Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:46 | oktober 23, 2015

Kryssa med barn

God fredagkväll vacker. Hoppas att du har haft en fin dag. Nu är det helg! 

Nästa vecka har barnen höstlov. En hel vecka tillsammans utan skola, förskola och tidiga morgnar. Som enda lång helg. Flyget fram och tillbaka till Malmö över onsdagskvällen (för mitt event med Femme Collection på Mary) annars ska vi bara hitta på saker tillsammans. Med fyra barn i olika åldrar så måste jag anpassa det vi gör så alla har kul eller så hittar jag på saker med de stora en dag och med de små en annan dag. Brukar bli roligast och bäst så. Mindre tjafs och alla blir nöjda och glada. 

Passar ju perfekt att ge mina tankar om att kryssa med barn nu när jag inne på barn och deras lov samt aktiviteter.

På ett kryssningsfartyg som MSC Preziosa finns det något för alla i alla åldrar. Nu åker ju jag och Peter som par och mycket av det jag skriver om, det vi gör och bilder jag visar är ur ett parperspetiv. Men har man barn så ser man allt man gör ur ett familjeperspektiv också. Jag kan ju inte undgå att tänka att den här pingis-turneringen hade William gillat eller den här sångleken hade Liv varit först i kö till.

Jag hade gärna åkt på denna kryssningen med barnen. Allt finns på båten och då menar jag verkligen allt. Men man kan även välja att kliva av båten i en ny stad och nytt land. Antingen på egen hand eller med båtens alla olika välordnade utflykter.

Med barn hade jag valt att gå av i en stad där det finns fina stränder och även göra en utflykt som passar hela familjen i en annan. Sen hade jag nog stannat mest på båten. Det är ju lite mer av ett projekt att ta sig av båten, ta buss in till stan och sedan tillbaka och köa för att gå på igen. Jag hade iaf tyckt att det kunde bli jobbigt men kanske för att jag har fyra ban. Det blir inte lika lugnt och sansat som med ett eller två 🙂 men det är ju så klart individuellt.

På båten finns vattenland, pooler och vattenrutschkana för stora och små.

  
   
  
Lekplatser.

  
För små och för de större…

   
   
Som även passar de lite mer vuxna barnen 🙂 Typ Peter och jag.

Det finns barn- och ungdomsklubbar för alla åldrar. Fem stycken närmare bestämt. En för tex de minsta, för tweenisarna och tonåringarna. Där är aktiviteterna anpassade efter ålder. Det skapas, skattjakt, danslektioner, matlagningslekar och sportturneringar. De får lära sig att laga äkta italiensk pizza med MSC Cruises maskot Doremi och mycket mer.

Alla barn som jag ser här ombord springer runt och verkar ha det så kul. 

Jag hade dock haft en inre stress över Vida som är sjövild 🙂 Hon hittar på bus vart hon än kommer och är inte rädd för mycket. Hon hade kunnat få för sig att gå balansgång på relingen eller bara dra iväg på upptäcksfärd utan att säga till. På en båt som är 333 meter lång och med 18 våningar/däck finns det mycket att upptäcka! 

Stor Kram ❤️


1 kommentarerEn kommentar om “Kryssa med barn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Vi var och kryssade I Karibien I September I år och hade våra barn med oss 5, 13 och 14 år gamla. Barnen ville inte ens gå av båten! Vi fick tvinga dem 😉 Så jag håller med dig om att det finns ALLT plus lite till för barn på kryssningsbåtar. Jag kommer lägga ut lite bilder och annan info på min blogg om kryssning med barn!

    Svara