Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:47 | december 25, 2013

Julafton del 2

Hej igen vacker. Jo, vår julafton fortsatte hemma i Sigtuna.

Barnen lekte med klapparna de fått hemma hos Mimmi.


Vi hade Kalle Anka på i bakgrunden, tittade lite då och då medan jag och Peter drack glögg.

Jag svidade om till julklänningen när vi kom hem.Vi var fortfarande mätta så julmaten fick vänta tills senare. Jag hade förberett julmaten, trillat köttbullar, kokat ägg och skinka dagen innan, så det var bara att värma på.
Det knackade på fönstret och Tomten stod utanför med en säck klappar. Barnen tjöt av glädje (kanske inte William, men jag såg allt att han log 🙂 )

Vida var skeptisk.
Efter Tomtens visit tog vi en paketpaus och åt julmat.

Sen var det igång igen.


Många fina klappar blev det.


Sent på kvällen lade sig lugnet, det var tomt under granen och vi alla somnade med ett leende.


Berätta gärna om din Julafton. Blir alltid lika glad att höra från dig 🙂

 All Kärlek ❤

 


15 kommentarer15 kommentarer om “Julafton del 2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Firade med alla nära och kära igår, vi hann med julfrukost, jullunch och middag på tre olika ställen. När det är jul vill man ju gärna försöka hinna med att få träffa ”alla” . Idag rullar jultåget vidare, lunch intagen på ett ställe och snart dags att förflytta oss till nästa ställe för intag av middag och ännu mer julklappar. Jobbigt att kånka runt?? Lite, ibland men vi är lyckligt lottade som har så många nära o kära som vill vara med oss och dom bor nära 🙂

  Svara
 • God jul från oss!!!

  Svara
 • Jag hade nog också varit lite skeptisk till tomten 🙂
  Såg han inte lite gangsteraktig ut?
  Vilken chokladask säljer bäst i jul?
  http://chocochock.se
  ”50 nyanser av choklad”

  Svara
 • Vi firade, jag om än motvilligt, lugnt och stilla hos mor med lagom mängd mat och klappar. Betoningen låg på ”lagom”.
  Jag tycker inte om julen mycket för dessa vulgära mängder mat och kopiösa mängder pengar som slösas. Ja, jag låter säkert som en ”grinch”, men det blir himla bra ändå även om man firar med moderation.
  Jag blev så glad när jag såg hur lite rester som mor la undan i köket, för det innebar inte att vi hade vräkt i oss kilovis med mat utan att hon sansat sig och handlat precis _lagom_. 🙂

  Svara
 • Hej Hannah! Vi firar numera julafton vartannat år hos min mamma med min släkt och vartannat år med min mans släkt. Igår var vi hos mamma och hennes sambo. Vi hade det så mysigt med god mat, efterrätt och klappar. Alla var nöjda och glada! Idag har vi bara varit hemma och skrotat runt i våra nya pyjamasar 🙂 God fortsättning!

  Svara
 • Borde väl vara det lättaste att kånka runt (som någon skrev tidigare)än att som jag/vi ha alla här varje julafton/juldag. Vi är omkring 20 stycken. Jag älskar det, men är totalt slut efteråt. Jag längtar att få ”kånka runt” till alla barnen och bara sätta mig vid dukat bord och bara ta det lugnt någon jul. Men alla, även jag/vi älskar ju att ha alla nära och kära här såklart. 🙂

  Svara
 • Firade med mina föräldrar och min 2 stora barn och dottern pojkvän.
  Började med Kalle hos mina föräldrar och så åt vi julmaten där , lyssna på julmusik och koppla av.
  Vi for sedan hem igen fixa för julens risalamalt här och mina föräldrar kom*L*
  ”Tomten” kom med klappar i massor tycker jag , så lite snälla hade vi varit.
  Fikat blev till julklappsspelet som uppskattas av oss alla. Sen var det lugnt med godis och bara slappa.
  Pga av att min hund alltid löper vid jul och mina föräldrar har en hanhund så är vi på 2 ställen, inte ens hundarna ska vara ensamma hela julaftonen…
  Idag har Kusinen min med familj varit här och nu ska vi äta rester… kram

  Svara
 • Vi va hemma med svärföräldrarna, barnen va hos sin pappa denna julafton. Innan har vi firat jul i tre dagar men i år bröts traditionen! Det får gått räcka med en julafton – max 2. Så några är och förblir sura men nu är det väl ändå dags att få styra över sitt eget luv? 32år liksom… Jag trivs bäst hemma 😀 Idag kom barnen som en bonus så inatt sover vi gott även om de åker imorn igen. Hoppas ni har en bra fortsättning.
  Kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag och min man o två barn firade hemma hos oss för första gången. Mina föräldrar och min lillebror kom till oss. Så mysig dag med den mat man vill ha, den julmusik man vill lyssna på och få titta på sin egna gran!
  Idag är vi hos svärföräldrarna och blir uppassade 🙂
  Kram till dig!

  Svara
 • Vilken mysig julafton ni verkar ha haft, vackra Hannah!
  Vi firade vår lilla dotters första jul hemma hos oss och de som ville komma var välkomna och alla fick ta med sig något och bidra till julbordet. En alldeles perfekt lösning då man inte hinner jättemycket om dagarna med en liten 5månaders godbit.
  Älskar klänningen du hade! ❤️
  Många kramar

  Svara
 • Hej Hanna du i vacker klänning och maken i t-shirt ganska så omaka?c

  Svara
 • Vilken vacker röd klänning du svidade om till på eftermiddagen, jättefin! Jo, proppmätt var man ju hela dagen och är ständigt under jul tycker jag 🙂 Här blev det massor av gott på min tallrik, dock inte grisfötter som sambon och hans familj gnager på 🙂
  Här regnade det och var ishallar på gatorna så vi höll oss mest inomhus under hela julafton. Grötfrukost på morgonen, middagsförberedelser på förmiddagen innan Kalle anka, därefter julklappsöppning och sen middag. Jag blev riktigt bortskämd med så otroligt fina klappar som jag absolut inte var beredd på 🙂
  God fortsättning fina du!
  Kram kram

  Svara
 • Haha cool jultomte 🙂

  Svara
 • Wow, vilken klänning!
  Det låter som om ni skapat er en mysig egen tradition!
  Kram!

  Svara
 • En av de vackraste mammor jag sett!

  Svara