Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:18 | november 13, 2013

Baka, baka, liten kaka

God onsdag min vän. Hoppas att allt är väl. Jag började dagen med ett träningspass. En skön kickstart.
Har fått massor av jobb gjort och bokat min resa ner till Malmö nästa vecka. Blir både piggare och gladare av att träna. Jag är väldigt mycket av en känslomänniska. Känner av stämningar och påverkas lätt av allt som händer runt om kring mig. Jag lever alltid i mina känslor. Det är på gott och ont. Oavsett om det är glädje, kärlek, ångest eller sorg så blir allt så mycket starkare i mig.
Träningen har gjort att jag inte blir lika deppig. Faktiskt mycket därför jag tränar tre dagar i veckan men även för att hålla mig fysiskt fit så klart.
Choklad gör en också gladare har jag hört 🙂
Fick en låda med bakingredienser igår. Skapa något magiskt. Hm, kanske inte min starka sida men värt ett försök.
Min kära svärmor Marianne gav mig ett recept som hon hittat på nätet. För mig som älskar både choklad och lakrits passade det perfekt.


Färska jordgubbar är gott till ALLT. Jordgubbarna får toppa kakan.


Lakrits- och Chokladfudgekladdkaka
150 g smör
2 dl strösocker
3/4 dl kakao
3⁄4 msk lakritspulver
2 ägg
2 dl vetemjöl
Chokladfudge
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk lakritspulver
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. Rör ner socker, kakao och lakritspulver. Tillsätt ägg och mjöl och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Gör undertiden fudgen. Rör ut lakritspulvret i ½ dl grädde. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning 5-7 min. Tillsätt lakritsgrädden. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Vispa grädden och rör ner hjortronsylt. Serveras med grädde och jordgubbar.

Den här ska jag göra i eftermiddag. Känns som en hit 🙂
Önskar dig en fin dag.
All Kärlek ❤
 

 


13 kommentarer13 kommentarer om “Baka, baka, liten kaka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh jag är också en känslomänniska vilket är som du skriver både på gott och ont. Min ständiga oro ledde till kraftig ångest för några veckor sedan. Nu äter jag serotoninhöjande och träffar en kbt – terapeut. Nu har jag fått min varning. Ska from nu ställa mindre krav på mig själv (och andra), försöka vara mer i nuet och minimera katastroftankarna. En känslomänniska kommer jag alltid vara och det vill jag inte ändra på heller. Senaste tiden har jag börjat träna och, som du skriver, mår jag så bra av det!
  Önskar dig en fin dag. Fortsätt vara lika fin människa som du är men försök ta bort ee jobbigaste tankarna:)

  Svara
 • You and me 🙂
  Vi får kämpa på. Tror dock att det är bättre på många sätt att vara en känslomänniska.
  Styrkekram ❤️

  Svara
 • Japp, då är vi 3 (säkerligen fler) med känslorna utanpå…
  Meeen vilken rolig present du fick!
  Kram Lotte

  Svara
 • Hej Hannah,
  Tack som alltid för din underbara blogg, och att du bjuder oss läsare på så mycket ur din tillvaro 🙂
  Jag behöver få lite pepp och tips då jag hamnat i en liten träningssvacka… Jag VET att det får mig att må bra och jag får mer energi, men just nu vill jag helst bara sitta hemma på soffan och äta choklad (!) på kvällarna…
  Så dela gärna med dig om din träning 🙂
  Ha en fortsatt fin dag/kväll!
  Anna

  Svara
 • Ja visst blir man glad av choklad :)!

  Svara
 • Nr 4 är här! Skönt att vi är fler, men precis som Hannah skriver är det på både gott och ont!
  Kram!!!

  Svara
 • Äh men guuud så gott!! Vattnas i munnen! 🙂

  Svara
 • Det är bra att träningen får dig att må bättre och dämpa de jobbiga känslorna en aning. Sedan mår ju kroppen och organen (som inte syns) bättre av träningen också 🙂
  Den kakan låter fantastisk, hoppas den blev lyckad 🙂
  Kram kram

  Svara
 • Den kakan måste jag omedelbart prova!

  Svara
 • 150 gram av vad? smør eller? det står høgst upp men inte av vad:-)

  Svara
 • Superfina bilder i dina inlägg! 😀

  Svara
 • Det låter precis som mig och jag har för kanske 2 månader sen kommit på att träningen är den bästa medicinen! Från heldepp till helpepp!

  Svara
 • Hej! hur kan man få tag på en sådan dör låda? /)

  Svara