Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:39 | september 4, 2015

Sträck ut en hand

God morgon min vän. Känns skönt att få välkomna fredagen.
Inget regn, än så länge i alla fall.

Jag ska strax sticka iväg på jobb men tar en kort dag och hämtar barnen tidigare. Så mysigt att kunna göra det.

Ingen har väl missat det fruktansvärda som pågår just nu. Män, kvinnor och barn som flyr för sitt liv i hopp om att få ett liv. Få trygghet långt ifrån krig, förtryck, svält och missär. Bilden på den lilla pojken som drunknat och hittats på en strand i Turkiet plågar mig. Så hemskt! Och han är inte den enda.

Vi måste hjälpa till. Göra vad vi kan!

Bli volontär. Sätta in pengar till någon av de organisationer som hjälper människor i nöd. Skänka kläder, skor, hygienartiklar och blöjor. Någonting kan vi alla avvara.

  
Rädda Barnen har en film på YouTube som uppmanar att bli volontär. HÄR! kan du se den.

www.vigorvadvikan.se Vi gör vad vi kan har en insamling till flyktingarna i Medelhavet.

HÄR! Hos FN:s UNHCR kan du också bidra.

Det är lätt att bara få ett hugg i hjärtat, bläddra vidare i tidningen för att slippa se men gör inte det. Ge ett bidrag och bidra till en bättre värld för alla. Om alla gav det dom kan. Det är inte bara det stora som räknas utan hjärtat i det du gör och ger. Många bäckar små. 

Kram ❤️


8 kommentarer8 kommentarer om “Sträck ut en hand”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bra att även du tar upp detta Hannah!
  Hjärtat brister när man ser bilderna och de flesta kan göra något, litet eller stort.
  Tack för en bra blogg!

  Svara
 • Jag håller med, många bäckar små, en grej kan vara att skippa lördagsgodiset och ta dom pengarna för att skicka istället. Barnen överlever, men det gör inte dom barn som flyr.

  Svara
 • Har skänkt pengar och vi är några som ska starta en klädinsamling som en start på någonting iaf..
  Läste idag att ett företag hade valt att skänks 400 000 till de Syriska flyktingarna istället för en nöjesresa för de anställda. Stort. Men inte självklart. De uppmanar fler företag : Är det ngt Femme Collektion skulle kunna haka på ? Ju fler desto bättre och det blir lättare om det sprider sig bland fler välmående företag som uppmanar varandra .

  Svara
 • Tack för att du tar upp detta! Så viktigt! Varma kramar ❤️

  Svara
 • Ja, det är viktigt att man bryr sig och stödjer människor på plats, det håller jag med om… men varför just nu när man får det kastat i ansiktet av SVT och tidningarna? De har en agenda och hittills har alla bloggerskor jag sett skrivit om den hemska bilden. Det sprider sig snabbt. Ja, inget barn borde behöva dö! Men kriget i Syrien har pågått länge nu, många barns liv har gått till spillo. Dock kom denna familj inte direkt från Syrien utan hade ett bra liv i Turkiet.

  Jag mår dåligt över den lille pojken, och hans brors och mammas öde, dock har jag personligen sett mycket hemskare bilder, som inte kablas ut av någon konstig anledning, på barn, våldtagna, skjutna och halshuggna av IS. Det är att gå ett mycket, mycket hemskare öde till mötes. Men sånna bilder visas inte upp..? För ingen får ju bli rädd för den gruppen/religionen eller hur de nu tänker, eller fobiska (medias favorituttryck). Istället matas vi med att vi måste ta vårt ansvar, vi gör redan det med råge kan jag säga. Det är lätt att stirra sig blind på en bild, en händelse, men det är precis så svensk media vill ha det.

  I fallet Aylan hade faktiskt familjen/pappan ett VAL.
  Notera att på CNN rapporterar man att pojkens familj hade en säker framtid i Turkiet, inget krig där, de hade inget riktigt asylskäl, men pappan ville vidare ändå, för han hade så trasiga tänder och ville vidare till Norden, med största sannolikhet Sverige, där vi erbjuder gratis tandvård till illegala/papperslösa.

  Han måste ha kalkylerat med risken och haft tid att fundera? Om vi inte hade en sådan tilldragningsfaktor som hela vårt välfärdssystem är och alla löften från politiker OCH om inte smugglarna utnyttjade situationen så skulle fler överleva. Så tänker man i Australien och det har hjälpt!

  Svara
 • Hjärtat brister när man ser dessa bilder, de fastnar verkligen på näthinnan. Alla kan inte göra allt, men vi kan alla göra något.

  Svara
 • Varje dag dör 17000 barn under 5 år runt om i världen (de flesta pga sjukdomar som går att förhindra) 1,5 miljoner barn dör varje år pga saknad av vaccinationer, 3 miljoner barn dör varje år pga näringsfattig diet, det finns 40 miljoner gatubarn i Latinamerika (sammanlagt finns ca 100 miljoner gatubarn i världen), fler än 2 miljoner flickor i ålder 4-11 år könsstympats varje år många dör pga komplikationer, landminor dödar el lemlästar en person varje timme 35% av dem är barn under 15 år, 30 miljoner barn är på flykt runt om i världen…listan är tyvärr längre men vi vet och vi kan hjälpa med små medel tex poliovaccin 92 kr eller 3500 vattenreningstabletter för 187 kr, på UNCIEFs hemsida gåvoshop.

  För att förhindra framtida katastrofer kan vi tänka på vad vi gör idag, vi vet alla att regnskogarna måste finnas, att vi tänker på miljön så människor runt om kan odla sin mat osv. Hannah nu när du är ambassadör för MSC kanske du kan lyfta fram frågan om avloppsvatten från kryssningsfartyg som bara går rätt ut i våra hav. MSC ligger ju tyvärr i botten på listan när det gäller kryssningsfartyg som inte renar avloppsvattnet innan det släpps ut i våra hav.

  Svara
 • ❤️

  Svara