Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:46 | juni 19, 2013

Familjereportage

God kväll vacker. Kycklingen ligger på grillen och en fräsch sallad och kalla såser är framdukade.
Tidigare idag när fotografen och journalisten Terese kom så bjöd jag på bullar… till barnens glädje 🙂

Tack bästa bageriet här i stan.


Familjebild.Nu måste jag åter prata om mina rosor. Har gjort allt enligt konstens alla regler, följt tips och råd som jag fått här men ändå är mina vackra, svindyra, rosor hängiga, torra och trötta 🙁
Men min rosbukett för 49 kr från ICA, som är flera dagar äldre, är fortfarande vacker och pigg.

Inte okej! Har skött om dem som de vore små barn.


De här däremot!


Nu är det dags för mat.
All Kärlek ❤


12 kommentarer12 kommentarer om “Familjereportage”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!
  Det man ska tänka på med rosor är att ha ’rena stjälkar’ i vattnet, dvs inga blad eller taggar under vattenytan. Varmt vatten och långa diagonala snittyttor. Absolut inte socker, potatismjöl eller annat trams i vattnet, det gör bara att blomman inte kan suga vatten, utan slammar igen. Om man ser att rosor är lite hängiga( efter kanske 4-5 dagar) kan man pigga upp med nya snittyttor,varmtvatten och vira dem i tidningspapper. Se alltid till att snitta ordentligt med vass kniv, aldrig klippa i stjälkarna, detta krossar bara stjälken och blomman kan således inte suga vatten…. ( enda blommorna man kan klippa stjälkarna på är lökväxter, som tex tulpaner, ranunkler osv och då klipper man rakt av) Låt stå så ett par timmar och sedan brukar dom hänga med ett tag till. Om blommorna redan efter 1-2 dagar beter sig hängigt tycker jag absolut man ska gå tillbaka till floristen. Blommor är som oss människor, ibland får man dåliga exemplar….-:) Hoppas på bättre lycka nästa gång!! / josefin, florist

  Svara
 • Du har säkert inte gjort något fel, en del rosor är dessvärre måndagsexemplar pga att de hänt något redan innan man köper dem. Något som man kan tänka på när man köper rosor dock är att kolla hur mycket de slagit ut, de ska inte vara för knoppiga, utan börjat slå ut lite i de yttersta bladen, men med en ganska ”hård” mitt. Kläm lite försiktigt på dem innan du köper dem. Brukar följa den regeln och mina rosor står ofta i två veckor. Hoppas du förstår vad jag menar 🙂
  Mvh Lina

  Svara
 • Vart kommer dina söta ballerinas ifrån?:)

  Svara
 • TopShop.
  Kram

  Svara
 • Undrar var er mysiga soffa/ sittmöbel kommer i från? Mva AnneSophie

  Svara
 • Den kommer från en märke som heter TGI Furniture.

  Svara
 • Vilka härliga sommarbilder på er – ser supermysigt ut. Hoppas innerligt att det blir en fin sommar. Själva drar vi på longstay och hoppas på fint väder även ”over there”. Kram Mia

  Svara
 • Jag håller med Josefin (i en tidigare kommentar) att om rosorna börja nicka och se väldigt ledsna ut efter bara 1-2 dagar så ska man absolut gå tillbaka till floristen! 🙂
  Hoppas att du snart får fina rosor igen som håller längre 🙂 Kram

  Svara
 • Hej,
  Jag har fått lära mig att man ska ta bort ganska mycket av bladverket på rosor & det brukar nästan alltid fungera förutom då man får ”måndagsexemplar”. Men när jag får det brukar jag snabbt innan dom blir torra i kanterna etc. klippa av blomknopparna & lägga dom i en vacker skål & däri slår dom ut och blir supervackra ! Visst är det tråkigt att man ska behöva göra så för att dom ska slå ut men ibland får man ju rosor och då kan man inte lika lätt lämna tillbaka dom och då är det ett bra tips för att åtminstone få njuta av dom 🙂
  Trevlig midsommar!
  /Camilla

  Svara
 • Rosor är svåra, men det är bara att reklamera…får ju med all säkerhet nya eller presentkort, trevlig midsommar!

  Svara
 • Har konstaterat att Icas rosor är mycket bättre kvalitet när det gäller att inte nicka. Konstigt. För varje gång jag köper där står dom fantastiskt länge. Men det lär väl handla om att de är så hårt drivna att de överlever det mesta kanske…men fina är dom!

  Svara
 • Hej! Ser på bilden att rosorna står in en silvervas. Det är väldigt vackert men rosor tycker inte om att stå i silvervas. Det kan gå bra flera gången men sen när vasen blivit använd några gånger och den börjar ” lösas upp” lite inuti så kan det göra att rosor bara håller några få timmar på grund av vissa ämnen som utsöndras från vasen i vattnet. Samma sak om man har egen brunn och mycket järn i vattnet då kan det vara helt omöjligt att få rosor att hålla sig fina mer än en dag. / Kram från en annan florist
  Ps. Sen finns det såklart ” måndagsexemplar” och de ska man reklamera såklart.

  Svara