Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:12 | februari 23, 2016

Storkok

God morgon min vän. Hoppas allt är väl. 

Alla barnen har kommit iväg till skolan och förskolan och jag ska göra mig en kaffe och sätta igång med dagens jobb.

Det är inte många dagar kvar till vi släpper FMEs vår- och sommarkollektion. Så spännande. Redan nästa vecka, på onsdag, kommer jag åka ner till Malmö och bjuda in till en visning av SS16. Jag kommer berätta om varje plagg och du får klämma och känna. Bjuder på tilltugg och dryck samt en trevlig eftermiddag/kväll. Berättar mer lite senare idag när allt är helt klart. Kommer nämligen inte bara till Malmö utan även till bl a Göteborg, Stockholm och Sunsvall.

Är fortfarande i ett lyckorus efter gårdagens mirakelbebis som kom till oss men samtidigt så känner jag sorg. Glädje och sorg går väl hand i hand på livets väg. 

Fick precis en liten filmsnutt på en väldigt hungrig bebis. Älskar ljudet från en nyfödd. Det där lilla knorrandet. Ljuvligt.

Hoppas att få träffa honom snart. 

Igår var jag och Liv hos mamma/Mimmi och hälsade på. Liv hade tandläkartid och den låg så dumt så hon fick vara ledig med mig. Vi passade på att åka hem till mamma och Gunnar och så lagade vi storkok lins- och grönsakssoppa.

Jag och Liv älskar mammas soppa. Liv är rätt dåligt på att äta men det här kan hon äta hur mycket som helst av. Så nu har vi laddat både kyl och frys med massor av portioner soppa.

  
Soppan innehåller allt möjligt. Ta det du har är mammas motto. Jesus-soppan kallas den. Kommer nog från min barndom då mamma var med i Jesusfolket och vi levde i kollektiv och varken hade möbler eller särskilt gott ställt. Har så varma minnen från det. Mamma sydde våra kläder och inga materiella ting var viktiga. 

  
   
 
Världens bästa Mimmi och Livan hjälps åt med storkoket.

Önskar dig en fin dag.

All Kärlek ❤️


6 kommentarer6 kommentarer om “Storkok”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tror vi alla kände så när vi läste om Maggans bebis, glädje men också sorg. Så fantastiskt att han kom just den dagen!
  Tänkte på det du skriver om din mamma och er uppväxt som verkar varit så prestigelös och härlig och full av kärlek. Säger inte att det är det idag hos dig men just detta med att materiella saker inte var viktiga, känner du så även idag? jag har växt upp så med och det håller i sig, köper en ny jacka när en andra är trasig eller sliten och byter inte ut en soffa för att den inte passar utan så länge den går att sitta i räcker det för mig. Tänker inte på ekonomin i första hand utan att det inte gör en lyckligare med nya saker. Det har ju naturligtvis för med sig en bonus att jag har pengar på banken. Hur tänker du idag?

  Svara
 • Jag har så klart det kvar i mig och spar på allt, vill inte kasta saker trots att de är trasiga. Barnen ärver varandras kläder och jag ”snålar” gärna. Älskar det spartanska och enkla och sitter fortfarande helst på golvet som jag alltid gjorde som barn (då vi inte hade soffor) 🙂 Materiella ting är inte viktiga för mig men jag tycker om att köpa fina saker till hemmet, mig och barnen. Jag gillar kläder och att resa. Kanske för att jag själv aldrig reste som barn… och gick i hemmasydda kläder 🙂 Är nog lite av båda världarna. Men galet mycket kärlek är huset fullt av i alla fall och det är viktigare än något annat.

  Svara
 • Kan du skriva receptet på soppan? Gärna i storkoksformat.

  Svara
 • Det finns inget recept 🙂 Vi bara blandar i det mesta, det som finnas i skafferiet och ta mer av det du gillar bättre. I denna hade vi Kål, morötter, lök, palsternacka, paprika, kikärtor, potatis, gröna och röda linser, bönor, mycket krossade tomater, broccoli, majs, buljong, vatten, mejram, oregano, örtsalt och så hade vi i tofu också. Makaroner är också gott och ha i. Bara ta allt möjligt och koka ihop. Mmmmm 🙂

  Svara
 • För en utomstående känns det som du lever i lyx! Resor, märkeskläder, världens flottaste hus, äter ute jämt och ständigt. Ja självklart är jag avundsjuk på det!

  Svara
 • Avundsjuka är inte klädsamt.

  Svara