Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:49 | mars 1, 2014

Den som väntar på något gott…

God kväll kära vän. Vad har du för dig?
Ikväll visas Let´s Dance på Sai Naam. Skulle så gärna vilja gå dit och titta men det är omöjligt att vara själv med barnen där. Och med barnen menar jag Vida 🙂
Hon sitter ju inte still en sekund och där finns en stor pool och trappor. Allt sådant som Vida älskar.
Mios pappa for hem idag så nu har jag huset fullt igen. Nästan i alla fall. Peter saknas ju så klart. Vi ska ha myskväll. Köpa hem mat, titta på film och bara kura upp oss i soffan.
Jag känner mig dock usel för jag är så trött och matt. Mitt tålamod är i botten och jag orkar inte hitta på något mer än att bara vara hemma. Det är svårt att göra något själv med alla fyra barnen som alla tycker är kul. Sover inte på nätterna och så krävs det full fokus och ögon överallt, hela tiden, hela dagarna. Alla är vi gnälligare än vanligt och flickorna är mer mammiga och vill bara sitta i mitt knä och hänga på mig. Vill inte klaga för vi har det underbart på många sätt men vi saknar Peter och det sätter spår i oss alla på olika sätt.
I eftermiddags tog jag, Vida och Liv oss en lur. Efter två timmar vaknade jag med ett ryck. Vi hade försovit oss till kalaset. Klockan var fyra och kalaset började fyra. Jag kastade mig upp, väckte Vida och Liv, lade presenten i en påse, kammade och klädde flickorna och sprang mot restaurangen. Med stressvett i mustaschen och håret på skaft, med Vida på höften och Liv i släptåg kom vi dit tjugo över.
Ingen var där. Det var fel dag.
Imorgon är kalaset. Men den som väntar på något gott…

Påsen med presenten i hann jag pimpa med en partyhatt från min mellofest 🙂 


Bara att vända hem igen.


William och Mio i detta nu. Vanligtvis har vi speltid men nu struntar jag i det 🙂 så länge de har kul så har jag det bra.


Lördag kväll på Koh Lanta. Ser nog mysigare ut än var det är just nu.


Nej, nu ska jag dra mig upp ur självömkanträsket och se till att vi får en fin kväll.
All Kärlek ❤
 


50 kommentarer50 kommentarer om “Den som väntar på något gott…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fina underbara Hanna!
  Det är ingen lätt situation du befinner dej i nu.
  Läser din fina blogg dagligen den får en att känna sig bra för du skriver så bra, nu befinner du dej i en tuff situation på alla de sätt och vis. Har varit i din situation med barn och oro för min man och hans hälsa. Fast man vet att allt kommer och bli bra så är det tufft underhuden med att få vardagen till att flyta på som vanligt samtidigt som man har tankarna på ett annat håll. Snälla du be om hjälp, har du ingen som kan bo hos er nu när din man är på sjukhuset?
  Tänker på er styrkekram ❤️

  Svara
 • Tycker så synd om er alla,speciellt Peter hur går det med hans till frisknande? Ni som skulle ha en lång skön semester tillsammans <3

  Svara
 • Hej Fina du! Minns så väl hur det var när barnen var små och hur tufft det kunde vara, men också väldigt underbart:-)
  Stora Kramar till dig!

  Svara
 • Förstår dej i känslan att va usel… (har hjärnskakning och är ensam med barnen och orkar inte göra något)… Men jag tänker att omständigheter kan göra att man inte orkar det man normalt sett orkar. Men barnen är trygga och klarar av att vissa dagar är ”sämre”. De måste ju oxå lära sig att livet är upp och ner. Och att föräldrarna inte är mer än människor… De får så mycket bra de andra dagarna så de klarar av de sämre dagarna utan att fara illa.
  Nu har ju ni haft er beskärda del med ditt mående efter Vidas förlossning och nu detta. Så jag önskat dej styrka och Peter att bli bra!!!

  Svara
 • Hej Hannah! Oh, jag förstår hur du måste känna dig! Jag skickar lite styrkekramar och hoppas Peter kommer hem snart! Du är jätteduktig och jättehärlig, snart blir allt toppen igen!
  Stor kram från Vellinge, Skåne!

  Svara
 • Du gör det super bra!!! Jag har fullt upp med ”bara” två töser.

  Svara
 • Snälla Hanna☺️ jag tycker din blogg är kanon !!Men snälla sluta gnälla!!!! Du har ett kanon liv och är just nu ensam för Peter ligger på sjukhus. Trist men som farmor/mormor/mamma med en hel MC åkande familj. En av mina söner har åkt som proffs i flera länder. Om man använder de skydd som finns kanske du skadas men inga skrapsår

  Svara
 • Jag hade hjälm, stövlar, byxor och skyddströja. Dessutom mc-kort sedan 20 år. ”Konstigt” nog kan kroppen få skador när man flyger 15 m och landar på huvudet. Tror du jag ligger på sjukhus för skrapsår? Du har inte sett mina röntgenbilder så knip igen och klaga inte på en mamma i Hannahs situation när du inte vet något. Tror du någon med ”kanonliv” mår bättre vid olyckor?

  Svara
 • Men pojkarna är väl stora nog att hjälpa dig med flickorna och hemmet? Sömnbristen är kanske svårare men om ni alla hjälps åt kanske du kan slappna av lite.

  Svara
 • Styrkekramar!!

  Svara
 • Styrkekramar till er alla. Maila mig om du vill ❤️

  Svara
 • Massor med kramar till dig Hannah.
  Förstår att det inte är lätt nu 🙁
  Det var inte så här ni hade tänkt det
  <3 <3
  Och till dig EvaLena som inte tycker Hannah ska gnälla – SLUTA LÄS DÅ!
  Och komma med råd om skydd för att slippa skrap. HALLÅ! Peter har knäckt ryggen på fler ställen…. Snacka om att trycka ner Hannah ännu mer.

  Svara
 • Åh stykrkekramar till dig. Vad jobbigt ni har det. Ni måste ta er hem. Din make är berättigad till en SOS transport hem. Finns det ingen hjälp för er därborta? Din man behöver få en svensk bedömning av sitt ryggtrauma. Detta är viktigt iom försäkringskassans regler. Får ni honom på ett SOS flyg kommer ni ha så mycket lättare med alla kontakter ni behöver ta när ni kommer hem och han ska rehabiliteras. Kräv SOS transport !!

  Svara
 • Vilka fantastiskt väl valda ord evalena…i deras situation var det nog exakt det hon behövde höra!!! Man måste väll få vara ledsen å tala om det utan att få höra att man gnäller! Och med tanke på att hon inte mått bra efter vidas förlossning så är det förmodligen ännu jobbigare….så grymt elakt och ogenomtänkt skrivet…bläää
  Förstår din känsla Hanna…jag hade känt mig som världens ensammaste (trots att andra tycker att du har ett kanonliv, enligt dom)…man åker ju iväg som familj för att njuta tillsammans och att ev få lämna vardagen ett tag,viktigt tror jag om man haft det tufft, händer det då en olycka så blir man ju självklart orolig och förtvivlad…ensam med fyra barn dessutom på andra sidan jorden är ju fruktansvärt knäckande!!
  Tycker snarare att du kämpar på otroligt bra och verkligen försöker vara så positiv som det bara går…jag hade aldrig fixat det tror jag (å jag har bara ett barn;))…håller tummarna att ni får hem Peter snart…och att han frisknar till snart så klart…kram till dig från mig

  Svara
 • Vi känner ju inte alls varann men jag känner verkligen igen mig i den känsla du beskriver. Förstår verkligen att du har det jobbigt och känner dig trött och ensam nu. Om det går (lättare sagt än gjort) försök ha en positiv målbild, tex en mysigt bild av er tillsammans på midsommar eller i jul eller något! Det kommer kännas bättre! Kram från en annan mamma.

  Svara
 • En stor styrkekram till dig! ❤️

  Svara
 • Tyvärr så ska vi inte slå oss för bröstet och tro att svensk sjukvård är den bästa. Thailand har ypperlig sjukvård utan väntetider, några timmar bort finns sjukvård i HongKong och Singapore som är världsledande, så jag tror inte alls att en svensk behöver en svensk bedömning för att vården ska bli rätt

  Svara
 • Hallå där

  Svara
 • Men snälla Hannah be om hjälp (mamma, farmor, farfar, Mios pappa, Bobby, alla dina fina vänner där nere, svenska skolan, svenska kyrkan, hyr en nanny… gör något)

  Svara
 • Jag har massor av fina vänner som finns här för oss. Gör något? Ja, du. Det kan jag lova att jag gör. Till er andra som också kommer med pekfingrar och annat: Får jag inte tycka att något är jobbigt? Får inte jag vara människa med känslor? Måste jag bara gå på rosa moln? Jag bad ju om ursäkt för mitt gnäll i hopp om att slippa kommentarer som vissa här har lämnat. Så skit i att skriva till mig eller ännu bättre, skit i att läsa min blogg. Om mitt liv. Om mig som mamma, vän och faktiskt människa med dåliga och bra dagar som alla andra.

  Svara
 • Vad förvånad jag blev över alla negativa kommentarer! Ja faktiskt! Vet inte vad jag ska skriva mer än att kämpa vidare, du har fyra vad som verkar underbara barn, och för varje timme dom går är en timme närmre att ni blir en hel familj igen! Kram till er från Småland!!

  Svara
 • Hanna ! Din man måste åka SOS-liggande bår hem ! Med en sådan skada kan han INTE sitta så länge på ett plan. Åk hem snarast ! Väl i Sverige måste en specialist på rygg-nack och ffa whiplashskador kontaktas och MR-undersöknngar utesluta att det inte finns någon spricka el dyl i halsryggraden !! Jag vill inte skrämma upp dig men för att din man ska kunna framöver leva ett normalt och bra liv är detta vad ni absolut måste göra. Det är oerhört viktigt. Nackkrage på hela resan också !!!! Lycka till !

  Svara
 • Håller med, åk hem säkert. Hoppas ni får bra vård. Kanske skönt att få åka hem till en miljö ni är van vid och få läka. Styrkekram!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag förstår din frustration över att er vistelse inte blev som ni hade tänkt. Hade jag kunnat hade jag åkt ner till er och erbjudit min hjälp med barnen. Kram!

  Svara
 • Finaste Hannah!
  Strunta i alla tråkiga kommentarer, klart att du får gnälla lite.
  Vem skulle inte gjort deti din situation?!
  Jag tycker att det är bra att du inte förskönar allt i bloggen, vem har ett perfekt liv 365 dgr om året?!
  Nu hoppas jag att mannen din kryar på sig ordentligt och så hoppas jag att du inte tappar modet helt.
  Många styrkekramar till dig och barnen fråb mig <3

  Svara
 • Fina Hannah! Skickar många varma kramar till dig! Alla har vi dagar när man känner sig nere och det är klart det är jobbigt när inte Peter är tillsammans med er. Hoppas han kryar på sig, så ni blir samlade hela familjen igen. Ta hand om dig!♥

  Svara
 • Hej Hanna!
  Ville bara skiva en rad och skicka några värmande kramar och positiv energi härifrån Sverige!
  *************
  Du kämpar på som en liten oxe tycker jag!
  Hoppas Peter får den bästa våden och att han kommer må bra snarast igen. Och att ni får hjälp om det behövs med hemresan.
  MASSOR KRAMAR
  Ps. Strunta i de sura surkarten;)

  Svara
 • När får Peter komma hem och hur mår han?? Eftersom han ligger på sjukhus. ..?

  Svara
 • Ville bara skicka en kram tvärs över jordklotet till dig. <3

  Svara
 • Hannah! Är så himla dålig på att skriva här, men nu så! Jag känner ju inte dig, men du verkar alltid, i alla lägen sätta dina barn först, vad det än gäller. Samtidigt månar du om man och vänner mm. Jag fattar inte hur du orkar, ibland. Klart som sjuttan att du måste kunna säga som det är, som alla andra.
  Finns det något mer irriterande än människor som alltid är positiva och hurtiga i alla lägen. Jättebra för dem, men olidligt jobbigt att höra, om du frågar mig. Att befinna sig i ett annat land med en man som råkat ut för en allvarlig olycka och barn att ta hand om mitt i all oro, är ingen picnic! Dessutom magsjuka på detta. För mig innebär magsjuka en näradöden upplevelse, varje gång.
  Jag skrev hit en gång när jag var jätteledsen över en sak som hänt mitt barn i skolan och fick massa styrkeord från både dig och de andra här.
  Massor av kramar och hopp om ljus och glädje över hela er familj!

  Svara
 • När man är orolig, ledsen och stressad upplever alltid jag att barnen är som plåsterlappar på mig. Då vill jag bara gå in i mig själv och precis som du släppa på regler. Det gäller att ta sig genom dagen, utfodra magar och se till att ingen skadar sig typ… Thats it. Mer en så orkar man inte. Ha inte dåligt samvete för hur du känner stundvis just nu. Helt normalt och det är helt ok att gå gnälla och tom tycka synd om sig. .. Kram Hanna till dig och hoppas att det går framåt för Peter.

  Svara
 • Hej Hannah,
  Har nog aldrig kommenterat tidigare men kände att jag var tvungen idag! Har faktiskt tänkt på dig väldigt mycket sista tiden (lite stalker varning, är ju bara en läsare av en blogg). Vill skänka dig styrka och energi, strunta i elaka kommentarer… Den oron och ensamheten du känner blir inte mindre för att ni just nu är där ni är, tror snarare tvärt om.. Du är fantastisk som orkar och ska du gnälla så är det ju här! Vi kanske inte kan hjälpa dig men vi kan ”lyssna” och om du mår bättre av att skriva av dig här till oss så är precis det du ska göra!
  Heja dig! Och hoppas din man blir bättre snart!
  Massa kramar

  Svara
 • Fina du! Åh vad jag lider med dig. Du verkar alltid vara så stark och behöver inte alls be om ursäkt för att du är ledsen just nu. Det är med all rätt! Dina barn har en fantastisk mamma och jag är helt säker på att du gör allt du bara kan för dem. Du behöver inte alls ha dåligt samvete för att du inte orkar hitta på en massa saker just nu. Bara att de har en mamma som finns där för dem räcker gott.
  Jag tycker det är fint att du kan visa även stunder då du är ledsen, arg, besviken eller bara lite sur. Det tycker jag gör en blogg mer trovärdig än en som bara är rosa fluff hela tiden. Även om du har ett kanonliv är du ju inte mer än människa 🙂
  Hoppas Peter får komma hem till er alla snart igen och att ni får njuta av återstoden av er resa tillsammans. Stora kramar från mig!

  Svara
 • Du får gnälla i en sån situation, för du har det tufft just nu! Och man måste ju få säga vad man känner. Önskar jag kunde hjälpa till på nåt sätt.. Håller tummarna för att Peter är på bättringsvägen, hur mår han nu? Massor med styrkekramar!!! Man e många gånger starkare än man tror, även om det inte känns så i stunden.

  Svara
 • Hej Hannah
  Jag följer din blogg och tycker den är bra!
  Har en gång tidigare lämnat kommentar. Då var det tips om myggmedlet NoSkito inför eran Thailandtrip förra året.
  Vi bodde på Slowdown då, nu när man ser bilder blir man sååå sugen på att åka igen!
  Nu vill jag bara som några andra i forumet puscha er att vända er till SOS international.
  Tror säkert ni redan tänkt på detta transportsätt. I en sådan transport får Peter all hjälp han kan behöva, smärtstillande, fixering osv.
  Må så gott!
  Kram M

  Svara
 • Fina Hanna, ibland känns allt så jävla hopplöst.
  Det spelar ingen roll om man har ett kanonliv i andras ögon.
  Vi är alla människor av kött och blod uppfyllda av en massa olika känslor.
  Jag skriver av mej när jag mår skit, det hjäper.
  Det är din blogg.
  Ditt liv.
  Skriv och känn vad du vill.
  Vi andra ska bara vara tacksamma att du bjuder in oss.
  Hoppas verkligen Peter blir bra!
  Så jäkla läskigt!
  Ta hand om varandra.
  Du är bra!
  Du är stark!
  ❤️

  Svara
 • Jag ville bara skriva att du inte ska bry dig om dumma kommentarer. Människor som tror de har rätt att döma andra mår bara dåligt själva. Det är klart att du får vara ledsen och deppig precis som vem som helst. HERREGUD, du är ju bara människa! Det är svårt nog att vara mamma, ännu värre under omständigheter som ni nu går igenom. Försök att inte sätta press på dig själv. Jag hoppas du och Peter snart återförenas och att hans smärta försvinnner. Och till er andra som kommer med elaka pikar. TÄNK TILL… MÅR NI BÄTTRE AV ATT GÖRA NÅGON LEDSEN? KOM MED UPPMUNTRANDE ORD I STÄLLET SÅ KAN JAG LOVA ATT DET KÄNNS I HJÄRTAT, PÅ ETT BRA SÄTT.

  Svara
 • Tycker du gör ett kanonjobb Hannah! Hoppas Peter mår bättre snart och får komma hem till er!

  Svara
 • Finaste Hannah och Peter! Skänker er all värme, omsorg, styrka och positiva tankar som finns!!Kramar i massor

  Svara
 • Kära Hannah! Är så ledsen för er skull och den situation ni nu är i. Min sambo var med när Peter skadade sig och sen den dagen tänker vi på er väldigt mycket. Förstår att det är tufft, inte bara med barnen och allt runtomkring men också med den oro du känner. Alla har vi tuffa stunder och du har all rätt att uttrycka dina känslor på din egen blogg, det är STARKT! Önskar så att det fanns något vi kunde göra för att hjälpa. Hade vi varit kvar i Thailand hade jag erbjudit hjälp, även om vi inte känner varandra. Hoppas och önskar innerligt att Peter snart blir bättre och får komma ”hem”. Ta åt dig av alla fina ord här, vi är många som är med dig om än på avstånd. Många varma kramar!

  Svara
 • Kram till dig fina du

  Svara
 • Allvarligt.. Blir så trött på människor som försöker lägga sig i kändisarnas liv. Är inte dom lika mycket människor som oss? Jo, det är dom.
  I en sådan här situation tycker jag absolut att det är helt okej att Hannah skriver av sig sina känslor här. Det är HENNES blogg och hon skriver vad HON vill. Det är inget gnäll, verkligen inte!!
  Stå på dig Hannah. Du är en fantastisk person med ett stort hjärta. Förstår mig inte på vissa människor..
  Massa kramar till dig och din familj.
  DU är värdefull!
  Puss och kram <3

  Svara
 • Förstår att du har det jobbigt och saknar din Peter! Hoppas att han snart får komma hem till er igen och att ni får vara alla igen den sista tiden ni är i värmen.
  Många kramar till dig från mig i Skåneland

  Svara
 • Finaste Hanna, ja kan inte se kaoset med livliga barn mm hos dig för du verkar så lugn o fin i sinnet 🙂 (Men jisses va jag skrattade åt kalaset, glöm det inte idag!! ;)) Ja lider med er alla angående Peters olycka men vilken skyddsängel han verkar haft.
  Ha nu en god fortsättning i värmen <3

  Svara
 • Heja Hannah! Du kommer gå stark ur det här. Tycker så synd om er o kan tänka mig hur tufft det är. Kan ibland bli helt slut av att vara själv en hel dag o natt m mina två små, fem o ett o ett halvt år, hur mkt jag än älskar dem, o då är du i ett land långt borta o med fyra… Tänker alltid på ensamstående föräldrar vilket jäkla jobb de gör 🙂 . Krya på Peter o ta hand om dig själv. Kram

  Svara
 • Fy fan vad jag bara spyr på människor som tror sig veta allt om andras liv! Och dessutom klankar ner på dem. Vet ni, Hanna skriver inte allt om sitt liv. Jag tycker inte hon ska behöva redogöra för huruvida Peter hade skydd på sig eller inte.
  Jag minns efter din förlossning med Vida vilka fullkomligt VIDRIGA kommentarer folk hade och spekulerade. Jag tycker du är otroligt modig som delar ditt liv med, jag vet inte hur många.
  Har följt dig länge, du känns som min vän och jag vill bara ge dig en kram.

  Svara
 • Hej Hannah.
  Du ska veta att det krävs styrka att kunna säga att man inte mår bra, har dåliga dagar etc. Det är inte alla som klarar det.
  I mina ögon utstrålar du inte bara styrka utan när du skriver om de ”mindre bra” dagar framställs du som en jordnära och varm människa, som visar att även du kan ha dåliga dagar.
  Jag blir så oerhört provocerad och trött på elaka kommentarer.
  Tråkigt nog är det ofta kvinnor som sänker varandra på det sättet istället för att hålla varandra om ryggen och lyfta varandra.
  Denna ständiga avundsjuka…
  Strunta i dessa människor -lättare sagt än gjort men de vill inget annat än att sänka dig. Inget annat!
  Dessa människor kommer alltid vara vidriga, alltid dömande.
  Just därför ska du alltid vara dig själv i alla lägen.
  Såg denna fras nyligen:
  ”Never responde to rudeness.
  When people are rude to you,
  they reveal who they are, not who you are.
  Don’t take it personally. Be silent.”
  Kram <3

  Svara
 • Tänkte i samma sekund som jag läste Hannas inlägg att nu kommer hon få en massa ” skit” av läsarna, gnäll inte typ du sitter i Thailand, varmt skönt osv!
  Tycker du Hanna är modig och mänsklig som vågar erkänna att livet är tufft ibland och befinner sig i ett annat land med en älskad pappa och make som är illa skadad. Hoppas av hela mitt hjärta att Peter snart mår bättre och ni kan få avsluta tiden i Thailand tillsammans. All styrka till dig och du växer så i mina ögon av att erkänna din känsla och situation. Är så sjukt trött på alla rosaskimrande bloggat där det inte finns några problem för så inte livet! Visst det är ett fritt val att läsa jag vet!
  Åstorp kram till dig fina Hanna

  Svara
 • Kraam!

  Svara
 • Heja fina Hanna !
  Du är en fin människa och en jätte bra mamma . Du verkar så snäll och varmhjärtad och jag hoppas att din man snart blir bättre . Ni är en sådan otrolig fin familj . Styrke kramar till er alla!!

  Svara