Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:40 | december 8, 2015

Jag har lagt in sill!

God tisdag min vän. Hoppas att du har sovit gott och har en fin dag.

Jag var tvungen att göra ett utropstecken i rubriken, för du som känner mig och har följt mig här på bloggen vet att laga mat och baka inte är min starka sida. Men jag ger inte upp. Jag ger mig på svåra maträtter och bakning ändå. Övning ger ju färdighet.

Häromveckan fick jag förfrågan om ett samarbete med Abba Sill. Jag läste att jag skulle lägga in min egna sill! Tänkte direkt nej, men efter en stund så övervann jag min feghet och tackade ja.

Igår kväll gjorde jag det. Jag lade in min egna sill efter ett recept jag hittat på nätet. Alltså, det var så lätt och kul. Kände mig så grym när det var klart och det ser ju riktigt proffsigt ut om du frågar mig 🙂 God blev den också.

Klart man ska lägga in sin egna sill nu till jul och midsommar också för den delen. Sillen är ju bland det godaste på julbordet och bara känslan av att ha gjort den själv gör den ännu godare.

Jag gjorde dijonsenapssill med primörer. Tänker även göra en med chilli som lät riktig god och med sting i. Finns så många olika recept, inspiration och tips om man googlar. Låt kreativiteten flöda.

   
   
Jag använde 1 1/2 (420g) paket Abba 5-minuterssill. 

Hällde upp lagen från sillen i en skål. Skar upp sillen i lagom små bitar. Skivade 3 små morötter och 2 1/4 salladslök samt hackade ca 3 msk färsk dragon. Sedan vispade jag i 6 msk dijonsenap i lagen. 

Varvade sillen och grönsakerna i en fin burk och sedan hällde jag över lagen med senapen.

   
   
Den här ska en vän till mig, som älskar sill, få.

Perfekta gå-bort-gåva när man är bjuden på julmiddag.

All Kärlek ❤️
                  

                  I samarbete med Abba Sill


5 kommentarer5 kommentarer om “Jag har lagt in sill!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag som tycker du verkar superduktig på att laga god mat!! Och sillen ser verkligen smarrig ut. Jag älskar sill!!!

  Svara
 • Instämmer med föregående talare:) du brukar ju ofta skriva om god mat o bak:)! Men som tjej är man ju ofta självkritisk;)
  Kram

  Svara
 • Vad fina ni är 🙂 Måste nog bjuda hem er på middag och bak. Se om ni fortfarande tycker det, hihi. Stor Kram ❤️

  Svara
 • Ser jättegott ut. Ska själv göra en äpplesill som ja hitta i en tidning.har heller aldrig gjort det förut, men nån gång ska bli den första :). Kram

  Svara
 • Lycka till 🙂 Lät gott med äpple. Dela gärna med dig av receptet sen.

  Svara