Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:36 | juni 27, 2014

Nikkaluokta

Hej min vän. Hoppas att allt är väl. Fredag ju 🙂
Jag och mamma sitter på flygplatsen i Kiruna och väntar på vårt flyg. Vi har haft underbara dagar uppe norr. Älskar naturen och allt här uppe. Nästa gång tar jag med mig barnen och   Peter. Inga datorer eller mobiltelefoner bara friluftsliv. Fjällvandra, umgås och vara fria på ett härligt sätt Längtar!
Igår körde vi tills vägen tog slut. Nikkaluokta var vårt sista stopp på den här resan. Wow! Vilket ställe. Fantastisk natur, luft, mat och mysigt boende.

Vi hyrde en lill-stuga.Godaste rätten. Renskav med potatismos och lingonsylt.


Där vi bodde jobbade Elina Niia. En tjej från vår samesläkt! Tänk vad kul att vi träffades där. Hon bor i Routas där min gammelmormor bodde.


Vi vandrade några kilometer mot Kebnekaises Fjällstation.Vi satt länge vid jokken och bara lyssnade. Jokk är ett samiskt låneord i svenskan för vattendrag i fjällen. På Nordsamiska heter det Johka.
Det fanns varken internet eller mottagning på mobilen. Så skönt 🙂
Vi gick och lade oss tidigt och läste. Har snart läst två böcker. Det är svårt att få tid att läsa hemma så nu har jag njutit av bra böcker och vila.
Den första boken, Sophies Historia, som jag läste var jättebra! Den andra som jag börjat på tycker jag också om.

Nu ska jag försöka hinna med ett nytt inlägg från idag innan vi ska flyga. När jag väl kommer hem finns ingen tid. Då ska jag kramas med Peter och barnen 🙂
Kram ❤
 
 
 


1 kommentarerEn kommentar om “Nikkaluokta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Se där, min fd elev Elina. En jättegullig tjej. 🙂

    Svara