Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:07 | mars 11, 2015

Dumle och musslor

God onsdag min vän. Hoppas allt är väl. 

Igår kom syster och Charlie hem till oss och myste några timmar. Vida och Charlie lekte oavbrutet som alltid. De har så kul ihop. Vidas två bästaste vänner i världen är Axel och Charlie, säger hon 🙂

Hade lovat Mio att baka så det blev Dumle-Nobless-kakor. Barnen åt mer deg är kakor men goda blev de.Mio och Liv väntar på att kakorna ska bli klara.

När vi tog ut dem så lade vi på en Noblessbit på alla som smälte. När de svalnat fick de äta sina bakverk. Jag och syster stod emot 🙂

Lätt som en plätt recept:

200g smör

1dl socker

3dl vetemjöl 

1tsk bakpulver

Blanda ingredienserna. Gör en deg. Dela upp i ca 24 bitar. Rulla till bollar lägg i formar. Tryck ner en Dumlegodis. Sätt in i ugnen på 200 grader i tio minuter. När de är klara ta ut plåten och lägg på Nobless-chokladen. Svalna och ät! (Om du inte äter Svarta Lådan så klart 🙂 )

Har fått flera frågor om min Moules. Så här kommer ännu ett enkelt recept.Till ett nät med musslor (bara att köra extra allt om du har fler nät). Lägg dem i kallt vatten för att se vilka som stänger sig och de som är öppna eller trasiga slänger man. Rensa bort ”skägg”. Fräs finhackad schalottenlök, finhackad morot och massor av vitlök i smör, häll över en halv flaska vitt vin, ett knippa färsk dill. Låt det bli hett och koka upp innan du lägger i blåmusslorna och häller över ca 3 dl grädde. Lät det koka under lock några minuter. Klart! Servera med bröd att doppa i såsen eller som en moules frites med pommes frites. 

Önskar dig en fin dag.

All Kärlek ❤️


1 kommentarerEn kommentar om “Dumle och musslor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • OMG Hannah! Du får inte visa sånt på din blogg, ha ha ha !! Jag dör, jag får inte äta sånt nu, ska leva sund ett tag framöver jag med och jag har inte lika lätt att stå emot. 🙂 fyyy så gott det där ser ut. MÅSTE prova det någon dag men inte nu.

    Svara