Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:02 | maj 26, 2015

Gör Gott

Hej igen vacker. Ligger i sängen och tänker tillbaka på vilken fin helg vi hade med familjen samlad, sol och första pooldoppet.
Efter en god frukost ute på altanen i söndags for Peter och William iväg på fotboll. William hade match. Jag, Mio, Liv och Vida var kvar och njöt av dagen hemma.


Toast till frukost. Finns det något godare är det med mängder av smält ost 🙂
Mys under filtar på altanen.
Har du sett filmen Pay it Forward? Det är en mina absoluta favoritfilmer. Den är så fin och tänkvärd. I korta drag så handlar den om en liten pojke som vill sprida goda gärningar. Gör något gott för någon annat och den som tog emot den goda gärningen ska i sin tur göra något gott för någon annan.
Tänk om vi alla kunde göra så! Jag tycker i alla fall att vi ska försöka.
Det finns fler som anammat det. INNOCENT.
Som ni vet är jag troende och har sedan barn läst i Bibeln om att Du ska behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad och Det man sår får man skörda. Helt enkelt What goes around comes around. Och nu har jag hört talas om en riktigt bra grej, lite som min favoritfilm Pay it Forward. Innocent!
Har alltid gillat Innocent smoothies och juicer, just för att det bara är färsk frukt i flaskorna (inga koncentrat där inte!) Och barnen älskar dem också.Det visar sig att Innocent inte bara smakar gott, de gör gott också. Innocent skänker nämligen 10% av sina intäkter till välgörenhet! Det kallar jag en win win. Och nu kommer en ypperlig chans att för oss att också göra gott. Göra något för någon annan.
Den 27 maj drar ”Gör gott resan” igång. Då besöker Innocent sex städer i Sverige med den gröna sköna Gör Gott-bilen 🙂

Min goda gärning gav jag till min mamma. Min älskade mamma som jobbar konstant och ger sin tid och energi till alla andra. Hon driver en stor församling, skola och hon reser världen över och hjälper barn i nöd. Hon är inte bara min ängel utan tusentals andras också. Hon är en världsmamma 🙂
Hon vilar aldrig och häromdagen berättade hon att hon måste fixa i trädgården men det var så otroligt mycket att göra så hon tänkte att ogräs är ju också växter. Skitsamma det får vara kvar. Men då rycker jag ut. I veckan, så snart jag mår bättre, ska jag hem till mamma och rensa allt hennes ogräs. Hon ska bara få sitta och dricka kaffe i solen.
Nu vill jag veta vad du vill göra för att göra världen lite lite bättre. Gå in HÄR! och dela med dig av en god gärning du med! Även små goda gärningar kan göra STOR skillnad.
Läs mer om Görgottresan HÄR!.
Turnén och den fina gröna bilen kommer till följande städer dessa datum:
Malmö 27/5 Stortorget, Helsingborg 28/5 Kungstorget, Göteborg 29/5 Drottningtorget, Örebro 30/5 Stortorget, Stockholm 3-4 juni Norrmalmstorg och Uppsala 5/6 Stora Torget.
Missa inte det!
All Kärlek ❤️

I samarbete med Innocent


12 kommentarer12 kommentarer om “Gör Gott”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej bästa Hanna 🙂 Följer troget din blogg men har aldrig lämnat avtryck. Nu känner jag att jag bara måste höra mig för vad du använder för solskydd tänker då mest i ansiktet. Om jag inte minns fel har du också haft besvärligt med pigmentfläckar. Trots jättehög faktor kommer mina tråkigt nog tillbaka när jag vistas i solen. Du har en härlig gyllenbrun färg och jämn hudton. Ha det så bra 🙂

  Svara
 • Hej Ingela. Jag avskyr dessa fläckar. Har haft mina i över sju år men jag gjorde en IPL, laserbehandling, hos Patricia Beautycare. Alla mina fläckar försvann efter fyra behandlingar. Nu när jag solar så kommer bara mina fräknar på näsan fram 🙂 Men jag använder alltid spf 50-70 i ansikte och dekolletag också för att skydda mot nya. Kan varmt rekommendera en sådan behandling. Stor Kram

  Svara
 • Toast är ju hur gott som helst, älskar att göra toast med vitt formbröd, massor av goudaost, skånsk senap och rökt kalkon. Kanske inte den mest nyttiga rätten som är uppfunnen men attans så god =) Jag har bakat blåbärsbullar med mandelspån och det blev jättelyckat, titta gärna in på min blogg http://www.diningandcooking.blogg.se för recept och bilder =)

  Svara
 • Jag visste inte att du var troende. Har en dotter som ska konfirmationsläsa nu och har en förhoppning om att få egen inspiration av det också. En längtan, men lite svårt att få till det om man inte är född in i det. Kram!❤️

  Svara
 • Gillar företag som gör gott för andra! Vad roligt att dom kommer till Uppsala men jag undrar om dom är medvetna om att det är studentdagen? Tror att det kommer vara smått kaotiskt……

  Svara
 • Tack för några fina rader om medmänsklighet. Ibland är det tungt med relationerna runt omkring oss och man känner ”hur många människor orkar man bära egentligen?” Så läste jag om din mamma och jag fick ny kraft. Jag orkar och vi finns här för att hjälpa varandra.

  Svara
 • Underbar idé. Jag brukar ju förespråka ”send it on” både privat och så som vi jobbar på min skola – idén är ju densamma som pay it forward. Jag gillar särskilt att det inte handlar om tjänster och gentjänster, utan om att förutsättningslöst göra något för någon annan som behöver det mest.
  Själv hjälper jag väldigt många i min omgivning på väldigt många sätt. Och jag mår bra av det där. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2015/05/26/no-more-green-fingers/

  Svara
 • Hej Hannah! Jag gillar verkligen din blogg, och läser den varje dag. Men nu måste jag bara få påpeka en sak. Sverige sträcker sig betydligt mycket längre upp än Uppsala 🙂 Jag tänkte när du skrev att dom skulle besöka städer över ”hela Sverige” att ja! äntligen händer det nåt här uppe i norr också! Men så var ju tydligen inte fallet. Malmö till Uppsala är inte särskilt stor del av vårat land trots allt 🙂 Hade varit roligt om nånting kom hit upp till oss också 🙂
  Ha en bra dag!

  Svara
 • Helt rätt Maja! Så nu ändrar jag det i texten. Norr är ju faktiskt bästa delen av Sverige också 🙂 Kram

  Svara
 • Jag är full av beundran av människor som kämpar och gör gott för andra!! Och att din mamma är en världsmamma är så fint!
  Även du och Magdalena med familjer gör så mycket gott för andra!
  Kram, och krya på dig

  Svara
 • Hej ! Du är så god i hjärtat och en bra förebild <3 Kram Tessan

  Svara
 • Din mamma är fantastisk! <3

  Svara