Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:30 | november 9, 2013

Tvära kast

Hej min vän. Hoppas allt är väl. Har haft promblem med internet och min kamera. Har inte lyckats ladda över några bilder från slummen men de kommer. Känner att jag vill visa hur verkligheten ser ut. Det tar ett hårdare tag om hjärtat och det är svårare att blunda då (och nej Sofie, jag ska inte visa barnens kön. Men deras ansikten och den misär de lever i. Tyvärr har många inga kläder och går därför runt nakna).
Önskar att så många som möjligt vill hjälpa till.
Resan har varit känslofylld. Många olika känslor har jag i kroppen. Glädje, sorg, tacksamhet men också ett sting av hopplöshet.
Måste säga att Kolkata är den absolut smutsigaste och hemskaste stad jag varit i. Har varit på många platser i Indien, besökt aids-byar i Afrika, slummen i Ryssland men Kolkata tar priset. Staden är en enda stor soptipp. Man hittar inte en enda ren plats, inga hus som inte ser fallfärdiga ut. Allt är bara grått och smutsigt. Vattnet är blått och grönt av kemikalier, och där tvättar sig människorna och djuren dricker det. Det är hemskt!
På väg ut till hemmet som ligger utanför staden ser man lite grönska och människorna som bor där har lite jordbruk så de bor ”bättre”.

Stackars utmärglade kor, getter och hundar finns överallt. Inne i stan är hundarna skadade, påkörda och slagna men ute på landsbyggden verkar de leva bättre. Det är tvära kast. Just nu befinner jag mig på mellanlandning i Dubai. En stad med så mycket pengar att man nästan blir äcklad. Bara lyxbilar och byggnader som ser ut att vara hämtade ur sagorna.
Har tjugo timmar här av väntan tills vi kan flyga hem. Ska åka runt och titta på stan och äta god mezze. Som jag längtar hem nu! Barnen är med farmor och har haft en fin vecka men nu saknar vi nog varandra så vi spricker. Vill bara snosa dem i nacken och krama dem.
Hej på en stund.
Återkommer snart med en tävling för att lätta upp bloggen lite 🙂
Kram ❤


15 kommentarer15 kommentarer om “Tvära kast”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Usch, stackars ko…. Tänk så mycket hemskt ute i världen och även här hemma. Vi får verkligen vara tacksamma över det vi har♥
  Så härligt att komma hem igen! Många kramar

  Svara
 • Hur kan man hjälpa till att skänka pengar?

  Svara
 • Hanna, måste bara få säga att du är ju en helt underbar människa! Så mycket värme, kärlek och omtanke, helt fantastisk! Tänk om världen hade lite flera ”Hannor”!:) Kram

  Svara
 • Ja jag vill också veta mer hur man hjälper till men också att det kopplas till en dialog och det har du Hanna med familj visat ett jättebra exempel på här. Som sagt om det fanns fler av er skulle värden ta ett steg närmare den humanitet ett barn ska med rättighet kunna få växa upp i.

  Svara
 • Hej!
  Om de rikaste familjerna i världen kunde släppa taget om några av deras miljarder, så skulle inte världen behöva se ut så här.
  Det finns en mega- rik procent som äger alla tillgångar och allt land, och de blir bara rikare varje år, medan miljoner blir fattigare, deras pengar (som de girigt sugit ur av folken) skulle kunna wipe out all fattigdom, ändå så gör de inte det. Utan igen, det är vi, småfolket som samlar in och delar med oss.
  Det är inte hopplöst – men det är supermiljardärerna som kan sätta stopp för all fattigdom i världen, är inte det sjukt?
  Vad är det för människor egentligen?
  Som Kamprad – han har 500 miljarder – tänk om han gav bort 400 miljarder, så skulle det ändå inte dröja länge innan han hade samma summa igen. Så funkar det.
  Kolla in dokumentären som en av sönerna från Johnsson&Johnsson spelade in ”The 1 percent” (jag tror han heter Jamie Johnsson och man hittar dokun på You Tube)
  Där kan man se med egna ögon den girighet som driver dessa superrika familjer.
  De sitter inte bara en hög med pengar utan de har också lobbyister som för deras talan i politiken så de slipper betala skatter och avgifter och kommer undan med ren brottslighet.
  De är dessa personer som kan föda hela världen – vi behöver Robin Hood !!!!
  Fint jobb ni gör iallafall – det går ju!!! Fler miljarder till de fattiga !!!!!

  Svara
 • Varför är alltid farmor barnvakt och inte din mamma som du jämt lovordar?

  Svara
 • En väldigt stor anledning kan ju vara att Hannahs mamma är med i Indien

  Svara
 • Hej fina du =)!
  Vill bara säga att jag blir så glad och berörd av att ta del av ert arbete <3!
  Vilka olika förutsättningar alla barn har i världen =(
  Kramar till er alla / Marie

  Svara
 • Åh så synd om den stackars kon, jag älskar djur och mår så dåligt över att se djur som far illa!

  Svara
 • Jag blir också äcklad av alla giriga svinrika människor som bara vill ha mer. Man kan ändå inte ta med sig pengarna i graven.
  Det är så hemskt med all fattigdom i världen. Både människor och djur drabbas. Vad hemskt att djuren dricker det äckliga vattnet med kemiskt gift i. Hemskt att hundar inte har något värde i Indien och att det är okey att slå på hundar där. Räcker det inte med att hundarna är skadade och hungriga ?!! Det finns så otroligt många fattiga i världen och många barn svälter ihjäl dag efter dag. Det finns ingen rättvisa.
  Hemskt med tyfonen i filipinerna , som att människorna där inte har nog med fattigdom och elände. Kriget i Syrien som folk flyr ifrån är också så hemskt. Barnen som drunknar när flyktingbåten sjunker. Det känns så tungt när man tänker på allt elände i världen.
  Bra skrivet av dig Mia !!
  KRAM

  Svara
 • hej Hannah du har ett äkta & fint engagemang <3 sätter in en slant på bgKontot

  Svara
 • Å vad jag önskar att man någon gång får följa med på en sån här resa och hjälpa till. I år kommer jag inte att skicka julkort utan sätta in pengar till ert barnhem . Hoppas att fler hakar på tack för en bra blogg kram

  Svara
 • Har svårt att förstå hur man tänker när man ifrågasätter vem som är barnvakt efter just ett sånt här inlägg? Herregud vilka märkliga personer det finns.

  Svara
 • Kan inte annat än att hålla med dig 🙂

  Svara
 • Men varför visa ansikten? Du kan ju visa mer allmänna bilder, t ex tagna bakifrån, och miljön. Det är väl fullt tillräckligt för att förstå vilken misär de lever i? Jag tycker det är att kränka den personliga integriteten – som alla oavsett livsförhållanden ändå har rätt till – att visa närbilder på ansikten. Det känns onödigt.

  Svara