Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:54 | mars 10, 2015

Svarta Lådan

God kväll vacker.
Min vecka har börjat i sundhetens tecken och kommer fortsätta så i åtta veckor och förhoppningsvis för alltid 🙂
Jag är så dålig när det kommer till min kost, träning och motion. Jag har bara tränat två korta perioder i mitt liv och inte tänkt på min kost. Jag är nöjd med min vikt och tänker inte gå ner MEN jag tänker må bra! Jag vill må bra.
Har inte karaktären eller tiden att fixa allt själv men nu har jag förmånen att under åtta veckor samarbeta med Svarta Lådan som ska hjälpa mig att få ordning på ett sunt leverne.
Jag äter ofta frukost men sen kan det gå en hel dag utan mat. Jag glömmer äta, hinner inte eller är inte sugen. Senare på eftermiddagen är jag sur och blodsockret är fotsulorna. Lagar sedan middag till familjen och äter som en häst. Stora och många portioner. Avslutar ofta kvällen med något sött eller salt också. Chips eller godis när barnen lagt sig. Väldigt gott men inte bra för kroppen.
Jag har ofta migrän, känner mig låg, håglös och orkeslös men det ska jag få bukt på nu.
Varje dag har jag en färdig meny som levereras hem till mig, i en kylväska, två gånger i vecka. Den är speciellt sammansatt just för mig och för mina mål. Jag och min coach Carolina på Svarta Lådan har gått igenom dag för dag. Hur mycket jag tidigare rört på mig och hur mycket jag nu ska röra på mig. Jag ska sänkas ner i en pool och göra en kroppsmätning där de ska mäta bland annat min fettprocent.
Jag kommer äta mat från Svarta Lådan fem dagar i veckan och under helgen äter jag vad jag vill och hur mycket jag vill 🙂
Så imorgon när jag far till Spanien i två dagar så tar jag min helg.
Utöver maten så ska jag träna två dagar i veckan. En dag styrketräning och en dag med något roligt pass. Ska prova mig fram och se vad jag fastnar för. Googlade det lokala gymmet och det finns allt från Pilates och Zumba till studsmattaövningar och boxning.
Ska även strunta i att ta bilen till och från förskolan och börja promenera istället.
Tror att det här kommer göra mig gott. Kanske kan jag avboka den där psykologen 🙂
Mår kroppen bra så mår själen bra.

En dags ranson.
Jag och Peter kommer köra det här tillsammans. Han har andra mål som han vill uppnå så vi har olika menyer men vi ska pusha och stötta varandra till ett hälsosammare levende.
Vid olika tider så får jag ett sms som påminner mig om när jag ska äta. Från att ha ätit två gånger om dagen ska jag nu äta fem små och regelbundna mål.
Det tar nog ett tag innan jag vänjer mig men maten är fantastiskt god så det kommer gå bra. Vällagad och fräsch.
Är på barnen att äta regelbundet och bra men jag lever inte som jag lär. Eller jo, nu gör jag det.
Jag kommer visa före- och efterbilder och du får följa min resa till god hälsa och sundhet. För min del handlar det inte om gå ner i vikt men jag vill omvandla hur min kropp ser ut. Kan gärna gå upp i vikt för muskler väger mer än fett. Det kommer bli en tuff tid men nu har jag antagit utmaningen från Svarta Lådan.
Nu börjar det 🙂
Så här såg det ut igår.

Kvällsmålet var en fläskfilésallad. Så god!


Hur ser det ut för dig, är du duktig på att äta rätt och regelbundet? Träna och inte lata  dig? Som förälder är det tufft att få tid över till träning och laga nyttig mat. Nu har jag lyxen att få hjälp med maten så nu är det upp till mig att visa att jag kan kämpa och klara mina mål.
Stor Kram ❤️


27 kommentarer27 kommentarer om “Svarta Lådan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken bra låda!!! Den vore häftig att få testa men då jag inte bor i Stockholm blir det svårt. Jag är också i ett jättebra mat och träningsflow 🙂 Har gått med i Focus på mitt gym där man får hjälp av både en hälsocoach och en personlig tränare med mat och träningsupplägg allt utifrån mina mål 🙂 Sedan ingår även föreläsningar om kost, motivation och träning… Så kämpar på, snart tre veckor gjorda och jag jag har nått del mål ett och fick beställa en fin ”Maja-klänning” 🙂

  Svara
 • Vilken smart idé!! Ibland behöver man ju lite hjälp/stöttning att komma igång. Låter som en mycket bra plan. Är lite avundsjuk att jag inte bor i Stockholm, annars hade jag provat. Hoppas du fortsätter rapportera och gärna visa innehållet i lite matlådor.

  Svara
 • Spännande. Så kul att vi får följa med.
  Min man äter som du, han kan glömma av det på hela dagen och äter sedan massor till middagen och gärna på kvällen också.
  Själv är jag bra på att lata mig, rör mig alldeles för lite. Men jag försöker ändra mig och även dra ner på mackorna.
  Det ska bli kul att se hur det går för er, kanske något man kan ta efter.

  Svara
 • Lite festligt Hannah, för jag skrev just om träning och sådant på min blogg idag. Själv är jag en klockren periodare nät det gäller mat och träning. Sedan drygt 3 veckor tillbaka äter jag dock enligt FODMAP-metoden för att komma tillrätta med en krånglande mage. Jag har alltid haft krånglande magen och nu då……nu kan jag titulera mig nästintill normal. Underbart! Kram och lycka till fina du
  http://happyvardag.se/2015/03/10/gamla-bekantskaper/

  Svara
 • Innan jag blev mamma åt och tränade jag regelbundet. Skyller fortfarande på mitt nya liv som mamma, men vänta nu… Min dotter är ju dryga två år! Försöker äta bra på veckorna. Ska oxå ta tag i löpningen igen. Oxå haft huvudvärk, vart låg och trött och sjuuuuuk hela februari. Kroppen behöver motion och bra kost! Spännande att följa dig. Lycka till!

  Svara
 • Lycka till med din nya livsstil! Det kommer både du och Peter fixa galant

  Svara
 • Fyyy så grymt!!! Skickar sms och allt. Jag kör med Mammafitness, det har gett mig en minskning på 10 kg förut (gick upp 35 kg i graviditeterna) och nu är jag igång med dom igen. Hoppas på att gå ner 10 kg till. 🙂 Så att jag kan bli mitt gamla jag fast med lite mer muskler 🙂
  Lycka till fina Hannah

  Svara
 • Jag är ensam med fem barn. Är arbetslös, deprimerad och matmissbrukare. Tröstäter och rör mig inte alls 🙁

  Svara
 • Vad ledsen jag blir för din skull, Jossan. Jag har varit i en liknande situation, med arbetslöshet, matmissbruk och svårigheten att vara en ensamstående förälder. Idag har jag det bra och hoppas situationen vänder sig för dig också, snart. Både för dig och dina barns skull.
  Jag menar inte med att komma med pekpinnar, men vill gärna dela med mig av något av det som hjälpte mig.
  * Försök att unna dig en promenad, varje dag – med eller utan barn. Börja med en kort sträcka och utöka efter hand. Det gjorde under för mig, kände mig piggare och sov bättre. Idag längtar jag efter mina promenader. När min grabb hänger på blir det ofta härliga samtal som aldrig blir av i vanliga fall.
  * Oavsett om du är troende eller inte, kontakta en kyrka och be att få prata med en diakon eller präst. Det är skönt att få prata med en vuxen som är helt utomstående. Dessutom har många kyrkor massor av aktiviteter för hela familjerna. Du behöver ju inte vara med på gudstjänsterna om du inte vill. Jag gör det ibland, en familjegudstjänst med sång och kyrkkaffe ger en härlig helgkänsla – helt gratis. Kanske kan du vara med i någon grupp, sjunga i kören eller kanske kan något av barnaktiviteterna vara något för barnen?
  Sommartid ordnar en del kyrkor utflykter för barn och hela familjer. Det räddade min sommar många gånger.
  (Nu finns det säkert föreningar som gör samma saker som kyrkorna gör, det fanns bara inte där jag bor. Åtminstone hittade jag dem inte).
  Som deprimerad, arbetslös och därmed fattig är det svårt att hitta på något kul, det känns som om allt kostar pengar. Ett tips är att packa ner mackor i en rygga, göra varm choklad och ta med ungarna ut i skogen. Det kan bli en härlig upplevelse. De flesta ungar gillar att vara ute i skog och mark, även om de gnäller lite innan.
  Ett annat tips är bibblan, ta med ungarna låna ett gäng böcker och ha en gemensam läskväll där ni stänger av tv, datorer, tänder ljus och läser isoffan.
  Jag hoppas att du snart mår bättre!!!

  Svara
 • Spännande stort lycka till båda två
  Jag tränar 5 ggr i veckan sedan
  2 år tillbaka och försöker äta sunt
  I veckorna. Det funkar jättebra.
  Har gått ner 30 kg och mår som
  en prinsessa

  Svara
 • Vad spännande, lycka till!
  Jag tränar regelbundet och äter för det mesta ganska hälsosamt.
  Kram!

  Svara
 • Vardagsmotionen är så mycket viktigare än man tror, bra att promenera istället för att ta bilen, i alla fall ibland när det är möjligt och tiden finns. Själv har jag hund och rör mig då med alla promenader, långa som korta. Försöker träna två gånger i veckan och äta bra mat men man måste också få unna sig lite på helgerna tror jag. Äta regelbundet gör jag, skulle inte klara att hoppa över ett mål, men där är vi ju alla olika hur vi fungerar. Heja dig!
  Madeleine

  Svara
 • Muskler o fett väger lika mycket!

  Svara
 • Inte i en pool 🙂

  Svara
 • ÅÅå det skulle verkligen jag behöva prova!
  Har ätstörningar och oftast är det kaos med maten och tider..
  Ska bli spännande att följa dig och se hur det går
  kram Anne
  http://www.jagharbulimi.blogg.se

  Svara
 • Det är säkert jättebra,men såååååååååååååå dyrt. Ja inte är det för medel Svenssons.Och inga påhopp tack. Här på vårat jobb med 20 på kontoret tycker alla lika. Men hade jag råd skulle jag oxå göra detta.

  Svara
 • Instämmer helt med dig, inga vettiga priser för oss vanliga ”knegare”. 🙂
  Men vänta bara, kommer att finnas snart på flera bloggar.
  Inte avundsjuk alls, säger bara vad jag tycker och tänker.

  Svara
 • Då får du nog börja leta med ljus och lykta bland bloggarna 🙂

  Svara
 • Oj! Det blir spännande att hänga med på denna resan! Det ÄR svårt att hinna med sig själv, barnen är ju alltid prio ett. Men jag måste säga att för att missköta sig så som du påstår att du gör, är du ändå fantastiskt vacker.
  Stor kram, Eva

  Svara
 • Tja, det är väl lite si och så med det. Just nu försöker jag gå ner i vikt och äta lite mindre portioner och lite sundare. Min motion är snabba promenader och så försöker jag hitta ”träningsredskap” i huset. Trappan tex. Situp’s på vardagsrumsmattan osv…
  Vi får väl se. Lever under stor press och stress och det gör det hela svårare men om man inte ens försöker så når man ju aldrig fram.
  Lycka till ! Låter som en bra grej 🙂

  Svara
 • Lycka till, hoppas du kommer må bättre och märker resultat. Då är det så klart lättare att känna sig motiverad att fortsätta.

  Svara
 • jag är mycket ute i mitt arbete och hinner inte alltid med varken lunch eller mellis. Har alltid en Herbalife Shake till hands samt bars i min handväska. På kvällar/helger äter jag ordentligt och regelbundet.
  Kram Jess

  Svara
 • Åå, det låter som en dröm att få mat levererat till dörren

  Svara
 • Åå det låter som en dröm att få maten levererad till dörren 🙂 Ska bli kul att se om du mår bättre och blir piggare 🙂 Själv har jag gått upp hiskeligt mycket i vikt senaste året då min vovve gick bort och vardagsmotionen blev lidande 🙁 Sedan november går jag på kryckor efter att skadat knät och opererats tre gånger för att de klantat sig… Fick även proppar i lungorna efter första operationen pga slarv så nu äter jag waran 🙁 Ska göra en gastric bypass i maj och då borde väl knät må bättre när kilona ramlar av 🙂 kram

  Svara
 • Tycker att detta lät som en jättespännandeidé men det var ju inte för vanliga inkomsttagare. Synd för idén var fantastiskt! Lycka till.

  Svara
 • Jag har alltid tränat. Men så kom det tre barn i tät följd och helt plötsligt var jag en soffpotatis. Hur skulle jag hinna träna och framför allt äta rätt?! Var less på att alltid vara trött, känna mig svag och ha dåligt tålamod. Tog mig i kragen och signade upp mig på Olga Rönnbergs tjänst på Mamma fitness: pt online. Det bästa jag gjort!! Är starkare och piggare än nånsin!! Allr handlar om att prioritera. Om jag ger mig själv tid att träna blir jag en bättre mamma och fru.
  Kom ihåg att det tar tid att skaffa nya vanor. Håll i! Och försök inte förändra allt på en gång. Då är risken att misslyckas stor.
  Stort lycka till med era utmaningar! Ser fram emot att höra hur det går för er!

  Svara
 • Lycka till Hannah, tror detta blir jättebra! Kram ❤️❤️❤️

  Svara