Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:45 | november 7, 2013

Öppet hus, aktiviteter och presenter

God kväll kära vän. Dag tre är till ända. Vi har väldigt långa dagar men det tar sådan ofantlig tid att ta sig till alla olika platser. Det är sinnessjuk trafik. Alla kör som galningar och det är bilar, mopeder, tuktuks, cyklister, barn, tiggare och kossor som trängs på vägarna.
Idag kom det fram en liten flicka i 6-års åldern, barfota i trasiga kläder, och knackade på rutan när bilen stod still. Hon bad med sorgsna ögon efter en slant och när hon fått den sicksackade hon mellan bilarna och hoppade upp på stötdämparen bak på en taxi. Hon satt där och höll sig fast i baklyktan och åkte iväg med honom i hög fart. Höll på att svimma när jag såg det. Ville ta en bild men blev så chockad att jag inte fick upp kameran.
Idag var det aktivitetsdag på flickhemmet,150 andra barn kom till centret för att få deltaga i sång, dans, pyssel samt få mat och dryck. Barn från slummen och även en hel busslass med barn som hade rest i fem timmar för att få komma dit.

Efter en god lunch fick barnen göra sina egna böcker. Teamet från Sverige hade med sig målarfärg, små speglar och annan dekoration. De målade och klistrade på sina böcker. På varje boks framsida fick de hjälp att klistra på en liten spegel och även texten Jag är älskad och värdefull.


Älskade och värdefulla.


När aktivitetsdagen var slut så fick alla barnen med sig en present, kakor och saft.


Jag, Fanny och Miriam hjälptes åt att dela ut det.


Tidigt i morse åkte jag och Peter och köpte massor av saker till hemmet och flickorna. När jag fyllde år så önskade jag mig istället för presenter att mina vänner satte in en gåva till flickorna. Vi köpte en tvättmaskin, en TV och DVD för dessa pengarna. Många av flickorna har aldrig sett film på tv. Jag och Peter köpte även tre datorer, datorbord och stolar så att de får ett datorrum de kan använda i sina studier. Sedan köpte vi pennor, block, filtar och massor av popcorn och godis. Så imorgon ska de få ha sitt livs första filmkväll och fredagsmys 🙂
Kan säga att de skrek av lycka.


Vi har besökt familjer som bor i riktig hemsk misär. Små nakna barn som bor på gatorna. Så fruktansvärt gripande. Du ska få se bilder imorgon. Inte den glädjen du sett nu men förhoppningsvis kan vi tända hoppet i även i de utstötta gatubarnens ögon.
Klockan är över midnatt och vi ska upp tidigt så jag säger god natt.
Var rädd om dig.
All Kärlek ❤
 
 


29 kommentarer29 kommentarer om “Öppet hus, aktiviteter och presenter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Måste tacka dig Hannah. Peter, mamma och dina vänner, ja ALLA som har hjälpt dessa barn <3

  Svara
 • Hannah, det är fantastiskt vad ni gör för barnen! Jag blir rörd till tårar över ditt engagemang. Hoppas kunna hjälpa till jag med. Låt oss gärna veta vad vi kan göra för dessa barnen också. Kram till dig

  Svara
 • Vilken insats ni gör! Tårarna kommer och jag vill också hjälpa till!

  Svara
 • …Och man får lite mer hopp om mänskligheten…

  Svara
 • Åh vad ni är fina och otroligt kärleksfulla och omtänksamma! Så mycket glädje, kärlek och hopp som ni bidrar med och skänker till dessa barnen <3

  Svara
 • Wow!!
  Blir alldels varm i hjärtat av ert engangemang och vad ni lyckats åstadkomma!
  Underbart att se vilken skíllnad gjort! Starta ett barnhem såson många bara drömmer om och pratar om har ni gjort verklighet av!
  Vill gärna bidra på något sätt om jag kan?
  Hälsningar Bettan

  Svara
 • Vad snällt av dig att tänka på andra i samband med din födelsedag! Jag hoppas att era vänner var extra generösa med sina presenter:-)

  Svara
 • Det ni gör är så fantastiskt. Alla barn borde få veta hur betydelsefulla och älskade de är, varenda ett ♥

  Svara
 • Åh så fantastiskt att se allt ni gör för dessa barn. Vi blir rörda av att läsa om ert arbete och resa. Tänk om fler hade haft möjligheten att få uppleva detta. Tillsammans kan vi förändra och göra så mycket gott för många människor. Vi vill gärna hjälpa till och bidra på något sett. Vi hörs när ni kommer hem. Kram Charlotte & Jerry Lilla violen

  Svara
 • Åh vilket underbart arbete ni gör! Jag skulle också vilja hjälpa till med något. Måste kännas ända in i hjärteroten Hannah, när du ser deras glädje! Fast du är en ängel både till utseende och sätt! Var rädda om Er.
  Kramar till er

  Svara
 • Ord är överflödiga!!! Blir oerhört rörd och berörd! Här hemma tampas vi med vardad och maginfluensa 🙁 Min stackars lilla Max har varit jättedålig!! Var rädda om er! Massor av kärlek till er och flickorna ♥

  Svara
 • Ååå vad det värmer mitt hjärta för vad ni gör för dessa flickor.Kramar till dig och din mamma

  Svara
 • Er resa går rakt in i mitt <3 Ni är fantastiska!!!!
  Tårarna rinner när jag läser om barnen och jag brister för de barn som finns där ute på gatan.
  All kärlek till er alla <2

  Svara
 • Blir otroligt berörd av dessa inlägg! Vilken insats ni gör.

  Svara
 • Oh jag blir helt tårögd och rörd när jag läser här innen just nu. Du är en otroligt fin människa Hannah! Min längtan efter att göra skillnad väx till liv igen.

  Svara
 • Stor kram till er alla för ert enastående jobb ni gör.
  Ni skänker kärlek, trygghet o hopp!
  Stor eloge för ert arbete!
  Var rädda om varandra o ha nu en riktigt härlig fredagsmys!
  Kram Iréne

  Svara
 • Så otroligt fantastiskt det ni gör – stor kram till alla er i Indien!

  Svara
 • hej!
  faller en tår ner för kinden av de du ser där bort, fruktansvärt! tror att många borde få se det med sina egna ögon för att förstå!
  ni gör ett fantastiskt arbete och jag önskar jag var med och kunde hjälp!!!
  stort eloge till er verkligen!

  Svara
 • Du fina, fina människa! Blir helt tårögd av ditt engagemang! Det är dags för mig att sluta leva så själviskt. Tack för att du öppnar allas våra ögon!
  Varma kramar till dig och din familj och alla barnen förstås!! <3

  Svara
 • Vilken fantastisk insats ni gör som ger värme och kärlek där det som mest behövs!
  Man blir väldigt berörd att läsa och jag ryser i hela kroppen.

  Svara
 • ”Små nakna barn som bor på gatorna. Du ska få se bilder imorgon”.?? Ska du lägga ut bilder på nakna barn? Det ifrågasätter jag starkt – känns inte ok. Det är integritetskränkande. Jag tycker det du gör är fantastiskt men man kan belysa dessa problem utan att exploatera barnen.

  Svara
 • Ja, då var det dags igen. Man slutar aldrig förvåna sig över mänskligheten. Ibland så kommer det in en katt bland hermelinerna och tänk att i vissa fall är det mer än en!
  Du ”Sofie:” här ovan, är du alldeles IQ-befriad? Det finns absolut INTE EN ENDA MAMMA som är så noga med sina barn som Hannah är! Hennes blogg ÄR och HAR varit en enda kärleksförklaring till sina barn!
  Du borde logga ut och aldrig visa dig här mer!

  Svara
 • Så onödigt. Har du läst Hannahs blogg? Hon är väl om någon noga med att inte kränka eller visa något olämpligt. Att visa verkligheten kanske gör att några fler av oss skänker pengar till dessa barn som verkligen behöver. Jag beundrar Hannah och hennes familj. De gör mer för andra än vad många av oss andra gör. Jag tror nig du kan lita på att hon vet vad som är lämpligt eller inte att visa.

  Svara
 • Be den där Roxenmo att ta sina pengar hon köper alla dyra väskor och kläder för och skänk dem till flickhemmet istället. Det känns lite dubbelmoral att låta henne blogga här…

  Svara
 • Hej,
  FEMME är en bloggportal där en del av sidan handlar om Mode & Skönhet. Ser ingen dubbelmoral i att hon bloggar här då hennes blogg är just en modeblogg. Så klart blir det stora kontraster mellan en sådan blogg när jag är i Indien men ska vi varje dag jämföra våra liv med Indien tror jag även du, jag och alla andra läsare skulle skänka lite mer till välgörenhet. Förstår din tanke men det gäller alla människor och inte just bara Roxenmo.
  Kram.

  Svara
 • hej! du är jättefin från båda håll. du måste komma över tvångstanken att bara visa din vänstra sida! 🙂

  Svara
 • Ni gör ett så fint och viktigt arbete!!
  Jag är helt tårögd över att läsa det här ni gör.
  Det svider i mitt mammahjärta när man ser barn som har det så svårt.
  Ni är guld värda!
  Lycka till med framtiden!

  Svara
 • Fantastiskt! Ni gör en otroligt bra insats för alla dessa barn, rörande.
  Vill bara ge er en stor, varm kram <3<3

  Svara
 • Fantastisk Hanna! En slant gör barnen lyckliga. Vi grannar samlade ihop pengar till min mamma som köpte skolväskor till alla barnen och så fick dem
  Godis som dem sällan får. Känns så underbart att göra de och speciellt vi klarar oss varje
  Månad om vi ger 100 kr.
  Du är bäst!

  Svara