Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:56 | april 8, 2014

Sova i skift

Hej min vän. Hoppa allt är väl.
Här hemma är det vidrigt! Stackars Liv är kräksjuk och har kräks hela natten. Peter har hjälpt henne och jag har skurat golv, tvättat lakan och handdukar flera gånger inatt. Vid fem imorse slutade hon och kunde somna. Klockan sju, två timmar senare, var det dags att gå upp, väcka pojkarna och köra dem till skolan. När Vida kommit iväg till förskolan vid nio fick jag äntligen sova och vaknade nu.

20140408-115948.jpg
Ja, så är det idag.
Liv får inte behålla något så jag och Peter sover i skift här hemma. Nu är det hans tur att få sova och jag ligger inne hos Liv.
Nu ber jag bara en bön att vi andra ska klara oss.
Hör av mig lite senare med trevligare saker 🙂
Var rädd om dig!
All Kärlek ❤️
>


20 kommentarer20 kommentarer om “Sova i skift”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men usch och blääh. Stackars liten!! Det är ju det värstaste värsta!! Vilken tur att du inte var ensam hemma!! Håller alla tummar och tår att ni andra slipper!! Ta en rejäl whiskey eller två, så hoppas vi att eventuella baciller dör omgående!! 🙂
  Kram på er!

  Svara
 • Hua era stackare ! Finns inge värre 🙁 ta inte illa upp nu snälla men jag bara undrar om dom andra barnen verkligen får vara på skolan/förskolan? Där vi bor får inga syskon komma om någon i familjen är magsjuk!! Lagom roligt när man är hemma & tar hand om sjukt barn & dom andra 2 är piggelin! Kram

  Svara
 • Stackars er. Det är vidrigt när denna sjuka kommer in i huset. Vet precis hur det är:(
  Håller tummarna för att ni andra klarar er. Lite vätskeeesättning, en sked då och då, till Liv är nog inte fel. Stackars liten<3 kram

  Svara
 • Ja fy så hemskt! Jag undrar också över att lilltjejen lämnas på förskolan, hon som är så liten har ju sannolikt blivit smittad även hon och kanske nu smittar ner fler på dagis. Samma hos oss, syskon ska stanna hemma och FÅR alltså inte gå till dagis. Skolan är annorlunda, men de lite äldre barnen har också ofta bättre motståndskraft.
  Jättetråkigt för er, hoppas hon piggnar till snart! Vätskeersättning och saft is da shit…

  Svara
 • Då mina barn i stort sätt aldrig haft kräksjukan så tänkte jag inte på det här med att ha syskonen hemma då de inte är sjuka. Men det är klart nu när jag ser vad du skriver att de kan bära smittan. My bad. Blir väl lynschad nu 🙂
  Bäst att hämta hem Vida direkt.
  Liv ligger i alla fall i karantän. Jag och Peter tvättar händerna noga med tvål och spritar dem när vi varit hos henne plus att min kräkfobi även fått mig att tvätta golven hon kräkts på med sprit. Här ska ingen smittas 🙂

  Svara
 • Usch, så hemskt, här har vi regeln att syskon till kräksjuka barn ska stanna hemma (dagisbarn givetvis inte skolbarn som har skolplikt) Ville bara informera med all välmening <3 hoppas ni andra klarar er.

  Svara
 • Usch o fy! Hoppas alla ni andra klarar er! Jag har faktiskt haft kräksjuka barn och ändå klarat mig vissa gånger så det är inte alltid man åker på det.
  Håller tummarna för resten av familjen och hoppas Liv är på benen snart!

  Svara
 • Men fy!!
  Stror krya på kram.. Hoppas ni andra klarar er!
  Usch så, vidrigt med kräks sprita på du, det sku ja me gjort!..

  Svara
 • Men fy!!
  Stror krya på kram.. Hoppas ni andra klarar er!
  Usch så, vidrigt med kräks sprita på du, det sku ja me gjort!..

  Svara
 • Men fy!!
  Stror krya på kram.. Hoppas ni andra klarar er!
  Usch så, vidrigt med kräks sprita på du, det sku ja me gjort!..

  Svara
 • Handsprit funkar inte på kräksjukevirus utan det är bara tvål och vatten som gäller tyvärr. Bra att tänka på om man har som vana att sprita händerna vid exempelvis restaurangbesök på stan att det är viktigt att även tvätta sig ordentligt med tvål och inte lita på ”spriten”.

  Svara
 • Då får jag skura om golven med tvål också 🙂

  Svara
 • Åh fy! Förstår precis!!! Vi har haft kräksjukan 3 ggr denna vinter… Man blir en galet bra ”projektledare” mitt i natten när man ska duscha sig själv (totalt nedspydd), lillkråkan, tvätta sängläder, madrass, skura golv.., skedvis med värskeersättning, tömma kräkhinken och försöka nicka till lite själv däremellan 😉 Just vid tillfällen som dessa är det lite kämpigt att vara ensam. Men det går ju! Känslan när dagen gryr och natten är över känns otroligt bra.
  Håller tummarna att ni klarar er från att åka på eländet! Vitpepparkorn?? Vet ej om det funkar men har hört att det ska hjälpa. Kanske mer tankens kraft…
  Krya på er!!

  Svara
 • Hur kan du med att lämna de andra barnen på skola och förskola när ena syskonet är magsjukt hemma? Risken att de smittar vidare är ju stor!
  Här (Göteborg) får vi inte lämna syskon om det ena är magsjukt.

  Svara
 • Läs mitt svar i kommentarsfältet du kommenterat i.

  Svara
 • 8vitpepparkorn hoppas det inte är försent bara, usch!det värsta jag vet att kräkas, jobbade på förskola och vi åt alltid vitpeppar och klarade oss, vidskepelse eller inte. kram!

  Svara
 • Usch, fy farao för denna hemska sjuka 🙁 Här hos oss har smittan härjat den senaste veckan, och det känns lite som rysk roulette att lämna barnen på dagis och i skolan… Håller tummarna att vi slipper!
  Krya på lilltjejen!
  Kram Nina

  Svara
 • Inte behöver man hålla skolbarnen hemma om något syskon har magsjuka. Tänk vad mycket dom kan missa i skolan då. Det räcker att barnen är hemma när dom själva har det och minst 48 timmar efter alla symptom är borta. Men att lämna ett syskon på dagis gör man såklart inte, även om man inte är tvingad att ha syskonet hemma. Det är bara rekommendationer och man kan ju hoppas att alla tar till sig det, även om jag ej tror det.

  Svara
 • Så härligt att du är ärlig och skriver vad du gör:-) Supertrött och mer död än levande efter att inte ha fått sova öämnar nog inte bara du syskon på dagis. Hoppas ni får sova i natt utan mer kräk sjuka!
  Kram

  Svara
 • Lite sen reaktion nu kanske men när började Vida på förskolan! Hur har jag kunnat missa detta!;)
  Kram på er!

  Svara