Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:35 | juni 25, 2014

Fjällvandring

Hej min vän. Hoppas att allt är väl.
Här uppe i norr är det underbart. Jag kommer bombardera dig med naturbilder men det är så vackert så jag kan inte låta bli 🙂
Nu ska vi checka ut från det mysiga lilla stället vi bott på här i Abisko och bege oss mot Gällivare. Vi lär göra många stopp och avstickare på vägen. Min mamma har bott i Kurravaara så dit ska vi bl a.
Vår samesläkt heter Niia, min gammelmormor hette Miljana Niia. Vackert namn, tycker jag. Mötte en från vår Niia-släkt samma dag vi kom hit. Så spännande och kul.
Jag håller på att sy upp en kolt. En riktig Jukkasjärvi-kolt. Den kommer bli så fin.
Igår var jag och mamma uppe vid Riksgänsen och sedan åt vi lunch och fjällvadrade i Björkliden.

Fjällblomman Smörboll.


Kabbeleka.
Sommar och snö.
Önskar dig en härlig dag.
Stor Kram ❤


15 kommentarer15 kommentarer om “Fjällvandring”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad ska du göra här i Gällivare? Hur länge stannar du?

  Svara
 • Är på väg dit nu från Jukkasjärvi. Ska lämna Mia Moscato-priset till vinnaren som bor i Gällivare. Stannar till imorgon sedan bär det vidare 🙂 Kram

  Svara
 • Fantastist vacker natur vi har i norr! Älskar fjällnaturen 🙂

  Svara
 • Vilka vackra bilder! Jag är från södra delen av Norrland, bor numera i Göteborg. Men saknar naturen och lugnet massor….fick just nu kraftig hemlängtan. Kul att du har sameblod och att du ”markandsför” vår vackra fjällvärld med dessa fina bilder! Fler lockas förhoppningsvis att åka norröver…..

  Svara
 • Det ser JÄTTEFINT ut!! Du får mer än gärna bombadera med bilder 😉
  TACK för boktipset, jag va och köpte bägge böckerna idag 😀 Ska bara bli klar med Sandmannen först men de böckerna va lite för läskiga för min smak…
  Kram

  Svara
 • Ser jättevackert ut!
  Lägg gärna ut massor av bilder för jag kommer nog inte att åka dit själv.

  Svara
 • Smörboll? Nja, här (Hemavan, kolla kartan!) heter de ploppen!

  Svara
 • Åh vad du är söt som lägger in bilder från min hemstad. Eller ja jag är ju född och uppvuxen i Kiruna. Lämnade staden för snart 25år sedan. Är så mysigt när man åker upp. Mannen i huset blir alltid lika chockad när vi åker upp. Det är sååååååååååååå exotiskt för honom. Han hade aldrig varit norr om Stockholm när vi träffades. Skåning som han är. Men nu är vi uppe relativt ofta.
  Åh du som gillar kyrkor. Besök dom två vackraste kyrkorna Kiruna och Jukkasjärvis kyrka. Så underbart fina

  Svara
 • Det är så otroligt vackert i fjällen, förstår att ni har haft det bra under de dagarna ni har varit där 🙂 Vad kul att ni träffade en från släkten! Hehe, converse på fjällvandring i snö såg lite kyligt ut 😉
  Ha det gott!
  Kram kram

  Svara
 • Hej!
  Jag funderar på att åka till Abisko i sommar. Det verkar vara magiskt!! Kan du rekommendera stället där ni bott? Å vad heter det i så fall?
  Kram från Falun

  Svara
 • Vi bodde på Abisko Mountain Lodge. Litet, mysigt Bed&Breakfast med fantastiskt fin mat. Kram!

  Svara
 • Gud vad härligt och mysigt det verkar som ni har, sommar behöver ju inte bara vara bad och sol, att njuta av Sveriges fina natur är ju det bästa som finns för kropp och själ 😀 kram

  Svara
 • Oj vad vackert! Tänkte på dig idag när jag i panik klippte gräset, åkte till handelsträdgården och köpte fina sommarblommor och slängde undan allt bråte i klädkammaren. Skulle nämligen få besök av en vännina som inte varit hemma hos oss än då vi nyligen flyttat och är mitt uppe i en köksrenovering. Med andra ord är det väldigt rörigt inne så jag tänkte kompensera den röran med en vacker trädgård. Vad hände?? Hon kom inte, trist såklart men jag fick mycket gjort! Jag blev lite full i skratt och tänkte på dina blogginlägg om panikstädning! Vi är nog inte ensamma om att ta till det ibland. Ha en fortsatt trevlig resa med din mamma! Therese!

  Svara
 • Hi hi, låter precis som mig 🙂 Så gör jag varje gång jag ska få gäster. Trist att hon inte kom men du får glädja dig åt blommorna och att det är städat. Stor kram!

  Svara
 • Men ser att du är i Abisko. Född och uppvuxen där. Åker hem 6 veckor varje sommar så jag och barnen får umgås med mina föräldrar som bor kvar där. Älskar min vackra hemby. Synd att jag missade dig.
  Ha det toppen i norr!!!!!
  Kram: Jenny

  Svara