Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:55 | juni 30, 2014

Vad är viktigast?

God kväll min vän. Flickorna sover och Mio sitter vid datorn. Jag ligger på soffan och passar på att läsa nyheterna samt kolla Instagram och bloggar. Ett trevligt tidsfördriv när det är lugnt i huset. Brukar passa på att jobba när alla sover men inte ikväll. Nu vill jag bara läsa och skriva av mig lite.
Ingen har väl missat vår prins förlovning med sin Sofia. Alltid härligt när kärleken spirar. Jag tycker med min bakgrund att det är intressant hur Sofia beskrivs. Det är dokusåpaskådisen från Paradise Hotel som har prytt Slitz omslag. Det är mer fokus på vem hon var än den hon är.
Vid 20 års ålder tog även Sofia några beslut jag gissar att hon gjort annorlunda idag. Inte bara som blivande kunglighet utan som mogen kvinna. För det flesta av oss tog några beslut när vi var i 15-20 års ålder som vi inte skulle ta idag. Så fungerar tyvärr ungdomen på gott och ont.
I dagens samhälle är vi otroligt snabba på att ge kvinnor en dom för livet för misstag de gjorde i sin ungdom. Så fungerar det inte i mannens värld. Där kan t.o.m. ett misstag med våld, sex och/eller narkotika ge extra bränsle på karriären. Kvinnor har inte samma möjlighet. Och de hårdast dömande är sorgligt nog kvinnor. Det jag ofta fått höra genom åren är att jag har barn med tre olika män. Första gången jag blev gravid var jag 21 år och vare sig jag eller pappan hade skyddat oss. Men det var mitt fel i allas ögon. Även i hans. Med min kristna uppväxt och tro var abort aldrig ett alternativ. Jag har respekt för de som tar andra beslut men utgår här bara från mina värderingar.
När jag träffade min Peter fick han höra från en tjejkompis hur han kunde träffa någon som hade barn med olika män? Det hon själv missade var att hon varit gravid med tre olika män genom åren men enbart valt att behålla barnen hon har med sin man. I hennes värld var jag en bimbo men hon som gått igenom samma sak, men valt att inte fortsätta sina graviditeter, levde under uppfattningen att hon var en så kallad fin flicka. Gör misstagen i smyg så är det lugnt. Ta konsekvenserna för ditt handlade och du är välkommen upp till skampålen.
Jag är övertygad att vi alla gör misstag och tar fel beslut i ung ålder. Somliga större, andra mindre. Det är en del av livet och mognadsprocessen. Mitt och Sofias misstag var att vi gjorde våra i offentligheten. Allt som Sofia gjort i Paradise Hotel har många fina flickor gjort betydligt värre bortom tv-kamerorna. Men då räknas det tydligen inte. Och min graviditet med ”fel” pappa då? Det måste väl vara exceptionellt ovanligt? Året jag blev gravid tog över 32.000 andra svenska kvinnor beslutet att avsluta sin graviditet så nej, jag var inte så unik där heller. Innan du tar beslutet att nedvärderande skämta om någon annans liv så titta i din egen backspegel. Det finns troligen något där som du inte är så stolt över men som är en del av ditt liv och den du är idag.
Det viktigaste är att kunna ta lärdom av det man gjort på sin resa. Dessvärre är det ofta misstagen man lär sig mest av. Jag har gjort utvik, har barn med olika män, sett kändisskapets baksidor, blivit misshandlad både fysiskt och mental, blivit lämnad gravid, gift mig, skiljt mig och gift mig igen. Det är inget som fina flickor kan prata om. Men oavsett vad fina flickor tycker så har både jag och Sofia en erfarenhet jag tror många unga flickor och kvinnor skulle må bättre av om de fick höra. Därför tycker jag den man är idag är viktigare än beslut man tog i ungdomens dagar.

Alla beslut och val vi gör i livet, stora som små, bra som dåliga, ingår i planen för våra liv. Hade inte jag gjort några av mina usla val i unga år så hade jag kanske inte haft mina underbara barn, William, Mio, Liv och Vida. Allt kanske hade sett helt annorlunda ut. Hade Sofia inte lämnat Älvdalen och varit med i Paradise Hotel så kanske hon aldrig hade träffat sin prins.


Så jag avslutar med att citera en mycket vis man,
Låt den utan synd kasta första stenen.


110 kommentarer110 kommentarer om “Vad är viktigast?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Såååå bra skrivet! Kram ❤️

  Svara
 • Helt rätt!!! Du är så vettig och klok…du skriver verkligen det som jag tänker i mitt huvud!
  Kram fina du!

  Svara
 • Helt rätt <3 Man ska inte bry sig om vad "fina människor" anser vara rätt eller fel. Vi är alla människor och vi har alla vår historia. Man vet aldrig vad folk har med sig i bagaget. Be kind, always! <3

  Svara
 • Vad uppfriskande att det är att läsa detta, inte många som vågar lämna ut så mycket av sig själva, starkt, verkligen!
  Instämmer helt med det du skriver, fler borde ta upp och uppmärksamma saker och ting som verkligen har en stor betydelse, framförallt om vi ska vara med och påverka yngre generationer, påverka framtiden.
  Kvinnor i ett nötskal..(inte alla såklart, en många) man snackar hellre skit eller lyfter och stöttar varandra, tragiskt och framförallt väldigt trist!
  Det speglar deras inre, antagligen känner de skam och skuld och väljer hellre att trycka ned andra kvinnor istället för att stötta och visa förståelse för något de själva kan relatera till.
  Tack för detta inlägg, stor kram på dig Hannah!

  Svara
 • Nu kan jag inte låta bli att kommentera igen(ha ha!) Du har SÅ rätt! Vi kvinnor är så jäkla bra på att döma varandra, istället för att stötta. ALLA gör vi misstag i livet, men de som vågar stå för dem och växer med dem är de som drar mest nytta av dem. Och vem har rätt att kalla ett älskat barn ett misstag?? Varm kram till Dig och till alla andra som vågar stå för vem dom är❤

  Svara
 • Verkligen jättebra skrivet Hanna, alla gör vi våra misstag och vem har rätt att döma, så länge vi inte skadar andra.

  Svara
 • Stor kram till dig!!!
  En fantastisk text, som borde läsas av alla!!

  Svara
 • Du verkar vara en helt underbar person och det har du med all säkerhet alltid varit:). Dina beslut i livet ska du inte låta någon annan värdera år dig, det gör du bäst själv. Med andra ord så var de helt rätt med tanke på vart du befinner dig idag. Kramar!

  Svara
 • Så bra skrivet! Alla har vi något i bagaget som vi bär med oss genom livet. Men vi människor har en tendens att bara se/prata om de negativa, dra upp gammal skit som hänt. Alla har vi gjort fel val och saker som man är mindre stolt över.

  Svara
 • Word!!!

  Svara
 • Sofia Hellqvist verkar vara en fantastisk tjej. Hoppas bara hon pallar trycket av alla elaka och framförallt avundsjuka tungor. Det var väl tur att både hon och du Hanna gjort era resor, ni verkar ju uppenbarligen ha landat på lyckliga ställen.

  Svara
 • Först blev jag glad när jag började läsa och tänkte att det var bra och starkt av dig, men sen faller även du i kvinnofällan att börja döma andra som också blivit gravida men istället gjort abort. Som att det är fel av tjejer/kvinnor ändå att råka bli gravida. Vi kan väl istället låta bli att kasta stenar någonstans, vare sig man blivit oplanerat gravid och fött det barnet (tagit sitt ansvar som du vill kalla det) eller gjort abort eller inte varit med om något av det. Vare sig vi gjort alla rätt eller tagit felaktiga eller annorlunda val tidigare så kan vi inte ändra det och omgivningen har sällan hela bilden men vi kvinnor borde försöka hålla oss från att kasta skampålen efter varandra oavsett.

  Svara
 • Du borde läsa texten igen och se om du nog inte uppfattat fel.

  Svara
 • Hej,
  Tror du måste missat en mening. Skriver att jag har respekt för de som tar andra beslut och att jag i texten bara utgår från mina värderingar. Förstår inte hur det kan tolkas att jag dömer de som väljer abort?

  Svara
 • Alla har vi våra fel och brister!! Utan vårt bagage är vi inte den vi är idag 😀 Kram kram❤️

  Svara
 • Mycket klok kvinna, bra sagt!! <3 kramar

  Svara
 • Åh tänkte redan vid första meningarna på strofen ”kasta första stenen”. Människor med sann tro värderar och dömer inte andra människor. Livet kommer med olika utmaningar och vi skall på millisekunder bestämma oss. Alla gör fel, tar fel beslut och väljer inte alltid den rätta vägen. Men livet handlar ju om att vilja lära sig göra rätt. Inte att man får en guldmedalj för att man alltid gör rätt. FÖRLÅT är det yttersta tecknet på detta. Självgodhet (som människor som gillar sin egen förträfflighet läs: kan se ner på andra)är ynkligt. En förfärlig egenskap. Jag tycker du är en fantastisk förebild av en LEVANDE människa Hannah. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/06/30/beachdudes-and-some-surfdudes-too/

  Svara
 • Tack för detta.
  Har läst en massa kommentarer, från ”folket” alltså, på bl.a. Svensk Damtidning om denna förlovning………….hoppas Sofia klarar av all denna negativa synen folk har på detta.
  All heder åt Kungafamiljen, Regeringen och alla andra som tar emot Sofia som den unga kvinna hon är idag och lämnar det andra åt förtiden.
  Kram.

  Svara
 • Mycket bra skrivit! stor kram till dig

  Svara
 • Klokt tänkt och skrivet tycker jag!! Fler skulle tänka lite mer med hjärtat (om dom har något, ibland kan man ju undra) och inte så mycket med hjärnan.
  Om vi alla hade låtit kärlek styra mer över tanken så hade vi fått ett mycket varmare samhälle.
  Tycker vi alla ska vara stolta över vår ”resa”, tror säkert vi handlar efter vårt eget bästa och efter vad vi kan och måste i just den situation vi är i just för tillfället. Och självklart är det skillnad om man är 17 eller 47, konstigt vore det ju annars. Var stolta över era liv och val och håll inte på att ångra en massa. Respektera i stället valen du gjort och tänk att du valde och gjorde ditt bästa utefter kunskap och omständigheter just då.
  Önskar dig en härlig sommar Hannah. Kram <3

  Svara
 • Mycket bra skrivet <3 Tänkvärt…

  Svara
 • Mycket bra skrivet. Jag har själv varit dömmande, men har lärt mig att reflektera. Självklart dömer jag än idag men inte på samma sätt. Tyvärr är det många som lever kvar i det gamla fördömmande.
  Jag tycker du är en fantastisk kvinna med mycket bra värderingar.

  Svara
 • Spot on, Hannah!
  Spot on!
  <3

  Svara
 • Åh så bra skrivit Hanna!! Det ligger så mycket i det du säger… En kvinna döms alltid mycket hårdare än en man för ”det förflutna”, och det värsta är just att vi kvinnor är de mest dömande mot varandra. Fortsätt att vara stolt och gå rak i ryggen, du verkar vara en fantastisk kvinna och mamma till dina underbara barn. Många kramar till dig!!
  /Marianne

  Svara
 • Du har helt rätt i det du skriver. Alla gör vi saker när man är yngre som man inte skulle göra senare i livet.
  Men när det gäller Sofia så tror jag inte det är någon som dömer henne förutom pressen. Det är bara pressen som vill hitta nåt att skriva om.
  Vi andra ”vanliga människor” tycker bara det är kul att prinsen får leva med den han älskar. Hon verkar vara en jättego tjej.

  Svara
 • Så bra skrivet. Inte svårt att tycka om dig ♥

  Svara
 • Fantastiskt bra skrivet!! Älskar verkligen din blogg! Stooor kram!

  Svara
 • Håller med till tusen! Du verkar vara en mycket stark kvinna som känner dig själv väl! Kram!

  Svara
 • Jättebra skrivet Hannah! Tycker du är en fantastisk stark kvinna!

  Svara
 • Väldigt bra skrivet Hannah! Avundsjuka är nog en del av anledningen till att folk fäller såna elaka kommentarer. Jag har även jag varit med om en hel del, dock inga utvik eller dokusåpor. Folk kan fälla så otroligt dumma kommentarer, och varför granskas kvinnor hårdare och fälls alltid till att vara ”dumma” och ”bimbo” etc. Det är upp till oss att se till att männen granskas lika hårt – om inte hårdare för det är inte ok att betala för gammal ost om och om igen, medan männen rider på sina gamla ”erövringar” (hur många kvinnor har inte varit en vandringspokal som männen skryter om medan kvinnan i fråga får höra att hon är en *pip*?) Jag hoppas att Sofia slipper bli mer dömd, och bara blir hyllad för sitt nuvarande förhållningssätt till världen. Hon kan ju knappast göra det ogjort – precis som vilken annan människa i världen!
  Jag är imponerad av dig Hannah! Det är inte lätt, jag vet av erfarenhet, men du gör det väldigt bra! (Dela gärna med dig hur du gör för att det fungerar så bra;) Det ända man kan göra är att försöka, och till slut fungerar det, som pappa sa 🙂
  KRAM till både dig och vår nya prinsessa Sofia!

  Svara
 • Det här är det absoulut bästa du någonsin har skrivit! Välformulerat och genomtänkt och framförallt viktigt! Tycker väldigt mycket om din blogg (läser den dagligen) och den handlar ofta om vardagliga lätta och ytliga saker som ibland är snabbt nedskrivna (misstolka mig inte – jag älskar det) men det här inlägget ger så mycket mer djup och visar än en gång att det som man läser i en blogg varje dag speglar långt ifrån hela den människan som sitter bakom tangenterna. Bra Hannah!

  Svara
 • Otroligt bra skrivit Hannah!!
  En riktig förebild som är så himla vacker och smart, det är du.
  All kärlek ❤️

  Svara
 • Bra sagt Hannah! Otroligt tråkigt att kvinnor är så snabba att döma varandra. Tror att åtminstone en del handlar om att de vill rikta ljuset ifrån sin egen person. De har, som alla, inte ett fläckfritt förflutet själva och vill därför rikta uppmärksamheten mot någon annan för att själva slippa bli dömda. Ingen ska komma och döma dig för ditt förflutna. Du har inte gjort något fel. Du har ett bra liv idag med en jättefin familj! Du har jobbat hårt för det! Njut av det!

  Svara
 • Bra skrivet Hannah!

  Svara
 • Så kloka ord Hannah.

  Svara
 • Bra skrivet Kram Agnetha

  Svara
 • Å vad bra skrivet Hanna!!!!

  Svara
 • Bra skrivet men varför dyker det ständigt upp sådant här från dig så fort du får frågor som du tar som kritik? Vad jag kan se har du ”bara” fått frågor hur du orkar flänga som du gör, jag ställde en själv. Faktiskt i all välmening och med inget ont syfte men naturligtvis tar du det som kritik. Varför Hannah? Alla är inte emot dig. Tagga ner. Din blogg känns stundtals så osäker. Du måste hela tiden hävda hur mkt du älskar dina barn, vilken bra mamma du är etc. Hannah, vi vet det redan och du vet det också. Men ta inte minsta lilla negativa kommentar som att någon vill dig illa. Själv skrev undrade jag hur du orkar gå på fest när du precis kommit hem från resa. Att jag själv är en riktig hemmagris och bara vill vara hemma med de små när jag varit iväg. Tänkte bara det kunde vara kul att höra hur du resonerar. Ha en fin dag! Vi gillar dig precis som du är, med eller utan brokig bakgrund♥

  Svara
 • Hej Marie. Förstår inte hur du tolkar detta inlägg som att jag blivit kritiserad i kommentarsfältet? Att du tycker jag flänger är inget jag tar som kritik. Jag lever ett liv som innebär att jag ofta är på resande fot men det är ett liv jag valt. Själva inlägget handlade om att jag kände igen mig i omvärldens reaktion på Sofia och hade tankar kring det. Har vare sig behov av ryggdunk eller att försvara mina val. Gjort är gjort och för mig är det viktigare hur en person agerar i vuxen ålder än vad hen gjorde i unga år. Känner inte heller att jag är osäker och måste bevisa något här på min blogg. Hur andra väljer att tyda mina ord kan jag inte riktigt styra över. Kram ❤️

  Svara
 • Du är en fin flicka:))
  Bra skrivet!

  Svara
 • Så kloka ord fina Hannah!

  Svara
 • Så kloka och fina ord. Mycket bra skrivet. All lycka till din fina familj.

  Svara
 • Mycket bra!
  Man ska verkligen akta sig för att ”kasta sten i glashus”, speciellt som man oftast inte vinner något på det i längden.

  Svara
 • Hej Hanna!
  Ja varför är det så viktigt att lägga sig i vad andra gör för val i livet och framförallt att vi kritiserar personer som inte varken kan försvara sig eller förklara från sin version.. Jag har två stycken barn med 8 års mellanrum vilket har en förklaring av att jag haft svårt att bli gravid. Innan jag träffade min man var jag gift med en annan man och vi gick igenom tre missfall. När jag träffar personer där vi pratar barn oavsett om jag nämner mina missfall så får jag alltid frågan om jag har två pappor till barnen. Detta är nog för att man vill att det ska vara lite skandal och man vill kunna säga efteråt att ”hörde ni att hon har två pappor till barnen” . Och ibland ser de lite besvikna ut när jag säger att så är inte fallet utan att vi blev gravida väldigt tidigt i vårt förhållande och vi valde att satsa på oss med barn. Och även om det vore så att jag hade två pappor så är det fortfarande mina val.Varför kan man bara inte konstatera fakta och tänka att det är hennes liv och val, lägg inga värderingar i andras liv. Det jag lärt min genom livet är att problemet alltid ligger i betraktarens värld, att man själv har så lite i sitt liv att man måste lägga sig i andras utan att ha någon egen erfarenhet av livet och veta att det inte går som har tänkt men att man blir stärkt av dess hinder på vägen. Så Hanna fortsätt som du gör och jag har aldrig under de år jag följt dig undrat vad du gör eller resonerar utan snarare tänkt vilken fantastiskt framgång och härlig syn på livet du har. Stor kram till er

  Svara
 • Så underbart skrivet! Så ärligt och öppet! ALLA gör misstag och man måste få göra lite misstag ibland! Man ÄR bara människa! När jag var yngre umgicks jag med några ”fina tjejer” pappan var stenrik och de umgicks bara med fint folk! När vi var iväg utomlands så var det de här ”fina flickorna” som jämt var fullast, gick hem med olika killar varje kväll och stod och dansade loss nakna hej vilt! Sen när vi kom hem gick de till pappa, klädde på sig fina klänningar och gick på fina middagar igen 😉 Tur man är ärlig och står för vad man gjort och tycker!
  Tack för världens bästa blogg – du är fantastisk! Och när man vet om din bakgrund så tycker man bara mer om dig för du känns bara ännu mer ärlig och framförallt STARK!
  ”Fall seven times, stand up eight” 🙂
  Stor kram

  Svara
 • Så bra skrivet finaste Hannah! Du är så klok och så ödmjuk, så bra människa. Och visst gör vi många misstag som unga men jag väljer inte att se mina misstag som misstag, jag ser dom som erfarenheter och tack vare det så har jag formats till den jag är idag. Och jag är stolt över den jag är. =)
  Du har gjort en massa saker som ung men tack vare det är du den du är idag, en underbar mamma, framgångsrik kvinna och lyckligt gift (hoppas jag) med mycket fint runt omkring dig, både materiellt och själsligt.
  Du har mycket att vara stolt över och det hoppas jag att du är.
  Massa fina kramar till dig finaste.

  Svara
 • Ps. Jag hoppas att min blogg är en av dom du läser på kvällarna.. haha =)

  Svara
 • Hej Hannah ! Tack för dina kloka ord, du är en underbar god människa ❤️
  All lycka till dig med familj. Kram från en tant i Skåne

  Svara
 • Du har fyra underbart fina barn som du tagit bra omhand om. De kommer att växa upp med mycket kärlek omkring sig. Vadå om de har olika pappor. Huvudsaken är väl i alla fall att de känner sig älskade. Och du har stått för det du trott på även om det inte blev som du önskat. Jag tycker du verkar vara en väldigt fin tjej som finns för dina fina barn. Inte alla barn som har det bra även om de har ”rätt” mamma o pappa.

  Svara
 • Mycket visa ord från en mycket klok kvinna, du har så rätt Hannah <3
  Kram kram

  Svara
 • ❤️ Fina Hannah! Kloka och tänkvärda ord! Du verkar så omtänksam och snäll och är en fantastiks förebild för oss kvinnor/mammor ❤️
  Kramar

  Svara
 • Har aldrig förstått mig på människor som ska hålla på så. Alla har som du säger, gjort något man ångrar. Ingen har rätten att döma en annan människa. Jag tycker du verkar vara en fantastisk och härlig person och en fantastisk mamma till dina barn. Dessutom är du en klok kvinna och en fin förebild!
  Heja heja dig. Ta hand om dig. Kram <3

  Svara
 • Så välformulerat och bra skrivet Hannah 🙂 Håller med dig!
  Faktum är att jag tittade på hela säsongen som Sofia deltog i Paradise Hotel, och utan att känna henne alls, så minns jag att hon var en väldigt gullig tjej även i tv-rutan i en dokusåpa full med intriger, sprit, spel och elaka människor!

  Svara
 • ❤️

  Svara
 • Fantastiskt bra skrivet! *goosebumps*

  Svara
 • Stor kram till dig!! Du är en stark kvinna och bra förebild tycker jag. <3

  Svara
 • Fantastiskt bra Hannah! Sitter helt rörd hemma i soffan och läser det du skrivit.
  Tack för din blogg och för att du är den du är! Så inspirerande! <3

  Svara
 • V E R D A D <3

  Svara
 • Sååå bra skrivet! Du är en stor förebild för alla kvinnor, unga som gamla! <3

  Svara
 • Jätte bra skrivet tack för du tar upp det … Alla har vi ett förflutna viktigaste är hur vi är nu som människa! Tack för en super bra bloggsida

  Svara
 • Sååå himla bra skrivet! Blir rörd och berörd! Så sant! You go girl!!!

  Svara
 • SÅ otroligt bra skrivet. Du är en fantastiskt fin förebild, både för oss läsare och för dina barn.
  Alla har vi troligtvis gjort saker vi inte är så stolta över.
  Hade också fördomar förr, om tex föräldrar som har barn med två/tre olika. Vid 24 års ålder satt jag där själv och hade två barn med två olika pappor. Idag är jag 26 och har TRE barn med TVÅ olika pappor.
  KRAM

  Svara
 • Jättebra skrivet! Synd bara att värderingen kring abort är så hård hos många kristna. Absolut alla gör som de vill och dom som inte gör abort är oftast mer hård mot de motsatta än tvärtom. Som kvinna ska man bestämma över sin kropp och många är bra ”mammor/kvinnor” trots att de inte då just klarar att ha ett barn eller vill. Livet kan se så olika ut.

  Svara
 • Förstår mig inte på det här med att det nästan alltid är andra kvinnor/tjejer som dömmer en annan kvinna/tjej för det ena eller det andra och älskar att snacka skit om andra kvinnor/tjejer.. varför?? Du har en underbar familj och ett underbart liv! Vi killar snackar inte skit om småsaker.. när jag läser detta så är jag glad att jag är kille 🙂 Ha det bäst! Kram

  Svara
 • Finaste Hannah så klok så ödmjuk och en stor förebild ❤️

  Svara
 • Fina fina Hannah! Så fint skrivit och så så rätt! Du är en klok och mycket vacker person som jag beundrar så mycket!
  Tack!

  Svara
 • Heja Hannah! Titta på dina fyra fantastiskt fina barn. Du har då verkligen lyckats. Kanske skulden ska läggas på männen som inte förstår att det är deras skyldighet (lika mycket som kvinnans) att skydda sig om man absolut inte vill ha barn. Som du också säger så verkar det som om fler och fler använder abort och dagen efter piller som ett slags p-piller. Du är bäst. Fortsätt så.
  Många kramar
  Ing-Marie

  Svara
 • Så fint och bra skrivet Hannah❤️ Massor med kramar till dig o din fina familj ❤️

  Svara
 • Otroligt bra skrivet. Stärkande!

  Svara
 • Halleluja!!! Fantastiskt bra skrivet Hannah!!!

  Svara
 • Ett mycket bra inlägg Hannah !!! Hur ska man lära sig av livet om man inte gjorde misstag någon gång, och att bara se bakåt, vad nyttar det ? Det är väl därför framrutorna är större än backspeglarna 😉 angående Sofia har hon varit ung och gjort ”fel” beslut ibland kanske, men se vad hon gör nu !! Underverk för barn i Afrika, ett beundransvärt arbete. Nä tjejer, håll huvudet högt och de som snackar mest skit är de som mår sämst och som är avundsjukast. Du är en kanonmamma Hannah, om du så hade 12 barn med olika gubbar så vore du väl ändå en kanonammma, varför är man sämre för att man har haft flera karlar ? Det är väl bara BRA om man lämnar relationen om den inte fungerar. Grrr vad jag är trött på elaka, dömande kvinnor. De är för MÅNGA…………Kram

  Svara
 • Du e bra, ta mig tusan fantastisk låt ingen annan säga något annat!
  Hejja dig ♥️
  Jag läser vad du skriver varje dag men kommenterar ju sämre än sämst, ska jobba på en bättring!!
  Tack för att du finns och delar med dig av ditt liv du härliga kvinna!!
  Stor kram!

  Svara
 • Så bra skrivet! Jag hyser den starkaste beundran för dig, du är en stark kvinna som står upp för den du är och dina livsval. Jag känner verkligen igen mig i dig. Har själv tre barn med tre olika pappor. Min första dotter kom när jag var 17 år. Abort var ALDRIG ett alternativ för mig, trots starka påtryckningar från min familj och övrig omgivning. Alla mina barn har blivit starka, självständiga individer, som klarar sig bra i vårt tuffa samhälle. Jag har, som du, även upplevt både fysisk och psykisk misshandel. Jag lyckades trots det skaffa mig en akademisk utbildning under de tuffa åren. Har mött många sneda blickar och fördomar i mitt liv. Varför? För att jag valt bort dåliga förhållanden? Jag har valt att inte ta åt mig av omgivningens kommentarer. Tack än en gång för ett bra inlägg och heja Sofia – jag är så glad över denna starka tjej kommer att vara med och representera Sverige i vårt kungahus!

  Svara
 • Så bra skrivet!! Känner för dig om det du skriver… Hur kan folk ha mage att döma andra utan att igentligen veta sanningen bakom. Jag gillar dig!! Du har en stor fin familj att vara stolt över! Ha en fin sommar 🙂

  Svara
 • WORD!!!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag vill bara säga att jag tycker du verkar vara en fantastisk kvinna, mamma och förebild.
  Du är inte bara vacker som en dag, du verkar även vara galet begåvad och smart.
  Tack för att jag får följa dig i din vardag med din fina familj.
  <3
  Kram från mig!

  Svara
 • Så kloka ord! Läst din blogg en längre tid och slås varje gång av hur härlig du är! Du bjuder på dig själv och ger så mycket, genom livets alla plan. Man blir glad och tacksam att få ta del av det och att vi är fler som vill göra denna värld bättre och ljusare och att påminna om att vi ska vara goa’ mot varandra. Tack Hannah!

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Jag har tårar i ögonen nu. Du har så rätt!! Jag blir mobbad för att jag tycker om kungahuset. O att jag tycker de gör ett jättebra jobb. Vilken reklam för Sverige! Victoria med sin Daniel o Estelle som en dag ska bli drottning. Madeleine o Chris som är så jättefina ihop o söta Leonore. O nu då pr Carl-Philip med sin Sofia. Huvudsaken är väl att de älskar varandra. Då kommer vårt land bara bli ännu rikare. Av kärlek. Begåvning. Erfarenhet. O nya influenser.
  Jag önskar dig o Peter allt gott. Ett plus för han e skåning. Dina underbara barn skall du aldrig någonsin ångra att du skaffa. Barn är hela meningen med livet. Puss puss

  Svara
 • Så sant, bra skrivet!!!

  Svara
 • Såå sant!!

  Svara
 • Hannah! Väldigt bra formulerat. Helt rätt…så många som dömmer utan en tanke eller insikt om sina egna tillkortakommanden som vi alla är behäftade av. Självinsikt verkar vara en mycket ovanlig egenskap hos många. Bra där!
  Önskar dig allt gott/

  Svara
 • Haha. Du har så rätt i det du skriver, om hycklande och dubbelmoral vad gäller att ha barn ”med flera pappor”. ALLT det betyder är att man haft sex med mer än en person. Och höjer folk på ögonbrynen åt det, annars? Tycker du är ett föredöme vad gäller att du faktiskt vågade behålla dina barn, och uppfostra din äldste son SJÄLV ett tag, när (om jag förstått det rätt), pappan inte var sugen på att vara med i bilden till en början. Go, Hannah! Jag blir helt matt bara jag tänker på hur många sura kommentarer du verkar ha fått under åren…. Även om jag inte gillar utvik, så var det hundra år sedan och det är inte så att du skadat någon annan. Stå på dig! Kram

  Svara
 • Men du kan väl inte jämföra dig med Sofia? Hon ska kanske bli prinsessa, representera Sverige, vara en förebild??
  Svenska kvinnor idag vill inte representeras av en kvinna som inte har ngn utbildning, visat upp sig i Slitz och Praradise hotel. Med föräldrar so har tillåtit och uppmuntrat detta? Kvinnor idag utbildar sig, blir ekonomiskt självständiga och en bra förebild för sina egna barn.
  Dina val är dina, men jämför dig inte, du ska inte gifta dig med en prins.

  Svara
 • Jag tycker prinsen skulle friat till sin förra flickvän hon var så vacker.

  Svara
 • Svara
 • <3<3du skriver väldigt fint, har läst din blogg varje dag under ett års tid nu tycker den är rolig och tänkvärd. Kram anna

  Svara
 • Vilket bra inlägg.
  Du har såååå rätt <3
  Jag tycker ist vi ska prisa varandra och inte klanka ner med fördomar och avundsjuka. Världen skulle se mer kärleksfull om vi alla tänker om.
  Jag tycker du är en grym tjej Hannah och en bättre mamma till dina barn kan de inte få.
  Massa kärleks pepp till dej

  Svara
 • Jättebra och läsvärt inlägg! <3

  Svara
 • Blev så (be)rörd av ditt fina inlägg.. Jättebra skrivet!
  Kram till dig och din stora, fina härliga familj! <3

  Svara
 • Jaha, så kom det två snarlika kommentarer från mig. Här är den tredje 🙂
  Ja, detta inlägg berörde mig verkligen. Har själv fyra barn men alla med samma pappa. <3

  Svara
 • Såååååååå jävla bra skrivit!!! Jag hatar att folk bara orkar döma andra när de inte ens känner personen ifråga. Man är ingen dålig människa bara för att man inte passar in i en gammaldags syn på vad som ska vara rätt som flicka/kvinna idag.
  Vad gör det om man har barn med olika mammor eller pappor? skulle man vara en sämre förälder för det? Nooo….Njut livet, och sköt er själva. vi gör alla olika och gör det bästa efter det. Kärlek.

  Svara
 • WORD Hannah 🙂 håller med, och har myckt funderat på samma sak, på sistone!
  Jag har dock bara ett barn. Men fått kommentarer om ”hur” jag är som mamma.mm
  nyligen. Av människor som inte äns HAR egna barn!
  kan inte gå in på Detaljer!
  Vem är dom att dömma mig!?
  innan dom gått en mil i mina skor!
  så bra skrivet, Hannah! ❤️ kram Mia

  Svara
 • Otroligt bra skrivet!!!
  Kram

  Svara
 • bam, bästa jag läst!!

  Svara
 • Så fantastiskt klokt sagt!
  Att stå för sina handlingar och möta konsekvenserna kräver mer styrka och ansvarstagande, det är det som gör en människa ”äkta” i mina ögon.
  http://kusthemmet.blogspot.se

  Svara
 • Kunde inte sagt det bättre själv, verkligen jättebra skrivet!
  Heja dig!

  Svara
 • Fint skrivet, Hannah! Jag säger det jag brukar säga, det är först när du/vi blir medvetna, som gör att du/vi kan göra bättre val än tidigare.
  Allt gott till Dig som vågar skriva!
  Kram

  Svara
 • Kloka ord. Det är viktigt att försöka att inte dömma andra alltför hårt. Det är ibland svårt men vi har alla så otroligt mycket att vinna på det!

  Svara
 • Mycket bra skrivet Hannah!

  Svara
 • Hej!
  Blev så glad när jag läste ditt inlägg.
  För några år sen, eller flera rätt sagt, så fotade Filip Cederholm mig då han e min gamla granne från sösdala:) han var även min dotters pappa bästa vän.
  (Måste bara säga att Filip gav Daniel, min dotters pappa) en kalender på dig o Magdalena som Filip fotat o satt ihop. Han tyckte Daniel skulle ha den när jag inte var där, haha:))
  Men till saken, jag var med i Moore o Slitz o jag har fått så många fula kommentarer, otrevliga kommentarer. Men enbart från tjejer…såklart. En hel del övertramp som inte e okej.
  Min sambo har också fått så många elaka kommentarer, också enbart från tjejer, om hur han kan vara med mig som praktiskt taget e alla dessa fula ”tjej-ord” som man inte kan skriva ut offentligt.
  Tycker det e så bra o så härligt att vår prins fallit så kärt för Sophia. Helt underbart…för hon e med allsäkerhet en underbar människa på alla vis.
  Vet egentligen inte vad jag vill ha sagt, men jag ville bara skriva eftersom jag själv varit utsatt för alla elaka kommentarer.
  O till 95% så e det bara tjejer som inte kan vara tysta.. Killar/män e mycket bättre på att visa respekt…överlag iaf:)
  Kram kram<3

  Svara
 • Så sant!
  Det är så trist att man ska behöva försvara sig, istället för att bli stöttad! Bra kämpat det kan inte ha varit lätt!
  Du är en OTROLIG förebild för mig!
  Fina du! tack för dina fina ord och tankar!

  Svara
 • Helt enig med deg! Bra at du skriver om setta. Sofia ger ett helt normalt inntryck i mina ögon! Inget att skämas över, vi gör alla mer eller mindre smarta saker i vår ungdom….

  Svara
 • Sorgligt att folk ska ha så mycket åsikter och tycka och tänka om andras liv och val. Man gör det som just då är rätt. Tycker du är helt fantastisk och din livserfarenhet gör dig till den fina person du är: ödmjuk, gullig, öppen och varm. Tack för en fin och trevlig blogg.

  Svara
 • Du är en av de klokaste kvinnorna på jorden, din ödmjukhet är underbar.
  Du har vart en förebild för mig under hela min uppväxt och du och din syster har gjort mitt liv så mycket lättare att hantera.
  Tack för att du finns!
  Kram//Isa

  Svara
 • Vad klokt skrivet av dig! kram

  Svara
 • Du är så klok och har så rätt!!

  Svara
 • Amen! Vilka kloka ord! 🙂 fler borde vara som du 🙂 🙂

  Svara
 • Bra skrivet! Och helt rätt!

  Svara
 • Åh vad bra skrivet Hannah! Det är så viktigt att ni som faktiskt når ut till människor tar upp såna här ämnen. Stor kram!

  Svara
 • Fan vad bra du är!!!! Så bra skrivet. Erfarenhet och ”misstag” gör människan vackrare. Keep up the good work. Girlpower!!! Kram <3

  Svara