Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:26 | augusti 7, 2014

Naturkrafter

God torsdag min vän. Här öser regnet ner. Ganska skönt om inte annat så är det bra. Allt är så torrt och behöver vattnas.
Inatt vaknade jag av brandlukten från den stora branden i Sala. Tänk att den når ända hit. Hoppas det regnar lika mycket där borta. Tänker så mycket på de som måste fly sina hem och inte vet vad som kommer att hända. Och alla djur som dör i branden. Så fruktansvärt. Otäckt med naturens krafter. Man inser verkligen hur maktlösa vi människor är när sådant här händer.
Vi måste ta hand om vår jord bättre. Vårda vår natur. Brukar tänka att det är jorden som ger igen på oss människor när stora naturkatastrofer händer.
Nu ska jag förbereda frukost och väcka barnen. Får besök snart och jag sitter i pyjamas 🙂
All Kärlek ❤️


15 kommentarer15 kommentarer om “Naturkrafter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ja stackars stackars människor i Norberg och byar, skog, djur runt omkring. Det är så tragiskt. Hoppas att det regnar massa däröver och att det slutar! Mkt är ju nerbrunnet..som bilar och hem och mkt skog. Som en spökstad 🙁 Känner brandröken här i Täby också….

  Svara
 • Tycker att du ska börja handla ekologiskt när du känner så starkt för vår jord. Vackra ord går bra slänga ur sig men enkla saker som handla ekologiskt verkar svårare.

  Svara
 • Men kära Susanne du kan inte dra en sådan slutsats bara av en bild. Jag handlar mycket ekologiskt och tänker på det varje gång jag handlar. Nu var det Peter som handlade så skäll på honom 🙂 Det är mycket du inte vet om mig. Så det är onödigt att försöka tyda eller läsa in saker genom bilder på min blogg.

  Svara
 • Trots ösregn av ofantliga mått i natt kändes brandröken borta hos oss i Uppsala län också. Läskigt!
  Känner samma sak; naturen är ingenting man leker med. Vi tror att vi kan fixa allt, men när naturen slår tillbaka är vi ganska små och obetydliga ändå. Såg en dokumentär på TV häromdagen, om jordbävningen i Tokyo och tsunamin mot Japan och Fukoshima. Då tänkte jag också sådär: vi har verkligen ingenting att sätta emot…!

  Svara
 • Japp precis så tänker jag med och hela vår familj har samma tänk, att det är jorden som ger tillbaka just för att vi har misshandlat vår jord så vidrigt mycket genom så galet många århundrader.. Vi får tillbaka och kan inget göra mer än att ta lärdom, undra om vi verkligen kan det?!
  Hoppas den här katastrofen snart tar slut!
  Ha en bra dag

  Svara
 • Branden måste ju ha börjat från någonting så det är ju inte naturens krafter som satt i gång det hela. Hoppas de får bukt på det hela snart.

  Svara
 • Ja, men den kan ju ha börjat genom att en blixten slagit ner. Man vet väl inte ännu vad eller vem som startat branden?!

  Svara
 • Visst är naturen mäktig! Håller också med om att vi måste hjälpas åt att vårda vår jord. Jag slog om för ett år sedan, äter så mycket jag kan ekologiskt, vegetariskt 2 ggr i veckan – och tar sällan flyg i Sverige.
  Ja, det kostar extra men jag är en av dem som har råd. Tid måste jag lägga på mina affärsresor eftersom tåg tar längre tid än flyg. Men JAG personligen mår så mycket bättre!!
  Så börja med något litet, byt mjölken till ekologiskt, kanske smöret också. Det känns på matkontot men det är det värt – i min värld. Kram ♥

  Svara
 • Vi kände lukten av röken i södra Hälsingland också, helt otroligt!! Fint att du skriver en påminnelse till oss! Kram till dig, och tack för att du delar med dig av er vardag. Jag gillar den otroligt mycket! ❤️

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag brukar vara dålig på att kommentera, men jag läser din blogg varje dag 🙂 Älskar ditt sätt att skriva, du bjuder på dig själv samtidigt som du verkar vara en fantastiskt fin person med fötterna på jorden 🙂
  Jag bor i Sala, och idag har vi knappt haft nån rök alls, jätteskönt! Hoppas det lättat hos er också.
  Ha en fin dag /Kicki

  Svara
 • Om du/ ni kollat och lyssnat på nyheterna så har det framkommit att en man ringt in och gjort sig skyldig till brandens uppkomst…Det gäller att hänga med i nyheterna och inte tro att det var blixten etc. som orsakat det hela.
  Nu får vi hoppas att elden kan stoppas!!
  Med vänlig hälsning, Sara

  Svara
 • Hej! Fruktansvärt med branden. Jag bor i Västerås o vi hör helikoptrar med jämna mellanrum från vår balkong. Tydligen åker de hitåt o tankar.. Man ska inte läsa på media o tro allt som står. Det bästa är att gå in på länsstyrelsens sida o läsa. Där finns bra o viktig fakta om vad som händer. Vi har känt brandrök i flera dagar 🙁 tänker på alla drabbade!

  Svara
 • Fruktansvärt med branden. Jag lider verkligen med alla drabbade och jag blir tårögd och stolt över alla som kämpar för att rädda det som räddas går och erbjuder sin hjälp till dem som behöver. Det finns något omsorgsfullt i tragedier som ger en hopp om mänskligheten. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/08/07/who-needs-a-gym-anyway/

  Svara
 • Fasiken vilka oförskämda kommentarer folk lämnar! ”Om du/ni hade läst nyheterna…” ”Köp mer ekologiskt om du känner så starkt”… Skärp er för f-n! Skönt iaf att du kan bita ifrån Hannah! Så många onödiga kommentarer…

  Svara
 • Naturens krafter är verkligen starka. Vi körde igenom Sthlm förra söndagen då det åskade och regnade så mycket. Det var verkligen otäckt.

  Svara