Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:12 | december 6, 2015

Dödsångest 

God söndag vacker. Hoppas att du har en fin helg. 

Vad har du gjort?

Min började inte bra. När jag fyllde år så fick jag en resa till Paris i present. En romantisk weekend i vackra Paris. Men efter det fruktansvärda som hände där så kändes det olustigt att fara dit. Så resan bokades av och jag och Peter bestämde oss för att fara till Göteborg istället. Hela helgen var planerad in i minsta detalj. Men vi kom aldrig dit heller.

Vi skulle bo på Hotell Pigall, äta middag och gå på Peter Jöbacks julshow och Peters syster Pernilla flög upp från Skåne för att vara med barnen. Väl på Arlanda i fredags så läste jag i tidningen att det skulle bli storm i bl a Göteborg. Jag frågade personalen på SAS om det gick att flyga trots stormen och det skulle inte vara några problem.

Allt gick bra fram till att vi skulle landa. Piloten varnade för turbulens och att det skulle bli väldigt guppigt och det var det kan jag lova. Jag satt livrädd, genomsvettig och klängde mig fast på Peter. Han var så lugn och trygg. 

20 meter från marken, nästan på marken i trygghet, så kom en kastvind och tog planet. Vi hamnade på allt annat än landningsbanan så piloten tog beslutet att lyfta igen. Mitt i landningen och turbulensens drog han i spakarna och lyfte igen annars hade vi kraschat. Så otäckt. Jag har aldrig varit så rädd. Kände dödsångesten i kroppen. Ville ringa hem till barnen och ta farväl. Folk grät men det var ändå en otäck tystnad i planet. Jag bad till Gud och ropade efter honom. Jag trodde på riktigt att vi skulle dö. Efter en stund berättade piloten att vi var tvungna att vända tillbaka till Stockholm igen. Det gick inte att landa.

Flygvärdinnorna var fantastiska, gick runt och pratade med alla och lugnade oss. 

Vi fick boka av allt och stanna hemma. Det blev middag och mys i Stockholm istället. 

  
Bubbel på Hotell Nobis.

   
   
Vi gick först på Zink på Biblioteksgatan och åt småplock och myste sen åt vi middag på nyöppnade Hillenberg. Fin restaurang med god mat och kul folk.

  
Har myst med de här två och deras brorsor.

Snart ska jag och Mio till julmarknaden och sälja kakorna jag bakat. Han ska stå där med sin klass. Det gör de varje år.

Stor Kram ❤️


18 kommentarer18 kommentarer om “Dödsångest ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Usch vad hemskt att läsa om er flygresa… Riktigt ryser i kroppen. Fy vad otäckt, jag hade också blivit jätte rädd!! Skönt att allt gick bra ändå! Kram

  Svara
 • Usch din stackare…måske varit hemskt!! Avskyr att flyga
  o har svært att hålla mig lugn nær der guppar men det her læt ju som det var mkt værre æn bara vanliga luftgropar!!
  Fløg precis från antalya till Istanbul o der børjade det hoppa rætt rejælt 30 min innan landning så planet skakade o då kan jag bara inte hålla mig lugn. Skønt att piloten lyckades vænda tillbaks trots allt! ❤

  Svara
 • Åh kära du, var med om liknande incedent från Spanien, o det går ej att beskriva i ord, SÅÅÅ FRUKTANSVÄRT…
  Tur att allt gick bra ändå o GUD vad man känner sig liten i en sån situation. Trevlig 2:a advent kram

  Svara
 • Hej! Vi var till Frankrike just efter attackerna. Men till Marseille för att hälsa pà min mans familj. Det var bokat sedan länge sà vi àkte endà. Jag var sà stressad innan vi àkte och det var inte allt kul att àka, och hela veckan där var vi sà stressade, man kände oron i luften. Vi var inte in till nàgra städer, var bara hemma. Jag grät när vi äntligen landade hemma i finland igen, dà kände jag att vi klarat oss. Vi kände att det är länge tills nästa gàng nu!

  Tur att allt gick väl med er endà!!!

  Svara
 • Tråkigt att er resa inte blev som planerat men jag kan trösta dig med att det där är vardagsmat för oss piloter och inget att oroa sig för. När man avbryter en landning i låg höjd kallas för en go around på flygspråk och det är en helt odramatisk manöver som alla piloter kan. Orsakerna till detta kan vara många, för mycket sidvind, annan trafik på banan etc.. Det kan såklart upplevas dramatiskt för passagerarna när det händer men absolut inget att oroa sig för. Ett flygplan tål enorma mängder turbulens och vind men det finns begränsningar för hur mycket sidvind man kan ha under start/landning och ibland måste man helt enkelt avbryta och gå till en alternativ flygplats. Hoppas du får en behagligare flygresa nästa gång 🙂
  Kram från en pilot och granne här i Sigtuna och tack för en trevlig blogg!

  Svara
 • Men usch vilken fruktansvärd upplevelse!
  Skönt att ni är välbehållna och nere på marken igen.

  Svara
 • Vilken tur att du är välbehållen och att ni fick det mysigt tillsammans tillslut i alla fall ♥. Puss & kram

  Svara
 • Åhh stackars Hanna Ja ville bara tala om att vi åkte bil till göteborg idag från jönköping resan dit var oxå allt annat än bra då bilen åkte från olika håll på vägen blåsten tog tag i bilen o regnet piskade.
  vi kom i vartfall hit lite innan kl 15 då slutade blsåten regnet och sen har det varit cool lungt. vi har varit ute på liseberg jul ända tills kl 21 då det började små regna o innan vi nådde hotellet kom nu vinden tillbaka. Men aj förstår din oro o tur att ni är hemma väl behållna Ni får ta göteborg en annan dag . Stor kram till dej /er

  Svara
 • Å fyy vilken ångest! Jag har inte flygit på sju år för att jag var med om typ detsamma. Tur det gick väl och kanske är det inte så farligt som man tror men man är hemskt maktlös! Ni verkar haft en trevlig kväll trots allt.<3 Var faktiskt på Peter Jöback förra veckan riktigt bra! Kram till er

  Svara
 • Skräcken, den skräcken! Tycker det där med att flyga blir värre och värre för varje år..

  Svara
 • Fy vilken otäck upplevelse, vännen <3 Jag förstår att det var riktigt hemskt! Tur att allt ordnade sig och ni kunde ha en mysig helg ändå! <3

  Svara
 • men usch vad läskigt =( ni hade en bra pilot iallafall som tur var!
  superfin är du ! =)

  Svara
 • Bonjour,
  Det skulle ha varit bättre för dig att komma till Paris slutligen, vi behöver er här (turister) annars så dör vår vackra stad!
  Men det var tur at alt gick bra!
  Bisous Hannah
  (en fransyska som älskar din blog!) 😉

  Svara
 • Jag älskar din klädstil verkligen 🙂 kan du inte ge mer kläd o sko tips ? Kram 🙂

  Svara
 • Åh tack Camilla! Vad glad jag blir. Det jag absolut ge. Ska bli bättre på dagens outfits. Har ju ändå en egen klädkollektion 🙂 Kram

  Svara
 • Gillar din svarta jacka 🙂 Vart är den köpt?

  Svara
 • Tack! Den har jag köpt hos Modekungen.se. Kram

  Svara
 • Usch!!

  Svara