Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

02:49 | januari 14, 2014

Slow Down Uppdaterad

Hej min vän. Du kanske ligger och sover nu? Själv är jag uppe och har precis lämnat de stora barnen vid skolskjutsen.
Jag och Vida ska strax väcka Peter som ligger och sover. Vi tar varannan natt med Vida för hon sover fortfarande dåligt. Inatt var det Peters tur så han sova ut nu då han varit vaken halva natten. Det är dessutom världens bästa man, vän och pappas födelsedag.
Idag ska Peter firas kungligt ❤
Igår åt jag, Peter och Vida lunch på RelaxBay och på kvällen var det volleyboll-turneering för William och Mio på Slow Down.
Det är mycket relax, stress less och slow down här 🙂

Äh, vad typiskt. Datorn, internet eller något är segt som sjutton och har hängt sig. Lyckas inte ladda upp mina bilder till dig.
Återkommer snart igen 🙂
Tillbaka!
Min bebis!


All Kärlek ❤


28 kommentarer28 kommentarer om “Slow Down Uppdaterad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Himla vackra bilder. God morgon på dig med, vi är uppe och på jobbet. Kl är 08 här och vi har kallt, -5 grader med snö på vägarna, isigt och vidrigt. Så njuuuut ! =)
  Kram och ha en fin dag!

  Svara
 • Ååå så härligt ni har det! Man blir så himla sugen och kollade lite på deras hemsida. Antar att ni har en villa under kategorin ”exklusiv”, då får man punga ut med närmare 14 000:- i månaden. Det vore ju häftigt att kunna bo så lyxigt som möjligt;) Vad kostar skolan? Vissa skolor i Sverige bekostar delvis den svenska skolan om jag förstått det hela rätt? Kan du inte skriva ett inlägg om detta? Många som undrar ju och det känns nästan som du vill ”mörka” det. Sträck på dig och stå för att ni faktiskt har råd! ♥

  Svara
 • Mörkar? Har lagt ut länkar till Jojolantarental.com och Svenskaskolanthailand.se flera gånger. Är man intresserad är det bara att gå in på dessa hemsidor, eller alternativa sidor, och leta efter boende som passar sin egen familj. Har aldrig förstått varför jag har en skyldighet att skriva vad vår resa kostar? Det handlar inte om att mörka. Alla familjer anpassar sin resa efter sina behov och möjligheter. Vad vår resa kostar är ointressant i sammanhanget eftersom den är bokad efter vad som passar oss.
  Kram

  Svara
 • En liten miss, 14 000:- i veckan skulle det ju stå!!!

  Svara
 • Stort GRATTIS till Peter 😀

  Svara
 • Älskar att Vida alltid ser busig ut! Ni ser ut att ha det alldeles så underbart som man kan tro att man ska ha i paradiset. Hälsningar från lite kyligare breddgrader… -17 i Sundsvall. Not my cup of tea. Önskar er en fin dag och grattis till mannen! towe.

  Svara
 • Hej! Åh vad jag längtar till koh lanta nu! Men man längtar ju alltid till Thailand…. Vi bodde på holiday villa som ligger precis efter slow down! Var där väldigt ofta… God mat och mysigt ” häng”!! Ha en underbar dag och fira ordentligt!! Kram Malin

  Svara
 • Hipp hipp hurra för Peter idag, ett stooort GRATTIS!! Underbara bilder och skön mentalitet, relax…det gillar jag 🙂
  Ha det gott fina du!
  Kram kram

  Svara
 • Ser herlig ut! Om noen uker er det vår tur 🙂
  Angående pris på boende: har man stor familie har man ikke så mye å velge i, da koster det hva det koster. De fleste boender er beregnet på 4-5 pers. Vi er 2 voksne, 1 barn og 1 baby, vi betaler 122 000 baht for 8 uker i februar-mars. Man får rabatt etter hvor lenge man bor der. Skolen koster ca 5000 baht/uke, men der får man også blant annet søskenrabatt (men man må være tidlig ute om man ønsker plass der: små klasser, fort fullt. Vi fikk ikke plass på verken førskole eller barneklubb til vårt barn). Så man må bare spare 🙂

  Svara
 • Hon e för söt lilla vida. Å ni ser ut att ha det helt underbart:). Här har det verkligen blivit kallt som sjutton. Men mysigt med lite snö, å det är ljusare å lite lättare å kliva upp på morgonen. Hoppas ni får en mysig dag då, å att Peter blir glad. Här blir gubben min 40 år om 2 veckor . Fattar inte att man e gift med en 40 – åring. Det låter ju så himla vuxet:-). Men nu är man ju snart där själv:). Puss å kram på er å ha en underbar dag ♡

  Svara
 • Blir glad i själen av dina bilder❤! Hälsa & gratta Peter, kan inte finnas bättre plats att bli äldre på 😉 / All kärlek till er❤❤❤

  Svara
 • Hej Hannna!
  Kom bem från Saim naam för 2 veckorsedan:-) Vill tipsa er om att gå äta på ’ Red Snapper” ligger ett par hundra meter förbi franska bageriet ( fast mittemot) en annorlunda restaurang och perfekt att fira din make:-)
  Kram Anna

  Svara
 • Hej Anna,
  Tack för tipset. Har provat båda två och tycker verkligen om dessa ställen. Speciellt Red Snapper.
  Kram

  Svara
 • Vad mysigt ni ser ut att ha det! Grattis till Peter på födelsedagen 🙂

  Svara
 • Härligt så mysigt! Bor ni på Slow Down? Vi bodde där när vi var där.
  http://sailorswife.se

  Svara
 • Hej,
  Nej vi bor i början av Long Beach (om Slow Down ligger mot slutet).
  Kram

  Svara
 • Så härligt det ser ut! Vi har exakt samma problem här med Bruno, han sover så dåligt!! Jag känner mig som ett monster vissa morgnar. Hoppas,hoppas att det blir bättre snart! Att inte få sömn är förödande.
  Kram
  Rebecca

  Svara
 • Slow Down ett underbart strandhäng! Min familj och jag var där igår

  Svara
 • Slow Down ett underbart strandhäng! Min familj och jag var där igår

  Svara
 • Med rabatt för längre vistelse kostar familjens hus 11000 kronor per månad. Det tycker jag är ett fantastiskt bra pris för ett så fint hus med sagolik utsikt samt pool. Dessutom har ju Hannah berättat att de hyr ut sitt hus i Sverige så det är väl inte att mörka något eller att inte stå för att de ”har råd”. Verkar oerhört klokt samt prismedvetet allting. Det skulle vara intressant, Hannah att få höra lite om den familj som hyr ert hus hemma och varför? Är det inte omständligt att byta bostad en hel familj enbart för två månaders tid? Det verkar underbart allt ni företar er och ett stort grattis till Peter naturligtvis!

  Svara
 • Hej,
  Den familjen som hyr vårt hus är av naturliga skäl inte så intresserade av att jag ska berätta om deras liv på bloggen 🙂 Varför dom hyr vårt hus är troligen för att de behövde korttidsboende i området och vi inte ville betala för två hus samtidigt.
  Kram

  Svara
 • Det er nok 11000 per UKE, for huset, ikke per måned 😉

  Svara
 • Du vill inte stå för vad ert äventyr kostar, så är det. Lyxen flödar!

  Svara
 • Som sagt, jag har skrivit länkar där man kan hitta boende och boka skola. Gå in där och räkna själv om du känner behovet. Sedan går du in på Mr Jet t ex och tittar vad sex flygbiljetter kostar. Därefter tar du varje enskild kostnad och sätter ett plustecken emellan. Efter sista kostnaden trycker du på = tecknet. Simsalabim har du vad vår resa kostar. Lycka till!
  Kram

  Svara
 • Jag blir så himla trött på alla er som skriver kommentarer som har med familjens ekonomi och livsval att göra.
  Från början har Hannah lagt upp länkar till skolan och nu några inlägg senare om genom vilken förmedling de hyrt sitt hus. Som H själv skriver så kan man, om man är intresserad, gå in och se vilka priser som gäller för olika alternativ av boende. Jag förstår inte varför H ska behöva försvara deras val av boende?!
  Det framstår nästan som att vissa inlägg syftar till att ge H dåligt samvete för att de har valt att betala för ett boende som kostar lite mer än andra. Även skolans avgifter verkar tvunget att redovisas annars ”mörkar” Hannah… Men skärp er för tusan! Om du blir provocerad/avundsjuk av H:s blogg – läs inte! Så enkelt är det.
  Självklart förstår jag (och Hannah också, jag lovar!) att alla inte har råd att göra en sån resa som H’s familj gör eller hyra ett sådant boende som de har, men sitt inte och försök ge de som har dåligt samvete.
  Det finns många olika typer av boende på Koh Lanta och i övriga Thailand, det är bara att googla så hittar du olika alternativ. För övrigt så undrar jag också hur ni som anser att hon ska berätta exakt vart de bor på Koh Lanta tänker. Jag skulle själv aldrig skriva ut vart jag bor om jag hade en offentlig blogg som dessutom var väldigt välbesökt. Det skulle jag i så fall skriva efteråt…
  Så, nu är jag klar.
  Hoppas ni har en jättehärlig semester nere i Thailand Hannah!

  Svara
 • Bekostar er skola i Sverige svenska skolan?

  Svara
 • Tänkte stilla nyfikenheten om hur mycket alla hundra familjer har betalat för sina vistelser på Koh Lanta…
  I år är det fler barn än nånsin på Sanuk Svenska skolan, hur det är på Lilla Svenska Skolan vet jag inte; bara att det är många barn i år.
  Pris / barn & rabatt info finns på:
  http://svenskaskolanthailand.se
  Där finns oxå info om studieplanering & om ditt/dina barn behöver ha läromedel med sig eller inte.
  Vilka krav du/ni har på boende bestämmer lite pris & område, antal barn, lägenhet/villa/radhus, beachfront, pool m.m
  Priser & info om olika boende & områden finns på:
  http://www.lantahideaways.com
  http://www.jojolantarental.com
  http://www.lantadiver.com
  Priser på reser hittar du på:
  Norweigan
  Finnair
  Thai
  Mr Jet
  Flygresor.se
  M,fl
  Vissa kommuner i Sverige tillåter att skolpengen får tas me, vissa inte; lyssna med barn/utbildning i din kommun.
  Tack på förhand//

  Svara
 • alla nyfikna så Hanna bor på Malee Seaview A1 ett hus med 10 sovplatser. ganska många. kanske har hon med sig barnpassning. Alla ni som är avandsjuka loga in på ”Ratsit”

  Svara