tatuera in sin älskades namn, det handlar om att man insett vad som är viktigast här i livet. Kärlek.
  De handlar om avundsjuka rakt igenom, strunta i de idioterna och ta till er de fina kommentarerna ist. De fina kommentarerna är svårare att skriva än de elaka. Så uppskatta dem, ta till er dem, de är sällsynta i verkliga livet utanför tangentbordet.
  Uppmärksammar man inte de som är snälla, slutar de vara snälla. Signalerna blir ist att man får mer uppmärksamhet om man är elak tyvärr.
  Precis som i skolan, mobbarna får all attention och den mobbade får flytta på sig/byta skola.
  Fortsätt vara de ni är, ni verkar vara fantastiska föräldrar och äkta makar!! 🙂
  All kärlek till er & ha en underbar dag!!
  Kram!

  Svara
 • Hej:) det här med tatueringen tycker jag är en jätte fin
  grej.Jag har aldrig tidigare tänkt göra det,men nu har jag bestämt mig för att göra en
  som ett fint minne.I förra månaden förlorade jag mitt livs kärlek sen 19 år tillbaka
  han åkte ner till sitt hem land på kort semester fick hjärt problem och dog:(
  Detta är helt obegripligt eftersom vi inte visste han var sjuk:(
  Vi har 4 barn tillsammans och jag har aldrig haft nån annan!
  Så jag känner att jag vill ha hans namn intatuerat på mig<3
  Med vänlig hälsning, Sandra

  Svara
 • Hej,
  Har aldrig kommenterat här förut, men har följt din blogg ett tag nu och läser i stort sett varje dag 🙂
  Det är för mig helt ofattbart vilka kommentarer som vuxna människor skriver! Jag hade inte klarat av att inte påverkas av att läsa sånt… Det är så elakt! Min uppfattning om dig och din familj har jag också skapat själv utan att ha träffat dig, men jag tycker att du verkar vara en oerhört varm och kärleksfull person/mamma som värnar om din familj, släkt och vänner på ett fint sätt!
  Kramar

  Svara
 • Hej!
  Jag vill bara säga att jag är så otroligt frustrerad över vad folk skriver, hur har dom hjärta? Och vad vet dom? Hur kan vuxna vara så förbaskat elaka? Om du har varit med i Slitz är det väl ett tecken på att du har snygg kropp? (Det gör folk otroligt avundsjuka uppenbarligen!)
  ”Don’t judge my past if you haven’t walked my journey!”
  Jag är 22 och ser dig som en fin förebild för familjeliv och som kvinna oavsett vad tidningar skrivit om dig tidigare och vad man ”hört”. Du verkar så otroligt lugn och harmonisk med dig själv och din familj! Det är starkare än något annat!
  Kram

  Svara
 • Ofattbart! Jag har ingen som helst förståelse för hur människor orkar lägga energi på andra människor som de bestämt sig för att tycka illa om!? Hur orkar man läsa artiklar eller bloggar om/av människor som man tydligen stör sig på? Och ta sig tid att kommentera! All denna negativa energi kunde läggas på så mycket bra istället! Vuxna människor som inte verkar förstå att Hannah Graaf (i detta fallet) är en riktig människa med riktiga barn och riktiga känslor…
  Vi förfasas över att mobbing och våld går längre och längre ner i skolklasserna och så sitter vuxna människor bakom tangenterna och ber sig fruktansvärt illa åt. Bra att denna frågan lyfts!
  Hannah, du verkar vara en otroligt fin människa, med båda fötterna på jorden och alltid något fint att säga! En stor kram till dig!

  Svara
 • Hej Hanna!
  Jag blir alldeles matt när jag läser vissa kommentarer, hur orkar de!!Å mannen som skrivit, helt vidriga kommentarer! De kan ej ha ett liv, de måste vara avundjuka, men om de oxå har barn, borde de väl tänka, tänk om det var mina barn som möjöitbis, fick läsa sån skit om sin mamma!!
  Lägga ner tid och energi på att skriva sån jä….. skit, nä de borde fokusera på annat, skäms på er, både män och kvinnor som skriver så elakt om en annan person, usch!!
  Tycker om din blogg, du verkar vara en jordnära person, och väldigt varm och fin:):)
  kram kram

  Svara
 • Du är klok, du är vacker, du har empati, du är modig, du är stark, tyvärr så tror jag att de kommer åt dig för du är inte okänslig..
  Kram <3

  Svara
 • Jag fattar inte hur folk kan hålla på så där!
  Jag skulle aldrig få för mig att skriva sånna saker om en person (offentlig eller inte) oavsett vad jag skulle ha för eventuella fördomar! Man gör bara inte så!
  Mobbning är fel oavsett mot vem den är riktad! Har man annorlunda åsikter än nån annan får man väl ha det, men när man använder det och vänder det till person angrepp! Tror verkligenfolk att de har rätt att skriva sånt om folk! Det finns som sagt skillnad, och man kan hålla vissa åsikter för sig själv!

  Svara
 • Fina, fina Hannah…tänk om bara dessa människor kunde lära sig lite empati och ödmjukhet så skulle mycket av näthatet försvinna.
  Det lilla jag lärt känna dig bekräftar bara den bilden man får av dig här på din blogg. Du är en fin och ödmjuk tjej med ett stort hjärta och jag önskar att många fler vore som dig <3
  Många kramar
  Mirka

  Svara
 • Att jämnföra med sig själv hela tiden som ex, ja när jag gjorde si eller så, då blev det minsan så! Allt e bara ren och sköt avundsjuka. Ålder på människorna spelar ingen roll, det är bara människor som inte mår bra själva. Kommer jag på mig själv med att slänga ur mig någonting och tänker sedan efter varför, ja då va de ju avundsjuka:-) det är sorgligt att andra människor hoppar på andra människor på det viset, och som du själv skriver, att inte ens känna en person.
  Min svärfar kan säga om en sportstjärna, -äh henne har jg aldrig tyckt om!
  Då blir jag så otroligt förbannad, känner du henne? Vad får andra människor sig själv att tillåtas vräka ur sig saker och ting? Vi är väl mänskliga individer allihopa som ska hålla ihop och vara måna och rädda om varandra? Blir så otroligt ledsen av att läsa att människor verkligen kan vara så röka allt varandra.

  Svara
 • Att jämnföra med sig själv hela tiden som ex, ja när jag gjorde si eller så, då blev det minsan så! Allt e bara ren och sköt avundsjuka. Ålder på människorna spelar ingen roll, det är bara människor som inte mår bra själva. Kommer jag på mig själv med att slänga ur mig någonting och tänker sedan efter varför, ja då va de ju avundsjuka:-) det är sorgligt att andra människor hoppar på andra människor på det viset, och som du själv skriver, att inte ens känna en person.
  Min svärfar kan säga om en sportstjärna, -äh henne har jg aldrig tyckt om!
  Då blir jag så otroligt förbannad, känner du henne? Vad får andra människor sig själv att tillåtas vräka ur sig saker och ting? Vi är väl mänskliga individer allihopa som ska hålla ihop och vara måna och rädda om varandra? Blir så otroligt ledsen av att läsa att människor verkligen kan vara så elaka mot varandra.

  Svara
 • Hej! Det är så fruktansvärt hur vi vuxna människor kan behandla varandra. Jag blir så berörd! Näthatet är verkligen vidrigt och jag undrar hur dessa människor uppfostrar sina barn? Jag tycker du är fantastisk Hannah, du delar med dig av det vardagliga, påminner oss om att vara tacksamma och visar kärlek och omtanke. Fortsätt att vara du, tanka positiv energi och fortsätt att lev i kärlek <3 Många kramar till dig!

  Svara
 • Jag blir mörkrädd när jag läser detta. Inte konstigt att det finns mobbning och utanförskap bland våra barn när vissa barn har dessa människor till föräldrar.. Bittra avundsjuka vuxna människor som jag aldrig kommer förstå mig på…Kan dom inte bara gå och gömma sig i närmsta buske och inte komma fram igen så vi slipper deras tråkiga attityd och närvaro på nätet.
  Stå på dig fina Hanna tycker du verkar vara en helt fantastisk mamma och person. Stor kram

  Svara
 • Fy så arg man blir. Vilka hemska människor. Och visst är anonymt näthat hemskt men hur kan man stoltsera med namn och bild när man skriver sådana vidrigheter?

  Svara
 • Hej Hannah, jag fick aldrig chans att kommentera igår men jag har tänkt så mycket på det du skrivit. Tänk att det är så lätt för människor att tycka och hata när det sker bakom datorskärmen. Jag förstår inte människors avsky elelr kanske är det avundsjuka. Om det är någon person som jag inte tycker om, du slutar jag läsa om den personen. Det finns ett par bloggar av kända människor som jag slutat läsa för jag tycker dom burit sig konstigt åt men inte skulle det aldrig falla mig in att skriva något elakt. Det är väl upp till var och en vad man gör med sitt liv, störs jag av det så låter jag det vara. Om du vek ut dig som 16 åring har väl ingen betydelse för vad du gör idag och det har inte något som helst att göra med hur du är som mamma. Jag tycker du är en fantastisk inspirerande person och du verkar vara en riktig mysmamma, och en liten hälsning till din man Peter som också verkar vara underbart god. Jag är imponerad av hur du kan skaka av dig allt som skrivs om det, förstår att en del kommentarer kanske också upprör och sätter sina spår men jag hoppas verkligen att du i framtiden kommer slippa onda ord. Varför skriva onda ord till en god människa. Stå på dig, du är perfekt som du är! kram towe.

  Svara
 • Men HERREGUD, vad folk skriver elakheter!
  Att man ens tänker något sånt och sen känner att detta måste man skriva så alla ser…ofattbart!
  Som sagt offentlig eller ej, det är inte okej att skriva så!
  Ditt inlägg är jättebra skrivet, kanske får någon att öppna ögonen å se vad dom håller på med.
  Alla är vi människor o har ansvar över hur vi uttrycker oss.
  Man får tycka olika men personangrepp är ALDRIG okej!
  Massa kramar till dig.

  Svara
 • somDet sägs ofta att barn och tonåringar inte kan bete sig…
  Hur ska dom lära sig när förebilden är som de som som
  Beter sig så illa. I detta fall även mot någon man inte känner,som man bara bestämt sig för att hata.
  Man får försöka trösta sig med att detta är missnöjda människor som måste klanka ner på andra då dom intehar styrkan eller möjligheten att ta tag i sina egna problem. Tyvärr är det inte alltid lätt att låta ajt det elaka rinna av och Hannah jag beundrar din styrka att orka ta upp detta till debatt.
  Skulle kunna skriva hur mycket som helst när jag så upprörd…
  Men vill runda av genom att säga att enligt min åsikt kan man ha Tjugo Barn med Tjugo pappor eller mammor, så länge man tar hand om dom alla och ger dom en trygghet i livet. Jag följer din blogg och där ser man vilket fantastiskt liv ni ger barnen!
  Må så gott och trösta dig med att du vunnit genom att konfrona och stå för din åsikt!
  Kram

  Svara
 • Du är en fin person och de som skriver elaka komentarer är små parasiter!
  Gillar dig jättemycket Hannah och vi tror på samma Gud. Älskar din blogg.
  Lite problem med sidan går inte att scrolla ner ??

  Svara
 • Jag blir så illa berörd över att detta näthat finns. Hur kan vuxna försvara sina elakheter ens inför sig själva. Jag vill bara säga att fortsätt denna blogg den har som sagt en trevlig atmosfär som jag verkligen tycker om!

  Svara
 • Det är helt sjukt hur vuxna människor skriver….men brukar tänka att det är dom har har problem, är olyckliga om man inte har något bättre för sig än att skriva elaka kommentarer om människor man inte ens känner!
  Men strunta i dom, var bara den du är och var lycklig med din lilla familj 🙂 Kram

  Svara
 • Jag blir verkligen mörkrädd när jag läser sådant här. Vilka idioter till människor det finns!! Jag läser din blogg i stort sett varje dag, för att jag tycker att du skriver så bra och roliga inlägg. Dessutom tycker jag att du verkar vara en väldigt bra mamma och en trevlig människa.
  Jag kanske inte alltid håller med om det som du tycker, men skulle aldrig få för mig att klanka ner på dig, eller snacka skit om dig för det. Alla tycker och tänker vi olika och tur är väl det. Annars skulle världen vara riktigt tråkig. Men skulle önska att folk skulle sluta vara så elaka mot varandra! Förstår inte vitsen med det!
  Stå på dig Hannah!!

  Svara
 • Förstår inte att du orkar. Dessa hemska och urelaka kommentarer är så hemska. Har provat på att blogga, men stängde ner för att jag inte fixade det.

  Svara
 • Vad är det för fel på människor?! Vuxan mobbare! Det är ju bara patetiskt! Dom är bara avundsjuka för att du har något dom inte har :).
  Förstår att det kan vara svårt att bara skita i dom men försök, dom är inte ens värda en liten tanke.
  Du verkar vara en underbar människa med en jätte fin och lycklig familj 🙂
  Ha hand om dig!
  Styrkekramar!

  Svara
 • Åh vännen, jag ryser när jag läser vad de skrivit. Man har ju hört om näthat och vet att det existerar … Men
  Jag kunde aldrig tro att det kan vara så extremt! Hur klarar de av att vara så rakt igenom elaka ?
  Ingen ska behöva utstå sådant, oavsett om man är en offentlig person eller ej..
  Stor kram Hannah

  Svara
 • Sådant här gör mig så otroligt ledsen att läsa. Jag är några år yngre än dig och jag har totalt glömt bort din bakgrund och läser enbart din blogg för att du verkar vara en sådan fantastisk kvinna, mamma och fru. (Med att nämna din bakgrund så menar jag verkligen inte att döma dig på något sätt, jag menar bara att du verkar ha kommit så otroligt långt sedan dess och det är så fruktansvärt tråkigt att du ska få höra sådana här saker ett halvt liv senare)
  Vi kvinnor måste börja hjälpa och stötta varann, jag mådde fysiskt illa när jag läser vad de skriver om dig. Ta hand om dig och din fina familj, jag är så glad över att ni startat Femme där alla bloggare håller god ton och stöttar varandra. Det behövs verkligen idag….

  Svara
 • Fina Hannah!
  Man blir så arg när man ser kommentarerna. Och det är helt sant det du skriver, de så kallade ”vuxna” människorna sitter säkert på föräldramötena och diskuterar hur de ska stoppa mobbning, vem vet, de kanske till och med har ett barn som blir/blivit mobbat. Det är otroligt hemskt och sorgligt och något de med största sannolikhet inte tycker är okej. Så hur kan de då tycka att det är okej att mobba andra? Obegripligt. Det finns så mycket annat hemskt i världen ändå.
  Nej, kör ditt race, gör som du alltid brukar, det blir bäst!
  Din blogg inspirerar och man blir glad av den!
  Kram på dig <3

  Svara
 • Förstår inte hur vuxna människor kan hålla på så och dessutom inte ha tillräckligt vett att skämmas för det utan publicera både sitt namn och bild. Som du skriver är detta säkert föräldrar och man blir ju mörkrädd när man tänker på hur de uppfostrar/påverkar sina barn. Undra om de tänker på att deras egna barn kanske läser om hur föräldrarna utövar näthat? Jag är nog en av dem som fått en skev bild av dig från början pga slitz bilderna då vi är i ungefär samma ålder (absolut inget hat men fått en vinklad bild via media i brist på annan info). Har nu börjat följa din blogg då jag har en dotter i Vidas ålder och måste säga att jag verkligen beundrar dig. Att du lyckats så bra med dina fina barn och att du klarat allt trotts komplikationerna och ditt mående efter Vidas födelse. Önskar att du och alla andra bloggare etc skulle slippa läsa sånt här och det är ju bra att det kommit upp på regeringsnivå nu. Önskar dig, Peter och barnen ett långt och lyckligt liv tillsammans.

  Svara
 • Otroligt bra skrivet. Otroligt obegripligt hur vuxna människor beter sig. Man blir riktigt ledsen. Varma hälsningar till dig och din familj. KRAM!

  Svara
 • Hej Hannah! Känner varken dig eller någon annan i din familj men tycker om att följa din blogg. Det gör mig uppriktigt sagt ledsen att läsa om att du får så elaka kommentarer. Tror kommentarerna grundar sig mycket i avundsjuka. Du verkar vara en vacker människa på både insidan och utsidan, min uppfattning är att du är en underbar mamma till dina barn. Tycker det är kul att läsa om ert liv och skulle sakna din blogg väldigt mycket om du la ner den. Stå på dig och försök att fokusera på de kommentarer som är positiva. Tror tyvärr att det alltid kommer finnas näthat och människor som har trångsynta åsikter. Kommer ihåg när ni åkte till New York och en del blev så upprörda över att du lämnade Vida ett par dagar. Jag tänkte även då att det måste handla om avundsjuka människor som kanske inte hade möjligheten att resa. Önskar dig en fortsatt fin dag och hoppas du kommer fortsätta med din blogg. Vi är många som skulle sakna den! Kram till er alla!

  Svara
 • Tror att allt handlar om ren avundsjuka! Hoppas ni kommer på en lösning att få bort nätmobbningen! Kör på Hannah!

  Svara
 • Hej Hannah! brukar vara dålig på att kommentera fast jag är in på din blogg så gott som dagligen.. Nu kände jag att jag ville in och ge dig en STOOR Varm KRAAAM <3 !! Hittar inte de rätta orden då jag är allt för upprörd för att stava! Ta hand om dig och din fina familj och TACK för att DU är DU ! Kramar

  Svara
 • Har ont i hela hjärtat när jag läser det här! 🙁 Du är offenlig ja, men man får aldrig kränka en annan människa på det sättet! Mår jätte dåligt av att vuxna människor beter sig så här. Och så ska man samtidigt försöka lära sina barn att inte mobba…Världen är så sjuk. Vet att det är svårt, men försök förstå att det är bara människor som förmodligen mår väldigt dåligt och är inte nöjda med sina liv som väljer att kränka nån på det här sättet. Du är värdefull och unik! Och om du frågar dina barn så är du världens bästa mamma! Stor kram till dig och hela din familj.
  Kram Alexandra <3

  Svara
 • Men herregud, jag sitter i chock… Vad är det för fel på människor?! Och vad är det för fel i vår värld? Nog visste jag att vuxna människor kan vara elaka men inte trodde jag att det var såhär illa! Eller så har jag väl bara blundat för det. Lämnade Sverige för några år sedan och jag kan säga att, ’den svenska avundsjukan’ är något av det värsta jag sett. Vad ger folk rätten att skriva all den här skiten? Tror de att de är bättre? Vilka är de att döma? Jag är ledsen, men nu är jag riktigt förbannad… Stå på dig Hannah, du verkar vara en underbar människa, med vackra och friska barn.

  Svara
 • Fruktansvärt! Håller med dig, jag tror allt ont man gör kommer tillbaka. Tvi för sådana människor!

  Svara
 • Det är fruktansvärt rent ut sagt och att vuxna människor skall skriva negativa, taskiga och rent ut sagt vedervärdiga saker gällande en annan person är för mig en gåta, varför? Vad gör det för nytta? Ingen nytta alls, det gör bara skada, både för personen i fråga och dess anhöriga.
  Det är fruktansvärt vad du och flera andra människor måste utstå och jag hoppas verkligen att det här näthatet och den rena och skära mobbningen eller det psykiska våldet som man också kan kalla det får ett slut! Bra initiativ av riksdagen och hoppas att ni får en bra diskussion gällande stoppandet av det här!
  Jag ser dig som en god förebild Hannah, en fin medmänniska och jag önskar dig allt gott i livet! Tack för att du är du och för att du bjuder på dig själv och delar ur ditt liv i din fina, kärleksfulla blogg <3
  Kram kram

  Svara
 • Mike Frizell:
  http://www.massagegbg.com/
  http://www.plasterdreams.com/
  Sambon Lindahs blogg:
  http://lindah.se/

  Svara
 • Jag blir så arg och samtidigt gråtfärdig när jag läser om vad en oskyldig och så fin människa som du får utstå bara för att du är en offentlig person! Det är bra att det uppmärksammas och man får bara hoppas att de personer som mår så dåligt att de måste spy galla över andra tar åt sig och tänker till. Inte undra på att det förekommer så mycket mobbing bland barnen när deras föräldrar beter sig så illa. Bara för att man är bitter och olycklig i sitt liv så ger inte det en rätten att bete sig hur som helst.
  Du är en sån otrolig förebild både som kvinna och mamma. Det är så kul att läsa om ditt liv med din fina familj. Jag hoppas du fortsätter dela med dig och inte låter såna idioter stoppa dig, du är för bra för det!
  Stor kram
  Carolina

  Svara
 • Jag upplever att det är otroligt svårt att ha en debatt i ett kommentatorsfält på en blogg. Jag följer många bloggar och det är inte så många som lyckas faktiskt.
  Jag tror dig när du säger att du vill ha en saklig debatt om saker, alla måste inte tycka samma och alla har rätt till sin åsikt. Något jag dock upplever i ditt kommentatorsfält är att merparten av dina läsare inte kan hantera att någon inte tycker som du gör.
  Jag pratar inte om dessa vidriga personangrepp som du visat prov på här uppe i inlägget. Det är så lågt, och jag förstår inte hur man har mage att vräka ur sig oförskämdheter, lögner och påhopp, men skyddad bakom sin skärm verkar en del inte ha några spärrar alls. De skulle ju aldrig våga gå fram till dig och säga dessa saker. Otroligt små människor.
  Men trots allt är det så att om man sakligt kommenterar hos dig att man inte håller med eller skulle valt ett annat alternativ, alltså inte säger att du är en dålig mamma osv, då rycker genast en armé av dina läsare ut och beskyller kommentatorn för att vara avundsjuk….ja avundsjuk, missunsam och liknande.
  Jag tror inte de tänker på att det också är en form av påhopp, att inte respektera varandras åsikter. Du är ju en vuxen individ och jag är övertygad om att du inte har något problem med att alla inte gör saker på ditt sätt, så länge man framför det på ett respektfullt och sakligt sätt.
  Därför tror jag det är svårt för dig att ha debatter i kommentatorsfältet. Men vet du det gör inget, du har en alldeles utmärkt feelgood-blogg. du bjuder jättemycket på dig och din familj, det är väl fullt tillräckligt? Du ska vara stolt över din blogg Hannah!
  Hur man ska få ”hatarna” att sluta spy galla överallt det vet jag inte. Ett sätt kan ju vara att moderera kommentarerna, många gör det och helst ska du inte själv göra det, du ska ju slippa läsa skräpet. Att Aftonbladet släpper fram hatarna förstår jag inte, de brukar ju stänga av när det spårar ut.
  Ha det gott/Kram

  Svara
 • De som skriver så elakt måste må väldigt väldigt dåligt!! Det e verkligen synd om dem att de inte har något bättre för sig. Hoppas inte du tar åt dig Hannah, du verkar vara en underbar person och en fantastisk mamma! Kramar till dig

  Svara
 • Jag tycker du verkar vara en fantastisk kvinna, fru och mamma. Jag var liten när du slog igenom och fick aldrig en bild av dig, visste nog inte ens vem du var. Först nu i vuxen ålder har jag börjat följa dig i bloggen och enbart fått en positiv bild av dig. Jag känner dig inte på något att men du förmedlar en helt annan bild av dig själv. Visst utvecklas man och det har du också gjort, man tar många fel beslut när man är 16. Jag blev illa behandlad av vuxna när jag var i 16-årsåldern (dock inte på nätet) men har utvecklats massor sedan dess. Går inte ens att jämföra mig som 16-åring med mig idag, som 22-åring.
  Men det är inte bara näthat. Jag blev kallad arrogant, dryg och nonchalant av en vuxen när jag var 16, ord som etsar sig fast och som jag påverkats av. Så det förekommer lite överallt.
  Men stå på dig. Du är så himla fin! 🙂

  Svara
 • Det säger mer om dem än om dig, Hannah! ”En människa som mår bra har aldrig behov av att
  ironisera, förlöjliga eller förtrycka en annan människa”. -citat Kay Pollak. Tänkvärt och mycket sanning i den meningen. Kram

  Svara
 • Man blir både chockad, arg och ledsen. Det är fruktansvärt hur människor behandlar andra människor!!!! Brukar kika in här då och då men brukar inte kommentera, men nu kunde jag inte låta bli!!! En stor kram till dig!

  Svara
 • Jag har dig som en av mina stora förebilder och tycker att du är grym!
  Massa kärlek till dig Hannah <3

  Svara
 • All reklam är bra reklam, mera tack 🙂 pompom

  Svara
 • Jag tycker du verkar vara en fantastisk person och mamma. Självklart förändras man med åren. Att folk orkar/vill hålla på så övergår mitt förstånd!!! Det är bra du du orkar hålla ett avstånd till det och inte ta åt dig så mycket. Kram till dig och din familj

  Svara
 • Jag har själv betett mig så. När jag var 16 år. Nu förbehåller jag mig ingen rätt att kommentera utseende eller livsval – det vore att blunda för mitt eget. Alla gör vi misstag, och vi önskar innerligt att folk glömmer det.
  Hannah!! Du är bra.

  Svara
 • Bra att du ställer dig över så´n här smuts Hannah! Låt det inte komma åt dig. <3

  Svara
 • Jag blir så arg och tårögd när jag läser ditt inlägg. Vilka människor det finns som tror de har rätten att uttrycka sig så. Jag måste bara få säga att jag tycker du verkar vara en fantastisk och en varm person och en bra mamma. Har läst din blogg väldigt länge och älskar att kika in. Fortsätt stå på dig. Stor kram / My

  Svara
 • Hej Hannah.
  Vi möttes när du inte kan ha varit mycket äldre än 16-18 vi sålde? Pushkin vodka i små ”prov” rör, tror det var på rich(mitt ex var nära vän till Niklas vars famil ägde Vin-Trägårdh), minns att du fick kommentarer om dina bröst redan då och snubbarna var mer intresserade att få höra om de var äkta än om produkten vi lanserade. tror vi om jag inte minns fel hade vita korta toppar med texten Pushkin i guld eller ngt hahaha!
  måste erkänna att på den tiden när man såg er systrar i tidningarna så hade man inte allt för många positiva tankar men det var ju för att man inte visste bättre själv eller brydde sig om att kolla bakom fasaden.
  kan säga att jag är grymt imponerad av dig och gillar dig mer och mer ju mer jag läser din blogg….
  DU är naturlig, sååå jäkla skön och bjuder på dig själv (nyvaken, sjuk, what ever) sen att du är så sjukt jäkla snygg oavsett om du just lyft huvet ur toastolen som du kräkts ner pgr av magsjuka (tror du inte lagt in en sådan bild men det skulle vara typiskt du att våga bjuda på det) eller om du är på väg på party! du har en naturlig skönhet och mjukhet som når ut till oss läsare (i alla fall till mig)
  du verkar vara en helt fantastisk mamma (även om du inte kan baka haha) 😉
  skit i vad okunniga och inskränkta människor skriver, lär dina barn att inte bry sig vad andra anser om dig, för så länge de inte känner dig så betyder inte deras åsikter ett skvatt!!
  jag är själv inte samma människa som då (tack och lov) har haft det jobbigt HELA skoltiden med mobbning, men i dag är jag stark och lär mina barn att vara starka människor som ska kämpa för de ”svaga” och att alla människor är lika värda! ’
  och med facit i hand så är det ”mobbarna” som är förlorarna,jag tycker nästan synd om dessa människor för en trygg människa som mår bra trycker inte ner andra människor!!!
  Kram på dig och din sköna familj <3

  Svara
 • Vet du, jag blir så arg och ledsen för er skull!! Men mest blir jag rädd för att det finns så onda och så otroligt galna människor fria i vårt samhälle!! Hur kan de må egentligen? Mer kärlek till alla och en önskan att kunna glädjas åt varandra mer <3 Miljoner kramar till dig och familjen!
  P,s får höra en hel del fast jag ej är känd, väntar mitt barn NR 9 och fast 😉 det är samma Pappa ( ironi på de utan hjärnceller som kommenterat att det skulle vara fel att hitta fler kärlekar i sitt liv innan man hittar den stora kärleken ) så är vi mer än lovligt korkade enl dem som inte känner oss 😀

  Svara
 • Nej det är inte okey att skriva så elakt och nedvärderande om någon. Tror att många mår bättre av att vara elaka. Jag har inte haft några åsikter om dig och din syster förrän jag började att läsa era bloggar. Tycker att ni verkar vara två schysta tjejer som kämpar på med ert liv så gott det går. Att ni är fett snygga går ju inte att undgå någon. Tycker om att läsa era bloggar.
  Jag kommer att fortsätta kommentera på era bloggar. Jag skriver vad jag tycker , både positivt och negativt. Man kan ju skriva på ett schysst sätt. Tror inte att Linda Skugge är ett dugg bättre mamma än vad du är . Skulle vilja läsa vad hon skrev om dig. Man ska nog rannsaka sig själv ibland innan man yttrar sig om andra.
  KRAM
  PS: Var i ett kallt Sigtuna i går. Åt en jättegod lasagne på pizzerian mitt emot grillen. Bra att det är soligt och skönt idag.

  Svara
 • Blir så arg när jag läser hur människor kan vara så hemska! Man blir ju mörkrädd.. Ville bara flika in å tala om att du verkar vara en sån go och härlig person!
  Stor kram Jenny

  Svara
 • Fantastiskt bra skrivet Hanna! Du berörde verkligen mig med din text… Har aldrig kommenterat förr men kände verkligen att jag ville ge dig positiv feedback! Du är underbar! Kram å ta hand om din fina familj

  Svara
 • Kramar om! Blir väldigt illa berörd av det folk skriver. Vem ger dom rätten att få yttra sig på deta vidriga sätt. Hoppas du sträcker på dig du underbara människa!!

  Svara
 • Usch, va ledsen jag blir av att läsa vad som skrivits! Finner inga ord… Kram på dig Hannah!

  Svara
 • Läser din blogg med olika ( ojämna ) mellanrum, fastnade för din skrivarstil, tycker att du verkar vara en väldigt sympatisk och fin tjej, och en toppenmamma som månar om sina barn, sin familj, sig själv och andra! Lyssna inte på elaka avundsjuka människor, fortsätt följa ditt eget fina hjärta:) Människor som själva är lyckliga och harmoniska har inga svårigheter att glädjas åt andra när det går bra, men osäkra,fega små ynkans människor tål inte se andras lycka.Toppen att du lämnade ut kommentarerna som skrevs på FB, nu måtte de väl ändå skämmas ögonen ur sig, och kanske , eventuellt fundera över sina handlingar, och varför de är så elaka mot människor de inte ens känner.
  Heja Hanna! 🙂

  Svara
 • Så bra skrivet! Näthatet är hemskt, kan inte förstå hur människor kan vara så onda! Bättre att peppa varandra istället och vara snälla mot varandra, alla mår så mycket bättre då!
  Kram

  Svara
 • Jag blev alldeles tårögd när jag läste ditt inlägg. Har liksom svårt att förstå alla dessa människor och spåren av allt hat de lämnar efter sig. Helt sjukt!
  Jag driver en bakblogg där jag i princip bara lägger ut bilder på tårtor, dessertbord och annat som har med socker och kalas att göra – Alltså knappt inget personligt. Dock har jag fått erfara en hel del näthat jag med. Det finns visst även någon grupp på Facebook där man öppet kan smutskasta Sockerrus vilket de visst gör friskt. Detta går givetvis inte att jämföra med det du fått utstå med under alla dessa år. Men jag förstår det liksom bara inte. Har flera gånger varit på väg att sluta blogga för att jag känt att det blivit för mycket. Allt jag vill är ju att inspirera andra, dela med mig av recept och min passion. Men en del människor tycker visst inte att jag borde få göra det.
  Jag tycker det är fantastiskt bra att du och så många andra uppmärksammar detta med näthat. Ju fler som är medvetna om vad som sker ju bättre. Ni verkar ha en mysig stämning här på Femme och det tycker jag är fantastiskt! Själv har jag startat upp en Blog-Love-utmaning som återkommer varje månad. En uppmaning till andra bloggare att ge mer kärlek till varandra ♥
  Stå på dig Hanna! Du är fantastisk precis som du är ♥
  Kram Lisa

  Svara
 • Jag sitter och gapar.. Kan inte förstå hur människor kan vara så jävla elaka mot varandra och andra 🙁 Urs!

  Svara
 • Klart att det är lätt att sitta bakom en skärm och skriva en massa skit, dom skulle inte våga säga ett ord om dom stod framför en.
  Folk blir jävligt elaka när man inte kan ”se” dom. När jag jobbade inom kundtjänst via telefon fick jag oxå höra att jag var idiot, hora osv. Fick ALDRIG höra något sånt när jag jobbade i butik.
  Det värsta är att dom här människorna har säkert varn som uppfostras till mobbare eftersom dom inte vet bättre.

  Svara
 • Helt otroligt vad vissa människor är trångsinta och har fördomar. Man blir nästan rädd när man läser dom inlägg du lagt till. Att överhuvudtaget kommentera något om någon man inte känner, helt sjukt!!! Jag tycker du är stark hanna. Jag kände dej o din syster som unga, genom Arken i Kungsängen. Och redan då tyckte jag ni båda var tuffa,raka och goa tjejer. Försök att inte ta åt dej av dessa elaka negativa människorna. Du vet att du är bra och har inget att skämmas över. Du har en inre styrka som är vissa förunnat. Det krävs mycket styrka för att kämpa sej igenom det du har varit med om skulle jag tro. Stå på dej!!! Varma positiva hälsningar till dej o din familj ♥

  Svara
 • Ja. Man blir ju ledsen på mänskligheten.

  Svara
 • Jag hoppas att det var okej att jag länkade inlägget vidare, både på Facebook (både privat och på https://www.facebook.com/sockerrus) och till andra bloggare! ♥

  Svara
 • Jag hoppas att det var okej att jag länkade inlägget vidare, både från Facebook (min privata och Sockerrus) samt till andra bloggare. ♥

  Svara
 • Jag blir ledsen när jag läser det här. Så tråkigt att man inte kan hålla en bättre ton, eller vara lyckligare i sig själv så man slipper spy galla.

  Svara
 • Så länge det finns okunskap finns det fördomar.
  Folk är så avis och dom blir ännu mer när de ser att du har det bra.
  Synd bara att dom inte kan glädjas åt andra.

  Svara
 • Tycker de är helt sjuk vad folk egentligen får publicera om folk? Saker som inte är sanna! Att kalla någon ful gör ju lixom gör ju så att den som skriver blir finare. Du är iaf en inspo för mig! Du har riktigt söta barn och dom som säger något annat kan gå och lägga sig! Tycker dom ska sluta dömma dig från när du vart ung, du har ju förändrats precis som alla andra.
  Men har en fråga hur gamla är dina barn? dom ser ändå rätt stora ut du är väl inte så gammal ? (låter som du skulle vara en tant eller nått men de är du absolut inte)

  Svara
 • Med risk för att diskriminera åt andra hållet..det är oftast lågutbildade, mindre vetande, trångsynta jantelagsanhängare som gärna rackar ned på andra. Vare sig personen i fokus har ett vackrare yttre, mer välbeställt, hög utbildning eller bara offentlig kanske de har ett sådant behov av att yttra sina åsikter till varje pris. Se bara vilka som röstar på SD… Det är oftast alltid avundsjuka som är grunden och fröet till negativa kommentarer. Jag hoppas du tar sikte på de positiva istället även de tråkiga kan genomsyra mycket ibland. Tro på karma, det gör jag! Kram!

  Svara
 • Mycket bra skrivet! Det är helt obegripligt varför så många har ett sådant behov av att spy ur sig hat och elaka kommentarer? Lägg den energin på något viktigt i stället.
  Kram till dig Hannah!

  Svara
 • Hannah, jag känner inte dig men du verkar vara en helt underbar människa och mamma åt dina barn. Ni verkar ha en underbar relation med varandra. Stå på dig!

  Svara
 • Fy fan för den sista kommentaren… Egentligen för alla kommentarer men just denna fick bägaren att rinna över för mig. Usch!! Fortsätt stå på dig Hannah, det är väldigt beundransvärt.

  Svara
 • Heja heja!

  Svara
 • Bra skrivit!

  Svara
 • Sjukt ledsamt att läsa vad du skriver och skärmdumparna av kommentarer gör varje människa med någon form av fungerande empati illamående.
  Ta hand om dig och de dina!

  Svara
 • Avundsjuka, säger jag. Alla mammor önskar de såg ut som du, och efter 4 barn dessutom? Även kvinnor utan barn avundas. Du skall inte ursäkta det 16-åriga du. Det var väl inget fel på henne? Du är fantastiskt bra som du är tycker jag. Stå på dig! Inte undra på att barn mobbar varann när tonen bland vuxna är sådär! De borde skämmas! Framförallt om de har barn själva! Usch! Kram 🙂

  Svara
 • Mycket bra skrivet! Må denna text spridas och få åtminstone några människor att förstå! För jävligt hur du har blivit behandlad Hanna! En hel del av de här kommentarerna skulle lätt kunna polisanmälas! Var kan man läsa texten din man skrev? Styrka till dig, Hanna! Kram Isabella

  Svara
 • Tragiskt att läsa det du skrev! Jag känner dig inte personligen så jag vet inte hur du är som person, men oavsett vem du är eller vad du har gjort så är det inte min sak att avgöra om det är rätt eller fel eller huruvida det gör dig till en bra människa eller inte.
  Samma gäller alla andra! Helt sinnessjukt att folk dömer dig efter vad du gjorde som ung! Tycker att du hade kunnat göra samma sak idag utan att folk har rätt att öppna munnen.
  Stå på dig! Du har många på din sida 🙂
  Kram på dig!

  Svara
 • En sak har jag lärt mig…..elaka kommentarer säger ingenting om dig som person, med det säger väldigt mycket om den som säger dem….Sedan är det ju väldigt tråkigt för dina barn att få läsa dem, barn förstår ju oftast inte hur elaka människor kan vara och skäms inför sina kamrater för att det står om mamma i tidningarna. Stå på dig!!!

  Svara
 • man mår illa hur folk är ! du är stark hannah, beundrar dej starkt !
  och dom här människorna vissar bara att dom är avensjuka ,dom kommer aldrig växa upp! idioter finns det gott om ..
  streck på dej <3

  Svara
 • hej hannah.
  tack för ett riktigt bra blogginlägg, du är en fantastisk kvinna med kloka åsikter. fortsätt skit i vad alla andra tycker, du är grym som du är, helt säkert en fantastisk mamma också.
  /hilla

  Svara
 • Förvånad över hur människor man har hjärtan att skriva något sådant.. Blir även chockad att människor kan vara så hatfulla och vidriga. Så här beter man sig inte! Tycker det är bra att du tar upp detta ämen, närhat finns det gott om här på internet, som kvinna råkar man extra ut för närhat måste jag nog säga! Usch!

  Svara
 • Hej! Jag känner inte dig eller känner till så mycket av ditt liv men blir upprörd av alla dessa fördomsfulla kränkande kommentarer! Folk är så himla dåligt uppfostrade! Vuxna människor som tycker att det är fullständigt ok att kasta ur sig sådan smörja. Det man kan trösta sig med är att all elakhet som folk får ur sig kommer från ett sår i deras egen själ. Och att det inte på något sätt reflekterar dig, utan dem! Stå på dig och tänk på alla som faktist känner dig, tycker om dig och som vet sanningen. Kram!

  Svara
 • Det är A säger om B säger mer om A än om B. En sägning som håller gott tycker jag… Så jag tycker med andra ord att du är ett föredöme som inte kallar dina mobbare med de ord de borde kallas för… Självklart är det svartsjuka och frustration som ligger bakom! Må gott!! Kram Karin

  Svara
 • Underbart skrivet!!

  Svara
 • Helt sjukt att folk kan skriva sådana komentarerbar om någon de inte ens känner. Undrar vad som driver dessa människor?
  Stå på dig Hanna <3

  Svara
 • Usch vad obehagligt 🙁
  Det ar hemskt att se hur vuxna manniskor beter sig mot medmanniskor…och sa forvantar vi oss att barn inte skall mobba varandra. ”man skall vara snall” sa alltid min farmor till mig…det basta rad jag nagonsin fatt.

  Svara
 • Hej Hanna! Internet har väl på sätt och viss glidit ur händerna på oss. Jag tror dock att den främsta anledningen till internethat är politik- och samhällsfrågor. Människor är olyckliga pga. ökade klyftor i samhället, utanförskap och desperation. Vår sociala trygghet har minskat, och vi vet ju alla att en mobbare mobbar pga. att han/hon är osäker på sig själv eller sin framtid. Det är väl lite så att jag försöker läsa mellan raderna (nu är inte jag själv offentlig) i det de ger uttryck för. Det kan nog helt säkert vara svårt om man tvingas läsa såna här påhopp, men det jag tror det handlar om är deras frustration över att de själva inte blir sedda i samhället. Att då läsa om en offentlig person som man inte ens kan relatera till och som dessutom förefaller ”gnälla” (jag ger ingen värdering i det) över sin livssituation eller kanske t.om. saker som ALLA går igenom. Då blir man helt plötsligt mycket arg eller frustrerad över all uppmärksamhet den offentlige personen i fråga får. Jag hoppas du kommer att diskutera detta med Beatrice Ask, men förlåt mig om jag tror att det är möjligen den sista personen som skulle bry sig om samhällsorättvisor och klassklyftor, huvudsaken är väl att människor kan få RUT-avdrag eller dylikt. Ett skräckscenario för mig är att dina och andra offentliga personers uppfattning av begreppet ”internethat” (citationstecken pga. att det egentligen är hatet det handlar om, inte internet) och därtill en övervakningsälskande Beatrice Ask får för sig att den bästa lösningen är att lägga otaliga summor på övervakning och censurering av internet, förföljning av den enkla och osäkra människan som helt enkelt inte vet hur den ska ge uttryck för sin frustration. Försök se människorna bakom tangentborden, försök förstå deras osäkerhet. Hoppas du kan framföra detta, och även om du inte ens i närheten håller med mig politiskt, så kan detta bidra med nyttigt perspektiv till debatten.

  Svara
 • Kloka ord från en fin kvinna. Kramar!

  Svara
 • Åh, Hannah…dessa människor som skriver är a) avundsjuka kvinnor b) svaga kvinnor som möjligtvis inte är avis, men som känner sig bättre när de kan trycka ned andra kvinnor (ev. även barn och djur) oavsett skäl c) män som är alldeles för outforskat nära släkt med neandertalarnas förfäder d) män som vill ha dig men aldrig kan få dig e) uttråkade psykopater. f) kanske f är lika med a-e och kanske jag har missat någon kategori. Då får gärna den kategorin självanmäla sig.
  Känner inte dig, men du är alldeles säkert en underbar mamma!
  Styrkekramar! <3

  Svara
 • <3

  Svara
 • Jag tycker att du är fantastiskt stark och skriver skitbra! Stå upp för dina rättigheter – helt rätt gjort.

  Svara
 • Och så fick jag lära mig en sak när jag var liten… att har du inget snällt att säga, säg då ingenting alls.

  Svara
 • Lite kul att vissa raderat sin kommentar efter detta 🙂 Jag tycker din tatuerin är fin 🙂

  Svara
 • Jag tror inte alls att det har med ökade klyftor i samhället att göra, som Perspektiv skriver. Inte heller att det är speciellt synd om dem som skriver hatkommentarer. Utan det är bara gammal vanlig vidrig elakhet. Avund, säkert. Många är säkert på örat när de sitter och töntar sig på nätet. Men det kan lika gärna vara någon som har det bra som vräker ur sig dumheter. Det är viktigt att det kommer fram att kvinnor kan vara bland de allra värsta. Däremot är det osäkert om det finns något att göra åt det. Det är ganska svårt att dra gränsen för vad som ska vara lagligt och vad som ska vara olagligt. Men hemskt är det. Stå på dig! Kram!

  Svara
 • Jag har inte orkat läsa all 32 sidorna med kommentarer så detta har säkert redans sagts! Men jag tycker du är skitbra och säkert en alldeles förträfflig mamma (aldrig läst bloggen innan) precis som de flesta av oss. Andra kvinnor är tyvärr ofta våra värsta fiender när det gäller just mammarollen. Det är skrämmande hur människor, främlingar i själva verket, tycker de har rätt att sätta sig till doms över andra och att någon är offentlig är en dålig ursäkt. Oavsett känns det ofta tröstlöst, men att det enda vi kan göra är vara så bra människor som möjligt och lära våra barn detsamma. De gör ju som vi gör, inte som vi säger. Det värsta är vad barnen till näthatarna tar med sig ut i livet och eländet tar aldrig slut… Jag försöker bemöta det med ett leende! Karma

  Svara
 • Det är så bra att detta fenomen uppmärksammas och att vi anstränger oss för att försöka vända dessa tendenser. Det är så tråkigt att inse att det finns gott om vuxna människor som inte förstår att anledningen till att mobbing bland barn kan gå så långt som det ofta gör har en direkt koppling till de beteenden barn ser omkring sig dagligen bland vuxna – beteenden som tydligt signalerar att det är ok att kasta ur sig lite vad som helst om andra människor.
  Jag vet i princip ingenting om dig Hanna (länkades hit av en vän) så det hade aldrig fallit mig in att formulera någon som helst övertygelse om hur du är som mamma. Efter att ha läst det här inlägget så lutar jag dock åt att förutsätta att du är en toppenmamma. Tack för det här blogginlägget!

  Svara
 • Kram till dig Hanna!! Vilka sopor det finns. Folk som inte har ngt intressant liv. Skit i idioterna!

  Svara
 • Blir så ledsen och arg när folk kastar sånt hat omkring sig, fula stygga hat. Varför?
  Jag har själv varit en av dom som snabbt dömt andra och kanske inte alltid varit snäll i mina åsikter och kommentarer. Men när jag började fundera på varför jag gjorde så och vad det berodde på, så var det ju för att slippa döma mig själv. Nu har jag tagit mig en koll på mig själv och insett att JAG duger och även insett att alla andra ”duger” också. Så gjorde en deal med mig själv för att komma bort från negativt tänkande och dömmande, att varje dag ge mist en komplimang till en okänd person (jag jobbar i butik så det blir ganska enkelt) och att alltid tänka posetivt. Ibland är ju saker såklart negativa och jobbiga, men då får man försöka tänka att det kommer nåt gott ur det.
  Hatet som är så stort runt om i landet skrämmer mig, skrämmer mig mer än så mycket annat. Varför hatar vi, om man frågade sig själv varje gång man känner hat eller negativitet, så kanske även andra kan vakna upp ur sin ”hat”-bubbla.
  Jag tycker du är en vacker kvinna och en bra mamma. Jag beundrar dig!
  Kram

  Svara
 • Hej! Bra skrivet! Hemskt att se alla korkade kommentarer från FB. Du nämner en viktig sak, hur fasen ska mobbningen i våra skolor stoppas när vuxna beter sig på detta sätt. Det som skrämmer mig mest är att jag till och med tror att vissa föräldrar inte heller tycker mobbning i skolan är en så stor sak. Så länge det då inte drabbar deras egna barn kanske?

  Svara
 • Märkligt att vissa måste skriva flera inlägg om hur ointresserade de är av Hannas blogg! Hälsan tiger still – förnuftet också. Det är synd om dem som drabbas av mobbning/näthat. Men jag försöker tänka att det är verkligt synd om dem som utövar det. De måste ha ett torftigt liv för att lägga ner kraft på sån smörja. Skaffa er ett liv. Var vänlig så mår du mycket bättre! Kram

  Svara
 • Otroligt bra skrivet, Hannah. Fruktansvärt att vuxna människor kan sitta och skriva om någon annan som de gör. Förstår heller inte hur någon kan känna så mycket hat mot någon annan pga ett utvik. Utviket är ju dessutom bara en liten del av vem du varit. Jag skulle själv aldrig vika ut mig, och som feminist tycker jag det är tråkigt att utvik är regel mer än undantag, men alla måste ju få göra som de själva vill. Tycker verkligen inte jag har någon rätt att döma andra kvinnor för att de gör andra val. Som du sa så bra så vet man ju oftast inte varför folk gör som de gör eller hur deras liv ser ut. ’Sköt dig själv och skit I andra’ har aldrig känts mer aktuellt än I dagens samhälle. Tycker f.ö du verkar mycket vettig, kommer definitivt läsa din blogg igen! Ha en bra dag!

  Svara
 • Hej Hanna! Tack för ett fantastiskt bra inlägg, det är flera som hejar på dig än dom onda som skriver om saker dom inte förstår. Det känns som om internet har blivit som en lite stad där alla ”vet” allt om alla och snackar skit och gaddar ihop sig när dom i själva verket sitter där och vet ingenting. Dom behöver något att prata om för at dom själva skal känna sig bättre, att få uttrycka sig och tro at det dom säger betyder någonting. Jag har haft turen att få flytta från en sådan plats och skapat mig ett eget liv med personer som betyder något för mig och dom som inte betyder nåt, dom känner inte mig men är upptagna med sitt så man slipper allt skitsnack. Jag bor inte längre i Sverige så jag har egentligen inte hört så mycket om vad du och din syster har gjort sedan slutet på 90 talet men jag kan lova dig att när jag fick läsa din blogg nu så är det klart att du som oss andra har förändrat dig. Jag ser en mogen kvinna med åsikter och tankar. En Mamma med ett samvete. Man behöver inte vara bimbo för att man opererat sig, är blond eller har varit med i Slitz eller för att man är modeintresserad. Stå för den du är! Jag hejar på dig!

  Svara
 • Bra skrivet Hannah!
  Förbannat vidrigt att folk beter sig så här…
  Hoppas att folk snappar upp civiliserat beteende snart så att du, din familj och resten av världen kan slippa sånt här

  Svara
 • Enastående text Hannah!

  Svara
 • Människor som skriver så korkat hittar jag inte riktigt ord för. De måste hävda sig på något sätt för att de själva inte är tillfreds med sin egen tillvaro. Lite bittrare och olyckligare än gemene man. De mår bra av att kränka andra. Sträck på dig Hanna du är en fin tjej och har en lycklig familj och det är verkligen en bedrift.

  Svara
 • Nätkärlek till dig!

  Svara
 • Jag tror faktiskt aldrig jag skrivit något elakt i meningen mobbande till någon på någon site, inte ens när man diskuterar med människor vars åsikter står i totalt kontrast mot ens egna, tex Sverigedemokrater eller människor med _tendens_ till rasistiska åsikter. Orsaken är precis det du skriver: förr eller senare kommer det tillbaka till en själv. Det i sig borde dock inte vara den främsta drivkraften utan snarare att man bara känner i sitt hjärta vad det är att vara en människa. Jo absolut måste jag medge att min bild av dig baserats på medias bild. Men knappast att man tänker så endimensionellt som att en person är ENBART det ena eller andra. Det är ju helt befängt!! Och inte skulle det få mig att skriva något elakt heller. Vem är jag att döma? Och vad vill jag ha och se i världen? Knappast mer hat och ilska och då måste jag inse att jag drar mitt strå till stacken genom hur jag är mot precis alla.

  Svara
 • Wow..jag blir helt chockad(eller egentligen inte) över hur VUXNA människor kan uttrycka sig. Galet!
  Kan inte ens tänka mig hur det känns för DIG att dina barn kan läsa massa elaka saker och kommentarer om deras älskade mamma… Usch. :/ Jag blir så illa berörd att det finns så mkt egocentriska människor som inte tänker ett steg längre.
  Bra och starkt skrivet Hannah!
  Kram!

  Svara
 • Jag blir allvarligt talad rädd. Vissa människor slutar aldrig att förvåna mig. Det är fruktansvärt att människor ska baktala bakom ryggen. Senast idag fick jag uppleva det när jag var inne i en butik och då snackade de om en kollega. Jag blir vansinne när jag hör sådant. Mobbning är bland det värsta som finns. Be strong Hanna. Det är bara du som vet sanningen och kom ihåg du är så bra som du är 🙂

  Svara
 • Jag får ont i hela min själ över att det finns så många onda människor. Vem har rätten att döma någon annan?! Vi pratade mycket om detta näthat när jag var på Bloggforum i helgen. Varför gör avundsjukan människor så fruktansvärt elaka. Stor styrkekram till dig och din familj.

  Svara
 • Hej Hannah!
  Bra att du vågar lyfta fram denna viktiga debatt!
  Det bevisar vilken STARK kvinna du är!
  Näthatet är starkt utbrett bland våra barn/ungdomar – minns mycket väl Instagram upploppet i Göteborg…
  Hur skall vi lära våra barn, när näthatet även finns bland oss vuxna?
  Dessa nättroll som gömmer sig bakom en datorskärm, som retar sig på allt & alla :((
  BRA att du lägger ut detta på din blogg!
  Håll oss uppdaterade här på bloggen hur mötet med Beatrice Ask gick o vad som diskuterades.
  Tyvärr hänger inte lagstiftningen med i dagens samhälle…
  Många varma kramar <3 <3

  Svara
 • Så bra skrivet! Jag brukar inte läsa din blogg utan hamnade här idag via en FB-länk som en av mina vänner lade ut.
  Måste säga att jag tycker det är helt otroligt att människor orkar sitta och tycka och tänka (och skriva det!!) om andra hur som helst till höger och vänster. Och jag säger som den kända bibeltexten: ”Den som är fri från synd kan kasta den första stenen…”
  Och skulle alla tänka så innan de gav sig på andra på nätet eller IRL så skulle ingen någonsin ”kasta några stenar” på andra. Värt att tänka på.
  Kram och sol till dig 🙂

  Svara
 • Vad ledsen jag blir att se att främmande människor kan vara så elaka.

  Svara
 • Hej Hannah,
  bra skrivet!
  Eftersom vuxna människor, som du säger, sitter där och skriver med sina namn på fejjan, går det att konfrontera dem så jag gjorde det med Mike Frizell. Men han vägrar vara en riktig man, vägrar växa upp och be dig om förlåtelse. Värt ett försök iaf. Vi får kämpa på vi som faktiskt är mogna.
  Kram till dig Hannah!

  Svara