Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:23 | maj 3, 2013

Frukost i Riksdagen

Hej min vän. Idag åt jag lyxig frukost i Riksdagen, i sällskap av Beatrice Ask och ett gäng trevlig tjejer som bloggar.
Vi diskuterade näthat, så tänkt dig för nu. Jag har numera tunga connections 🙂

20130503-111846.jpg 20130503-111905.jpg

20130503-111931.jpg
Camilla (en mammas dagbok) och jag.

20130503-112006.jpg
Hoppas innerligt att det blir ringar på vattnet och ändrade lagar när det kommer till att stoppa näthatet. Särskilt för att skydda våra barn som växer upp i en allt mer digital värld.
All Kärlek ❤


11 kommentarer11 kommentarer om “Frukost i Riksdagen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah, det hoppas jag verkligen att det blir! Ha en trevlig helg!/Louise

  Svara
 • Hej Hannah!
  Tyvärr är det nog svårt att helt få ordning på elaka kommentarer. Men det är bra att ni står upp och pratar om detta. Tycker det är lika hemskt när det pratas illa om människor på jobbet eller i skolan. Tänk om vi kunde vara lite mer rakryggade och inte prata så mycket bakom ryggen på varandra. Mobbning finns i olika grader men ingen ska tolerera att bli utsatt. Det enda rådet jag kan ge till er som får elaka kommentarer på era bloggar är att påminna er själva om hur underbara ni är som människor och att det är människor som bara vill skada som gör detta. Ha en härlig fredag!!!

  Svara
 • Vad bra att ni har träffats och diskuterat detta för näthatet är absolut inte okej! Jag hoppas också att det blir ringar på vattnet och att vi får ett minskande (förhoppningsvis ett slut) på den fruktansvärda mobbingen och kränkningarna!
  Bra jobbat och bra att du som offentlig person tydligt visar din ståndpunkt i saken, näthatet borde inte finnas!
  Ha nu en skön fredag 🙂
  Kram kram

  Svara
 • Heja dig hjärtevännen!! Du är GRYM!

  Svara
 • Fint av er med engagemang!
  Upplys våra barn, starkt och mycket. Här hemma är det Nolltolerans mot allt vad mobbing, elakhet osv heter.
  En bra början.
  kramkram

  Svara
 • Tummen upp för dig Hannah och alla ni andra så klart❤

  Svara
 • Det finns hopp ♥. Så bra att du engagerar dig Hannah. Det är ju enbart destruktivt att lägga sin energi på näthat. Lika korkat som krig tycker jag…
  Varm kram till dig finaste.

  Svara
 • Hejsan. Tycker också att det är så bra att detta tas upp till diskussion. Det finns så himla mycket sånt. Vi har nyss varit med om en stor tragedi här i min lilla stad (Kumla utanför Örebro) där en flicka på bara 13 år tog livet av sig genom att slänga sig framför tåget. Detta var dels beroende på nätmobbing , mobbing och att hon träffat ”fel” person på nätet eller vad man ska säga. Jag tror det är svårt att helt kontrollera detta men man måste nog bli mer observant som vuxen över detta.
  Denna händelse berörde mig mycket även fast jag inte personligen kände flickan men jag har en dotter i hennes ålder.
  Ännu en gång måste jag säga att det är så bra att du som är en ”offentlig” person uppmärksammar detta.
  Många kramar och ha en trevlig helg // Eva Thorin i Kumla

  Svara
 • Tummen upp för hela gänget som engagerar sig i detta! <3

  Svara
 • Undrar lite hur du egentligen tänker över sociala medier när båda dina söner flitigt använder instagram och jag såg att en av dom har över 16 tusen sk ”följare”. Uppmuntrar du till att varenda steg man tar bör blottas på internet? Enligt mig är det hemskt att barn inte får vara barn lika länge numera. Vore som sagt intressant att höra din åsikt, barn borde vara ute och leka och inte sitta med telefonerna dygnet runt anser i alla fall jag.

  Svara
 • Hej,
  Mina barn och deras klasskompisar lever i en tid som är långt ifrån hur du och jag växte upp (jag utgår från att du är vuxen). Dagens barn och ungdomar tillbringar väldigt mycket tid på internet och inom sociala medier. Cirka 50% av Sveriges 3-åringar besöker någon form av digital kommunikation varje vecka. I vår familj pratar vi ständigt om användarvett och de reglar som gäller för hur du bemöter andra och de bilder som publiceras. Detta för att förstå konsekvenserna av att lägga upp bilder och kommentarer som delas offentligt. Det är ok att de har Instagram, precis som deras vänner, men pojkarna vet reglerna för att bilder de tar inte ska upplevas som kränkande eller tilltala vuxna med fel intentioner. Där är jag som mamma mer påläst och medveten om konsekvenserna än många andra.
  Min William har oturen att ha två sk offentliga föräldrar. Av den anledningen går vuxna som du in och letar på Instagram efter hans namn. Han frågade mig en gång om jag inte kunde tipsa mina läsare om att han har Instagram för att få fler följare. Svaret var solklart nej. Anledningen är att han är snart 12 år och jag inte vill att vuxna som följer mig ska följa mitt barn. När jag berättade det nickade han och förstod det.
  Hans kompisar slipper det. De lägger upp bilder med samma ansiktsuttryck, samma frisyrer, samma av allt som barn gör i den åldern. Men hans vänner slipper att vuxna som du letar upp deras namn på Instagram och sociala medier och följer dem.
  Problemet är således inte att mina barn finns på Instagram utan att vuxna som du väljer att söka upp ett barn istället för att låta barn vara barn och inte värderas av att deras föräldrar syns i tidningar och tv. Jag ger mina barn en värdegrund som går ut på att man uppskattas efter sin person och sitt beteende gentemot andra och sig själv. Så innan du kritiserar min mammaroll så tänk efter hur du som vuxen kan söka på ett barns namn. Det är i mina ögon ett större problem än att mina barn är aktiva på sociala medier precis som deras vänner.

  Svara