Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:30 | januari 9, 2014

Inskrivningssamtal och lässtund

Hej igen vacker. Vi har det varmt och gott och är så tacksamma. Lite molnigt har det varit idag men det gör inget. Vi fick t.o.m. ett litet skyfall för några minuter sedan. Bra för oss som precis kommit hit. En mjukstart så vi inte bränner oss i solen eller får solsting.
Vi kom nyligen hem från inskrivningssamtal på Sanuk Svenska Skolan. Det kändes som det var igår vi var där. Pojkarna och Liv kände sig hemma direkt och blev nästan besvikna på att de inte börjar förrän på måndag.
De hade helst börjat igår 🙂
I år är det rekordmånga barn på skolan. Det känns extra roligt. Barnen kommer finna många nya vänner och jag tvekar inte en sekund på att de kommer trivas ännu bättre i år. De känner sig trygga och känner till lärarna och alla rutiner.
Nu ska Peter och de stora barnen fara till marknaden och handla mat och annat som vi kan behöva fylla skåpen med.
Jag och Vida ska slappa under fläkten 🙂

Vi frossar i färsk frukt. Mango är min stora favorit och mini-klementinerna tog slut på en kvart efter att vida fått smak på dem.


Vår gång ner till stranden.

Lässtund i skuggan.Var rädd om dig.
Varma Kramar ❤


25 kommentarer25 kommentarer om “Inskrivningssamtal och lässtund”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åhhhh ser helt underbart ut. Måste bara få fråga hur ni hyr detta hus, vart hittar man det o vad kostar det? Njut av solen o värmen för oss som sitter hemma i kalla gråa Sverige:-)

  Svara
 • Finns boende från 2.000kr i veckan (bungalows) till villor på 800m2 för en förmögenhet. Beror helt på hur man väljer att bo. Googla boende på Koh Lanta så får du alla möjliga förslag. Lycka till.
  Kram

  Svara
 • Åh va underbart ni ser ut att ha det! Jag har det också helt underbart. Ligger i sängen med vår lilla Elsa 8 veckor som sover så gott på mitt bröst. Jag njuter till fullo av att få vara mamma. Har läst din blogg länge men aldrig kommenterat.
  Du verkar vara en sån go människa. Ha en härlig dag! Kram från Jossan

  Svara
 • Vilket lyxliv! Även fast man hyr ut sitt hus i Sverige måste det kosta en heeeeeeeeeel förmögenhet, fattar inte hur ni får det att gå runt…

  Svara
 • Hej,
  Det finns en heeeeeeeeeeel del svenskar (hundratals familjer) på Koh Lanta så det är många som uppenbarligen får det att gå runt. Vet inte hur alla gör men min gissning är att de sparat ihop pengar. Kan inte svara för övriga men så gjorde vi.
  Kram

  Svara
 • Ser härligt ut. Ha de så skönt hela familjen och bara rå om varandra. Vilket lyx! Bor ni i samma hus som förra året?
  Härligt söta och fina ungar alla fyra, fast alla är så olika varandra.
  Tänker ni skaffa fler barn? Själv har jag också fyra härliga barn med 7,5 år mellan första och sista. För oss räcker det bra nu, tre tjejer och en kille, alla mer eller mindre lika varandra.

  Svara
 • Hej,
  Nej vi bor i ett annat hus i år. Nu blir det inte fler barn. Är så lycklig över mina barn och känner att jag inte skulle kunna ge tillräckligt med tid till alla om vi skaffade fler. Men man ska aldrig säga aldrig 🙂
  Kram

  Svara
 • Ni ser ut att ha det helt underbart. Njut och ha det så skönt i paradiset =)
  En liten fråga bara, när kommer Joolzsyskonvagn till sverige? =)
  kramar

  Svara
 • Hej,
  Tyvärr inte förrän augusti.
  Kram

  Svara
 • Ser HEEET underbart ut!!!!!
  Hade gärna följt med som nanny! Byter lätt ut mörkret här hemma.

  Svara
 • Förstår att de vill komma igång med skolan så fort som möjligt, de verkade trivas otroligt gott där förra året! 🙂 Så vackert ni har det, otroligt vad världen kan bjuda på <3
  Underbart att kunna äta frukt från där den faktiskt kommer ifrån, sååå gott! 🙂
  Ha det fint kära du!
  Kram kram

  Svara
 • Ett par kompisars tvillingar går just nu på den skolan. Ha det så underbart! Är väldigt avis

  Svara
 • Kanske en larvig fråga men är ni inte rädda för tsunami nu när ni bor så nära stranden? Jag vågar inte åka till Thailand pga katastrofen som hände där. Vi känner en familj som förlorade sin ena son i katastrofen.
  Men det ser väldigt härligt ut. Ni har en fin familj.

  Svara
 • Jo, jag är rädd hela tiden. Katastroftankarnas mästare är jag. Tsunamin är något som satt spår i mig men jag försöker att inte låta mina rädslor styra mitt liv. Inte alltid så lätt men jag kämpar med det.
  Kram

  Svara
 • Åh, vad himla mysigt för er att vara i thailand igen 🙂 Ha det så himla bra nu

  Svara
 • Hej Hanna!
  Ser underbart ut! Är det myggarmband som barnen har? Hur skyddar ni er mot myggor. Vill så gärna själv åka med familjen men känner oro för dengue.

  Svara
 • Jag är också rädd för denguefebern men vi sprayar oss hela tiden med myggmedel och har även myggarmband.
  Kram

  Svara
 • Kul att se att du svarar på våra frågor. Inte många bloggare som gör det. Ha nu så bra ni bara kan där nere!

  Svara
 • Ja den frågan får jag hela tiden, hur har ni råd att åka till Thailand varje vinter 1-3 mån? Jaa man prioriterar och sparar, vi är inga höginkomstagare, men det går och det är värt varenda krona 🙂 Vi åker i feb igen, och jag längtar såååå. Helst när jag ser bilderna 🙂 Bor ni på Malee seawiew? Förstår om du inte vill svara på det 🙂 Förstår att baren längtar till skolan, vår son trivdes också superbra förra året, han gick och ska gå på Lilla svenska skolan. Ha det gott

  Svara
 • Så himla mysigt det ska bli att följa er tid i Thailand även i år. Underbart skönt för er….
  Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/01/09/skolcool-en-pedagogisk-dusch/

  Svara
 • Åh vad härliga bilder, njuuut!! Skönt att resan ner gick bra, lilla tappra Vida ville inte missa en sekund av detta äventyr hihi..
  Jag skulle kunna tänka mig att göra denna resa med min familj nästa år.. Skulle iofs kunna tänka mig LA ett halvår med så vi får se vart det bär av hehe.. Men att hyra hus, har du några tips vad man bör tänka på? Man stöter alltid på saker som man inte tänkt på och så står man där och säger ”nästa gång så väljer vi ditt eller datt” och köper med det här osv. Är det här huset ”bättre” än det ni hyrde förra gången, bättre för barnen eller placeringen.. Ja lite tips om du orkar skriva ner.
  Njut nu av er tid i värmen och ta hand om varandra!
  Kramar

  Svara
 • Fantastiskt inspirerande att läsa din blogg! Försöker påverka mannen med dina bilder:) har bokat 2 veckor i mars, men hoppas på mersmak för Patrik, så man kanske kan ta en längre period senare , med inkl skolgång 🙂 Mer bilder! Å ha det fantastistkt! Kram / Christina fr. Norrland 🙂

  Svara
 • Hej!!
  Sitter i ett grått Sverige, jobbar natt och är allmänt trött…..
  Längtar tills nästa gång du skriver så jag får drömma mig bort för en stund. Gläds med er i massor.
  Följer din blogg med glädje och ser fram emot att fortsätta läsa och följa er:)
  Tycker dock det är lite orättvist! Jag känner det som om jag känner dig och din familj men du har ingen aning om vem jag är, hur jag är, hur jag ser ut, vad jag har för stil, heller ingen aning om min familj!
  Det är säkert fler som tänker så och kanske så även du?!
  I vilket fall hoppas jag att ni har det fantastiskt, att ni får vara friska och bara njuta av det Thailand har att erbjuda och av varandra!
  Var rädda om er och rå om varandra!
  Kram från Sofia

  Svara
 • Hej Sofia, tack för dina rader. Jo, men jag blir så glad när jag får kommentarer. Då kommer jag lite närmare mina vänner här på bloggen och får veta lite om de som läser.
  Ska strax göra ett inlägg igen så du jan drömma dig bort till värmen 🙂
  Stor kram ❤️

  Svara
 • Hej! Ser helt underbart ut, ska bli så kul o följa er thailandsvistelse i år igen! Kul o höra att barnen uppskattar svenska skolan där oxå. Tittade ni ngt på att resa till någon av de andra orterna där svenska skolan finns eller vet du något om dom? Förstår i och för sig varför ni valde kom lanta, det är en underbar plats! Ha en fantastisk semester o njut varenda sekund (hemma är det blåsigt o 0 gradigt) många kramar C

  Svara