Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:34 | februari 25, 2016

Learn to say ’no’

Hej min vän. Hoppas att du har en fin dag.

Vårsolen skiner in genom fönster och värmer gott. 

  
Har dessvärre inte hunnit njuta av den utomhus mer än när jag farit mellan skolan och tandläkarn med Mio samt framochtillbaka till ICA och bilen. Har haft mycket jobb idag.

Snart lanserar vi inte bara FMEs vår- och sommarkollektion utan också den nya sidan här på Femme.se. Den görs om och blir tipp topp på alla plan.

Har mycket både hemma och på jobb men tar ändå på mig ännu mer saker. Har så sketans svårt att säga nej. Måste bli bättre på att bara säga att jag inte kan, har tid eller ork. Ja, inte vet jag. Bara vara ärlig. Istället så vrider jag ut och in på mig själv för att vara alla till lags. Vill inte att någon ska känna att jag inte finns där och ställer upp. Vill så mycket men tyvärr så går det inte utan att det är jag som får betala priset och inte ha ork till varken mig själv eller familjen.

Känner du igen dig eller är du bra att att säga ”nej”.

  
Baam! På den.

Stor Kram ❤️


25 kommentarer25 kommentarer om “Learn to say ’no’”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vet precis hur du känner! har varit likadan men har äntligen börjat lära mig att lyssna på mig själv. det är svårt och man får dåligt samvete i början men efter ett tag blir det lättare. speciellt när man inser att man då har tid att göra saker ordentligt och att man mår bättre och framför allt blir en lite mer lugn och snäll person. man är inte lika uppstressad och lätt irriterad. alla vinner på att man kan säga nej 🙂 längtar så efter vårkollektionen! kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Längesen nu. Var ju med första säsongen av FME och det känns som en evighet sen nu. Så nyfiken på nya kollektionen och ska försöka åka upp ull Gbg och ett av Helenas partyn. Stort grattis till din fina systerson! Jag vet precis hur du menar. Är oxå expert på att säga ja och sen inte riktigt orkar hela vägen och istället gör folk besvikna vilket känns skit.

  Svara
 • Jaha, slutet på min kommentar försvann. Ville bara peppa dig att göra det Du vill. Inte det andra vill. Lycka till med SS16 nu! Stora kramar!

  Svara
 • Jag vet också exakt hur du känner
  Hannah. Jag kan verkligen inte säga ordet
  NEJ . Jag vill vara alla till lags hjälpa och
  stötta tills jag själv faller ihopa:( sån är jag
  jag ska försöka bli bättre på det där alltså.
  Lycka till med nya kollektionen ❤️
  längtar jättemycket så himla spännande .
  Ha en skön Torsdag , nu är det snart
  efterlängtad helg . Kram ❤️

  Svara
 • Japp jag har jättesvårt att säga nej, vill alltid hjälpa till, vara den som kan ställa upp för allt och alla, hinna göra allt och lite till, vara bäst och effektivas samt alla till tjänst. Inte bra alls.

  Lycka till med allt jobb finis, ta hand om dig.

  Svara
 • Känner verkligen igen mig, jobbar heltid och har 6 barn och har fram till dec 2015 bara kört på som en dåre, bara vara alla andra till lags hela tiden, både jobb och privat… Men i slutet av dec tog det stopp, kroppen sa ifrån med alla möjliga symtom som inte är så bra, så har nu varit sjukskriven i två månader och är fortfarande helt slutkörd, vet inte hur jag ska orka börja jobba igen…då ska jag säga att jag älskar mitt jobb och har i stort sätt aldrig varit sjuk på 15 år som jag jobbat där.
  Men går nu och får hjälp av ett proffs och en massa verktyg som ska göra att jag mer ska tänka på mig själv och säga nej när jag verkligen inte orkar, vill mm… Så det blir väl bra en dag, men just nu helt slutkörd av allt man har tagit för sig under alla år!! Dom som har drabbats mest av detta är min familj, då jag inte orkar va med barnen, som förut vill bara vila, inget tålamod alls… Så tänk en gång extra, för man vill ju finnas till för sin familj till 100% och det gör jag verkligen inte just nu.

  Må så gott!

  Kram

  Svara
 • Hej Hannah!

  Det är nog väldigt vanligt. Jag jobbar på det, att säga nej, och har faktiskt blivit mycket bättre på det! Känns så otroligt skönt att ”ställa upp” för sig själv ibland. Eller bara umgås med familjen utan krav och måsten!
  Ska bli såå spännande med nya collectionen!! Ge dig själv en kram och njut lite av din framgång som du har slitit hårt för. Det är du värd ❤️

  Stor kram

  Svara
 • Jag har funderat en del på det där och jag undrar om det är att man nästan känner sig lite skamsen när man säger nej? Ofta blir man ju dessutom ersatt då direkt av någon/något annat. Min man skäms dock däremot aldrig, han ger nästan aldrig förklaringar heller. Han säger bara att det tyvärr inte passar..

  Svara
 • Mäh, nu försvann halva? Fungar inte smileys?

  Svara
 • Ja, det är någon knasig bugg som gör att allt försvinner om man gör smileys, men vi bygger om hela sidan så det snart är ett minne blott 🙂 Kram

  Svara
 • Ett nej är ingen big deal.. Hellre säga nej än att behöva avboka.
  ”Go with the flow” är mitt motto så löser sig resten.
  Stor kraaaam

  Svara
 • Hej Hannah. Förstår dig till fullo. Att säga nej är så svårt, särskilt när det är roliga grejor. Man vill så gärna. Har för mig att du gick och pratade med någon. Tips är att ta upp det, för det är otroligt viktigt att lära sig säga nej.
  Camilla P skulle du kunna höra av dig till mig på min mail [email protected]. Känner så väl igen mig. Är sjukskriven sen årsskiftet. Känner inte någon som är i min situation. Dom flesta verkar ha en svacka sen är dom fit för fight igen som om det aldrig hänt. Skulle verkligen behöva någon att dela erfarenhet med. Även om det kanske verkar lite desperat att ta kontakt med dig här över.

  Svara
 • Jag gick in o den berömda väggen för två år sedan. Blev ”frisk” för cirka 6 månader sedan. Jag övar fortfarande på att säga nej. Senast förra veckan åkte jag dit igen genom att säga ok istället för nej. Det kostade mig dyrt och kontentan blev att jag mått dåligt igen denna veckan. Kram till alla

  Svara
 • Känner precis igen mig. Alla förväntar sig att man ska skjutsa fram och tillbaka och ställa upp. Ingen fråga utan bara förväntningar. Idag bröt jag ihop, hade roliga planer ikväll, men efter att jag skjutsat och fixat presenter till 2 kalas i helgen och fått 3 extra samtal om hjälp just idag så blev jag förbannad och skrek i luren till alla att jag kommer säga nej till allt from nu. Handlat hit och dit också så orkade jag inte dessa roligheter ikväll. Istället bröt jag ihop i soffan och grät. Nu har jag stängt av telefonen och äter choklad istället.

  Svara
 • Been there, done that. Och jag jobbar med mig själv varje dag. Inte lätt alls, men att vara medveten om det är en väldigt bra start. Kram Mia

  Svara
 • Hej, har lärt mig det är lättare säga nej då man faktiskt samtidigt säger JA till sig själv, dvs man säger ja till att att få tid till sin familj och nära och kära eller lie egentid som är nog så viktigt, var rädd om dig! Kramis!!

  Svara
 • Det gynnar ju inte någon att man bränner ur sig totalt… Ta hand om dig, det mår både du o din omgivning bra av! Och kom ihåg och var stolt över allt du uträttat o åstadkommit! Jag tror vi tjejer ofta glömmer det, vi har fullt upp m att tänka framåt på nya måsten o krav vi lägger på oss själva…
  Stor kram!!!

  Svara
 • Jag är väldigt lika där, har svårt att säga nej men jag övar hela tiden. Fast ibland är det tvärtom också, att jag så gott som alltid sätter familjen före och faktiskt BORDE säga ja lite oftare till roliga tillställningar eller en utekväll med kompisar. Unna mej själv att åka iväg utan dåligt samvete!

  Svara
 • Vilken underbar bild på era tjejer när de ligger i sängen, man riktigt ser vad skönt de mår! det randiga sänglinnet ser så fräscht ut, var har du fått tag på det?

  Ha en toppendag och helg!!

  Svara
 • Ja, de har det allt skönt där 🙂 Bäddsetet har jag köpt på IKEA. Kram

  Svara
 • Hej! Först vill jag gratulera till lilla bäbisen, lycka! Jag tror det är lätt att säga ja när man har ett stort hjärta. Vill vara med och hjälpa, finnas och stötta. Det ger ju så klart energi, men jag tror att det ofta tar lite mer än det ger om du förstår hur jag menar. Tillslut blir det liksom minus på kontot om man inte fyller på någon annanstans ifrån. Lätt att ge allt när man mår bra, men sen kommer det ikapp på ngt vis och är man lite låg/deppig så kan minsta lilla grej få en att börja gråta och där och då känns det fånigt. Men då rinner tårarna av fler anledningar. Så här är det ialla fall för mig. Jobbar med det mest när jag mår bra för då finns orken och jag ser lite klarare på saker än om jag är inne i en down period. Kämpa på, det här är livet och jag älskar det, det blir så mycket roligare då! Kram!

  Svara
 • Jag är precis likadan och för några veckor sedan blev jag utbränd på jobbet och är nu sjukskriven på heltid för en mängd fysiska symptom. Trodde aldrig jag kunde bli utbränd, men har man bara tillräckligt mycket att göra så är det möjligt. Investera i er själva och tänk på vad ni orkar med!

  Svara
 • Försök å lär dig säga nej mer. Jag e ett levande bevis på att det kan gå åt skogen. Blev utbränd för 10 år sedan :(. Aldrig kommit tillbaka. Fick en sån kronisk hjärntrötthet så ja kan inte leva som vanligt. Vi fick flytta till landet mm. Så snälla lyssna på din kropp. Kram

  Svara
 • OJA, jag mår ofta dåligt över att jag gör saker som jag faktiskt inte vill. Nu skall jag ta tag i det och resten av året skall jag fokusera på mindfulness & gröna drinkar 😉 Ibland känner jag att det ”händer inget” om det inte är jag som tar tag i det. Gillar att vara spindeln i nätet men det tar på krafterna och i perioder orkar man inte.

  Svara
 • Ja, jag känner absolut igen mig.
  Men här före jul började jag känna att jag verkligen inte orkar mer. Så jag fattade ett beslut att ”just det där ska jag säga nej till under en period”. Minst fram till våren bestämde jag.
  Så nu har jag sagt nej flera gånger. En gång ville jag nästan säga ja i alla fall men då hade jag ju bestämt att jag skulle säga nej.
  Men det är svårt.

  Svara