Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:02 | mars 12, 2016

NO WOrries

Hej igen min vän. Allt väl? Vad har du för dig denna solig dag?

Jag har suttit ute i solen och sett på när Vida och Liv cyklar på gatan. Peter kollar på William som har fotbollsmatch. Vilken underbar dag att ha match ute.

Jag vet att jag tjatar om hur glad jag blir av vårsolen men jag verkligen känner i hela kroppen hur glad jag blir. Mycket kanske för att jag känt mig låg och deppig de senaste månaderna. Jag påverkas inte alls bra av mörkret och kylan. Men nu spritter det i kroppen 🙂

Jo, egentligen så ville jag kika in och berätta om en annan riktigt bra grej, inte vårsolen utan NOWO-kortet. Ett smart sätt att pensionsspara.

Ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig varit så insatt i detta med pensionssparande. Har fått hjälp via min bank att få ordning på sparandet eftersom jag har eget företag. Skäms.

Men med detta kort så kändes det direkt så mycket enklare och roligare. Du vet ju min förkärlek till att tjäna pengar på att shoppa 🙂


Är det bara jag som gör det?

Med NOWO-kortet så sparat jag en viss procent varje gång jag handlar med kortet.

För mig som är så dåligt insatt så är detta perfekt. Det jag köper idag tjänar jag på när jag blir pensionär

Jag köpte t ex gårdagens outfit med NOWO-kortet. Skjortan kostade 1300kr och jag sparar 6% på varje köp – så jag sparade 78 kronor på det köpet.

Totalt drogs det 1378 kr från mitt kort. 78 kr går till mitt framtida pension. Det är rätt liten skillnad i pris just nu men innan jag går i pension kommer det att öka fyra-fem gånger i värde med ränta-på-ränta-effekt beräknas de där 78 kronorna växt till ca 390 kronor när jag är 65 år.


Har ett till exempel från NOWO som förklarar allt lite enklare.

EXEMPEL: LUNCHER

Om du är 30 år och köper en lunch om dagen och betalar med ditt NOWO-MasterCard och avsätter 6% till ditt pensionssparande (=5 kr per lunch) så kommer du att få ut närmare 210 000 kr extra att leva för när du är 65 år.
Uträkning:

• Du sparar 6% på alla dina köp

• Kostnad för en lunch = 85 kronor à Du sparar 5,10 kronor per lunch

• På en månad sparar du 153 kronor à på ett år sparar du 1 836 kronor

à på 35 år har du sparat 64 260 kronor

Med ränta-på-ränta-effekt får du ut 208 663 kr när du är 65 år.

Om du dessutom handlar lunch hos en NOWO-partner 2 gånger i veckan – som ger 10 kr i pensionssparande vid varje köp – så kommer du att få ut totalt 315 206 kr extra att leva för när du är 65 år.

Visst låter det bra?!

Gå in HÄR! För att skaffa kortet och läs mer om kortet och vad det kan göra för dig och ditt pensionssparande. Dämpa oron lite över hur det kommer se ut för dig när du kommer i pensionsåldern.

Jag tycker i alla fall att jag fick det bra förklarat för mig och jag använder mitt NOWO-kort flitigt.Det finns även en app att ladda ner där du kan följa och se varje krona du tjänar. Många bäckar små.

Sök på NOWO i sin smartphone AppStore. Den är gratis.

#nowoforever #noworries #nowocard #lustfylltsparande

Kram ❤️

I samarbete med NOWO


8 kommentarer8 kommentarer om “NO WOrries”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Nej, tyvärr. Det är inte 78:- som du pensionsspar. Avgifter och dåligt placerade pengar kommer tyvärr att ge dig en kass avkastning. Öppna ett Avanza-konto och sätt in 100:- (eller 1000:- för all del) i en pensions-inriktad-fond. Ja, du kan välja vad som helst så ger det bättre pension än vad du får av Novo. Sorgligt med företag som skor sig på att folk inte har tid 🙁 Jag gillar och respekterar dig och Peter, därför säger jag ifrån. Ha en trevlig Mello-kväll!!

  Svara
 • Jag kan bara instämma med Helen.

  Varför inte bara starta ett automatiskt sparande i en ISK på 6% av din inkomst efter skatt? Att spara pengar när man handlar låter som en dyr lösning. Hur ser avgiftsstrukturen ut, hur mycket tar förvaltaren av ditt sparade kapital? Tar de 1% så är det ingen bra investering. Vem sköter förvaltningen av din framtida pension?

  Du kommer få en bättre avkastning om du sparar i en vanlig aktieindexfond, i en ISK eller som vanligt sparande (det är bara att öppna ett konto på ex. Avanza). På sikt, och pensionssparande är på lång sikt, är det matematiskt omöjligt att slå en aktieindexfond. Välj det istället! Aktieindexfonder brukar ha låga avgifter. Skulle tro att Novo tar ut en hög avgift.

  Svara
 • Hej!
  Läser din blogg varje dag men brukar inte kommentera men Nowo??? de som står bakom är resurs bank dvs de som står bakom många butikers kreditkort tex olika bygg och elektronikföretag m.m
  Nowo vill att du skall göra dina dagliga inköp med ett kreditkort och i slutet av månaden kommer en faktura och det är väl ok men det är nog sundare att använda sitt vanliga bankkort där du ser på ditt konto hela tiden vad som finns kvar. Detta kan bli en riktig skuldfälla för många unga som springer och handlar och inte har kolli slutet av månaden kommer en faktura på x antal tusenlappar troligen och kan du inte betala hela så börjar räntan att ticka och den är inte låg. Självklart vill Nowo locka in unga människor till att betala räntor?
  För övrigt har jag x antal kreditkort som jag använder på nätet och på resor för att inte lämna ut mitt bankkort och när fakturan kommer så betalar man hela beloppet och slipper räntan.
  Dåligt tips!

  Svara
 • Tack ni tjejer som verkar ha full koll. Trevlig fortsatt helg.

  Svara
 • Men, tänker du inte efter en två eller tre gånger innan du väljer samarbetspartners?:( Jag som jobbat i bransch av försäljning av kreditkort vet att det inte är något man rekommenderar andra att skaffa, kreditkort är faktiskt en produkt som ställt till det väldigt mycket i livet för vissa. Har man ekonomin under kontroll och är en ansvarsfull människa så som du och din man helt säkert är så förstår jag att detta inte är något problem men du vet aldrig vilken situation någon av de hundratusen som läser detta är i..
  Pensionssparande klarar man få till ändå utan att behövA köpa luncher eller nya kläder på kredit tänker jag☺️ Hoppas bara att folk har vett nog att förstå det själva och inte blir påverkade av inlägg som detta..

  Svara
 • Hej Hanna! Vilken otroligt snygg korthållare du har. Varifrån kommer den?
  Ha en mysig söndagkväll med dina favoriter! =)

  Svara
 • Tack. Den har jag köpt på Gina Tricot 🙂 Kram

  Svara
 • Hej Anna, Birgitta och Helen!

  Vi på NOWO har uppmärksammat ett stort problem i samhället: det är alldeles för få svenskar som pensionssparar. När vi undersökt orsakerna bakom så uppger en majoritet att de upplever att pensionssparande är krångligt och att det saknas enkla lösningar för att komma igång med ett sparande.

  Detta är något som vi på NOWO vill lösa, därför har vi tagit fram NOWO MasterCard som är ett kreditkort där du som kund väljer att avsätta en viss procent av allt du handlar med kortet i ett fondsparande. På det sättet blir ditt sparande enkelt integrerat i dina dagliga vanor och du styr hela tiden själv hur mycket du sparar. Vi ser detta som ett enkelt och lustfyllt sätt att spara som passar och attraherar många människor i Sverige.

  Vårt mål är att underlätta ett långsiktigt sparande, självklart inte att sätta folk i skuldfällor. Vi har valt ResursBank som partner för NOWO MasterCard, och ResursBank gör en grundlig kreditprövning av alla som ansöker om kortet.
  Vi vet att åsikterna om kreditkort går isär, de finns de som ogillar kreditkort medan andra, precis som Birgitta påpekade, tycker att det är praktiskt att ha för vissa typer av utgifter eller när man inte vill använda sitt bankkort. Gör man som Birgitta skriver och betalar sin kreditkortsfaktura i tid så slipper man ränta.

  Pengarna som sparas placeras i NOWO Fonden som har en aktiv förvaltningsform via Alfred Berg Kapitalförvaltning, som inte har några dolda avgifter, så den effektiva avgiften på 1% är väldigt låg i förhållande till andra aktivt förvaltade fonder. Men precis som Anna skriver kan man som privatperson starta andra former av sparande ISK eller aktieindexfonder om man föredrar det. Vi på NOWO uppmanar alla att pensionsspara – och vi tycker att det viktigaste är att man sparar.

  Mer information om NOWO och möjlighet att ställa frågor kring våra produkter hittar ni på http://www.nowo.se

  /Emma på NOWO

  Svara