Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

04:04 | mars 17, 2014

Strömlöst

God måndag min vän. Hoppas att du har haft en fin helg. Här har det för första gången sedan vi kom hit för 2,5 månader sedan varit dåligt väder. Grått och regn i ett par dagar. Blir ingen press här inte 🙁
I lördagskväll dog även strömmen i några timmar. Läskigt när det händer på kvällen för då blir det verkligen becksvart men framför allt obehagligt varmt och kvavt. Vida fick panik. Hon grät och svetten rann. Ingen visste hur länge strömmen skulle vara borta så vi letade upp ett hotell med generator. Sent på kvällen packade vi ner tandborste och ombyte i mörkret, jag lindade in Vida i ett lakan och så åkte vi.
Det blev ett mysigt äventyr. Vi satt i en tuktuk och åkte på mörka gator med levande ljus som gav ett svagt sken på restaurangerna.

20140317-093954.jpg
Vi fick ett familjerum med våningsäng och svalkande AC. Barnen somnade på två röda.
Dagen därpå var allt som vanligt igen… nästan. Vår router i huset hade ”brunnit” när strömmen kom tillbaka, så nu har vi inget internet.
Därav min frånvaro. Förlåt.
Nu har jag dock fått låna internet på Sai Naam. Så jag passar på att skriva till dig och äta frukost.

20140317-094445.jpg
Igår stannade Peter, William, Mio och Vida kvar på hotellet och åt frukost. Jag och Liv smet iväg när de fortfarande sov. Hon fick en egen dag igår.
Jag hade bokat en överraskning till henne. Hon har länge velat se elefanter och mata dem så jag bokade att vi skulle åka en halv timme från Long Beach och se elefanter bada i vattenfall. Trodde jag.
Istället hamnade vi på en vanlig elefantur och sedan trekking i djungeln. I flipflop gick vi och gick och gick. I över en timme. Vi besökte grottor med fladdermöss som flög emot oss och så skulle vi till ett vattenfall. Där väntar elefanterna uppmuntrade jag Liv. Väl vid det så kallade vattenfallet fanns inte mer än småkryp och en guide som rökte på.
Vi hade turen att två snälla tjejer med deras pojkvänner var på samma tur. De var så gulliga med Liv och hjälpte oss. Guiden var för snabb så jag och Liv hängde inte med. Vi hamnade långt efter de andra och det var inte lätt att se vart man skulle gå. Alla andra hade riktiga skor på sig vilket underlättade när man skulle klättra och balansera på stenar mm. Jag ramlade runt i mina flipflop. Men kul hade vi. Det blev ett äventyr som vi inte förväntat oss.

20140317-095441.jpg

20140317-095721.jpg
Fladdermössen vaknade när guiden lyste på dem med sin ficklampa.

20140317-100036.jpg 20140317-100059.jpg 20140317-100128.jpg

20140317-100216.jpg
När vi kom hem var Liv helt färdig. Jag med. Det blev ombytta plaster i vagnen när vi skulle handla. Liv i vagnen och Vida på ståbrädan 🙂
Nu är det dags att packa. Imorgon far vi hem till minusgrader och snö. Var tog våren vägen?!
Även idag är det mulet och grått så det är helt okej att ta en dag inomhus och packa.
All Kärlek ❤️


7 kommentarer7 kommentarer om “Strömlöst”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilket äventyr du o Liv fick! Att gå in i grottan med fladdermöss, hade jag absolut inte gjort. Modigt!
  Önskar er en härlig resa hem. Vi i Göteborg har ingen snö. Idag ca 11 gr men mycket blåsigt. Å det skulle bli varmare…….
  Kramar till dig o din familj, o en gång Lycklig Resa till Svedala!

  Svara
 • Oj du inte sätt bojkotten av elefanter som de blir behandlat i Thailand uff på dig

  Svara
 • Härliga bilder du delar med dig Hannah. Duktiga Livan ❤️❤️

  Svara
 • Men oj, vad snopen man skulle bli av att hamna på något helt annat äventyr som man absolut inte förberett sig på 🙂 Tur att du tar det positivt och att ni fick ett äventyr tillsammans ändå du och Liv 🙂
  Hoppas ni får en bra resa hem och att snön hunnit smälta bort lagom till er ankomst!
  Kram kram

  Svara
 • Men oj!! haha.. vilket äventyr..
  ni hamnade på..

  Svara
 • Tack Hannah för en härlig blogg och att du delar med dig av dina äventyr och fina bilder :))
  Nu blir jag såå sugen på att fara till Koh Lanta igen!! Trevlig hemresa och välkommen till Sweden!

  Svara
 • Lilla pluttan – man kan nästan se på bilden på henne, att det inte riktigt blev som hon förväntat sig…
  Tack för din fina blogg!
  Anna

  Svara