Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:18 | februari 18, 2014

Gråtmild

Hej min vän. Allt väl? Berätta gärna något. Tycker om att höra ifrån dig 🙂
Dagen har varit skön men jag har gråtit massor. Jag gråter för att all spänning och oro, pga Peter, har släppt och för att mamma och Linn med familj åker hem imorgon. Kan inte hålla tillbaka tårarna. Jag är i och för sig alltid så. Är jag arg eller ledsen så gråter jag alltid. Även när jag är glad och skrattar så kommer glädjetårar. Önskar att jag kunde kontrollera mitt grinande bättre. Vet inte hur många gånger jag försökt bita ihop och tänka på något annat men det går bara inte.
Är du en gråtperson eller lyckas du hålla tillbaka tårarna?
Åt frukost på stranden idag. Det var rogivande och mysigt.

20140218-172015.jpg
Trevlig utsikt från Thaimout på Long Beach.

20140218-172110.jpg
Glass smakar så mycket bättre i 30 graders värme, ljudet från vågorna som slår mot stranden och sand mellan tårna 🙂
Stor kram ❤️


51 kommentarer51 kommentarer om “Gråtmild”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah
  Första gången jag skriver till dig. Att gråta är så skönt och befriande
  efteråt och oftast får man ut allt och sen ser man sakerna med
  nya ögon. Och det är förståeligt att gråta när Peter var med om olyckan
  Att vara i ett annat land med alla barn och utan Peter måste ju kännas konstigt
  Gråt du bara ♥♥♥
  Jag gråter osså när det blir för mycket
  Kramar till hela familjen och njut i ert paradis ♥
  kram från Skåne

  Svara
 • Det är okej att gråta. Det har jag gjort nästan varje dag i cirka 2 månader nu.. Skönt att bara få släppa ut allting!!
  Sol och värme låter inte helt fel.. Själv ligger jag hemma med 38 graders feber, kraftig förkylning och halsont. Usch, det värsta jag vet är att vara sjuk. 🙁
  Sen vill jag även passa på att gratta dig till nomineringen av årets kändisblogg på Finest.se. Du ska veta att jag är inne och röstar på dig varje dag. Du förtjänar varenda röst och enligt mig förtjänar du att vinna. Du har ett hjärta av guld och är en sådan underbar person!
  Massor av kramar till er alla ❤️

  Svara
 • Hej fina..tårar trillade när jag fick se er återförenade efter olyckan…jag gråter lätt av glädje..sorg..stolthet..oro..ilska..skönt att ventilera o släppa ut..så låt tårarna trilla när de kommer..det är bättre än att stänga inne..hälsa Peter så gott om god bättring…förstår att det är jobbigt med hej då imorgon..ta väl hand om varandra..Du är värdefull..kram från cityland

  Svara
 • Att gråta är som att duscha själen.. 🙂 Brukar ju kännas lite bättre efteråt.
  Önskar dig en fin dag.

  Svara
 • Jag gråter oxå då jag känner mig ledsen el arg. Kan nog säga att jag har väldigt lätt för att gråta, har oxå svårt att bita ihop. Tycker det är värre att jag måste gråta då jag är riktigt arg, för då vill jag ju vara riktigt arg/förbannad inte gråta.Ok inom familjen men händer det i andra sammanhang så känns det väldigt jobbigt att tårarna kommer

  Svara
 • Önskar att PS 23 kan ge dig tröst idag! Jag har ett sånt armband oxå med PS 23 på och samma yrke som din mamma. Kram

  Svara
 • Jag gråter också hejdlöst ibland. Blir jag ledsen, arg eller rädd så bara flödar det! Och såklart om jag är glad!! Ha en riktigt skön semester!
  Kram Anna

  Svara
 • Jag gråter med för allt, gott som ont! Brukar ibland sitta i bilen och störtgråta till människor som vinner i olika tävlingar tex.. 🙂
  Jag tänker på dig och din fina familj! Önskar att allt blir bra snart och att du blir glad igen! Ni är guld värda!
  Nu ska jag hoppa in i pluggets värld igen! Stor kram!

  Svara
 • Du är inte ensam Hannah,jag är jätte känslig som person och har väldigt lätt för att börja gråta (jobbigt när man är arg) kommer ihåg en av mina första dater med min man när det helt plötsligt började rinna stora krokodil tårar ut med mina kinder för jag kände mig så lycklig:-)Ta hand om varandra! STOR KRAM

  Svara
 • Hej!
  Här är en till gråtperson. Jobbigast är det ju när man blir arg och börjar gråta. Skulle gärna vilja ändra på mig när det gäller detta.
  Om knappt 2 veckor så åker jag med familj till Koh Lanta! Har aldrig varit i Thailand så det blir spännande. Mer spännande är det kanske att det är första gången vi flyger med barnen, 3, 5 och 7 år. Men vi får vila upp oss i 4 veckor där nere sen.
  //Katarina

  Svara
 • Hej Hanna! Va härligt ni verkar ha det och vilka underbara bilder!:) Man blir väldigt sugen på att åka till värmen när det är så grått och trist hemma! Gråt ut, det är det bästa man kan göra! Skönt att allt gått bra med Peter! När åker ni hem? Njut nu! Tiden går så fort! Kram Maria

  Svara
 • Som många redan har skrivit så är det helt förståligt att du gråter nu när Peter har kommit ”hem”. Skönt att ni får vara tillsammans igen. Ta vara på den tid ni har kvar i Thailand och njut av den.

  Svara
 • Kärlek, du vet var jag finns, gråter ganska mycket jag med. Just nu är det några sådana dagar. Ibland måste livet vara tungt för att bli härligt igen så att vi uppskattar det vi har.

  Svara
 • Hej!
  Jag är exakt likadan,gråter när det är avsked,när något är fint,när jag är arg och det går verkligen inte att styra fast jag försöker.Vi bor på klong dao nu och min äldste 5 år säger hejdå till kompisar som ska åka hem och det är nästan så jag grinar då;-)Dem har haft så roligt och så vips så ska dem skiljas åt.Usch och fy!!!
  Vilken otäck olycka med Peter.Tur att det ändå gick så ”bra” som det gjorde.
  När du orkar och om du har lust skulle jag vilja ha tips på någon mysig restaurang här på koh lanta.Minns att du (tror det var förra året) som du la upp att du och Peter varit iväg några gånger själva.Jag har min sambos födelsedag att planera och förbereda och skulle gärna ta emot tips.Älskar överraskningar och att planera:-)
  Kram Mia

  Svara
 • Hej, jag brukar försöka le när jag är ledsen och det hjälper iallafall för stunden/Kram Åsa

  Svara
 • Hej!
  Här hemma är det grått och trist, solen har visat sig lite igår och idag. Förr förra veckan satt jag i två dagar med min dotter på akuten, hon är bättre nu men inte helt pigg. Förra veckan ringer dom från skolan och säger att min son har stukat foten, den åkte vi och röntgade. Inga frakturer bara stukad. I helgen har han haft jätte ont och den såg inte ok ut, så igår till akuten igen, ny röntgen, ja men då visar det sig att en sena gått av!!! Inte undra på att det gör ont! Själv har jag ont i bihålorna, men jag försöker ignorera det, orkar liksom inte åka till doktorn något mer. Jag känner mig som du, gråten pockar på och jag sover dåligt. Dessutom har jag en hund som behöver ta bort tandsten och då söver dom, men sist hon sövdes, så höll hon på att inte vakna igen, åååångest…. Du kan väl ta med lite sol och värme hem?

  Svara
 • Svara
 • Vad är de som hänt Peter?

  Svara
 • Hej Hannah!
  Längesen jag skrev…
  Känner så igen mig, gråter för allt, skönt ibland och jobbigt ibland. Ingen kontroll överhuvudtaget…
  Förändringar och oro och att vara ifrån dem man älskar är jobbigt och det som framkallar mest tårar.
  Idag tänker jag på en kille, 21 år, från jobbet som omkom i en lavin i Frankrike igår. Så ung och efterlämnar familj och vänner i en fruktansvärd sorg.
  Är så glad för min familj och förstår att du just nu är extra tacksam för din.
  Så fin bild på försiktiga Vida.
  Kram

  Svara
 • Jag är precis som dig Hannah, minsta lilla oros eller stress känsla så får jag en jobbig känsla i hela kroppen och måste alltid gråta en skvätt, jobbigt fin min fina fästman ibland som bli så orolig varför jag gråter och att han inte kan göra något annat än att bara krama mig.
  Ni verkar ha det så underbart, försök att bara fokusera, hela tiden när du känner att en jobbig känsla kommer tänk på nått recept eller försök minnas någon händelse i detalj för att koppla bort fokuset och undvika jobbiga känslor.. funkar för mig ibland 🙂
  Kramas är ju också bra <3
  Ta hand om dig, tack för allt du ger genom bloggen

  Svara
 • Kära Hanna, jag känner så med dig! Jag följer både dig och Peter på era sociala medier och jag tycker du ha visat gott mod genom detta, även om verkligheten ofta är lite tyngre än vad vi väljer att dela med oss av.
  Jag känner så med dig då du skriver om ditt gråtande, det bara blir så. Även om jag lyckas hålla mig i början så slutar det alltid med att jag faller i gråt. Men vi får tänka positivt och se framemot den tiden med leenden som ligger framför oss! All styrka till er, stor kram! <3

  Svara
 • Vad jobbigt. Hoppas han kryar på sig och att du står pall. Har din mamma varit hos er i två veckor redan? Kraam

  Svara
 • Ja, tiden går alldeles för fort 🙁
  Kram

  Svara
 • Jag är också en gråtperson! Det jobbigaste är om någon kommer med kritik över något jag gjort (tex i en jobbsituation) Det riktigt bränner bakom ögon på mig men jag kan inte prata om det eller försvara mig för då sprutar tårarna…

  Svara
 • Hannah, vill bara kolla om du fick mitt meddelande? Tänker på dig och er. /Hanna

  Svara
 • Usch läste nu vad Peter varit med om. Stackars han.
  Såg att du skrev att han hade brott på ryggraden.
  När jag skadade ryggraden och fick en fraktur där så fick jag inte böja på ryggen på 2 månader och fick därför bära en stålkorsett dygnet runt tills det hade läkt.
  Vill säga detta så det inte blir onödigt lidande för Peter om han inte får rätt behandling. Styrkekramar till er!

  Svara
 • Men åh, läste just om Peter, usch så hemskt! Tur att det gått så bra iaf.
  Jag är som du en gråtig person, det var en av anledningarna att jag inte kunde jobba kvar i butiksbranschen, för kunder kan vara SÅ jävliga. Inte över lag såklart, men den enda om dagen/i veckan drog ner mig och jag tog allt för personligt.
  Jag håller tummar och tår för att allt går bra med Peter!
  PS. Malin Berghagen är i Thailand nu och yogar och grejar (och hon verkar umgås med Pascalidou som du väl också känner?), tänkte att yoga kanske kan vara ngt för dig?
  Ngt jag själv har tänkt försöa att prova framöver, för jag tror verkligen på det. DS.
  Kram på er!

  Svara
 • hej hanna jag r me en gråtmild person,o ja känner så me dej o peter ja hoppas verkligen att allt går bra o peter blir bra många kramisar till dej

  Svara
 • Hej
  Läser om dig dagligen här på blogg o tycker det är roligt att få följa dig o din familj samtidigt som jag följer min bror o syster med familjer oxå på koh lanta:) i dag har de firat min bror Stefan som fyller 50år! Jag är en sladdas, så det skiljer 15 år mellan oss 😉
  Jag o min familj har fullt upp här hemma med jobb, skola o dagis så vi kunde inte vara med o fira i härliga Thailand denna gång. Julen 2012 var vi på koh Tao o koh phangan tillsammans. Jag, mina tre storesyskon med respektive o barn. Vi var då 21 stycken:) tråkigt att läsa att du gråtit men skönt att all gråt får komma ut.. Känner oxå sådär ibland.. Ut med det bara.. Kram till dig!

  Svara
 • Hej!
  Så hemskt med olyckan, men vilken skyddsängel
  han har! Jag är likadan när det gäller att gråta. Tårarna kommer
  vid de flesta känslor när de blir tillräckligt starka. Har försökt
  hålla tillbaka flera gånger men det är sällan jag lyckas. Tror att
  vi ”gråtisar” bara måste tillåta oss att gråta. Det är okej! Sen
  att man kanske får andra att känna sig obekväma får man bara
  försöka bortse ifrån.
  Läser din blogg varje dag och du är stark, ni verkar
  vara en stark familj, ett team 🙂 Ta hand om er!

  Svara
 • Men fy vad är det jag läser! När sånt händer som inte får hända! Som tur var hade han en skyddsängel!<3 Men jag förstår dig precis! Det är värsta mardrömen o man törs inte tänka tanken vad som skulle kunnat ha hänt! Vi är likadana du o jag! Jag gråter en skvätt varje dag tror jag! Hihi Vi har också varit i Thailand ett par veckor! Våra vänner är på väg hem nu! <3 De stannade en vecka längre än oss! Kram o ha det bäst! Ta hand om varandra o krya på dig hälsning till Peter! <3

  Svara
 • Jag är också en gråtperson. Vare sig det gäller skratt eller gråt, så kommer tårarna fort. Irriterande speciellt om man bråkar med någon och tårarna kommer krypandes fastän man inte vill… Men vad gör man? Äh, vi e bra ändå 😉 Kram

  Svara
 • hej!
  ja usch känner såväl igen mig i det du skriver, har haft exakt en sån dag på jobbet (oförståelse och ingen medkänsla på arbetet) då tårarna bara ligger å väntar på att få trilla ur ögat.
  Var tvungen att gå in på toaletten och sansa mig ngr minuter..
  Jag tycker det e svårt att bli tagen på allvar då man egentligen är arg/frustrerad över något men tårarna rinner ner. Svårt att kontrollera det där. Jag vill ju inte vara en lipsill.
  Men skönt att höra att jag inte är ensam om det.
  Ha en fortsatt härlig semester!!

  Svara
 • Vad tråkigt att din mamma snart ska åka hem – det måste kännas tungt för dig nu när du behöver henne så.
  Jag är också en gråtig person. När jag pratar med en vän som har det svårt upplever jag att det är svårt att vara ett stöd, för jag blir så oerhört ledsen själv.
  Jag gråter när jag ser hemska öden på TV, sjukdomar och fattigdom.
  Jag gråter när jag oroar mig för mina barn.
  Jag gråter när skidtjejerna tar guld i OS (men det är ju glädjetårar).
  Stor kram till dig.

  Svara
 • Hej finis! Här är det sportlov så idag har vi kompis till nioåringen som ska övernatta, det duggregnar i Dmåland så det har vart inomhusaktibiteter som gällt, vi har bakat, de har spelat PS & Minecraftat och myser nu framför film innan de e dags att krypa ner i sängen! Vi hoppas det går bra och att de kan sova…man vet ju aldrig när man får köra hem dem, det händer ju ibland det med… Kram på dig!

  Svara
 • Usch så trist men vad jag förstår så har ni massor av nära vänner i Thailand som borde va ett stort stöd och hjälp med barnen nu när din mamma och barnvakt åker hem?

  Svara
 • Jag gråter oxå jämt:)lycklig gråter arg gråter lessen gråter, men kom ihåg att det är en styrka att kunna visa känslor!! Massa kramar Sabina

  Svara
 • Gokväll från Skåne. Men visst är det skönt nu att Peter i alla fall är hemma hos er och att det gick så bra som det gjorde? Förstår att det känns då mamma och vännerna ska resa från er , men jag hoppas att du har stöd och hjälp av era vänner därnere.
  När reser ni hem igen då??
  Jag kan lätt gråta av avsked och jobbiga dokumentärer på tv (verklighet)
  tror nog att det kan vara bra att gråta lite i bland. Känns bättre efter.
  Stor helger och speciella tillfällen tycker jag är jobbigt och då kommer en tår i bland.
  Men nu sitter jag här i soffan och slappar , ser 112 på liv o död och dricker en kopp te.
  Önskar er fortsatt fina dagar och stor kram

  Svara
 • Jag gråter också lätt o kan verkligen inte kontrollera det, men låt tårarna komma, dumt stänga in de!

  Svara
 • Hej:-) Jag gråter också, blev ännu mer lättrörd efter jag fick barn…förra veckan hade jag en sån dag ?när jag efter en stunds oro fick ett glädjande besked. Grät mig mer eller mindre igenom den dagen. Tror det är bra att få gråta av sig ibland Hanna❤️. Kram till dig och fantastiskt att Peter hade sån änglavakt. Följer troget din blogg varje dag. Du ger energi. Kram

  Svara
 • Usch allt på en gång, förstår du behöver vänner/mamma efter olyckan m maken. Tänk positivt och på allt du får vara med om – en annan fick bara vara där två veckor men lever på det ännu:-) Du får väl 8?!
  Snygga parasoller på thaimout, fanns inte när jag var där. Här i Norge vinterferie och vi packar för att åka på hytta på fjellet. Massa snö där, blir gøy stå pa ski!:-)
  Ha de!
  Klem fra Norge

  Svara
 • Åhh jag är också en gråtperson! Jag gråter när jag är ledsen och rädd. Jag avskyr avsked, är rädd för allt som kan hända och som händer runt omkring. Vet inte hur många gånger jag önskat att jag inte tänkte/oroade mig så mycket som jag gör (har skrivit till dig om detta förut) men samtidigt är jag stolt över att jag är en ”känslomänniska” – även om det är väldigt jobbigt ibland.
  Förstår verkligen att du är gråtig nu när Peter varit med om något så hemskt. Många tankar hinner komma och när han nu klarade sig kommer ändå chocken och rädslan för vad som kunde ha hänt. Man inser sin sårbarhet och den är hemskt skrämmande. Vad jag förstår har du många fina människor runt dig men det verkar som att de två som ger dig mest trygghet är Peter och din mamma så kombinationen av att han är dålig och att din mamma ska åka är självklart jättejobbig!
  Förlåt för att jag är så dålig på att kommentera! Läser här varje dag och blir lika förundrad/förvånad hur man kan vara så ödmjuk, gullig och genuin som du är och snygg. Nästan för bra för att vara sant men efter att ha följt dig i flera år inser jag att det är sanningen.
  Stor kram till dig och dina nära!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Ja här har du en tjej som gråter lätt som en plätt. Speciellt till barn. För dom är så extremt söta och så oskyldiga på nåt vis.
  Familjen annorlunda är min favoritserie. Har snyftat till bilder du lagt ut på dina barn flera gånger, gråter när jag tänker på att jag och min sambo en dag ska skiljas åt av döden, att min mamma en dag inte kommer finnas längre, av bebisar, av extreme home makeover… Ja, jag gråter för allt!
  Här har du ett klipp från youtube på en bebis som gråter när dennes mamma sjunger. Hjärtat mitt värker för att det är så gulligt!
  Du kanske redan har sett det, för det har cirkulerat en del runt internet. Så det är inget hemskt klipp, utan det är bara väldigt fint.
  VARNING FÖR TÅRAR SÄGER JAG BARA!
  http://www.youtube.com/watch?v=nIsCs9_-LP8
  Tack för din blogg och att du delar med dig av så mycket.
  Och det var första gången jag kommenterade din blogg!
  Kraam Helen, Uppsala

  Svara
 • Jag brukar också gråta lätt, det är okej att gråta och ibland måste man gråta allting!
  Hoppas Peter kryar på sig snabbt! Och att ni får en fortsatt underbar semester!
  Sol hade verligen inte varit fel, så lite sol som vi får här i Sverige!
  Vill bara säga stort grattis till nomineringen årets kändisblogg på finest awards, röstat på dig varje dag för vill verkligen att du ska vinna! För du förtjänar det, du är en så snäll, underbar och godhjärtad person! Du har verkligen ett hjärta av guld!!
  Kram finaste du! <3

  Svara
 • Hanna, jag gråter idag, Min fine storebror omkom i en olycka på en bar i Thailand igårkväll. Det är ofattbart. Det känns som om jag går sönder inombords. Ta väl hand om varandra. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/02/18/han-dog-lycklig/

  Svara
 • Åh nej. Vad fruktansvärt. Fina Mia, jag är så ledsen för dig och din familjs skull. Det gör ont att höra. Tänker på dig och hoppas du finner styrka.
  Kärlek och varma Kramar till dig.

  Svara
 • Hej.
  Jag är som du…gråtig. Gråter när något är vackert, gråter när barnen gör något speciellt, skrattar så jag gråter. Gråter när jag är ledsen eller arg. Ja du märker ju.
  Ikväll har jag tittat på Trollkarlen från glada Hudik. Så underbar. Värme, glädje och kär vänskap. Underbart. Hoppas du kan se på TV4 play.
  Ha det bra Hannah.

  Svara
 • Har också lätt till gråt! Nu mer än vanligt då jag förlorade min älskade storebror för 2 veckor sedan. Känns som jag ska gå i tusen bitar.

  Svara
 • Cindy,
  Det hör mig ont att läsa. Önskar jag kunde krama om dig.
  Styrkekramar

  Svara
 • Hej fina du
  Känner igen mig i det du skriver. Jag är otroligt känslig, gråtmild. Det kan vara jobbigt ibland även om det inte är något att skämmas för. Det är ju fint att kunna visa sina känslor.
  Men som du skrev om ert avsked av era vänner. Vi ska till Koh Lanta Jan-Mars nästa år och jag bävar redan för hur avskeden ska bli av nyfunna vänner. När dottern har gått 11 veckor på Sanuk och vi ska resa hem
  Kan gråta redan nu av tanken. Får försöka stålsätta mig men vet ju innerst inne att det inte går..
  Ha en fortsatt skön semester.
  Kram till dig och din fina familj.

  Svara
 • Vi förlorade älskade Sebastian den 27 December 2013. Han somnade in i våra armar 2 timmar och 15 minuter efter han föddes. Jag har gråtit och gråtit, ett tag trodde jag att jag skulle dö av sorg. Min vändpunkt var att börja blogga om det. Delad sorg är halverad sorg! Jag behöver ingen som håller om mig, jag tycker bäst om att gråta i ensamhet. Men fina ord behöver jag. Och om du också behöver det så ska vi finnas där. Glöm aldrig bort att livet är en gåva, familjen är en gåva, men våran egen lycka och inre ro skapar vi själva. Jag önskar dig all lycka i världen Hannah ❤️

  Svara