Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:29 | februari 8, 2015

Modevisning

God söndag min vän. Hoppas att du har en fin helg.
Vi har haft och har det underbart. Idag är det dags att fara hem och om ett par timmar kör vi mot Luleå och flygplatsen.
Vanligtvis nu under Jokkmokksmarknad brukar det vara -40 grader. Då hade jag nog inte kommit hem med vare sig näsa, fingrarna eller tår. Nu är det runt -5 och varmt enligt jokkmokksborna. Det blåser dock vilket gör att det känns som det är -40. I alla falla enligt mig 🙂
Igår gick vi modevisning och visade Lise Tapios samiska alster. Älskade mamma kom upp och gick också visningen. Det var så kul och lyckat. Vi var drygt 30 personer som visade Lises vackra kläder.

(null)
Maggan, Lise och jag.

(null)
Med vår älskade mamma.

(null)
Hittade Sven i minglet och tog en Svenfie 🙂

(null)
Så fina och sköna näbbskor gick jag i hela dagen igår.
Senare mot kvällen gick vi till Folkets Hus och såg uttagningen av den samiska Melodifestivalen, Grand Prix. Det var den svenska uttagningen och Pavva som är Lises son var med och tävlade.

(null)

(null)
Han gjorde en strålande insatts och kom på andra plats.
Trot eller ej, men jag missade första deltävlingen i Mellon igår. Måste se reprisen.
Vad har du gjort i helgen?
Var rädd om dig.
All Kärlek ❤️


15 kommentarer15 kommentarer om “Modevisning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så vackra kläder.
  Jag undrar bara var tusan man får tag i näbbskor? Jag hittar aldrig då jag är hemma i Kiruna. Fast iofs så brukar jag bara vara på sommaren. Så jag får be familjen kika till mig.

  Svara
 • Jag köpte mina här uppe. Du kan beställa på kero.se 🙂 Kram

  Svara
 • Vad fina och vackra ni såg ut, alla 3 !! Vackra kvinnor.
  Ja du, jag missade den också, hade fullt upp med annat i hemmet och missade den helt.

  Svara
 • Ni är sååå vackra alla tre! Nu måste du snart berätta när er Femme kollektion släpps. Du har ju tidigare sagt att det blir i februari. Nu är vi där

  Svara
 • Ja!!! Snart smäller det 🙂 Längtar så mycket. Den 20 februari lanseras http://www.femme-Collection.se. Där kommer du kunna shoppa alla kläder för kvinna, barn och smycken. Där kommer du också hitta alla butiker/återförsäljare som säljer Femme Collection och alla våra homesales-representanter. Kram ❤️

  Svara
 • Oj…varför kom bara halva kommentaren med?….forts……vilka butiker i Sthlm kommer man att hitta kläderna? Kommer man att kunna shoppa här på nätet? Efter att ha sett de små glimtarna du bjudit oss på så längtar jag sååå efter att få shoppa loss. Kram

  Svara
 • Hade också såna skor som barn! Både låga o höga. 🙂 Ändå bor jag inte såå långt upp! 🙂 Så fina ni var! Fast det är ni ju alltid iofs 😉 .
  Kram / ellali

  Svara
 • Hej! Har sett dina härliga bilder från Koh Lanta! Vi har också hyrt strandvilla av Jojolanta och ska åka två veckor med vår då 7månaders dotter. Du har ju varit där när dina barn varit i den åldern, är det någon idé att ta med sig en sulkyvagn? På stranden går det väl knappast att dra den och på dagen är vi nog mest vid villan. Men på kvällen, promenerar man längst gatan till restauranger då eller hur gjorde ni? Tacksam för lite råd på vägen 🙂

  Svara
 • Åh vad underbart! Ni kommer älska det ❤️ Vi hade med vanlig vagn till Vida men använde den knappt. Tungt att dra i sanden. Man går till strandställena längst med stranden. Särskilt när man bor på Malee Seaview. Ha med en liten sulky som ni lätt kan fälla och bära så kan ni ta med den till restaurangerna så er dotter kan sitta i den och vila/somna. Trevlig resa! Hälsa från mig 🙂 Kram!

  Svara
 • Haha vad fina ni är och jag älskar kläderna =)
  Idag på http://www.modevarlden.se tipsar jag om det finaste för barnen på Zara Home, missa inte det!
  Kram Johanna

  Svara
 • Jag missade INTE mellon då jag fick en förtidig 30års present av min underbara man, ett besök på scandinavium med mello live, rosa blinkande hatt och skumpa.
  Sedan en natt på radisson blue på långholmen…

  Svara
 • Vilka fantastiskt fina samekläder ni fick bära!! Så fint att ni tar till vara på ert samiskaarv! Tycker de samiska är väldigt undanskuffat i Sverige idag, i alla fall i södra delen av landet där jag bor. Ha en fin hemresa!! Kram Malin

  Svara
 • Åh Tack så mycket. Jag verkligen saknar att använda dessa skor.
  Jag har inget samiskt blod i mig men alla i familjen hade såna eller skoterskor när jag växte upp. Och vi hade ingen skoter.
  Ska genast kika in hos dom

  Svara
 • Vilka underbart vackra kläder på vackra kvinnor! Är kläderna du bär på första bilden en brudutstyrsel? Blir nyfiken och så sugen på att åka till Jokkmokks marknad någon gång.

  Svara
 • Det är vacker kappa som Lise sytt. Ingen brudkappa men skulle ju lätt kunna användas vid ett vinterbröllop ❤️

  Svara