Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:33 | oktober 12, 2015

Barnatro

God kväll vacker. Vad kul att få höra lite om dig, om ditt jobb och huruvida du trivs. Det verkar som många trivs med det de gör i alla fall. Så härligt!

Här har lugnet lagt sig. De små sover och vi andra sitter i soffan och slökollar på TV.

Till middag blev det barnens favoritpastarätt. Spiralpasta med lax.
Enkelt och gott. Tar bara knappt 20 minuter att tillaga och allt man behöver är lax, grädde, citron, tomatpuré, lök och pasta.

4-5 portioner. Hacka en lök och stek den mjuk i smör, pressa över en hel citron, lägg i laxen (ca 3 filéer) i mindre bitar. Låt det koka ihop i fem minuter. Ha i fyra matskedar tomatpuré, häll i 3 dl grädde,salta och peppra och rör om. Ös i den nykokta pastan i såsen och servera med olivolja, flingsalt och coctailtomater.

I eftermiddag, när jag hämtat flickorna, så gick vi hem till min vän Nette. Hennes två pojkar Loke och Tom är jämngamla med Vida och Liv så de lekte medan vi vuxna drack te och skvallrade 🙂

  

Innan vi for hem så gjorde vi sällskap till Prästgården här i Sigtuna. Där fick Liv och Loke sin första Bibel. Sigtuna Församling delar ut Barnbiblen till alla 6-åringar. Minns det som igår då Mio fick sin. Även hon som delade ut barnbiblarna minns Mio som busig 6-åring med glimten i ögat 🙂

    

Liv och Loke.

Jag gillar att få ge barnen det jag fick. En grundtro. En barnatro. Jag har kvar min tro, är trygg i den och är stolt över att vara kristen.

Är du troende? 

Var rädd om dig.

Godnattkram ❤️


17 kommentarer17 kommentarer om “Barnatro”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fint hur du känner och kan ge det vidare till barnen! En privat fråga, förstår självklart om du inte vill svara, har Peter och du samma syn på tro och religion?

  Pastan lät enkel och god, ska testa här hemma! 🙂

  Svara
 • Den nuvarande Barnens bibel är jättefin:) Kommer ihåg att jag gillade den man fick som liten på 80-talet – men visst var det fula färger o bilder i den!
  Kram kram

  Svara
 • Jag och min yngsta har en levande tro på ❤️ Jesus Kristus ❤️ vår Herre och Frälsare! Tyvärr är inte mina två äldsta frälsta… ännu! 😉

  Jag sökte, som många gör eftersom Gud har lagt en längtan efter Honom i varje människas hjärta. Den platsen kan bara Gud själv fylla. En kväll då jag satt i soffan och undrade varför jag inte kunde komma igång med en av de böcker jag köpt, som jag trodde handlade om att finna Gud, så hörde jag Jesu röst inom mig då han sa; Karin, det där är fel, Jag är Vägen, Sanningen och Livet! Halleluja! Detta var för ca 7 1/2 år sedan. Jag lät döpa mig till Jesus ett halvår senare. Min yngsta tog emot Jesus då hon var 6 år och hon lät döpa sig då hon var 9 år. Jag köpte alltså böcker som jag trodde skulle hjälpa mig att komma närmare Gud, men de böckerna leder tyvärr till avguderi och bort från den levande Guden. 🙁

  Ingen kommer till Fadern utom genom Jesus! ❤️

  Blessings! ❤️

  Kramar! ❤️

  Svara
 • Nej, inte alls kristen eller religiös för den delen.
  En fråga uppstår: Det är lite svårt att värja sig mot en övertygelse (från tex mamma/pappa) om man får det i tidig ålder.
  Är det inte mer rätt att vara öppen för alla världsåskådningar och låta barnen välja själva när de blir större?
  Det borde skapa mindre bråk i världen om människor inte är så fullständigt övertygade i just sin världsbild/religion.
  Forskning visar att religion ändå är genetiskt, något vi behövt för att hänga ihop. Idag skapar det nog mer krig.
  Trygghet absolut, jag förstår det. Jag känner själv fullt ut harmoni med att det inte finns något övernaturligt som typ gud utan känner lugn och ro med den övertygelsen.
  Vill med detta inlägg inte säga att din tro är fel men att det är vanligt att människor gör vad deras föräldrar gjorde och då är det svårt att se det hela i ett större perspektiv.

  Trevlig Tisdag
  /Hanna

  Svara
 • Alla gör vad de tycker är bäst för sig och sina barn. Jag vill ge dem en kristen grund och barnatro sedan får de själva ta ställning till sin tro när de blir större. Tvingar inte på dem det men eftersom jag är kristen så finns det naturligt i mitt liv, vardag och i tankar och sätt att leva. Kram

  Svara
 • Nej, ingen tro alls! För mej känns det också som att religion skapar mer ont än gott. Jag hängde i Pingstkyrkan som tonåring, då jag hade kristna vänner och det var ett väldans tjat om att Jesus skulle uppstå igen – kommer ihåg att pastorn jämt sa: ”nu är det nära, nu dröjer det inte länge, vilken dag som helst…” Well, det var 23 år sedan!

  Svara
 • Ha ha, ja att det är nära har jag också hört hela mitt liv. Men en dag så 🙂 Kram

  Svara
 • Hej!
  Jag tror på gud och har alltid gjort även fast jag inte växt upp i något kristet hem. Det är något som jag alltid har känt i mig själv och jag känner att utan den så skulle nog inte jag levt i dag.

  Ha det gott. Kram Tessan <3

  Svara
 • Hej!

  Jag är troende, har varit hela mitt liv. Kommer dock inte från en kristen familj och har nästan inga kristna vänner så det är svårt för mig att stå upp för det och vara stolt när varje gång jag pratar om det möter starkt motstånd.
  tron ger mig trygghet <3 🙂

  Kram!

  Svara
 • Förstår vad du menar. Men oavsett vad andra tycker om vår tro så är det bra att stå upp för den. Den ger mig också en oerhörd trygghet och jag hade inte klarat mig igenom svårigheter jag haft utan den. Kram

  Svara
 • Jag har inte vuxit upp i något kristet hem, men jag har ändå alltid haft en barnatro. Tror faktiskt att det enbart är jag och min yngsta plus en till i vår släkt som är kristna. Efter att jag tog emot Jesus Kristus i mitt hjärta och lät döpa mig till Honom, så kan jag se att Han alltid funnits i mitt liv. Min tro på Jesus är min trygghet! I Honom är jag stark! Jag har flera biologiska syskon. Ingen av dem är troende. Vi bor i olika delar av vårt avlånga land, våra föräldrar är döda och vi har inget gemensamt i våra liv längre. Jag älskar dem och jag ber för dem naturligtvis. Men mina äkta syskon är de som jag har fått i och genom vår gemensamma tro på en levande Gud! Så älskade! ❤️

  Svara
 • Nej, icke troende, men har absolut inget emot kyrkan, barnatro osv. Dottern gick igenom en fas med mycket gud och kyrkan. Vi var där titt som tätt och tände ljus. Sen har hon varit på några begravningar och då blev det lite himlen också. Så jag har gett henne nån slags barnatro ändå.

  Svara
 • Bra där Hanna! <3 bevara din tro, synd att många svenskar väljer att bli ateister när Sverige i grund o botten är ett kristet land. Sverige borde stå på sig lite mer och bevara detta o kyrkorna.

  Svara
 • Jag tror på Gud, och är kristen.Inte uppvuxen i en religiös familj, men har alltid i hela mitt liv känt mig trygg i min tro.Sedan kan jag ha svårt att förstå allt förstås, som hör till religionen, och avskyr allt som är fanatiskt.Mina barn tror, och det känns väldigt bra för min del.Har tidigare sökt mig till kyrkan, men träffat på så många präktiga skenheliga människor så jag har min tro inom mig själv, och är glad, lycklig och stolt över min gudstro.Den hjälper:)

  Svara
 • Är kristen sedan 10 år och finner en stor trygghet i att veta att jag aldrig är ensam.

  Svara
 • Jag är inte kristen och har så svårt att se att det skulle finnas någon Gud, med alla hemskheter i världen. Min syster är kristen och jag har ännu svårare att förstå hur – bla hon – kan fortsätta tro, efter att hennes dotter tragiskt gick bort. MEN huvudsaken är att hon känner tröst genom tron, sen spelar det ingen roll vad jag tycker.

  Svara
 • Du är en sån förebild Hannah!!! Du känns så varm, ärlig och äkta! Och sättet du lever för andra människor- och att du vill att andra ska må bra är så inspirerande! Jag är själv troende! Jag och min familj bytte församling för 1,5 år sedan, vi gick med i en som låg närmre oss, och den gemenskapen vi fått är så betydande i min tro! Det är så härligt att ha fler i sin närhet som delar samma Tro och som man kan bolla livets frågor med! För det är inte alltid enkelt att stå upp för sin tro! Tack för att du vågar! Kram!!

  Svara