Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:49 | juli 19, 2015

Vinn en Webergrill och en årsförbrukning av Rydbergs Bea

Hej igen min vän. Strax ska jag och flickorna sticka på utomhusbio på Venngarn här i Sigtuna. Vädret är väl sisådär men vi får klä oss varmt. Får se om jag får med mig William också.
Igår när William kom hem så gjorde jag cheeseburgare till honom och hans vänner. Williams favorit 🙂 
   
   
Jag hade på det vanliga som sallad, tomat, ketchup och saltgurka men som pricken över i:et, grädden på moset så klickade jag på Rydbergs Bearnaise också. Bea, rostad lök och några jalapenos, för extra sting, var magiskt gott. 
Du måste prova det! Låter kanske konstigt med bea på hamburgaren men det är så gott.
Nu har du chansens att vinna en Webergrill samt en årsförbrukning av Rydbergs Bearnaisesås.
  
Klotgrill Bar-B-Kettle 57cm Weber värd ca. 1000kr.
  
Finns också med chili samt peppar och vitlök.
Det enda jag önskar från dig är ditt bästa Bea-tips. Dela med dig av till vilken rätt eller hur du äter din bearnaise. Jag äter den på hamburgare 🙂 Doppar du picklade gurkor i din bearnaise eller tycker du att den gör sig bäst till nyfiskad abborre som du grillat eller kanske du preppar den med något som gör bearnaisen extra smarrig. 
Låt fantasin flöda.
Jag ser framemot massor av härliga och kreativa tips. 
Vinnaren dras om en vecka på söndag 26/7.
Lycka till!
Kram ❤️
                     I samarbete med Rydbergs


64 kommentarer64 kommentarer om “Vinn en Webergrill och en årsförbrukning av Rydbergs Bea”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vi har en favvorätt som mina barn inkl jag själv förresten brukar önska oss på vår födelsedag(man får önska sin favoriträtt då hos oss) det är : pommes, en god grekisk sallad, bröd, sen: ta lövbiff och strimla. Låt torka lite på hushållspapper, stek sen lätt upp köttet blanda i mkt (3 påsar) sweet chili marinad och mkt flytande honung. Ju mer marinad ju starkare, ju mer honung ju sötare. Stek lätt annars blir det segt. Kombon med Bea är sååååå himla god. Bjud dina vänner och familj❤️ They will Love IT! Ha en bra vecka. Hoppas på tur. Prova så ser du att det är en vinnarrätt, lätt. Kram

  Svara
 • Min favoriträtt no1 är Råbiff med klassiska tillbehör (rödlök, kapris, rödbetor, dijon) och vid sidan ska det vara sallad med vinägrett och pommes som man doppar i god bea. En klassiker och ofta på menyn här hemma hos oss.
  Så gott!
  Inredningshjälpen/Anette

  Svara
 • Vi ÄLSKAR bearnaisesås! Men allra godast är det till klyftpotatis, grillad hjort och sallad. Lite kantareller till på sommaren 😀 Men vi har det med i hamburgare, till grillad vildsvin och grillade kotletter, grillad kyckling. Det är gott till allt grillat! Inte konstigt jag har börjat springa nu hahaha. Ikväll kommer svägerskan o hennes sambo och då blir det grillad vildsvin, klyftpotatis och både vanlig bea och med chili.
  http://lotte4.blogspot.se

  Svara
 • När vi är i husvagnen brukar vi laga egna crabcakes. Det är lite bökigt i den lilla sommarvagnen men helt klart värt allt besvär. För till denna anrättning äter vi en god bea. Och idag behöver man ju inte laga den själv, för i ärlighetens namn tycker jag att den köpta är lite godare. Och sedan njuter vi i fulla drag. Mmmmm….

  Svara
 • Jag älskar att Crudolinda färsk (grön) sparris, pensla den med god olivolja och så grilla den. Jag ringlar lite Crema de balsamico över dem och serverar med nypillede reijer och en klick bea. Underbart gott! Och väldigt enkelt! Jag skulle dessutom verkligen behöva en ny grill eftersom vår havererade innan vi for på semester. Kram från Happyvardag
  http://happyvardag.se/2015/07/18/just-another-day-in-paradise-2/

  Svara
 • Vi äter bearnais till mycket här hemma, men min favorit är hemgjord schnitzel och servera den med bearnaisesås och kapris , ansjovis , citron och klyftpotatis så gott och enkelt .

  Svara
 • Jag älskar bea! Äter det ofta och gärna till kött, kyckling, hamburgare mm. Men det absolut godaste är att äta det till potatismos. Helst då sån som har varit i ugnen tex på en plankstek eller i en egen liten form men oavsett så är det hur gott som helst!

  Svara
 • Mitt absolut bästa bea-tips är en lättare rätt som min mamma brukade göra som kvällsmat. Man bryner blandfärs och kryddar med vit & svartpeppar samt salt. Lägg färsen på formfranska som du lagt på en plåt. Därefter lägger man tunnskivad lök efter tycke & smak, toppa med bea som täcker löken. Ca 20 min i ugn 175 grader så brödet blir lite rostat & bean får lite färg. Servera med en smarrig sallad! Hemma är det är lika poppis som fredagstacosen och våra vänner som fått det hos oss har det numera lika ofta som vi… Supergott & enkelt

  Svara
 • Hej! Jag har ett supergott sommarmat-tips som innehåller massa god bea 🙂
  Man tar picnicbog och skär i cm-tjocka skivor och lägger i en form. Sen tar man inlagd sparris (sån där vit i burk) och delar på hälften och lägger över picnicbogen. (Det ska täcka vara ett jämt lager.
  Till sist brer man ett tjockt lager bea över alltihop. Sen in i ugnen tills det blir gyllenbrunt på toppen (200 grader kanske 15-20 min). Serveras med en god sallad och färskpotatis.
  Kanske ingen avancerad Viktväktarmat, men jättegott!!

  Svara
 • Det godaste som finns, i all sin enkelhet- skivad färskpotatis i ugn/på grillen med lite olivolja och salt! Kan äta bara det och Rydbergs bea!

  Svara
 • Grill har jag 🙂 men bea hade suttit bra att få till den vuxna sonen som äter bea till ALLT. och då menar jag verkligen ALLT 🙂 Hans favorit är massor av bea på sin tonfiskpizza(hmmm…). Själv gillar jag att ha kall bea i en kebabrulle men även till oxkött och pommes.

  Svara
 • Mitt bästa bea-tips:
  ”Morsans Fusk-risotto”
  Blanda ris och beasås precis på slutet när riset är färdigkokt och låt det bli varmt och krämigt. Blanda gärna i sparris, broccoli i mindre bitar eller något annat med lite tuggmotstånd. Servera till kött eller kyckling tillsammans med en god sallad!

  Svara
 • Under sommaren blir det mycket picknick mat och favoriten hos både mig och barnen är kyckling mackor som toppas med bea eller aioli. Såsen gör att mackorna inte blir torra och trista och smaken är värd att det blir lite kladd.
  Hoppas på vinst då vi numera är en stor familj med liten grill….

  Svara
 • Bea-tips
  Kyckling lasagne
  I mellan har man kyckling paprika champinjoner lök o vitlök
  I stället för den vanliga bechamel såsen bea! Jättegott o den en sallad till, gör gärna lasagne på färska plattor 🙂
  Både jag mannen o barnen gillar det o nu när de e sommar får de åt en del bea till allt grillat 😉 favoriten är chili !
  Kram Anna

  Svara
 • Min bästa bea favvo är när mannen har grillat en riktigt god köttbit! En klick Rydbergs bea på den är klassiskt men så galet gott!!! Till det har vi hemodlade morötter, polkabetor, palsternacka och brytbönor som vi saltar med havssalt och har på lite olja. Sen grillar vi (läs mannen..!) i en grillpanna på grillen!! Det bästa är att jag sköter det anda som ska fram och det är då bara beasåsen och dukningen! Så lättare och godare än så blir det inte!!

  Svara
 • Bea är gott till allt kött! Både till köttfärsen och till en grillad biff.

  Svara
 • Jag brukar ta två sparrisar o linda 2 stora skivor rökt skinka runt om. Räknar 3-4 sådana per person. Lägg det i en ugnsfast form och häll bearnaisesås över och toppa med riven ost. In i ugnen i cirka 10-15 min på 225 grader (grillvärme) o det är färdigt. Servera med en supersmarrig sallad till o potatis alt ris. Snabb o god mat till hela familjen.
  Den fina grillen hade passat perfekt på vår gård så vi kan grilla tillsammans med våra kära grannar.

  Svara
 • Åhh ja älskar bea! Behöver en burk för mig själv varje gång vi grillar!!!
  Mitt bästa grilltips är egentligen ett tillbehör som passar lika bra till kött, fisk och fågel.
  Men gör små paket i folie med broccoli och blomkål, MASSA smör, salt, peppar och hackad vitlök! Även barnen vräker i sig. Våran grill har gått varm nästa året runt nu i fyra år så den behöver bytas ut 😉 Våran familj är värdiga vinnare då allt detta skulle brukas med mycket kärlek och glädje,

  Svara
 • Min favorit är grillad pizza med fläskfile, rödlök och champinjoner på. När den är färdig klicka ut bea på den, så gott:)

  Svara
 • Hej Hannah!
  Frida heter jag och brukar skämtsamt säga att jag driver Sveriges minsta blogg. Jag skriver inte så mycket om matlagning och recept, men en om en herrans massa familjeliv ;).
  Mitt bästa beatips måste vara när jag grillar grönsaker såsom potatis, morötter, palsternacka, broccoli och rödlök i en form i ugnen och när de är färdiga klickar jag över chilibearnaise och gratinerar en stund till. Sen serverar jag det med en grönsallad och kycklingfilé. Brukar vara renskrapade tallrikar här hemma.
  Håller tummarna för lite vinstlycka.

  Svara
 • Man lägger ris i botten på en gratängform, lägger skivad stekt fläskfile, skivade färska champinjoner på och slår beasås över allt och sen in i ugnen.

  Svara
 • Bea till vegitarisk ostsnitsel och potatisgratäng är underbart, testa! =)

  Svara
 • Igår åt vi en av mina favoriträtter. Snabbhalstrad färsk tonfisk med bea och hemmagjord klyftpotatis. Till det så hade vi lökringar som vi hade stekt mjuka och en grönsallad. Mums 🙂

  Svara
 • Nu e jag typiskt turkisk och svarar med oxfilepizza! finns inget godare an pizza me bea!

  Svara
 • Hej Hannah! Vill först och främst säga att jag gillar din blogg otroligt mycket och kikar in varje dag för att se om det dykt upp några nya inlägg 🙂
  Jag är bara 22 år så detta recept brukar jag laga till familjen och som älskar det!
  Jag gör sötpotatis pommes frites i ugn med olja, rostad vitlök och rosmarin. Sen så river jag över parmesanost och in i ugn några minuter till. Sen så doppar vi sötpotatis pommes frites med smält parmesanost i bea sås!
  Fantastiskt gott!
  Vore underbart kul att få vinna detta pris så då jag varken har tur i spel eller kärlek.
  Jag ser dig som en förebild så att vinna detta pris skulle göra mig otroligt glad!
  Många kramar!

  Svara
 • Dottern äter det till fiskbullar och ris 🙂

  Svara
 • Till förätt brukar jag bjuda på grillad sparris men en klick bearnaise till, det är gott! Väldigt gott!

  Svara
 • En hemmagjord pizza med skinka och champinjoner! När den kommer ut ur ugnen lägger man på delade körsbärstomater, ruccola och självklart bea! Underbart gott och känns som en lyxigare och även nyttigare variant av pizza 😀

  Svara
 • Som dipp till starka välkryddade chips. Många tycker jag är knäpp, men jag tycker det är så underbart…

  Svara
 • Hej! Håller med dig om bea till hamburgare. Vad som är riktigt gott också en kväll när man inte är så sugen på att laga mat är att servera den till krögarpytt!

  Svara
 • Jag tar bea på räkmackan istället för majonnäs, det är mycket godare. Alla tycker jag är knäpp så än så länge vågar jag bara göra det till mig själv. 😀

  Svara
 • Jag äter Bea till pyttipanna såklart med en klick ketchup bredvid

  Svara
 • Bea-sås ska användas till allt inklusive fredagsmyset. Så fram med en påse grillchips och så doppa med Bea-sås 🙂

  Svara
 • Finns det något godare än kokt brysselkål som man doppar i en härlig klick bearnaisesås?!! Själv kan jag få cravings efter denna enkla delikatess…

  Svara
 • Eftersom jag älskar bea äter jag det till ALLT! Det är som sylten i gröten, sockret i teet och löken tillsurströmmingen. LOVE BEA!!
  Kram Julina

  Svara
 • Eftersom jag älskar bea äter jag det till ALLT! Det är som sylten i gröten, sockret i teet och löken tillsurströmmingen. LOVE BEA!!
  Kram Julina

  Svara
 • Bea har jag till det mesta! Gott att ha i baguetter med räker eller kyckling. Perfekt picknickmat!

  Svara
 • Får jag välja vad jag vill äta min bea till är det något så enkelt som till tjock grillkorv och pommes. Mums så gott det är. Det behöver inte alltid vara så svårt och avancerat.

  Svara
 • Alltså! Dippa allt i bea eller äta direkt med med sked ur kastrullen eller burken!! 😀

  Svara
 • Senast igår åt jag bea 🙂 Grillad kycklingfilé, smarrig sallad med grönsaker och melon, halloumi. fulländad och enkel och rätt så nyttig middag. Är så sugen på en kolgrill! Vi har haft gasol så länge jag kan minnas…. Tack för en bra blogg, kramis M.

  Svara
 • Mitt bästa tips är att hälla i ett par droppar med kalvfond i Rydbergs sås! Låter inte gott mem det är såååå gott! Testa 🙂

  Svara
 • Ost-och chilipotatisbakelse!!!
  Åh det godaste som vi har bea till är en lätt stekt oxfilebit, karamelliserade morötter och en ost-och chilipotatisbakelse som jag gör i ugn! Den är otroligt god och lätt att göra! Ugnsbaka hela potatisar i ugn ca 45 min! Gröp ur dessa och lägg i skål, tillsätt smör, riven ost, salt, peppar och hackad röd chili! Mosa runt så det blir som lite smetaktigt fyllning och fyll större muffinsformar med potatisröran! Grädda i ugn ca 10-15 min tills bakelsen får lite färg! Servera! Lite rolig att servera om man köper fina muffinsformar till! Bea till den potatisbakelsen blir outstanding!

  Svara
 • Bea är gott till det mesta! Till en grillad köttbit eller varför inte på en korv med bröd

  Svara
 • Mitt bästa är bea och måltidens ouppätna potatis som kallnat en aning! Mmmh!

  Svara
 • Alltså….. Bea är som allra godast när man blandar det med pizzasallad och lägger på sin capriciosa som ryker och är alldeles nybakad. Då smälter liksom bean ner och gosar in sig i pizzan. Så. Jäkla. Gott!! Prova så får ni se!

  Svara
 • Lager 1: Koka pasta, ris eller nudlar.lägg i ugnsfast form. Lager 2: kött/kassler, kyckling, korv eller fisk, lax är supergott ( lägg ditt vall av produkt i skivor ovanpå lager 1). Lager 3: Bea över hela formen och sedan toppar du med riven ost. Hyss in i ugnen på ca 175 – mumsigt värre.

  Svara
 • Den här tävlingen är perfekt för mig, som älskar Rydbergs bearnaise! Jag använder den till flera olika rätter: som tillbehör till en grillad köttbit, i hamburgaren, på en god matig macka eller min senaste kreation, som dippsås till hemlagade pizzabullar. En årsförbrukning skulle innebära ännu fler bra matidéer 🙂

  Svara
 • Hejsan !
  Jag vet inte om jag törs skriva det, men den är SÅ god på toast <3 Gärna med varma vitlökstomater till (smör, persilja, vitlök, aromat, svartpeppar på tomater i ugn) Grymt gott <3
  Ha en fortsatt fin sommar,
  kram
  Stina
  [email protected]

  Svara
 • En av mina favoriträtter med bea är en tunnbrödsrulle som vi har på picknicken. I ett tunnbröd lägger jag ett lager bea sen fetaost, avokado, sallad, tomat, gurka och rödlök. Så gott!

  Svara
 • Åh! Jag som älskar Rydbergs bearnaisesås! Jag tycker bearnaisesås funkar absolut bäst allt grillat: kött, grönsaker och vegetariska alternativ. Och till pommes. Mmm! Och din favorit Hannah – Lövbiff, pommes och bea! Det skulle jag vilja äta varje dag 🙂

  Svara
 • Jag brukar göra hemgjord och smörig béarnaisesås och äta till bl.a. till hel ugnsstekt fläskfilé och ugnsrostad potatis 🙂

  Svara
 • Bea är min absoluta favoritsås. Godast är den till grillad oxfilé och nyfriterade pommes

  Svara
 • fylld fläskfilé som man fyller med soltorkade tomater, basilika och mozzarella. Grilla på grillen och servera med bea. Så gott.

  Svara
 • godaste som någonsin finns är :
  Ta 1-2 paket bacon, rada upp skivorna på en skärbräda o sockra lite. Rulla sen in en tärning fetaost eller liten körsbärstoma, fäst med tandpetare.
  Grilla baconbollarna o servera med chilibea.
  Omg kan äta detta varje dag.
  Behövs både grill o bea till detta så jag bara måste vinna.
  Vinner jag inte hoppas jag iaf att många testar detta underbara grilltillbehör!

  Svara
 • Beasås är supergott till ugnsbakad falukorv med skivade tomater 🙂

  Svara
 • Åååh jag älskar Rydbergs beasås! Mitt tips är grillad entrecote, hemlagad krämig potatisgratäng,
  grillade körsbärstomater samt Rybergs beasås! Alla i familjen älskar denna rätt!
  Tråkigt nog så köpte vi en dyr gasolgrill (cirka 5000 kronor) som blev stulen nattetid förra månaden.
  Har kollat på denna weber väldigt länge och önskar mig verkligen en sådan, den kan man lätt
  och smidigt låsa in i förrådet på natten….

  Svara
 • Jag är en riktig fuskare å gör sällan bea ifrån grunden. När vi grillar så häller jag min bea över isbergssalladen. Det absolut bästa är bea med majs ner rörd i ,såå gott. Kom jag på när jag väntade min dotter.

  Svara
 • Älskar bea till allt egentligen, men ni måste prova lobsterroll med bea. Smörstekt korvbröd (stek det helst krispigt), blanda hummer (går bra med kräftor också) med bean och addera ett krispigt salladsblad. Jag utlovar magi, det salta mot den krämiga bean, underbart! Smaklökarna slår volter av förtjusning.

  Svara
 • Mitt bästa recept är en coleslaw; strimla vitkål och morötter, blanda med Rydbergs bearnaise chili samt skivad inlagd jalapeno. Supergott och lite spicy! Kram på er

  Svara
 • I vår familj har vi en liten gourmet i familjen. Allt ska ätas med Bearnaisesås. Hon hittar jämt nya goda kombinationer som ingen annan ens har funderat på; kött, grönsaker, köttbullar, sallad, svamp osv. Det finns ingen begränsning i hennes smakprov 🙂

  Svara
 • Hej!
  Ja som kall sås till grillat är den ju en riktig hit, men passar även supergott till denna KASSLERGRATÄNG!
  ½ purjolök
  250 g champinjoner
  smör/margarin
  4 portioner kokt ris
  500 g kassler
  2 dl grädde
  § dl Rydbergs beasås
  1 röd paprika
  1½ dl riven ost
  Garnera gärna med hackad persilja
  Strimla purjon och skiva svampen. Fräs i smör tills vätskan kokat in. Blanda purjon och svampen med riset och lägg i en ugnsfast form. Skär kasslern i bitar och strö över.
  Blanda grädde och beasås och bred över kasslern. Kärna ur paprikan och tärna den och strö över. Avsluta med ost och gratinera ca 25 minuter i 225 grader. Avsluta med persilja. Suuuupergott verkligen! Den måste ni testa!!

  Svara
 • Hej! Hos mig är bea en riktig höjdare till älgbiff!!
  Skiva upp en älgstek och bryn bitarna, salta och peppra. Lägg dom sedan i en gryta och täck dom med vatten. tillsätt smulad buljongtärning och brynt lök. Låt koka i ca 45 minuter. Supergott med färskpotatis och en stor klick bea till!!!

  Svara
 • Varför krångla till det? Bea och pommes is the shit! Bara doppa’t.
  http://runwayp.com

  Svara
 • En riktig 70-talsklassiker som min mamma brukade göra:
  Fläskfilé med kronärtskocksbottnar.
  Skär fläskfilé i bitar och bryn dem
  Fördela ut kronärtskocksbottnar (konserverade) i gratängform.
  Lägg en bit filé på varje.
  Lägg stångsparris över alltihopa.
  Klicka över bearnaise över hela formen.
  Sätt in i ugn 225 grader ca 15 minuter.
  Servera med pommes och en sallad.
  Sååå gott!!

  Svara