Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:30 | december 12, 2015

Tomtegröt i sängen

God lördag vacker. Hoppas att din helg har börjat bra. 

Jag ligger fortfarande i sängen. Vi alla gör det. Jag har serverat frukost på sängen till tjejerna och de tittar på film samtidigt som de äter tomtegröt. 

Pojkarna är hos Mios pappa i helgen. Lite miljöombyte. Eller iaf andra sängar att vila i. De är feberfria och mår bra men jag har sagt att de måste vila ändå. Trots att de känner sig piggare så har de varit riktigt dåliga och får inte låta sig luras bara för att de kan kliva ur sängen. Det känns dock skönt att de fått styrka igen. Så hemsk när barnen är sjuka. 

När jag inte trodde att det kunde bli värre, efter en vecka med sjukdomar, ingen sömn och ensam hemma med allt, så hittade jag en liten äcklig lus i håret på en av tjejerna. Så hela eftermiddagen igår luskammade jag alla, tvättade alla lakan och lade in borstar och snoddar i frysen. Finns det något äckligare. 

Som tur var hittade jag inga fler löss eller ägg. Skulle jag gjort det så hade jag nog gått till skogs 🙂

Kvällen var mysig och lugn. En typisk fredagkväll med tacos och soffmys. Liv var en sväng på Luciadisco med dina kompisar annars var vi tillsammans.

  
Redo för disco med glitter i håret och finklänning.

  
När vi väntade på Liv och middag underhöll vi oss med bokstavskex 🙂

  
Tacosallad till middag. Jag gillar att göra sallad istället för att äta i bröd. Krossa nachochips över grönsalladen, grönsakerna och köttet. Igår gjorde jag på kycklingfärs.

Vad åt du?

  
Alltså Vida är verkligen lustig. Hon låg så här och tittade på TV och plötsligt sov hon. En gång tittade hon på en hel film, uppochner, ståendes på huvud i soffan. Hon är rolig hon, lilltokan 🙂

Ikväll ska jag på tjejmiddag. Det ska bli så kul. Ska bo på hotell med Lenita och vi är ett gäng som ska äta middag. Galet härligt kommer det bli. Bort med myskläder, raggsockor och rufsigt hår och fram med smink, klackar och någon snygg outfit. 

Vad ska du göra ikväll?

All Kärlek ❤️


11 kommentarer11 kommentarer om “Tomtegröt i sängen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh vad kul med tjejkväll! <3
  Ikväll är jag ensam hemma. Händer inte ofta, så jag ska bara njuta, äta god mat (Din goda tacotallrik inspirerade mig!! Svulla halva kvällen), slöa framför en film (kanske somnar :-D). Sambon och lillkillen ska på släktträff, jag har jobbat inatt så jag hänger hemma istället! 😀

  Tack för din blogg, fullkomligt älskar att läsa om dig och din familj!
  Ta hand om dig. Kram <3

  Svara
 • Hoppas du får en mysig kväll. Riktigt skönt att vara själv ibland. Njut 🙂 Tack, vad glad jag blir. Stor Kram

  Svara
 • Jag var hos vänner från Makedonien och blev där bjuden på en underbart god vardagsrätt med kyckling, ris och purjolök m m. Heminlagda grönsaker till. Mmmums! Bröd för den som ville det (jag avstod). Min väninnas mamma var litet besvärad över att hon inte blivit förvarnad om att jag skulle komma, (vi bestämde det spontant via sms för vi har inte setts på över 3 månader). Om mamman hade vetat om det så skulle hon ha lagat litet ”finare” mat. Ha haaa… jag är glad att hon inte visste, för jag gillar det enkla och vardagliga! Jag blev inte ivägsläppt innan jag hade ätit med dem! ;). Älskar att prova mat från andra länder och kulturer!
  Kram! <3

  Svara
 • Googlade just på denna rätt och det är tydligen en vanlig söndagsrätt i Makedonien… Då undrar jag vad min väninnas mamma menar med ”finare” mat! ;D

  Denna smakade mycket ”fint” i min mun i alla fall! 🙂

  Svara
 • Hoppas ni får superkul!! Härligt med lite trevligheter efter sjukdomar. Vi har varit och jagat hela dagen och jag stod bak ett träd och skakade när vildsvinen sprang emot mig haha. Ha så skoj 🙂

  Svara
 • Gu va härligt med lite ombyte efter sjukdomar 🙂 Hoppas ni får riktigt jäkla trevligt! Vi har varit nere i Skåne och jagat idag. Min fasa är ju vildsvinen så idag kom de springande mot mig så då stod jag bak ett träd och skakade haha. Men nu ska vi packa ihop våra saker och hämta lilltjejen och åka heeeeem – så skönt 😀
  http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

  Svara
 • Men fy vad otäckt!!! Har drömt mardrömmar om att jag blivit jagad av vildsvin. Kram

  Svara
 • Så goa era barn är, allihop ! Vi har i går fredag ätit litet julbord, mums, och idag lördag ska vi laga kycklinglårfileér. Något som jag starkt vägrat och motsatt mig innan att äta, men guuuudars så gott och mört och enkelt. Jag tänkte mig hur de sprang omkring och kacklade och pinnade på med sina små ben och sen äter man dom, men det är supergott. Urbenade, ner i grytan, goda kryddor och ev grädde, eller in i ugnen. Enklast jag lagat och svingott rent ut sagt med goda tillbehör. Och magert kött….Önskar en fin Lucia.

  Svara
 • Skönt att killarna är piggare och skönt för dig också med ett litet miljöombyte ikväll efter en ganska så tuff vecka kan jag tänka mig (med lus i huset som plusmeny) 🙂

  Önskar dig en finfin kväll med dina vänner ❤️

  Kram

  Svara
 • Jag hade återkommande drömmar under flera års tid där jag blev jagad av vildsvin! Fast det ibland var andra människor med mig i drömmarna så var det bara mig som vildsvinen jagade! Nu är det tack och lov många år sedan jag drömde så. Otäcka drömmar!

  Svara
 • Hur kan du va så otroligt snygg , så smal o fin och fött 4 barn , det går över mitt förstånd , du och Peter är det snyggaste paret ever !

  Svara