Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:42 | oktober 26, 2015

Höstlöv och höstblåsor

Hej min vän. Hoppas att din måndag och vecka har börjat bra.

Jag och Peter kom hem igår kväll. Vi hade en lång resdag. Flera timmars väntan och mellanlandning, men efter en veckas härlig kryssning med MSC Preziosa så hade man all ork i världen. 

På Arlanda stod Pernilla med flickorna och väntade på oss med ett fång rosor. Vi blev så glada av att ses igen så vi stod länge i tystnad och bara kramades. Kramar fulla av saknad, glädje att ses, tacksamhet och kärlek.

Hemma väntade en glad Mio också. William sov hos en kompis men kommer hem idag. Då är vi samlade igen och har en veckas lov tillsammans .  

Det var inte vara barnen som fick presenter.

  
Vi fick blommor, en fin ljuslykta med höstlöv som Liv gjort och en fin lapp.

  

Dessvärre hade Vida haft feber sedan lördagen och jag märkte att hon inte var sig själv. Röd i halsen och hemska vätskade blåsor lite här och var på kroppen. Hon ville inte dricka och grät så fort hon var tvungen att svälja. Vi åkte direkt till Närakuten på Löwet men där tog de inte emot oss. De sa bara genom porttelefonen att de inte kunde ta emot oss. Så vi for till Akademiska i Uppsala. Där satt vi i ett par timmar tills en sköterska berättade att det bara fanns en läkare som hade ansvar över förlossning och barnakuten. Det skulle ta flera timmar innan de kunde ta emot oss så vi åkte hem. Väl hemma var klockan två på natten och Vida var vaken. Hon hade så ont och blåsorna blev bara värre och värre över hela kroppen och i munnen. Hon var vaken och grät hela natten. Klockan sju somnade hon en halvtimme men vaknade av att det gjorde ont överallt. Då ringde jag till vårdcentralen i Sigtuna och åkte dit med henne. Där satt vi i väntrummet i 45 minuter och snart var det vår tur men då sa sköterskan att alla vi i väntrummet var tvungna att söka vård någon annanstans för det fanns bara en läkare. De andra var sjuka. Så vi fick åka tillbaka till Löwet i Upplands Väsby. Där fick Vida äntligen hjälp av en fantastisk kvinnlig läkare. Det visade sig att Vida både har bakterier och virus. Halsinfektion, öroninflammation och höstblåsor. Blåsorna är hemska. De är på hela rumpan, insida lår, runt munnen, i händerna och i hela munnen och på tungan. Lilla skrotis.

  
Utöver penicillin så är det här bästa medicinen. 

Jag vet ju hur ont det gör att ha en blåsa i munnen eller en liten på tungan. Det känns som man knappt kan prata. Vida är verkligen en kämpe.

Nu ska vi mysa i soffan och försöka få oss lite sömn. Alla har sovit som krattor.

All Kärlek ❤️


26 kommentarer26 kommentarer om “Höstlöv och höstblåsor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Stackars lilla skrutta! Hoppas penicillinet hjälper FORT!
  Men vad hemskt att bli runtskickad så där! Det låter ju inte klokt… Är tacksam att bo på mindre ort, har besökt barnakuten med mina barn flera gånger (två har astma) och vi har aldrig behövt vänta. Underbara sjuksköterskor som tar hand om en i väntan på doktorn. Även mitt i natten. Hoppas det var en engångshändelse för er del.

  Svara
 • Men fy vad hemskt att behöva åka till flera olika ställen och inte få hjälp… Morr!!! Skönt att ni trots allt fick träffa en läkare till sist, hoppas hon kryar på sig nu! Kram

  Svara
 • Stackars liten och rent ut sagt för jävligt att det det vara så svårt att få komma till hos en läkare!Jag blir så arg när jag hör hur lång tid det har tagit för er innan ni fick hjälp. Tyvärr är ni inte ensamma om det dilemma och värre kommer det att bli.
  Hälsa henne med en kram och att krya på sig, bra med glass vid halsont.
  Kram Iréne

  Svara
 • Å stackars liten 🙁
  Höstblåsor är inge kul, min lilla fick det i fjol. Det äckliga kom sen när hon tappade nästan alla tånaglar plus några på händerna 😛
  Hoppas lilla Vida slipper det och att hon kryar på sej fort.

  Svara
 • Men åh fy, stackars lilla Vida ;( Min som hade förra sommaren, då 2,5 år. Fruktansvärt! Vi fick xylocain att spruta in i munnen så det bedövade. Han ville varken äta, dricka eller ens ha glass!
  Lycka till! Krya på!

  Svara
 • Det är förskräckligt att ni inte blev omhändertagna någonstans. Stackars Vida och er som föräldrar. Man känner sig så hjälplös när ens barn är sjuka och man kan inte göra något själv utan bara förlita sig på sjukvården.

  Svara
 • Nej! Men lilla hjärtat! ♥ SÅ fruktansvärt att de inte kunde ta emot er nånstans. Vad är det för skit?! Barn som mår så dåligt borde prioriteras på nåt sätt. Milo har haft höstblåsor också och var jättedålig av dom. Usch… Krya nu lilla Vida! ♥

  Välkomna hem!

  Puss

  Svara
 • Vilken skandal att lilla Vida inte fick hjälp någonstans, krya hälsningar till lilla tösen <3<3

  Svara
 • Jag blir också SÅ arg när jag läser om att barn ska skjutsas hit och dit och inte få någon hjälp. Det är bara det att det är inte personalens fel, dom går på knäna. Det är politikerna som är vidriga, snåla och inskränkta. Men själv har de väl privata försäkringar och åker gräddfil ända in på akuten. Det är hemskt frustrerande att vara sjukvårdspersonal idag, man är det ju för man vill hjälpa folk, och att då inte kunna göra det som man vill är oerhört frustrerande. På era regionpolitiker och klaga, KANSKE det kunde hjälpa ? Man kunde ju hoppas det……Krya på den lilla stackarn

  Svara
 • Ni skulle åkt till Danderyds sjukhus för där hade ni fått snabb hjälp. Vet att det var sjukt många olycksfall i helgen men inte på barnakuten.
  Hoppas hon blir frisk snabbt

  Svara
 • Men stackars liten!!! Och stackars er. Hoppas nu att hon kryar på sig snabbt!!
  Kram på er

  Svara
 • Finns en salva på Apoteket som heter aftex. Den är jättebra. Hoppas att hon kryss på sig kram

  Svara
 • så fruktansvärt och stackars Vida, mitt hjärta går sönder när dom små ska behöva vänta på att få vård! Ska bara inte få hända! Vi åkte på höstblåsor i fjol då min dotter som är jämnårig med Vida fick det först och sedan åkte jag dit och var höggravid. Kan rekommendera tavegyl och även kyla, minns att jag öppnade fönstret och höll ut händerna för att kyla ner dom och tårarna rullde nerför kinderna. Min dotter fixade det tusen gånger bättre än jag vuxen som försökte bita ihop och vara tapper. Iskampar och även ett kylspray som finns på apotek som brukar används mot vattkoppor hjälpte och lindrade. Och glass glass glass i mängder! Stor Kyra på dig kram från Västerbotten!

  Svara
 • Stackars liten ❤️ Krya på henne ❤️

  Svara
 • Stackars liten! Så frustrerande att inte få komma till läkare:(! Hoppas hon mår bättre snart o att det går lätt för henne att ta penicillinet….

  Svara
 • Stackars Liten, lider med henne. Hoppas det är bättre idag.
  Kram Mia
  http://happyvardag.se/2015/10/26/inga-toppnoteringar-precis/

  Svara
 • Oj, oj, det är Stockholmstrakten som har så dålig sjukvård. Bor själv i en småstad och vi har inte dom problemen. Ingen skickas från mottagning till mottagning. Alla får hjälp ( i de flesta fall ). Bodde tidigare 15 år i Stockholm så jag känner till hur det var där.
  Ha det så bra

  Svara
 • Men stackars lilla skrutt! Lider med henne och hoppas att hon blir fort, fort frisk igjen!!
  Massa kramar!

  Svara
 • Hej Hannah!

  Känner igen detta min dotter fick detta när hon var liten. Ang språkresan håller tummarna min dotter fyller år idag

  Svara
 • Hej fina! Hoppas innerligt att lilla Vida mår bättre idag.Man lider med de små.Var hos mitt barnbarn igår hela dagen (studiedag på förskolan)och han är SÅ lycklig över Starwars grejorna. Kram

  Svara
 • Jag hade aldrig hört talas om hösblåsor tidigare förrän mitt lilla barnbarn fick det för ett par veckor sedan. Hemska blåsor överallt precis som Vida har och hög feber. Tydligen väldigt smittosamt o en av de vuxna i familjen fick blåsor på händerna.
  Krya på dig lilla Vida <3
  Kramar från Skåneland

  Svara
 • Hm, naturligtvis menade jag höstblåsor 😉

  Svara
 • Min lilla tjej är ett par månader yngre än Vida och hade höstblåsor för exakt ett år sen. Det var det hemskaste jag varit med om! I några dagar när det var som värst åt hon inte ens glass 🙁 Krya på lilla Vida ❤️Kram

  Svara
 • Det är verkligen hemskt. Lider så med Vida. Har aldrig sett något värre. Hela hennes kropp är ett enda stort sår. Överallt är det vätskande blåsor som blöder och kliar. Fruktansvärt. Hon ville knappt ha glass heller 🙁

  Svara
 • Hej

  Svara
 • Svara